dix Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2015 Jasně za názor díky.Každého to táhne jinam, mě k Linkům. Neřešil bych jaké hodinky, ale jak:) Jo věřím, že jeté omlácené za 2-3 roky budou cenově dostupné, ale sehnat nové či v perfektním stavu za dobrou cenu by mohl být problém. Těžko říct
Liqid Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2015 Nové v USA http://www.chrono24.cz/tagheuer/link-cat2010ba0952--id3290747.htm
dix Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2015 Nové v USA http://www.chrono24.cz/tagheuer/link-cat2010ba0952--id3290747.htm Díky, pěkná cena. Bohužel +doprava +DPH +CLO +nějaký horší kurz a může to být 85.spíš tyhle z Itálie:http://www.chrono24.cz/tagheuer/link-automatic-chronograph--id2358678.htm
Návštěvník Mitak Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2015 Kupovat si hodinky, na které nemáš a ještě se kvůli nim zadlužit je nesmysl. Hodinky si kupuj jen za ty peníze, které můžeš bez mrknutí oka postrádat. Co když je po měsíci někde nechtě ťukneš, nateče do nich voda a zůstane ti jen nefunkční šrot k velkému servisu a dluh ?
gabik Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2015 Zivot je krátkej, tak proč si neudělat radost. Na druhý straně stojí argument, že půjčka na hodinky je nesmysl. To už musíš zvážit sám. Zjisti si cenu servisu, jak poznamenal kolega víše. Páč kdo si pořídí opici, musí mít na banány ?. Alimtuma kwa kutumia simu yangu juu ya hewa.
tr0t3l Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2015 V živote by som si takto hodinky nekúpil, obral by som sa o to príjemné postupné sa prepracovávanie k vysnívanému kúsku a s tým spojené vyskúšanie množstva iných hodiniek Dá sa to, začal som s Festinami a teraz mám Raymond Weil, len treba trpezlivosť.
Maxel Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2015 (upraveno) Půjčka na hodinky je jako půjčka na jakékoliv jiné zboží, které člověk chce/potřebuje a v danou chvíli na to prostě nemá. Nevidím v tom moc velký rozdíl, zda se jedná o hodinky, sporák, ledničku nebo auto. Auto je celkem dobrá anabáze - taky si ho většinou lidi nekupujou za hotové, dokonce ani ti majetní ; tak proč by to měl být problém u hodinek? Nvm, asi budu očividně v menšině, ale tak to někdy bývá Ano, můžou se v průběhu splácení poškodit, ale to se mi zrovna nezdá jako relevantní argument, proč to nedělat - může se to stát u milionu dalších věcí a stejně si je lidi na splátky berou zcela běžně.Cena servisu je samozřejmě věc druhá a tam už je to viz. opice vs. banány (stejně zas jako u toho auta). //edit: Nemít půjčku na auto , klidně bych si své vysněné Moony na splátky vzal... Upraveno 8. prosince 2015 uživatelem Maxel
gabik Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2015 (upraveno) @ Maxel: Souhlas, akorat ze hodinky za 90 hadru nepotrebujes, je to cira radost a luxus, takze pujcka na to je zbytecna, protoze tu pujcku cite prozeres. Ale tak ja si vzal pujcku zas na jinou chujovinu, nez hodinky, tak co, no . Upraveno 8. prosince 2015 uživatelem gabik
Maxel Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2015 (upraveno) @ Maxel: Souhlas, akorat ze hodinky za 90 hadru nepotrebujes, je to cira radost a luxus, takze pujcka na to je zbytecna, protoze tu pujcku cite prozeres. Ale tak ja si vzal pujcku zas na jinou chujovinu, nez hodinky, tak co, no . Auto taky nepotřebuješ za mega (příklad), na přesun z bodu A do bodu B v podstatě stačí Oktávka v základu Já si nepújčuju na nic, takže to osobně pokládám za čiré bláznovství. To je samozřejmě značka ideál. Pokud to tak můžeš mít (a přesto si chtěné pořídíš), chápu Tvůj postoj. Upraveno 8. prosince 2015 uživatelem Maxel
