David_B Odesláno 31. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2009 Už asi rok a půl mám Monstra s 7S26. První rok držely odchylku cca -7s denně. Pak se zničeho nic pomátly a začaly dělat +20s denně a to si nejsem vědom žádného nárazu ani vystavení silnému magnetickému poli. Jediné co mne napadá, že mohly cca 1 měsíc ležet v šuplíku a po jejich opětovném nastartování se chovaly jinak. Nyní jsem použil fintu s otáčením korunky v protisměru pohybu ruček a zastavil jsem vteřinovku, abych hodinky seřídil naprosto přesně a byl jsem zvědav na vývoj odchylky. Po dvou dnech je odchylka 0 vteřin!!! Nerozumím tomu. Máte někdo podobnou zkušenost nebo dokonce vysvětlení? díky
Karlos Odesláno 31. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2009 Já bych měl jedno částečné vysvětlení: velice levný, masově vyráběný strojek a člověk se tak může setkat s čímkoliv. Radu mám jednu - nosit a snažit se chvíli dodržovat stejný režim. Pokud bude odchylka nějak hodně lítat, tak k hodináři.
Kupa54 Odesláno 31. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2009 Moje monstra dělaly +20s/den a takhle jsem je každé tři dny seřizoval. Potom absolvaly dovolenou na kole a začaly se předcházet o minutu za měsíc. Takhle to fungovalo déle než rok. Poto je začal nosit můj syn a po jeho rok a něco nošení se pozdí o minutu týdně. Jenomže .. já je nosil na levé ruce, on ,jako levák, na pravé. Já s nimi dělal všechno včetně koupání a sprchy, on je na noc odkládá (na bok). Teď mám další monstra a opět je nosím denně a spím s nimi a chodím do sauny a ty se mi pozdí o minutu za 8 dní. Mám je asi 5 měsíců. Takže to jsou moje zkušenosti s tímto kalibrem. Vlastně mám to samé v SKX007 a tam to běží, při občasném nošen,í o minutu za dva týdny do plusu
David_B Odesláno 31. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2009 Díky pánové, je mi jasné, že od tohoto kalibru nelze očekávat zázraky. Já bych to moc neřešil, i těch +20s denně je v pohodě, spíš mne překvapily ty výkyvy a změny. Ale jak vidím, tak je to asi běžné a záleží na stylu nošení hodinek. Budu je teď chvíli nosit a uvidíme jak se budou chovat. K hodináři je asi brát nebudu, protože žádnému hodináři tady v Ostravě nevěřím
frista Odesláno 31. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2009 Je to podle mého hodinářská kratochvíle. Moje Atlasy, dokud jsem je nosil pravidelně, dělaly odchylky z říše snů +7/-12, pak jsem je přestal chvíli nosit a bylo po zázraku. Tedy v první chvíli. Po 14 dnesch nahození stálého režimu se srovnaly samy. Dej to na vibrograf, seřídit a bude. Nedám na tenhle kalibr dopustit, zvlášť po té co jsem naživo zakusil odchylky slavných PANERAI s certifikátem, nebylo co řešit. Tedy jen nos a nos. Je to jen na vkusu, kapse a dišputátu.
ramon Odesláno 31. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2009 Já bych měl jedno částečné vysvětlení: velice levný, masově vyráběný strojek a člověk se tak může setkat s čímkoliv. Radu mám jednu - nosit a snažit se chvíli dodržovat stejný režim. Pokud bude odchylka nějak hodně lítat, tak k hodináři.Myslím to tady někde už šlo, ale i na na zahraničních forech byl kalibr 7s26 srovnáván s kalibrem ETA a závěr byl ten, že co se týče materiálu a zpracování je zcela srovnatelný, co se týče konstrukce, vyžaduje ještě méně údržbu (zas má ale méně funkcí-chybí odlučovač, nižší frekvence) , a odvozený kalibr 6R15 je na tom co se týče přesnosti i lépe než ETA. Stroj je levný protože tam není žádný podíl lidské práce (ani na Etách není) a minimum(žádné) zdobení(Eta vypadá na pohled trochu líp), nikoli proto, že by byl nějak dílensky odfláknutej. Prostě se šetří jen tam, kde to nemá vliv na chod. Stroj není nijak seřizován z výroby, tak je dobré dát ho na seřízení. Z mé zkušenosti jsou hodinky Seiko 5 mám doma přesnější než Omega chrnometer, a to jsem neseřizoval, jen koupil a nosil.
dr.snake Odesláno 31. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2009 seiko nema zle kalibre....su firmi co predavaju kopu drahych hodiniek a nemaju ziadne
skalis Odesláno 31. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2009 Vyborna detailni recenze kalibru 7S26 byla publikovana na www.thepurists.com. Podrobne tam probiraji konstrukci a jeho speciality a porovnavani s ETA. Napriklad v datovem soukoli pouziva plastove komponenty. Problem u techto soucastek je jejich pomale otaceni (typicky 1x za den) a tedy spatne mazani (rozetreni oleje souvisle po vsech trecich plochach). Kdyz jsou tyto soucastky z plastu, tak odpada mazani a zaroven je levnejsi jejich vyroba. Jak pisou v clanku, spojuje se tu ekonomicky vyhodne a technicky povedene reseni. A jak uz psal ramon, strojek nema moznost rucniho natahu, takze odpada odlucovac a soucastky okolo natahovaci hridelky, cimz se z kalibru 7S26 stava velmi robustni automaticky strojek. Zajimavy clanek, doporucuju precist. PS: Moje nove SKX007 s timto strojkem (jeste nejsou uplne zabehle) delaji aktualne odchylku pod 1s/24h... Seiko ma muj velky respekt.
