Lamiczka Odesláno 6. května Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května Já přidám svoji zkušenost za posledních cca 5 měsíců co máme novou kuchyň... Mám uhlíkovku stejnou jako Maxel z IKEA, potvrzuju přichytávání a změnu barvy, ale mě osobně to vyhovuje, na maso je pecka, hlavně když člověk s připékáním počítá, protože z toho lze udělat fantastickou omáčku k masu. Mají ve stejné velikosti a řadě stejnou kamošku ale z litiny, tam nemám zkušenost (chtěl jsem vyloženě uhlíkovku). A právě koukám udělali i velikosti 13 a 20 (to jsem neměl vidět...). Super je, že může jít rovnou ze sporáku do trouby. https://www.ikea.com/cz/cs/p/vardagen-panev-uhlikova-ocel-60438017/ Na vaječná jídla máme taky Ikea, ale nerez + keramika. Manželka rázem odložila tefalku a momentálně nejvíc používá tu, zkušenost zatím cca 2 měsíce, dost pravidelně a zatím velká spokojenost, uvidíme co vydrží... https://www.ikea.com/cz/cs/p/hemkomst-panev-nerezavejici-ocel-neprilnava-vrstva-80580095/ Woky mám zkušenost se 2, jeden nějakej hliník + teflon, co jsem dostal asi před 15 lety, vydržel dlouho, ale spíš bych to označil za hlubokou pánev. Pak mám ještě 2 roky nějakej echt plechovej, ale to není na moderní sporáky typu sklokeramika nebo indukce, kde se zahřeje jen dno. Ad Fabini - hodně jsem ho zvažoval a jednu dobu měl ve výběru celou sadu do nové kuchyně (tuším jsem se tu i někdy v prosinci ptal), než jsem se pídl trochu víc a zjistil, že to je marketingem přifouknutá čína s pohádkou o českým kvalitním nádobí. Musím říct, že mě to naštvalo tak, že jsem je zavrhl a nesmí mi to do baráku, protože tento typ produktů z duše nenávidím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 7. května Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května (upraveno) Jo, četl jsem to samé, že Fabini je jen navoněná bída s pořádným PíáRkem. A koukam, že ses zbarvil do červena Tož dobrý, šerife. Upraveno 7. května uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 7. května Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května Me by se strasne libilo medeny nadobi, ale dat kilo za par hrncu se mi nechce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 8. května Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května Já pořád řeším, co koupit. Máme poprvé v životě indukci někdy od prosince a funguje to super, až na to že mi vadí, jak drnčí nerezový nádobí (nerez není feromagnetická, takže musí být sendvičový dno a to způsobuje ten hluk), třeba ta ocelová pánev z Ikea je absolutně tichá i na nějakej turbo režim. Co jsem se ptal kuchařů, tak buď litina nebo měď a bylo by ticho...případně snad i smaltovaný nádobí Procházel jsem diskuse a zkoušel jsem různý značky a nakonec jsem to zatím vyřešil s IKEA HEMKOMST, protože jsem zjistil, že si u nerezi stejně asi nepomůžu a v poměru cena-výkon mi přišlo velmi dobrý, navíc se mi i líbí. Mám špatnou zkušenost s různýma výrobcema hlavně s konstrukcí poklic a úchytek, kde tohle mi přišlo OK. Díky tomu jsem zjistil, že Fabini je moderní teleshoping (ten se dnes dělá přes youtubery) a když už něco z nerezi, docela se mi líbilo nádobí Fissler, což je německá značka, dělají i nějakou "tichou" řadu na indukce a hlavně přiznávají, že levnější řady dělají mimo Německo a pouze si hlídají výstupní kvalitu. Chtěl jsem jednu z těch vyšší řad, ale zatím asi nejsem ready dávat za sadu hrnců 15k... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 8. května Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května Ad wok pánve: Nechal jsem si vyrobit klasickou ocelovou jako ze Sapy snad před 10 lety zde: http://www.estefood.cz/ (stránky se koukám za ta léta nezměnily) Funguje pořád skvělé,ale jak píše @Bert, chce to pořádnej hořák. Já si nechal udělat do kuchyňského baru samostatný od Siemensu,kde mám pod tím plynovou bombu. Jako zas tak často na tom nedělám,ale když jsem linej a dělám Asii na indukci,nikdy takových výsledků nedosáhnu. A další bonus, když vypadne proud, mám pořád kde vařit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cuborg Odesláno 8. května Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května Docela se mi líbilo nádobí Fissler, což je německá značka, dělají i nějakou "tichou" řadu na indukce a hlavně přiznávají, že levnější řady dělají mimo Německo a pouze si hlídají výstupní kvalitu. Chtěl jsem jednu z těch vyšší řad, ale zatím asi nejsem ready dávat za sadu hrnců 15k... Já mám už půl roku dvě pánve z řady Fissler adamant comfort a je to zatím to nejlepší co jsem měl, jedno jestli dělám steak, vejce nebo cokoliv přilnavého, nic nemusím drhnout nebo škrábat. Přes každodenní vaření furt jako nový. Je to aji dost bytelný. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 8. května Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května Po dnešní zkušenosti, nemáte prosím někdo tip na dobrou pekárnu na chleba? Nebo to nemá smysl řešit a je lepší to řešit v troubě? