Hed Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června před 16 minutami, LudvikVanBetoven napsal: Hele vítej, tys kouřil model " bílá vdova " že ? Neznam zadnou bilou vdovu, ale uz jsem se dovzdelal…. To neni nic pro me. Kourit jsem prestal ve 4 tride kdyz mi z Partizanek bylo blbe. Pestuju jen jednu prastarou nerest jmenem “alkohol”. Kudy chodi tam ve spravnem mnozstvi leci…
Čibi Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června Čekal bych ( a fandil jsem skutečnému výrobci, nikoliv čínskému braku ), že to dopadne obráceně. X-let se přít o značku a pak to pustit k vodě... 1
Kapelnik Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června R.I.P Elton hodinářskáSent from my iPhone using Tapatalk 3 1
Němý Bobeš Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června Zábavné číst některá zdejší hodnocení té transakce… 1 1
Jeronimo Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června před 8 hodinami, odjinud napsal: Vox populi - vox dei: https://www.seznamzpravy.cz/diskuze/ekonomika-firmy-majitel-mpm-quality-petr-hanko-koupil-elton-a-ovladl-znacku-hodinek-prim-278599 aneb mrknete do diskuze. V rámci duševní hygieny si to tentokrát fakt odpustím. 1
eLzyx Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června (upraveno) Tohle není moc šťastné. Minimálně o jednoho zákazníka přišli. O mě. Chtěl jsem si koupit Orlíky za odměnu, až najdu novou práci splňující nějaké mé požadavky. Což se stane. Ale co už se nestane, tak nové Orlíky. Možná někdy bazarové, z dob Eltonu, ale rozhodně ne nové. MPM nechci úplně podporovat, dokud není známa jejich strategie nejen jejich existující “výroby”, ale i Elton výroby, ale i budoucí, společné. Je to jak s Volvem. Dokud bylo švédské, miloval jsem jej. Kvalita super. Pod Fordem úpadek a s Čínou v zádech - velký špatný. MPM dle mého názoru nemá mentalitu posunout vývoj a kvalitu místní výroby, když ani ta čínská nestojí za moc. Spíše se obávám přesunu do Číny. Ale snad se pletu. Třeba rozjedou výrobu in-house strojku v ČR ve velkém, což sníží cenu a objemy přinesou peníze, které reinvestují do vývoje nového in-house strojku s více komplikacemi. Každopádně - aktuálně je mi bližší výroba z Glashütte, alespoň geograficky, tak peníze poputují tam. Fňuk Upraveno 7. června uživatelem eLzyx 1
LudvikVanBetoven Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června Před hodinou, eLzyx napsal: Tohle není moc šťastné. Minimálně o jednoho zákazníka přišli. O mě. Chtěl jsem si koupit Orlíky za odměnu, až najdu novou práci splňující nějaké mé požadavky. Což se stane. Ale co už se nestane, tak nové Orlíky. Možná někdy bazarové, z dob Eltonu, ale rozhodně ne nové. MPM nechci úplně podporovat, dokud není známa jejich strategie nejen jejich existující “výroby”, ale i Elton výroby, ale i budoucí, společné. Je to jak s Volvem. Dokud bylo švédské, miloval jsem jej. Kvalita super. Pod Fordem úpadek a s Čínou v zádech - velký špatný. MPM dle mého názoru nemá mentalitu posunout vývoj a kvalitu místní výroby, když ani ta čínská nestojí za moc. Spíše se obávám přesunu do Číny. Ale snad se pletu. Třeba rozjedou výrobu in-house strojku v ČR ve velkém, což sníží cenu a objemy přinesou peníze, které reinvestují do vývoje nového in-house strojku s více komplikacemi. Každopádně - aktuálně je mi bližší výroba z Glashütte, alespoň geograficky, tak peníze poputují tam. Fňuk Bud zdrav, tahle paní, původem výčepní povede čerstvě PRIM to jsme to dopracovali. Sotva si odhodila zastěru a dočepovala poslední ostravar, vrhá se na bohulibou činnost, jako je vést hodinkový konglomerát v podobě rodinné firmy MPM, jdu blejt a to jsem vážně přemyšlel nad ORLIKY 1 1 1
Jeronimo Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června @LudvikVanBetoven Ludvo, ty si to bereš moc k srdci. Jsem sice spíš také skeptik, ale na závěry je ještě příliš brzy. 1 1
AndyAaron Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června @LudvikVanBetoven A neni to spis k jejimu dobru, ze se z vycepni vypracovala tam, kde je?Zbezne jsem cetl ten clanek, ale ma zahranicni zkusenosti, vypracovala se z dola, od Strnada ziskala brand, o kterej se soudili asi 30 let. Za me je tohle snova manazerka, od te by se mohla spousta lidi ucit 2 3
African Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června před 6 minutami, AndyAaron napsal: @LudvikVanBetoven A neni to spis k jejimu dobru, ze se z vycepni vypracovala tam, kde je? Zbezne jsem cetl ten clanek, ale ma zahranicni zkusenosti, vypracovala se z dola, od Strnada ziskala brand, o kterej se soudili asi 30 let. Za me je tohle snova manazerka, od te by se mohla spousta lidi ucit Přesně, Prim v Nováči už nemohl být víc marnější, takže každá výrazná změna pro ně může být jen ku prospěchu. 2 1
jeniq Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června Tahle akvizice je z mého pohledu jak příležitost, tak i pořádná hrozba. Jako dlouholetý spolupracovník jiné české tradiční značky sahající až na konec 19. století si vůbec nedovedu představit nastavení správné marketingové komunikace a zacílení na potenciální zákazníky. Což ale rozhodně neznamená, že to nejde nastavit. Nebude lehké si po transakci udobřit "tvrdé jádro" tradičních, věrných a dobře informovaných zákazníků ELTONu, kteří se často a rádi vymezovali hlavně proti MPM. Je to podobné, jako když se kdysi fotbalový Střížkov přejmenoval na FK Bohemians a hrál ligu v Horních Počernicích namísto Ďolíčku. Nefungovalo to. Však tu story všichni známe. Stejně tak ELTON (Prim) patří pro své skalní fandy jedině do Nového Města nad Metují. Pokud se jim konsolidace firem nakonec povede, vstoupí to do dějin tuzemského podnikání. Tak jako tak bude vzrušující to sledovat a nechat se znovu poučit, jak se to dělá (správně nebo špatně). 5
LudvikVanBetoven Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června před 22 minutami, jeniq napsal: Tahle akvizice je z mého pohledu jak příležitost, tak i pořádná hrozba. Jako dlouholetý spolupracovník jiné české tradiční značky sahající až na konec 19. století si vůbec nedovedu představit nastavení správné marketingové komunikace a zacílení na potenciální zákazníky. Což ale rozhodně neznamená, že to nejde nastavit. Nebude lehké si po transakci udobřit "tvrdé jádro" tradičních, věrných a dobře informovaných zákazníků ELTONu, kteří se často a rádi vymezovali hlavně proti MPM. Je to podobné, jako když se kdysi fotbalový Střížkov přejmenoval na FK Bohemians a hrál ligu v Horních Počernicích namísto Ďolíčku. Nefungovalo to. Však tu story všichni známe. Stejně tak ELTON (Prim) patří pro své skalní fandy jedině do Nového Města nad Metují. Pokud se jim konsolidace firem nakonec povede, vstoupí to do dějin tuzemského podnikání. Tak jako tak bude vzrušující to sledovat a nechat se znovu poučit, jak se to dělá (správně nebo špatně). Prim z Frydku Mistku již dokazal co umí! Činské kopie, strojky MYOTA a rádoby se vázání k historickým tradicim, rovnou můžou udělat edici ŠVEJK namisto orlíku. 1 1
skalis Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června Opirat se do nove manazerky je dost nefer. Jak nekdo vyse napsal, je to hrozba a zaroven prilezitost. Na vysledek si rad pockam a budu jim drzet palce. 3
Xenomorfus Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června Osobne to nevnimam pozitivne. Myslim si, ze za ty roky "boju o jediny pravy Prim" se etablovaly pomerne dost rozdilne tabory zakazniku obou znacek. Tedy predevsim tim, kam obe znacky smerovaly, jake prodavali hodinky, atd. Fakt je, ze posledni dobou i Elton dost "tapal", co se provedeni i kvality tyce. Za mne je cely vysledek "no way". Jakoby Sparta koupila Banik a cekala, ze budou mit najednou dvojnasobne mnozstvi fanousku obou klubu. 2
Jehlan Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června Větší celek by mohl znamenat vyšší finanční stabilitu společnosti. Otázka "Quo vadis ?" je na místě. Snad by po schizmatu předražených relativně kvalitních a předražených asijského typu mohla přijít éra , kdy budou víc Hamilton, než Festina, ale hlavně už ne Invicta. Zachování segmentu Manufacture pro náročnějšího klienta, ovšem bez urážení inteligence zákazníka, který si umí srovnat České "LE" s např. Longines či Tudor na stejné cenové hladině by bylo fajn. Ani méně náročný zákazník není hlupák, který své peníze pustí za šrot s pohádkou. Prostě opustit asijskou mentalitu, kde zákazník je slípka kterou je potřeba oškubat a vrátit se do stavu, kdy výrobce/obchodník a zákazník jsou partneři. Každopádně přeji mnoho úspěchů a hrdosti na svou práci. 2 1