cody Odesláno 1. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2010 (upraveno) Dokazete odhadnout, jestli je mozne treba pri modifikaci ciferniku bez data, ty plastova datova kola odstranit? Upraveno 1. ledna 2010 uživatelem cody
Helex Odesláno 1. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2010 Z mé zkušenosti jsou hodinky Seiko 5 mám doma přesnější než Omega chrnometer, a to jsem neseřizoval, jen koupil a nosil. Mám 5ky pár dnů, sice 7S36 ale stejně.. Chronometer Omega co mám v opatrování jde po seřízení v omeze tak o +5s/24h, ty nový 5ky po vytažení z krabice tak o +4.5s, ale za tři dny!!!.. Těžko říct, jak to s nima bude za 2, 5, 50 nebo 100 let, ale zatim,Seiko bomba
ramon Odesláno 1. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2010 (upraveno) Dokazete odhadnout, jestli je mozne treba pri modifikaci ciferniku bez data, ty plastova datova kola odstranit? Ano, datová nástavba jde celá odstranit. http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...642&hl=7s26 Upraveno 1. ledna 2010 uživatelem ramon
Bert Odesláno 1. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2010 Další možností pro vysvětlení vzniku Tebou popsané odchylky může být třeba malá nečisota, která se posunula v rámci strojku někam, kde zčala škodit. Vážím si japonské kvality, čistoty výroby a preciznosti, ale přece jenom, je to sériovka ........
cody Odesláno 1. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2010 Ano, datová nástavba jde celá odstranit. http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...642&hl=7s26 Na tohle vlakno jsem zapomel,dik.
Vlado Odesláno 10. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2010 tiez mam seika s tymto kalibrom..na zaciatku robili cca 12 sekund a teraz robia cca 25 sekund denne . inac ak nimi zatrasies 5 sekund v ruke tak sa odchylka znacne zvysi..
instant Odesláno 10. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2010 ja som postriedal zopar seiko so 7s kalibrom, moja skusenost je taka, ze ich presnosti neprospieva necinnost /suplik, polica atd/ a tiez ze odchylka sa jemne zvysuje vo watchwindri - teda v takom tom klasickom grile. objednavam prave orbitu, ak mi niekedy zvysi cas tak to vyskusam pomerat aj so swingujucim windrom. cize nosit a nosit, alebo neriesit najpresnejsie seiko co mam su skx009, a co je najzabavnejsie, kaliber nie je vobec pocut - len velmi jemne ho zapocujem, ked si doslova pricapim hodinky na ucho. monstra su oproti nim plechovy budik na tanieri. moznosti preco sa zrazu zmenila odchylka moze byt vela, ale bez nahliadnutia dovnutra a bez nastavenia podla pristroja je to v podstate nediagnostikovatelne /strasne slovo, uznavam/...
neon Odesláno 11. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2010 (upraveno) na mojich samurajoch 7s25 som mal od zakupenia dennu odchylku -30 s. v poslednej dobe mi zacali robit uz dennu odchylku -1min! su este v zaruke. myslite ze sa to casom spravy alebo dat vyladit k hodinarovi ci reklamovat? su nosene pravidelne a nikdy nespadli. dik edit: nosím ich 9 mesiacov Upraveno 11. ledna 2010 uživatelem neon
instant Odesláno 11. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2010 na mojich samurajoch 7s25 som mal od zakupenia dennu odchylku -30 s. v poslednej dobe mi zacali robit uz dennu odchylku -1min! su este v zaruke. myslite ze sa to casom spravy alebo dat vyladit k hodinarovi ci reklamovat? su nosene pravidelne a nikdy nespadli. dik edit: nosím ich 9 mesiacov odchylku 1min za 24h by som urcite reklamoval. btw, "spraví" s ypsilonom.. to je uplne ine slovo ako si chcel povedat
enicar2 Odesláno 11. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2010 7S26B - odchylka +6s až +16s za den. Záleží, jak je na noc odkládám a jak pravidelně nosím. Pokud pravidelně nosím a odkládám na "bok" odchylka k těm +6s za 1 den. Pokud budou ležet a přestanou jít, do této přesnosti se zhruba dostanou za 3-5 dní ... Do té doby dokážou klidně +20s až +30s:-( Toť má zkušenost.
mikymik Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 odchylku 1min za 24h by som urcite reklamoval. btw, "spraví" s ypsilonom.. to je uplne ine slovo ako si chcel povedat Kdybys to nenaprášil, tak by Češi nerozumějící slovenské gramatice nic nepoznali
instant Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 (upraveno) Kdybys to nenaprášil, tak by Češi nerozumějící slovenské gramatice nic nepoznali "neboj, to se spraví" a "dívám se na správy" je ten istý prípad - až tak rozdielni nie sme ok, nejde tu o to.. proste túto mikrotému ukončme tak, že podľa mňa by ich mal reklamovať edit: "proste" je v slovenčine tzv. čechizmus Upraveno 12. ledna 2010 uživatelem instant
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se