DavidLC Odesláno 25. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna V dobrým sportu ti poradí, chvíli jsem lyžoval v lehce větších, pak si nechal poradit, rozdíl jaxviňa. Mě radili narvat se co jde do špičky a pak za patou tuším cca půl cm. Ta prodavačka měla nějaký tyčky, tím měřila. Pohodlí většíma nezískáš, jen trápení. Fusekle mám taky spíš středně tlustý, to už nehraje takovou roli... imho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 25. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna Mě teď trápí nové lyžáky Rossignol Allspeed 100, po týdnu v Itálii jsem z nich měl zrychtované holeně, ale říkal jsem si, že jsou nové a bylo to první lyžování. No ale v úterý jsem byl zase, tentokrát na rozbité české sjezdovce, a po třech hodinách jsem odcházel s holeněmi do krve a jak kdyby mi po nich někdo mlátil tyčí Myslel jsem, že nic horšího, než na skialpech mě nepotká, co se týče bolestí holení Otázka zní: dokážou mi "fittingem" ten jazyk boty nějak upravit, aby se výše uvedené nedělo? P.S. Lyžáky mám velikostně ok a vše dotáhnuto na max, včetně vrchního řemene. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 25. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna Rozhodně tenká ponožka a rozhodně nejmenší, do kterých se vejdeš. Ve větší botě ti bude kloktat noha, budeš to rvát přezkama, tím si zbortíš klenbu, noha bude stejně kloktat, ale jako bonus tě to bude bolet. Aby se ti vešla tlustší ponožka, budeš potřebovat trochu větší botu, ponožka je měkká, nevyplnění správně botu, nastává předchozí bod. Zároveň tlustá ponožka nezvyšuje tepelný komfort, ale spíše naopak, takže nedává smysl. Někde jsem dokonce četl, že lidi, zkoušejí skelet bez botičky, ale to už mi přijde trochu mimo, důvěru bych v to úplně neměl. Každopádně bota, do které se narveš tak tak, že máš pocit, že to je hodně nafest, ti stejné při lyžování ještě povolí a najednou tam budeš mít hromadu místa. Můj konkrétní případ - nohu mám 283 jednu a 281 druhou, boty kupuju JP285-290 skialpove boty jsem teď koupil MP280 (prodejce říkal, že skialpy se kupujou o půl čísla větší než normální lyžaky) a cestou nahoru pohoda, pohodlné boty, povolily, dolů ale utahuju nadoraz, dostavuje se situace popsaná v prvním odstavci a stejne při sjezdu cítím, že mam před prstama ještě minimálně centimetr. Ono totiž když se opřeš do oblouku, tak se tam to místo udělá, v prodejně tak moc tu nohu do paty nedostaneš, jako pak při jízdě. Takže to je další bod, proč za mě vzít o cislo menší, než bys čekal. A poslední důvod, jeden skelet je většinou pro 2 velikosti, takže mp280 povolí o něco více než MP285, protože mají stejný skelet ale jinak velkou botičku (a každá značka má tyhle páry jiné) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 25. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna před 1 hodinou, moco napsal: Mě teď trápí nové lyžáky Rossignol Allspeed 100, po týdnu v Itálii jsem z nich měl zrychtované holeně, ale říkal jsem si, že jsou nové a bylo to první lyžování. No ale v úterý jsem byl zase, tentokrát na rozbité české sjezdovce, a po třech hodinách jsem odcházel s holeněmi do krve a jak kdyby mi po nich někdo mlátil tyčí Myslel jsem, že nic horšího, než na skialpech mě nepotká, co se týče bolestí holení Otázka zní: dokážou mi "fittingem" ten jazyk boty nějak upravit, aby se výše uvedené nedělo? P.S. Lyžáky mám velikostně ok a vše dotáhnuto na max, včetně vrchního řemene. Já nové lyžáky vždycky pár dní úplně na volno, postupně dotahovat....a je to v pohodě. Novou botu nemůžeš dotahovat jako prošláplou....to je jasná věc, že ti upadne. Mě to tenkrát poradil prodejce a od té doby to tak dělám, copak, já už tolik neměním, ale spíš u dětí to teď praktikuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 25. