Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

tak snad do toho nemienis strkat SD karty.. 

OPPO vyzera nabuchane, ale treba si hlavne povedat co od toho chces. ked chces iba mudru krabicku a nic neriesit, tak to je jedna vec, ked chces maximalizovat vykon za vynalozene prachy, to je druha vec. 

u mna nejaky psychologicky strop pre mudru krabicku je povedzme bluesound node 2 (a aj to je 500 euracov zakladny model). Spotify pocuvam len pri PC, v kupelni, v garazi, na velke audio streamujem nejake lossless alebo CD data po ethernete z NASu, alebo z iPodu. Inac opticke disky, takze ja som taky vlazny streamer. U tychto hraciek je dialkac je obvykle rieseny cez appku v mobile, ale pozor - nie vsetky bezia hladko ako v reklamnych videach. V pripade mudrej krabicky je hafo volieb pokial ide o form factor, kvalitu prevedenia, vysledny zvuk, co ja viem od 5 do 500, ale cokolvek mimo "standard" - povedzme ze tam chces to DSD - stoji mrzky peniaz navyse. Vid OPPO.

druha moznost je dedikovane PC na streamovanie muziky. nejaky maly smrad stylu intel nuc a im podobne, tam je vyhoda vypoctoveho vykonu a prakticky neobmedzenej konfiguracie HW, selektivny upgrade po komponentoch, atd. dialkac tiez vyriesis na x sposobov.. ale zase musis mat nervy na to hracickovanie okolo. cim som starsi tym ich mam menej :)

treba si uvedomit ze tato cast retazca moralne zastarava rychlejsie ako VW turbodiesel, takze vynakladanie penazi moze byt pomerne kontinualny proces - vid kolegov magorov sluchatkarov / DAC majstrov, ktori v nekonecnej spirale nakupuju tristodolarove hracky dufajuc, ze "tak teraz to bude uz to prave orechove"..

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď.

Já vlastně ani nehledám chytrou krabičku. Doteď žiju bez Spotify i Tidal, jen s lossless + CD a klidně v tom budu pokračovat.

Mám sice NAS, ale ideální by bylo, kdybych si všechnu hudbu dal lokálně do zařízení, ať už to bude jakokoliv. Proto jsem zmínil při absenci HDD v OPPO tu SD kartu.

Chtěl bych řešení, při kterém nebudu vstávat a běhat ke krabičce. To samo o sobě zní hodně lacině, takže teď musím říct i  "otčenáš" v podobě kvality zvuku, který je na prvním místě.

Jak jsem psal, moje myšlenky se ubírají k samostatnému DAC (třeba ten Music Fidelity MX-DAC) a k tomu klidně menší notebook, nebo něco podobného přes USB, ale nějak vyřešit dálkové ovládání a abych i na dálku viděl na displeji co ovládám.

Protože tohle všechno mi přijde dost těžko realizovatelné, pokukuju třeba po tomhle OPPO. Vidím v něm papírově slušný DAC a uživatelský komfort ovládání telefonem. Ale třeba jsem vedle a je i jiné řešení, nebo to s tím notebookem vidím moc složitě.

Mám to asi jako ty, kdysi jsem se rád ve věcech hrabal a PC jsem měl věčně bez bočního deklu, teď mám iMac monolit a jsem uživatel. 

Odkaz ke komentáři

Tak mám další ze série dotazů ohledně budování sestavy.

Koncem léta, až se přežene dovolená a podobně, bych chtěl řešit digitální zdroj zvuku namísto iBasso DX90 co mám teď.

Nejjednodušší by asi bylo koupit nějaký all in one streamer s uživatelsky komfortním rozhraním, ale kompromisním DAC,

jenže já bych asi radši DAC samostatně.

Ještě je dost času a také jsem ho v sestavě neslyšel, ale favorit je Musical Fidelity MX-DAC, chci aby zařízení umělo 24bit / 192kHz USB/Coax/Opt + DSD

Druhá věc ale je, co k tomu připojit? Notebook? Takové ty krabičkové minipočítače?

