EpsteinBarr Odesláno 30. září Nahlásit Odesláno 30. září Prvy den mi nesiel apple care play. Teda shuffle prehravanie hudby totalne magorilo. Telefonaty v pohode. (Netvrdim, ze to nemoholo byt autom, na bmw niekedy cely system padne a je nutne odpojit/pripojit telefon - otazka 5 sekund). Obcas ma prekvapi pozicia "nieco" na mieste, kde to "predtym nebolo". Otazka zvyku. Alebo mozno, staci si pozriet info o zmenach Zatial som nic dalsie problemove nezaznamenal. Apple car play "sa opravil" o dva dni a vsetko facha ako ma. Teda, aby som bol presny. Predtym, pri nastupe do auta sa automaticky spustila kniznica a zacala hrat piesen. Teraz musim prejst zo "vseobecnej obrazovky" do apple music. Tiez 15pro. 1
miguel Odesláno 30. září Nahlásit Odesláno 30. září No tak na 16-tke to fachci uplne bez problemov. Za mna super!
j.e.n.i.k.82 Odesláno 30. září Nahlásit Odesláno 30. září před 5 hodinami, Seamaster napsal: TAk ja mam 15pro a ten by to mel snad mrskat, jde me o nejakou zasadni vysirku, pac telefon pouzivam na rozdilu od tabletu furt...diky. U 15 pro mi nefunguje korektně zobrazení klávesnice. Jako kdyby telefon neskroloval stránku, takže je klávesnice navrchu a nevidím, co píšu. Nejhorší je to u Messengeru. Jinak jsem si ničeho nevšiml
gargamel Odesláno 30. září Nahlásit Odesláno 30. září před 4 hodinami, moco napsal: Zkouška foťáků 17 Pro (8x zoom) Škoda těch přepalů, jinak pěkný. Zoom bych si ale dokázal představit přeci jenom lepší.
Remio Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října Ve fotografii se přepalem rozumí místo na fotografii, které je zcela bílé vlivem přesycení světlem dopadajícím na senzor/film. V tomto místě chybí barva i textura. Výše uvedený snímek tímto neduhem netrpí. Expozice byla logicky měřena na šedou, která je na 80 % plochy snímku a ve spodní části je pruh světlé a následuje pruh tmavé. Dříve by tam byl jen pruh bílé a černé. Dopočítáním jednotlivých částí snímku je umožněno, že světlá i tmavá část je zcela rozeznatelná. To má Apple zmáknuté už dlouho a funguje mu to dobře. Hezky to měli vysvětlené na tuším předloňské prezentaci, jak se jedna fotka skládá z desítek snímků s různou expozicí, které se poskládají do výsledku. Celkem fotografický zázrak. Vytáhněte si starý foťák a udělejte fotku scény přímo proti slunci ... Zoom je hybridní, tzn. 4x optický a výřezem z 48 MPx do 8x (12 MPx). Pokud chceš lepší zoom, tak Samsung má 2OO MPx čip... jsou k dispozici ale i nástavce na objektiv. Za mě má Apple vyvážené snímky po všech stránkách, jen saturace barev někdy připomíná omalovánky od Samsungu. 2 1
Navazka Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října U mne na 15 je iOS26 bez problemu a rekl bych ze se mi zlepsila vydrz baterie...
STRKKT Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října Taky nemám s iOS26 na 15Pro problém. To, co řeším, je aktualizace Macbooku. V aktualizacích se mi objevila jak verze Tahoe, tak i upgrade na 15.7. Zvolil jsem 15.7 a od té doby mi to nenabízí Tahoe...
EpsteinBarr Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října Ja som tiez na 15.7. Tahoe normalne vidim v ponuke na update (po aktivnom kliknuti na update software). S tymto ale zatial vycakam. Je rozdiel mrsknut s telefonom do kuta v pripade nejakych problemov a rozdiel pokaslat si pracovny notebook. To by bolo trosku viac o nervy.