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna před 19 minutami, Maro napsal: Rozhodně tenká ponožka a rozhodně nejmenší, do kterých se vejdeš. Ve větší botě ti bude kloktat noha, budeš to rvát přezkama, tím si zbortíš klenbu, noha bude stejně kloktat, ale jako bonus tě to bude bolet. Aby se ti vešla tlustší ponožka, budeš potřebovat trochu větší botu, ponožka je měkká, nevyplnění správně botu, nastává předchozí bod. Zároveň tlustá ponožka nezvyšuje tepelný komfort, ale spíše naopak, takže nedává smysl. Někde jsem dokonce četl, že lidi, zkoušejí skelet bez botičky, ale to už mi přijde trochu mimo, důvěru bych v to úplně neměl. Každopádně bota, do které se narveš tak tak, že máš pocit, že to je hodně nafest, ti stejné při lyžování ještě povolí a najednou tam budeš mít hromadu místa. Můj konkrétní případ - nohu mám 283 jednu a 281 druhou, boty kupuju JP285-290 skialpove boty jsem teď koupil MP280 (prodejce říkal, že skialpy se kupujou o půl čísla větší než normální lyžaky) a cestou nahoru pohoda, pohodlné boty, povolily, dolů ale utahuju nadoraz, dostavuje se situace popsaná v prvním odstavci a stejne při sjezdu cítím, že mam před prstama ještě minimálně centimetr. Ono totiž když se opřeš do oblouku, tak se tam to místo udělá, v prodejně tak moc tu nohu do paty nedostaneš, jako pak při jízdě. Takže to je další bod, proč za mě vzít o cislo menší, než bys čekal. A poslední důvod, jeden skelet je většinou pro 2 velikosti, takže mp280 povolí o něco více než MP285, protože mají stejný skelet ale jinak velkou botičku (a každá značka má tyhle páry jiné) Boty mám 29/29,5, délka chodidla 29 cm, respektive 29,3 cm u pravé nohy - do 28/28,5 bych se už nenarval, si myslím (boty jsem kupoval v krámě a nohu mi měřili a vybírali kopyto). Ponožky mám tenké., pár let jsem skialpoval, takže vím, co obnáší výběr lyžáků. Jak zmiňoval @African možná to bude novou botou a mou sensitivitou. Jinak jsem s Rossignol AllSpeed spokojen, vydržím v nich celý den, ale teď v úterý byla ve Špidlu tak roz.ebaná sjezdovka, že jsem dostal při carvingu hroznou bídu na ty holeně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sorondo Odesláno 25. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna Zaměřte se i na šíři nohy, potažmo boty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 29. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna V 7. 2. 2023 v 7:18, Bert napsal: Čtvery co potřebuješ? Teď vážně: mám od nich FIS slalomky,slalomky pro normální ježdění, prašanky s skialpovym vázáním a hyper odlehčený skialpy. Všechny ve vlastním designu, teda spíš nedesignu, protože nesnáším nápisy .... Ok Berte, díky, probírám to tu dnes zpětně, ptal jsem se proto, bo jsem s panem Luštincem vstoupil do jednání o úpravě lyže na mou potřebu a nakonec to loni v létě dopadlo. Model SC77, včetně tyrolky a spec.podložky pro zvýšení pro levou nohu rozsekanou kdysi z bouračky. Dopadlo to přijatelně, takže už nemusím jen na běžky. Díky Lusti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 29. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna Potřebuju nějaký zimní kalhoty, na chození, abych nechodil do lesa se psem v teplákách a třeba je vzal i na vycházku na horách nebo třeba na běžky, co si myslíte o NordBlanc? Eventuálně, které z nich, nechci za to dávat nesmysl, žiju v Polabí díky https://www.nordblanc-obchod.cz/cs/products/oranzove-panske-zateplene-softshellove-kalhoty-tramping-rel https://www.nordblanc-obchod.cz/cs/products/hnede-panske-zateplene-softshellove-kalhoty-electric-hdu https://www.nordblanc-obchod.cz/cs/products/hnede-panske-zateplene-softshellove-kalhoty-alive-hdu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slabak Odesláno 1. února Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února Zdar, jdu si pro radu. Nejaky sikovny, vyzkouseny batoh na lyzovani na sjezdovce? Zadna krosna, neco mensiho na lahev s vodou, susenky, protein.tycinky, hajzl papir, nahradni zornik, proste drobnosti. Nebudu v nem vozit boty, pridelavat na nej lyze/snowboard, nebude na skialp. Idealne aby mel jen ten jistici popruh pres prsa, ne jeste pres bricho, to se mi nelibi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 1. února Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února (upraveno) @slabakOsprey Raptor 10 