eklektik Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2015 Půjčka na hodinky je jako půjčka na jakékoliv jiné zboží, které člověk chce/potřebuje a v danou chvíli na to prostě nemá. Nevidím v tom moc velký rozdíl, zda se jedná o hodinky, sporák, ledničku nebo auto. Auto je celkem dobrá anabáze - taky si ho většinou lidi nekupujou za hotové, dokonce ani ti majetní ; tak proč by to měl být problém u hodinek? Nvm, asi budu očividně v menšině, ale tak to někdy bývá Ano, můžou se v průběhu splácení poškodit, ale to se mi zrovna nezdá jako relevantní argument, proč to nedělat - může se to stát u milionu dalších věcí a stejně si je lidi na splátky berou zcela běžně.Cena servisu je samozřejmě věc druhá a tam už je to viz. opice vs. banány (stejně zas jako u toho auta). //edit: Nemít půjčku na auto , klidně bych si své vysněné Moony na splátky vzal... Až na tu "anabázi" souhlas Je to jen o životním pohledu na věc. Pokud je nízké RPSN (nebo dokonce nulové), tak je to dobrý způsob jak si pořídit okamžitě věc, o kterou opravdu stojím, a je jedno, jestli je to věc potřebná nebo ne. Tedy samozřejmě jen za předpokladu, že vím, že budu mít na ty splátky.Ovšem nesmí se to přehánět a chce to trochu s rozumem. Ještě za studií jsem dělal vždy před Vánoci v elektru a uzavíral spotřebitelské úvěry. Chodili tam lidi, dost času viditelně z nižších sociálních vrstev, a většinou kupovali drahé mobily s co možná nejmenší měsíční splátkou, tedy na co nejdelší dobu, třeba na šest let. A bylo jim jedno, že přeplatí dvojnásobek a že za pár let ten mobil už nebude mít skoro žádnou hodnotu. A když jim to systém schválil, tak si k tomu vzali třeba televizi. Vůbec se tedy nedivím, když vidím roční statistiky osobních bankrotů...
dix Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2015 Až na tu "anabázi" souhlas Je to jen o životním pohledu na věc. Pokud je nízké RPSN (nebo dokonce nulové), tak je to dobrý způsob jak si pořídit okamžitě věc, o kterou opravdu stojím, a je jedno, jestli je to věc potřebná nebo ne. Tedy samozřejmě jen za předpokladu, že vím, že budu mít na ty splátky.Ovšem nesmí se to přehánět a chce to trochu s rozumem. Ještě za studií jsem dělal vždy před Vánoci v elektru a uzavíral spotřebitelské úvěry. Chodili tam lidi, dost času viditelně z nižších sociálních vrstev, a většinou kupovali drahé mobily s co možná nejmenší měsíční splátkou, tedy na co nejdelší dobu, třeba na šest let. A bylo jim jedno, že přeplatí dvojnásobek a že za pár let ten mobil už nebude mít skoro žádnou hodnotu. A když jim to systém schválil, tak si k tomu vzali třeba televizi. Vůbec se tedy nedivím, když vidím roční statistiky osobních bankrotů... Dík všem za názory.Splácet 6 let mobil, který je tak po dvou letech out? To mě fakt pobavilo:)Jak jsem psal, o půjčky nestojím a ani jsem nikdy žádnou neměl (krom založení od rodiny).Po Linkách jsem vždycky toužil, ale bohužel si je nikdy nedopřál. Troufám si tvrdit, že by to byly moje hodinky "nafurt". Prostě dreamwatch. Důvod proč uvažuju o půjče je ten, že se řada Link přestává vyrábět. Nic víc.
