Přejít na obsah

Dobrovolne darcovstvi krve  

249 hlasů

1. 1. Darujete krev?

• Ano (pravidelne nebo nepravidelne).
      129
    • Rad bych, ale jeste jsem se neodhodlal.
      47
    • Nedaruju.
      75

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 476
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mě minule upozornily, že jsem na hraničním množství, tak se snažím se cpát zeleninou a masem. A ještě to asi podpořím železem v tabletách.

Odesláno

Železo nejlépe dostaneš do těla, když umyješ hřebíky a napícháš je na nějakou dobu do jablka. Pak hřebíky z jablka vyndáš a jablko spořádáš.

Odesláno

S ohledem na farmakodynamiku železa si tím nejsem tak jistej. Jaké železo bude v hřebíku? Tipoval bych Fe2+ a to se zrovna špatně vstřebává. Organismus ho musí "předělat" na Fe3+ aby ho mohl vstřebat do jater a následně zabudovat do hemoglobinu v kostní dřeni. A proto máme Maltofer a spol.

Odesláno

Buďte rádi za naději, že je stopka jen dočasná, já díky diagnóze dostal stopku trvalou (před tím 15 odběrů). Měl jsem z toho hodně smíšený pocity...

Návštěvník LukeD
Odesláno

Já jdu na odběr zítra. A pro rekonvalescenci jsem si už včera zakoupil tuhle nádheru:

maltoferrochin-sladove-vino-na-zelezo.jp

• po měsíci...
Odesláno

Super, jaký to bylo? já po prvním darování po přijezdu domů usnul asi na 4 hodiny:-))

Odesláno

Já čekal něco podobnýho ale neudělalo to se mnou vůbec nic, sestřičky si mě hlídaly ať pomalu vstávám, dlouho sedím a já si nakonec nenechal donést ani to kafe s automatu, asi po půl hodině jsem v nemocnici vyběhnul schody, do kanceláře že půjdu pozdravit známou tak se mi lehce zatočila hlava ale hned to přešlo, asi bych po odběru normálně mohl do práce (pravda dělám v kanclu, nic fyzicky náročnýho :-) 

Odesláno

taky sem chodil do práce, ale to bylo v jiný zaměstnání, v tom aktuálním normálně můžu dodržovat zákon a čerpat 24 hodin na rekonvalescenci

Odesláno

Jo to já taky, já to myslel tak, že jsem na sobě nepozoroval nějakou zvýšenou únavu nebo malátnost... 

Odesláno

Většina lidí snáší odběry dobře. Bývalo, že člověk podepisoval papír, že m.j. min. pět hodin po odběru nesmí řídit motorové vozidlo. A den volna k odběru býval dycky příjemný. :rolleyes:

Odesláno

Ja to moc dobre nenesu. V Brne berou 450 ml a ju cca pred 300 zacnu byt lehce na omdleni, ale ustojim to. Sestra mi rekla, ze darovani asi nebude pro me.

Mrzi me to, chtel jsem pomoct.

Da se to nejak zmenit? 180 cm, 73 kg.Diky za tipy na pribrani, to se mi nedari.

Odesláno (upraveno)

450ml býval (a asi stále je) běžný odběr plné krve. Možná zkusit před odběrem víc pít...

Upraveno uživatelem colommbo
Odesláno

brávalo se 450g, ted se bere 450ml což je 475g, což je standard EU na krevní konzervy

@ Lou - kolikrát si byl dát? Myslím si, že to je jen o zvyku, každopádně bych to nevzdával

Odesláno

Já dával jen jednou a sám sobě (autotransfuze) a celkem se nic nedělo. Pravda že jsem byl tak vyjančenej z operace, že jsem možná ani nic neregistroval.

Darovat nemůžu, jsem "rozbitej" -_- , ale díky všem :notworthy: 

Odesláno

Daroval jsem dvakrat, poprvy lehky mdloby, rekli mi, ze to nebide nic pro me. Rikal jsem si, nejsem sracka a nedam se tak snadno odpalkovat. Podruhy jsem tam sel v lepsim stavu, ale zase mi bylo na omdleni, ale citil jsem, ze to ustojim. Sestry moc trpelivosti nemely, mozna bych mel zlusit jinej ustav.

Mate nejake tipy, co jist, kolik a piti?

Odesláno

Nebude to souviset treba s tlakem? Ja nejim pred odberem tucne, takze jim napr. chleba s marmeladou a ovoce. Piju normalne, pokud jdu rano tak 0,5 -1litr, vodu, caj.

Mam za sebou 75 odberu a nepamatuju si, ze by mi nekdy neco bylo. Driv, za mlada, jsem chodil po plazme odpoledne behat a běhal jsem jak vitr. To jsem si vzdy rikal, co do toho roztoku davaji. :) Ted uz chodim behat az druhy den - setrim se.

Odesláno

Daroval jsem dvakrat, poprvy lehky mdloby, rekli mi, ze to nebide nic pro me. Rikal jsem si, nejsem sracka a nedam se tak snadno odpalkovat. Podruhy jsem tam sel v lepsim stavu, ale zase mi bylo na omdleni, ale citil jsem, ze to ustojim. Sestry moc trpelivosti nemely, mozna bych mel zlusit jinej ustav.

Mate nejake tipy, co jist, kolik a piti?

A nenechas si ji brat moc?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...