Přejít na obsah

Měsíční plat a cena hodinek

jnm

Doporučené příspěvky

• po 3 týdnech...

Zajímavý čtení :D . Já jsem momentálně u svých lepších kousků, tak na 60%. Ale jediná moje záchrana je rodina- do ní a do bydlení jde samozřejmě většina výdělku. Kdybych byl sám, tak se bojím, že sice budu mít Rolády, několik Omeg a jedny Schauffhausenky, ale zato budu bydlet u rodičů a jezdit mhdečkem :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JA nechapu jak muzete usetrit tri mesicni platy abyste je meli cash na hodinky :-P vzdycky kdyz mam na ucte dva, tak se najde nejaka prima vec, kterou nutne potrebuju... treba tri tejdny pro dva v thajsku nebo tak :)

u me je to zatim do 15% platu, ale uz pokukuju po jednech 100% a vic mi prijde trosku nesmysl, leda by to byl dobrej kup a proste bych do toho ulozil penize. Jenze v tyhle hladine kolem 200k uz bych se bal ze si se svoji nevedomosti skocim do nejaky pasti...

Odkaz ke komentáři

Nejdražší mnou koupené dělají 109,5% mého průměrného platu ( nejdražší , co jsem ale dostal cca 395% ).

Jinak taky nechápu, že dokáže někdo ušetřit 3 platy, já něco ušetřím a už koukám po tom, co "nutně" potřebuju hned teď ( od doby chronomagu, jsou to hodinky, pásky, řemeny, tahy,..... )

Odkaz ke komentáři

Prinutil jsem se spocitat, kolik jsem ze sveho platu utratil za hodinky. Z doby, kdy jsem zacal mit pravidelny prijem jsem utratil za Certiny v automatu 300% z hrube mzdy(holt chudy student :-). Ale udelali mi velkou radost. Mam je porad. A to nebyly na dnesni pomery nijak drahe :-) Postupm casu jsem se dostal k 80%, ale za drazsi kousky.

Odkaz ke komentáři

ZAjmavé téma , je pravda že mě stále lákají hodinky okolo 150-200 % ale vše má své ALE , takže po odečtení životních (nezbytných nákladů -potomek ,bydlení atd..) z toho co zůstane se pohybuji kolem 65%.

Nicméně ty vysněné stejně jednou budou!angel.png

Odkaz ke komentáři

Hodne dobre tema. :)

Presne, jak napsal nekdo vyse, zalezi hlavne na tom, kolik si muzete z platu usetrit.

Kdyz ma nekdo prijem 100k a naklady cca 40k, tak si hodinky v nasobku platu poridi rychle. Kdo ma ale prijem 40k a naklady 30k, tak se mu na hodinky v nasobku platu setri podstatne hur.

Podle me je rozumne pohybovat se na urovni max 3 platu, rozhodne rozumnejsi pravidlo nez u zasnubniho prstynku. :)

Ja zasazen mistnim forem to do budoucna vidim na 1 mesicnim platu a desim se, co prijde dal...

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahoj, už nejakú dobu si prezerám toto fórum a zažívam to známe šteklenie v žalúdku pri prezeraní istých exemplárov haute horlogerie. Nedávno som si sám zaobstaral "dospelácke" automaty - Pontos od Maurice Lacroix, za ktoré som podľa svojich možností vysolil nezanedbateľnú čiastku. Ako to ale s hlavou chronomaniaka (začiatočníka) býva, začal som obzerať Seamastre PO a pohrávam sa s myšlienkou, že si začnem sporit na darček pre seba samého na blížiacu sa 30 (mám už len necelé 2 roky ...).

A tu sa mi vynára otázka. Čo si myslíte, koľkonásobne prevyšujúca cena hodiniek mesačný príjem jednotlivca sa dá považovať za rozumný počin? Kde je tá hranica, kde by si súdny človek mal povedať, tak toto nie, to už je moc? Asi to závisí dosť od jednotlivca, že?

Čo ak by sme pre zaujímavosť uviedli, koľkomesačný príjem nás stáli naše najdrahšie hodiny? V čase nákupu. Nemusíme uvádzať aké aby sme tu nedajbože nespôsobili nejaký rozruch.

Ja sa priznám, moje Pontosy v tej dobe - jeden celý jednomesačný plat.

Upraveno uživatelem schrapnel
Odkaz ke komentáři

Ahoj,

koukni sem:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/19755-mesicni-plat-a-cena-hodinek/

a sem:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/48605-kolik-utratit-za-hodinky/page__p__752427__hl__plat__fromsearch__1#entry752427

Jinak ja bych rekl, ze bys mel utratit maximalne tolik, aby ti to nezpusobilo nejake potize :smile_anim: (nebo pak setrit na jidle, rodine apod.)

EDIT: jsem pomaly. Nicmene jeste dodam, ze chce pocitat s tim, ze 'v tom budes litat' a nezustane u jednech drazsich...

Upraveno uživatelem wolfesh
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...