Jednak se mi do této části sestavy chce investovat co nejméně a druhak bych to potřeboval ovládat nějak na dálku.

Ze všeho nejvíc mě totiž nebaví k tomu věčně lítat.

Vím, že jsou playlisty, ale ty to neřeší a velkou plazmu kvůli poslechu hudby mít zapnutou nechci.

Nějaký nápad?

Ahoj,

Přes ibasso sem taky dřív pouštěl, nebylo to špatné, ale pak se mi dostalo do rukou apogee duet2, a začala spokojenost. Oproti ibassu hraje malinko lépe spodky, krabička je to slušná, trochu mi vadil breakout kabel, přišel mi jako zbytečně velká chobotnice, pak sem ho trochu schoval a pohoda.

Hraju hlavně flacy, signál jde z Macu přes USB k dac, a pak už jen krátký kábly do zesu a hotovo..

Edit: Jo a vzdálenost od uživatele řeším myší&projektorem..

Upraveno uživatelem jkba
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Už mě netěší poslouchat hudbu přes počítač, chtěl bych si pořídit nějakou stylovku na poličku - přehrávač a reproduktor. Marshall Stanmore nebo Marshall Acton a k tomu třeba Cowon Plenue D (nebo něco jiného podobného). Bude to spolu chodit? Prostě připojím Line Out na Line In a více není třeba řešit? Asi zbytečná otázka, ale nerad bych se dočkal nějakého překvapení. Každopádně díky za odpověď. 

post-26839-0-61008100-1504949701_thumb.jpg

post-26839-0-55286300-1504949736_thumb.jpg

post-26839-0-75002500-1504949774_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ano, přesně tak to bude fungovat - přehrávač připojíš jack-jack kabelem do line-in a posloucháš.

Jinak na toho Marshalla (Stanmore) jsem tuhle koukal v Datartu a nevypadalo to zle. Mě před pár dny odešel (a už se nevrátí) B&W Zeppelin Air a tak vybírám náhradu. Nejlepší by bylo vzít zas Zeppelina, bo to hraje bohově, ale když už budu kupovat něco nového, koukam co se dneska dá za podobný peníz pořídit. Mrkni ještě na Harman Kardon Aura, taky pěkná stylovka se slušným zvukem.

Osobně nejsem audiofil na takové úrovni, takže to budu krmit normálně z ajfounu a střílet to tam přes airplay. Proto hledám primárně sestavu podporující tento formát.

Odkaz ke komentáři

Má niekto skúsenosť s korkovou podložkou pod platnu na gramec? Mám obyčajnú plastovú, v odborných časopisoch som sa dozvedel že to zvuk výrazne vylepší. Ale ako? Bude väčší priestor? Presnejšie basy a výšky? Pri analógu to podľa mňa až tak nemá vplyv, alebo?

Odkaz ke komentáři

Má niekto skúsenosť s korkovou podložkou pod platnu na gramec? Mám obyčajnú plastovú, v odborných časopisoch som sa dozvedel že to zvuk výrazne vylepší. Ale ako? Bude väčší priestor? Presnejšie basy a výšky? Pri analógu to podľa mňa až tak nemá vplyv, alebo?

Vyzkoušej sám. Když se ti to nebude líbit vrátí ti prachy.

https://www.originlive.com/products/upgrading-any-deck-or-arm/turntable-upgrades-modifications-modification-3/platter-mat-upgrade.html

PS. Slyšet to je. Ale až na setech > 30/50k gramec, >30/50k zes., > 50k bedny

Upraveno uživatelem Toom
Odkaz ke komentáři

Vyzkoušej sám. Když se ti to nebude líbit vrátí ti prachy.

https://www.originlive.com/products/upgrading-any-deck-or-arm/turntable-upgrades-modifications-modification-3/platter-mat-upgrade.html

PS. Slyšet to je. Ale až na setech > 30/50k gramec, >30/50k zes., > 50k bedny

Skôr to bude mať vplyv pri MC prenoske. na MM to zrejme asi ani nemá zmysel riešiť.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...