RomanP Odesláno 30. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2017 Bazmek docela pěknej, ale jak jsme se bavili, je tam problém s max počtem souborů na kartě a nebo flešce a tak. Co třeba OPPO Sonica DAC? Je to teda cenově jinde, ale zase bych ušetřil těch cca 25k za samotný DAC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 30. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2017 (upraveno) tak snad do toho nemienis strkat SD karty.. OPPO vyzera nabuchane, ale treba si hlavne povedat co od toho chces. ked chces iba mudru krabicku a nic neriesit, tak to je jedna vec, ked chces maximalizovat vykon za vynalozene prachy, to je druha vec. u mna nejaky psychologicky strop pre mudru krabicku je povedzme bluesound node 2 (a aj to je 500 euracov zakladny model). Spotify pocuvam len pri PC, v kupelni, v garazi, na velke audio streamujem nejake lossless alebo CD data po ethernete z NASu, alebo z iPodu. Inac opticke disky, takze ja som taky vlazny streamer. U tychto hraciek je dialkac je obvykle rieseny cez appku v mobile, ale pozor - nie vsetky bezia hladko ako v reklamnych videach. V pripade mudrej krabicky je hafo volieb pokial ide o form factor, kvalitu prevedenia, vysledny zvuk, co ja viem od 5 do 500, ale cokolvek mimo "standard" - povedzme ze tam chces to DSD - stoji mrzky peniaz navyse. Vid OPPO. druha moznost je dedikovane PC na streamovanie muziky. nejaky maly smrad stylu intel nuc a im podobne, tam je vyhoda vypoctoveho vykonu a prakticky neobmedzenej konfiguracie HW, selektivny upgrade po komponentoch, atd. dialkac tiez vyriesis na x sposobov.. ale zase musis mat nervy na to hracickovanie okolo. cim som starsi tym ich mam menej treba si uvedomit ze tato cast retazca moralne zastarava rychlejsie ako VW turbodiesel, takze vynakladanie penazi moze byt pomerne kontinualny proces - vid kolegov magorov sluchatkarov / DAC majstrov, ktori v nekonecnej spirale nakupuju tristodolarove hracky dufajuc, ze "tak teraz to bude uz to prave orechove".. Upraveno 30. června 2017 uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 30. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2017 Díky za odpověď. Já vlastně ani nehledám chytrou krabičku. Doteď žiju bez Spotify i Tidal, jen s lossless + CD a klidně v tom budu pokračovat.Mám sice NAS, ale ideální by bylo, kdybych si všechnu hudbu dal lokálně do zařízení, ať už to bude jakokoliv. Proto jsem zmínil při absenci HDD v OPPO tu SD kartu. Chtěl bych řešení, při kterém nebudu vstávat a běhat ke krabičce. To samo o sobě zní hodně lacině, takže teď musím říct i "otčenáš" v podobě kvality zvuku, který je na prvním místě. Jak jsem psal, moje myšlenky se ubírají k samostatnému DAC (třeba ten Music Fidelity MX-DAC) a k tomu klidně menší notebook, nebo něco podobného přes USB, ale nějak vyřešit dálkové ovládání a abych i na dálku viděl na displeji co ovládám.Protože tohle všechno mi přijde dost těžko realizovatelné, pokukuju třeba po tomhle OPPO. Vidím v něm papírově slušný DAC a uživatelský komfort ovládání telefonem. Ale třeba jsem vedle a je i jiné řešení, nebo to s tím notebookem vidím moc složitě. Mám to asi jako ty, kdysi jsem se rád ve věcech hrabal a PC jsem měl věčně bez bočního deklu, teď mám iMac monolit a jsem uživatel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 30. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2017 (upraveno) Na to jsem si koupil Olive One. Da se ovladat z mobilu. Mam ho napojeny na DAC a z nej pres zesik. Dal jsem do nej 1TB HDD a hodil tam vsechny FLACy. Upraveno 30. června 2017 uživatelem nAscA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 1. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2017 Taky zajímavý, diky.Jen jen tam pro mě trochu navíc ten zesilovač a vlastně i ten DAC. Ale někde si to prohlídnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jkba Odesláno 1. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2017 (upraveno) Tak mám další ze série dotazů ohledně budování sestavy.Koncem léta, až se přežene dovolená a podobně, bych chtěl řešit digitální zdroj zvuku namísto iBasso DX90 co mám teď. Nejjednodušší by asi bylo koupit nějaký all in one streamer s uživatelsky komfortním rozhraním, ale kompromisním DAC,jenže já bych asi radši DAC samostatně.Ještě je dost času a také jsem ho v sestavě neslyšel, ale favorit je Musical Fidelity MX-DAC, chci aby zařízení umělo 24bit / 192kHz USB/Coax/Opt + DSD Druhá věc ale je, co k tomu připojit? Notebook? Takové ty krabičkové minipočítače?Jednak se mi do této části sestavy chce investovat co nejméně a druhak bych to potřeboval ovládat nějak na dálku.Ze všeho nejvíc mě totiž nebaví k tomu věčně lítat.Vím, že jsou playlisty, ale ty to neřeší a velkou plazmu kvůli poslechu hudby mít zapnutou nechci. Nějaký nápad?Ahoj,Přes ibasso sem taky dřív pouštěl, nebylo to špatné, ale pak se mi dostalo do rukou apogee duet2, a začala spokojenost. Oproti ibassu hraje malinko lépe spodky, krabička je to slušná, trochu mi vadil breakout kabel, přišel mi jako zbytečně velká chobotnice, pak sem ho trochu schoval a pohoda.Hraju hlavně flacy, signál jde z Macu přes USB k dac, a pak už jen krátký kábly do zesu a hotovo..Edit: Jo a vzdálenost od uživatele řeším myší&projektorem.. Upraveno 1. července 2017 uživatelem jkba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 1. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2017 Taky zajímavý, diky.Jen jen tam pro mě trochu navíc ten zesilovač a vlastně i ten DAC. Ale někde si to prohlídnu.Pro me taky, ale tak je bezva, ze to jde i bez toho v pripade nutnosti ci prodeje neceho z retezu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 7. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2017 Znáte prosím nějaký freeware, který převede FLAC 24bit/xxkHz na FLAC 16bit/44,1kHz ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ohrenstein Odesláno 9. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2017 @ Duke650 Foobar2000 toho umí dost včetně ditheringu, kdysi jsem to používal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 9. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2017 ...jestli toto tady objeví, tak je vymalováno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 18. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2017 Prosím o radu, najde se tu někdo kdo má/měl/ zkoušel reproduktor Harman Kardon Omni 20? Spolupracuje jejich aplikace se spotifi, když budu mít reproduktor připojený přes wifi?Jestli to jde tak sem lama a nepřišel jsem na to. Předem díky za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mechac Odesláno 7. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2017 (upraveno) Pouzivam ke vsi spokojenosti Beoplay A2, ale stejne citim potrebu mit Beolit 17, od te doby, co jsem to zahledl u kolegy :-) Neni tu mezi nama treba ambasador BO, s nejakou lepsi cenou? :-) Upraveno 7. září 2017 uživatelem Mechac Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 7. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2017 Pokud ano, tak bych vzal A1. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomcatCZ Odesláno 7. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2017 ja mam A2, driv sem mel Beolit15, ale A2 mi naprosto dostacuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artesia Odesláno 9. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2017 Už mě netěší poslouchat hudbu přes počítač, chtěl bych si pořídit nějakou stylovku na poličku - přehrávač a reproduktor. Marshall Stanmore nebo Marshall Acton a k tomu třeba Cowon Plenue D (nebo něco jiného podobného). Bude to spolu chodit? Prostě připojím Line Out na Line In a více není třeba řešit? Asi zbytečná otázka, ale nerad bych se dočkal nějakého překvapení. Každopádně díky za odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 9. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2017 Ano, přesně tak to bude fungovat - přehrávač připojíš jack-jack kabelem do line-in a posloucháš. Jinak na toho Marshalla (Stanmore) jsem tuhle koukal v Datartu a nevypadalo to zle. Mě před pár dny odešel (a už se nevrátí) B&W Zeppelin Air a tak vybírám náhradu. Nejlepší by bylo vzít zas Zeppelina, bo to hraje bohově, ale když už budu kupovat něco nového, koukam co se dneska dá za podobný peníz pořídit. Mrkni ještě na Harman Kardon Aura, taky pěkná stylovka se slušným zvukem. Osobně nejsem audiofil na takové úrovni, takže to budu krmit normálně z ajfounu a střílet to tam přes airplay. Proto hledám primárně sestavu podporující tento formát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Odesláno 9. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2017 (upraveno) O 200% lepší za 1/2 peněz https://kytary.cz/kurzweil-ks-40a/HN116570// Upraveno 9. září 2017 uživatelem Toom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bocko Odesláno 9. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2017 Má niekto skúsenosť s korkovou podložkou pod platnu na gramec? Mám obyčajnú plastovú, v odborných časopisoch som sa dozvedel že to zvuk výrazne vylepší. Ale ako? Bude väčší priestor? Presnejšie basy a výšky? Pri analógu to podľa mňa až tak nemá vplyv, alebo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Odesláno 9. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2017 (upraveno) Má niekto skúsenosť s korkovou podložkou pod platnu na gramec? Mám obyčajnú plastovú, v odborných časopisoch som sa dozvedel že to zvuk výrazne vylepší. Ale ako? Bude väčší priestor? Presnejšie basy a výšky? Pri analógu to podľa mňa až tak nemá vplyv, alebo? Vyzkoušej sám. Když se ti to nebude líbit vrátí ti prachy.https://www.originlive.com/products/upgrading-any-deck-or-arm/turntable-upgrades-modifications-modification-3/platter-mat-upgrade.html PS. Slyšet to je. Ale až na setech > 30/50k gramec, >30/50k zes., > 50k bedny Upraveno 9. září 2017 uživatelem Toom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bocko Odesláno 9. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2017 Vyzkoušej sám. Když se ti to nebude líbit vrátí ti prachy.https://www.originlive.com/products/upgrading-any-deck-or-arm/turntable-upgrades-modifications-modification-3/platter-mat-upgrade.html PS. Slyšet to je. Ale až na setech > 30/50k gramec, >30/50k zes., > 50k bednySkôr to bude mať vplyv pri MC prenoske. na MM to zrejme asi ani nemá zmysel riešiť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se