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 8. května Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května Máti i tetka si ten krám kdysi (nezávisle na sobě) nechaly koupit, ale prý to už dávno používají akorát jako "hnětač" a chleba pak radši pečou klasicky v troubě. Teda když se jim s tím vůbec chce crcat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman I. Odesláno 8. května Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května (upraveno) V kuchyni blbnu na mnoho způsobů, mám rád klasickou kuchyni ( včera jsem si střihnul famózního králíka na smetaně pomalu pečeného), ale s chlebem se drbat mi přijde zvláštní. Viděl jsem tady pár receptů na rohlíky, to se mi sbíhaly sliny, ale chleba rád přenechám těm hipsterským pekárnám, co ho mají drahý jako prase. V drtivé většině si na něm pochutnám. Nesnáším chleby ze supermarketů. To už snad nemůžu vzít do huby. Nakyslý shity, ble…. Ale …. Pardubice -bistro Višňovka Hradec Králové - Pekárna pod věží nebo Bistro v Pekárně Brno - Paneolit nebo Klásek Český Těšín _ Pekárna u Hranice Praha samozřejmě Eska Králíky - Falta Solnice - moje láska Chleba a sůl atd…. Dost cestuju a není mi líto najít si dobré pekařství se super chlebem za stovku. Jestli to není proti duchu vlákna, postněte prosím Vaše tipy na super chleba. Kuju Upraveno 8. května uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 9. května Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května (upraveno) @Lamiczka Taky se přikláním k názoru, že pekárna nemá smysl. A to u nás domácí pečivo celkem frčí. Ale manželka dělá všechno - chleba, housky, rohlíci, dokonce i tousťák - v troubě (a není to trouba s nějakým extra programem na pečení, obyč elektrická). @Roman I. Nevím, jak moc jsi zmlsanej, ale pokud budeš ve středních Čechách, tak hořovická pekárna má dle mýho kvalitní pečivo. V Plzni pak třeba Sebera... Upraveno 9. května uživatelem M.K. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 9. května Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května (upraveno) @Roman I. u nás se peče od ponděli do pátku, sedni si na kolo a doraž. Budeš to mít i s prohlídkou kostela a věžních hodin (mám klíče) s dobrým rumem v ruce. Vem si sebou i ty holky Milise a Soňáka. Připomenu, pivo nemám, nechutná mi-je hořký. Upraveno 9. května uživatelem hopa26 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 9. května Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května V 7. 5. 2024 v 17:00, Bob napsal: Me by se strasne libilo medeny nadobi, ale dat kilo za par hrncu se mi nechce ...i s měděným nádobím bacha! Tak dlouho jsem blouznil po měděném nádobí, až jsem dostal k narozeninám pánev Copper Garden. Jako nádhernej kousek, ale nevařím s ní moc rád - má pocínovaný vnitřek, který si žádá speciální zacházení: když se ti něco přifrcne, tak to nesmíš vzít ani dřevěnou obracečkou, bo to pak jde i s tím cínem. Samozřejmě jsem si přečetl manuál, kde před tím varují, ale i tak mě to hned napoprvé zaskočilo; cín ze dna jde za tepla fakt lehce. A při mytí také šetrně, jen jemnou houbičkou. Sporadicky jí používám, bo je mi líto jí nechat úplně ladem; ale vždycky jsem při práci s ní v tenzi, protože já rád přifrcávám Nejlíp se vyjímá jako dekorace pověšená nad sporákem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 9. května Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května Díky moc za reakce, u nás ve městě je klasická velká pekárna a chleba mají cca OK. Nejvíc bereme chleba asi v Globusu, konkrétně jejich Horal a přijde mi chuťově dobrejale, ale ten domácí mi přijde pořád lepší, ale žena zatím peče jen občas a chtěl jsem ji v tom pečení nějak podpořit Je taky fakt, že co mám lidi kolem sebe, tak v pekárně nechávali chleba jen uhníst a vykynout, ale pečou pak už v troubě... @Roman I. díky za tip na ten Paneolit, od Brna jezdím do kanclu, takže asi zkusím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 9. května Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května (upraveno) Přidám tip na pražskou pekárnu. Artic Bakehouse. Jinde kváskový chleba už v podstatě nekupuju. Jo. A s pekárnou u našich stejný osud. Po pár měsících prvotního nadšení, a zkoušení bizárů jako chleba rovnou zapečený se sýrem a šunkou, přešli do módu pekárna zadělává / trouba peče. A myslim posledních pár let už je někde v koutě a práší se na to. Nedoporučuji. Zbytečnost. Upraveno 9. května uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 9. května Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května Jone: tak to jsem nevedel, ja myslel ze je vnitrek z nerezu Maxel: my kupujeme v Kro bakery na miraku, ten jejich tmavej chleba je dokonalej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 10. května Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května Tak jsem taky vyuzil doporuceni na olej, chutnaji mi oba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 11. května Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května Dneska bude trhany praseci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 11. května Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května Ja jsme si vcera nachystal testo na pizzu, bude v keramickem grillu a abych zas vyuzil teplo bude krkovicka. Snad stihnu vyfotit vysledek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 11. května Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května Vida… pulled pork už sem taky dlouho nedělal. Dík kluci U nás dneska vykoštěné stehno na grilu, pečená řepa s mrkví a grenaille, slaninový crumble a velouté s demi glace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 11. května Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května Uz jen priklopit a sezrat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se