YPO Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června před 22 minutami, Jehlan napsal: Větší celek by mohl znamenat vyšší finanční stabilitu společnosti. Otázka "Quo vadis ?" je na místě. Snad by po schizmatu předražených relativně kvalitních a předražených asijského typu mohla přijít éra , kdy budou víc Hamilton, než Festina, ale hlavně už ne Invicta. Zachování segmentu Manufacture pro náročnějšího klienta, ovšem bez urážení inteligence zákazníka, který si umí srovnat České "LE" s např. Longines či Tudor na stejné cenové hladině by bylo fajn. Ani méně náročný zákazník není hlupák, který své peníze pustí za šrot s pohádkou. Prostě opustit asijskou mentalitu, kde zákazník je slípka kterou je potřeba oškubat a vrátit se do stavu, kdy výrobce/obchodník a zákazník jsou partneři. Každopádně přeji mnoho úspěchů a hrdosti na svou práci. Jakože Hamilton je na žebříčku hned před Festinou? Dobrý Nejsem Primkař a nikdy nebudu, ale s Longines nebo Tudor bych je klidně srovnával. Rozdíl je jenom v našich lebkách. Myslím, že jeden z důvodů prodeje bylo to, že trh s hodinkami je v prdeli a pokud je Strnad dravec, tak ty šušně co z toho možná byly jsou jako kus guláše mezi zubama.
Jehlan Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června před 15 minutami, YPO napsal: Jakože Hamilton je na žebříčku hned před Festinou? Dobrý Nejsem Primkař a nikdy nebudu, ale s Longines nebo Tudor bych je klidně srovnával. Rozdíl je jenom v našich lebkách. Myslím, že jeden z důvodů prodeje bylo to, že trh s hodinkami je v prdeli a pokud je Strnad dravec, tak ty šušně co z toho možná byly jsou jako kus guláše mezi zubama. Kdyby byl Strnad dravec, tak se prodej nejprve objevil v "oranžovém pruhu" 2
rayethon Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června před 18 hodinami, the.sage napsal: Prodavat luxusni hodinky na super konkurencim trhu je proste jiny druh byznysu nez prodavat zkorumpovanym politikum a vojakum zbrane s marzi 1000%. Vubec se nedivim, ze to Strnad prodal. Byznysove ten skanzen pro 10m klientu proste nedava smysl. MPM je hruza. Firma prodavajici shit z Ciny pro par neinformovanych nostalgiku. Akcie bych si nekoupil, ale sve stare Orliky prelestim a budu si jich vazit jeste vice. Je to pry presne jak pises. Elton byla dlouhodobe ztratova, Strnad to dotoval, ale zjistil ze to nema cenu, ze aby vyrabel kvalitni mechanicke hodinky pod znackou Prim nema dost velkou klientelu ochotnou to platit a tak to proste prodal tomu jedinemu kdo to bych ochoten koupit, jiny zajemce na trhu nebyl a prodalo se to pry opravdu defacto za cenu ochranne znamky. Podle me tim vyroba kvalitnich mechanickych hodinek pod znackou Prim konci, novy majitel presune vsechno do segmentu levna Cina, protoze vyroba a prodej jineho typu hodinek se proste pod znackou Prim nevyplati. Takze se mozna dockame Orliku za par tisich, ale samozrejme to bude cina. Ja sam jeste zvazuji ze bych si jeste nejake kvalitni Prim od Eltonu koupil, ale nejspise to neudelam protoze tu znacku uz ted bude kazdy spojovat s levnou Cinou a fo budoucna se urcite objevi stejnojmene modely s nizkou kvalitou. Skoda, no. 1 1
Roman-ZA Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června ako tak pozaram, tu sa uz dopredu vsetko vie, ako to bude 1
Fade Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června před 2 hodinami, YPO napsal: Nejsem Primkař a nikdy nebudu, ale s Longines nebo Tudor bych je klidně srovnával. Rozdíl je jenom v našich lebkách. To nemyslíš vážně Jakože chceš srovnávat strojek z dob komunismu bez jakýchkoliv vylepšení za celou jejich historii a s přesností od buku k buku se super moderními a kvalitními strojky Tudor, které mají METAS certifikaci a zná je celý svět? A to ani nemluvím o křivě natisknutých indexech a nevím co všechno, co jsem za tu dobu viděl 2 1 5
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se