https://www.4camping.cz/p/batoh-osprey-raptor-10/?ppcbee-adtext-variant=RSA&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAn-2tBhDVARIsAGmStVm3kbxNPCa29TdZvOnLGGCGWvibOnZ4ObP1JLXfJk4Q7PFZ2GKx0m4aAh44EALw_wcB Kupoval sem ho kdysi na kolo když jedu s rodinou a furt mi ho krade manželka s dcerou, takže sem ho asi vybral dobře Nebo levnější Osprey Siskin 12 https://www.bikero.cz/osprey-batoh-siskin-12-black-p607540/?gclid=Cj0KCQiAn-2tBhDVARIsAGmStVmRRdn15R5Ho2NldcIUZSrNREkVsHhzn14mZuPDS-T2tRcmkufrDe0aArhsEALw_wcB Upraveno 1. února uživatelem Moty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slabak Odesláno 1. února Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února Diky, ale oba maji ty bederni popruhy, to je to, co nechci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kolky87 Odesláno 1. února Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února Akurát sa balím na lyžovačku a zajtra beriem tento. Fjjalraven bergtagen, ale je to 30 LJe možnosť odpojiť spodný pas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 2. února Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února před 18 hodinami, slabak napsal: Diky, ale oba maji ty bederni popruhy, to je to, co nechci. Já myslím, že to tak maj všechny, nicméně nemusíš ho zapínat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slabak Odesláno 2. února Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února Hm, ten je pěkný, díky, kouknu na jiné typy. Je větší a ta cena se mi taky úplně nelíbí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandera Odesláno 2. února Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února Já jeden čas nosil poměrně plochý batůžek původně určený na camel bag a nic většího bych nechtěl, abych se relativně pohodlně a bezpečně vešel na sedačku lanovky a nemusel ho pořád sundávat. Je to něco jako toto: https://www.sportisimo.cz/arcore/explorer/409691/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 2. února Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února pro slabak: Nenarveš to do kapes bundy? Pitný režim zajistíš v bufetech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slabak Odesláno 2. února Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února Presne pro ty duvody, jak pise Pandera, hledam neco maleho, plocheho. Mozna tam jeste narvu nahradni rukavice pro dceru. Diky za tip, to je presne to, co hledam. Do bundy se mi to rvat nechce, nemam rad nacpane kapsy, jako nouzovka to samozrejme lze, ale batuzek je pohodlnejsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 8. února Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února (upraveno) Tak se shanenim bot je to bida, obchodne je uz zrejme skoro po sezone a bot v moji velikosti a s parametry (flexe okolo 100, stredni sirka) je par. Takze bud pockat na podzim a nebo vzit co je. Nakonec jsem zkoušel jen tyhle Nordicy https://www.heliasport.cz/lyzarske-boty-nordica-sportmachine-3-100-gw a asi ok. Mate nekdo s Nordicou nejakou zkusenost? Jenom maji Grip walk a moje vazani jeste asi ne, ale to prej bezplatne prehodi podpatky na botech a bude. Ad velikost - asi pujdu do 270, 265ky jedna tlacila tak, ze prsty tlacily o plast. To uz je asi moc, rekl bych. Upraveno 8. února uživatelem odjinud Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 9. února Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února Mám boty na sjezd mám zásadně o číslo větší, i na běžky. A na běžky takový švédský fígl á la Vassalopet - je potřeba mít před každou jízdou výpravou na hory či lyže ostříhané nehty na nohách, zejména na palci. Pohyby v botě na delších túrách či celodenních výpravách pak jsou bez problémů. Nejhorší je totiž otlačený palec s dlouhým nehtem a ještě namrzlý. Pokud jsem toto neudělal nebo zapomněl, pokaždé jsem to pak cítil - i když může to být individuální. Skol. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 9. února Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února @eloga - ty jsi jel Vasaloppet? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se