SCIFI Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2015 Přestává se vyrábět bo sou hnusný. Najdi si hezký a klidně si je splacej. Rozhodně ale u tehdle nepocitej s nárůstem ceny. Frantik to napsal jasně.
dix Odesláno 9. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2015 Hnusný, nehnusný to je relativní. Všiml sem si, že tahle značka tu není zrovna oblíbená a kdybych napsal například o Rolex či Omega, tak názory na půjčku budou dost možná odlišné. Každopádně každému se líbí něco jiného a díky zato. Nebo by vás snad bavilo, kdyby úplně každý měl to stejné? Mě se Linky líbí a pro mě jsou originální a zajímavé. Jo asi nejdu s davem sorry. Tím se samozdřejmě absolutně nechci dotknout majitelů Rolád či Omeg, jsou to boží hodinky a palec nahodu;) Ohledně těch cen, možná sem se špatně vyjádřil. Samozdřejmě, že nepočítám s tím, že si koupím hodinky a jejich cena mi na ruce poroste! Šlo mi o cenu nových hodinek (které se ted vyprodávají) VS. cena stejných nových/zánovních hodinek za 2-3 roky.
financ Odesláno 9. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2015 Hnusný, nehnusný to je relativní. Všiml sem si, že tahle značka tu není zrovna oblíbená a kdybych napsal například o Rolex či Omega, tak názory na půjčku budou dost možná odlišné. Každopádně každému se líbí něco jiného a díky zato. Nebo by vás snad bavilo, kdyby úplně každý měl to stejné? Mě se Linky líbí a pro mě jsou originální a zajímavé. Jo asi nejdu s davem sorry. Tím se samozdřejmě absolutně nechci dotknout majitelů Rolád či Omeg, jsou to boží hodinky a palec nahodu;) Ohledně těch cen, možná sem se špatně vyjádřil. Samozdřejmě, že nepočítám s tím, že si koupím hodinky a jejich cena mi na ruce poroste! Šlo mi o cenu nových hodinek (které se ted vyprodávají) VS. cena stejných nových/zánovních hodinek za 2-3 roky. není to relativní, tyhle jsou hnusný. Tag je moje oblíbena značka, bohužel má dost nepovedenych modelu a tyhle patří mezi ne.Cena tohoto modelu neporoste
Exiztence Odesláno 9. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2015 Tím že taky "nepůjdeš" s davem znamená že to nikdo chtít nebude, když koukám na starší linky tak to vypadá hrůzostrašně. Jasně každému se líbí něco jiného ale určitě je to dobré brát v potaz že za rok za dva budeš na třetině pořizovací ceny.
Kluk jako buk Odesláno 9. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2015 Jestli můžu přispět svojí trochou do mlýna, tyhle hodinky za to nestojí. Ani mi nejde do hlavy, jak si za ně dneska ještě někdo může účtovat +- devadesát. Pokud se ti fakt tak líbí, počkej si až půjdou sehnat minimálně za půlku.
vintage Odesláno 9. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2015 (upraveno) Ať ty hodinky jsou jaký jsou, tak vždy když bych se koukl na zapěstí, tak bych si připomněl 'dluhovou záťěž', takže radost bych měl pramalou... Pokud si pujčíš 90 tis, zaplatíš ve finále hodně přes sto tisíc, přitom za rok nebudou mít hodinky cenu ani 50 tisíc. Takže je to celý objektivně vzato nesmysl na druhou... raději si počkej, na chronu24 bude jistě brzy nabídka za NOS za polovinu současné ceny... Upraveno 9. prosince 2015 uživatelem vintage
Viktor Odesláno 9. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2015 Mně se Linky s calibre 36 a černým cifrem líbí.Půjčovat si na zbytný věci je IMHO pitchovina. A když, tak ať jsou ty hodinky aspoň likvidní, což je jenom Rolex.
Roman-ZA Odesláno 9. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2015 Za mna poviem, ze som zastancom nakupovania na splatky alebo na pozicku, ale musia splnat dva faktory:- 0% urok, resp. vratenie 100% uroku po splateni,- poziciam si len taku sumu, ktoru okamzite mozem v pripade nudze vratit. Na co budem okamzite calovat vacsiu sumu, ked si ju mozem rozlozit na mensie a pravidelne ciastky.
Maxmillian Odesláno 9. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2015 Bud na to nemam a nutne to potrebuji a tak si na to pujcim nebo za dobu, kdy splacim pujcku mi moje vlastni prostredky, ktere bych do toho jinak vlozil vydelaji mnohem vic dalsich penez. Jedine tyto dva duvodu mi davaji smysl. Takze pokud si nekdo pujci na hodinky v druhem pripade, tak v tom nevidim nejmensi problem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se