nickolas Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října iP15 a OS26 funkčně asi v pohodě, ale vizuálně mě to sere teda nebetyčně. Liquid, vzhled ikon, animace... Když to povypínám / ztlumím podle návodů, je to ještě divnější. Modlím se 3x denně, aby přišla aktualizace, kde se ty fíčury budou dát úplně vypnout. Regulérně už začínám studovat Androidy 1
Seamaster Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října Tak jsem to prdnul na ten hotfix 26.0.1 rovnou a zatim vse ok, ale jedu to od rana, vizual me neva, zatim me to nicim neurazilo, ani nenadchlo, vecer si s tim pohraju (myslim telefon)
warann Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října (upraveno) před 5 hodinami, STRKKT napsal: To, co řeším, je aktualizace Macbooku. V aktualizacích se mi objevila jak verze Tahoe, tak i upgrade na 15.7. Zvolil jsem 15.7 a od té doby mi to nenabízí Tahoe... A teď babo raď. Upraveno 1. října uživatelem warann
STRKKT Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října (upraveno) Zkoušel jsem zjistit, co s tím a jedině snad promazat složku /Library/Updates, ale to je chráněná složka a musel bych obejít ochranu. Takže na to zatím kašlu, zkusím restart a pokud je problém v tom, že je soubor index.plist nebo ProductMetadata.plist poškozený, tak se to opraví při další aktualizaci. Nebo to nechám být. Tak beru zpět, po restartu mi to nabídl upgrade. Upraveno 1. října uživatelem STRKKT
rmx Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října (upraveno) Kluci, jak je to s aplikacema po velké aktualizaci na iOS 26? Zůstavají ve stejném stavu jako před nebo si hned natáhnou z AppStoru nejnovější verzi? Mám jednu apku kterou potřebuju zachovat ve stávajícím provedení které je odzkoušené a funkční. Díky. Upraveno 1. října uživatelem rmx
Radek124 Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října Obětoval jsem svůj "postelový" iPad Pro M1 a ve 26.0.1 zatím všechno překvapivě šlape, "nesystémové" aplikace jsem aktualizoval přes AppStore manuálně. Vizuálně zatím "střídavě oblačno": některé věci (okýnka, implementace menu á la MacOS) jsou zajímavé, některé nekontrastní ikony (namátkou třeba mail nebo nastavení ve světlém režimu) jsou "jenom" pochybné - ale za odstranění kompaktního řádku tabů v Safari (poprvé seriózně zvažuju alternativní prohlížeč) nebo za nepochopitelné pidiznaky na softwarové klávesnici by pachatelé zasloužili nasrat do ruk a nepustit k vodě
moco Odesláno 3. října Nahlásit Odesláno 3. října Máte na 17 Pro nalepené ochranné sklo? Zkoušel jsem a displej na telefonu je na okrajích opět zakulacen a ochranné sklo nedrží. Na 14 Pro bylo hezky rovné a k ochranným sklům přátelské.
nickolas Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října Čautě. Někdy předevčírem, se mi z ničeho nic, v prohlížeči Safari změnil ten adresní řádek s přidruženými ikonami. Používal jsem variantu "dole" a při kliknutí na nějaký odkaz to bliklo a přehodilo se to do formy "kompaktní". V nastavení mám pořád nastaveno "dole", ale realita je jinde. Zkoušel přenastavit, zkoušel jsem vypnout zapnout, nic nefunguje. Nezaznamenal to taky někdo? Mám iP15 a OS26.0.1
tmoris Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října Chlapi poradte prosim: s detma jsme nasli o vikendu airpody, vypada to na 4.gen, protoze to nema na casu tlacitko a zepredu je bezdotyk poklepani pro spusteni BT parovani. Zaroven je tam jen jedno sluchatko, druhe jsme nenasli vypadnute ani v okoli nalezu. Zkousel jsem to v aplikaci Najit oznamit jako ztraceny predmet, ale nefunguje to, haze to error, viz priloha, tzn chapu to tak, ze ten predmet nikdo neoznacil jako ztraceny a proto mi to ty airpody nevyhodnocuje jako nalezene? Soucasne v Najit v sekci Zarizeni, po kliknuti na tyto Airpody neni moznost oznamit nalezeni. Zaroven pri poklepani na case mam moznost sparovat tel s Airpody pres BT (coz nevim jestli ma nebo nema byt mozne, kdyz to je napojene na cizi icloud ucet) Poradite?
warann Odesláno 10. listopadu Nahlásit Odesláno 10. listopadu Tak jsem projebal 2 hodiny života a nic. No, popořadě. Vzpomněl jsem si, že bych někde měl mít jistý audioknihy, pořízený kdysi dávno. Když jsem marně prošel všechno možný zařízení, flashky, HD, napadlo mě, že snad by ještě přicházel do úvahy starej iPod classic. A jo, vono to tam je. Jenže - ačkoli jsem prošel všechny možný chytrý návody, naistaloval X aplikací, tak nic. Bohužel se musím přiznat, že mi to nešlo ani na PC přes itunes, ani na macu přes Apple music a samozřejmě ani přes apky 3. stran. Takže prosím, nemá někdo tip jako to nějak snadno udělat? Případně už jako akt zoufalství, jestli by to někdo za rozumnou úplatu neprovedl? Dodávám, že na iPodu je asi 40 GB audia, ale mně jde jen o pár audioknih. Díkes.
gargamel Odesláno 11. listopadu Nahlásit Odesláno 11. listopadu Prosím vás o radu: potřebuju uvolnit úložiště na máminým 15 Pro. Konkrétně potřebuju přetáhnout z mobilu všechny fotky a videa na flashku. Připojeno přímo k mobilu přes USB C . iPhone flashku sice vidí, ale to je tak vše. I kdybych se rozkrájel, tak nic. Zkoušel jsem i jenom jednu fotku a nic, prostě možnost přenášet nebo kopírování do USB nula. Zkoušel jsem to asi dvě hodiny. Vrazil jsem flashku do mojí 15tky ( Xiaomi 15) a do pár vteřin vše z mobilu na flashce., hladce a bez problémů.. Můžu se tedy zeptat, jaké modlitby či jiné finty použít, případně která božstva vzývat ( jsem pouhopouhý křesťan) na naprosto triviální úkon v záležitost- přenesení dat z mobilu na USB flash disk? Jsem mozkově, morálně i všemožné jinak úplně v koncích, neb mámy telefon začíná velice silně připomínat můj kdysi Sagem... Za jakoukoliv použitelnou radu/metodu moooc děkuji!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se