vsudybyl Odesláno 14. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2016 Teda nechci ti do toho kecat, ač sám zarytý applista, tak bych ti na tenhle výběr aplikací doporučil normální notebook s Windows. Jestli čekáš, že zůstaneš u aplikací, jak jsi zvyklý, ale na přitom přejdeš na Mac, to není úplně tak jednoduché. Tím spíš, jestli to máš na práci a ne jen třeba na vyzkoušení a pro zábavu. Sám jako programátor mám smůlu a musím si držet jeden notebook s windows, protože zákazníci prostě chtějí aplikace pro Windows a tak nemám na výběr. proto jsem to zde napsal.ať vím co mě čeká a jestli to má smysl.Díky za názor
Jettero Odesláno 14. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2016 Má někdo zkušenosti s nějakou opravnou co vymění displej na počkání (nebo do druhého dne). Podařilo se mi dneska rozbít krycí sklo displeje u IP6 plus (dotykovka i ldc je ok).
Ondrej71 Odesláno 14. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2016 Prosím o pomoc. Mám ze servisu iphone 5s, který jsem pár měsíců nepoužíval a úspěšně zapoměl kód. Zkoušel jsem podle návodu obnovit přes itunes, ale nejde to. Hlásí to chybu 3194. Verzi itunes mám nejnovější. Co s tím?
Jettero Odesláno 14. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2016 zkus www.servis-iphone.euMyslíš že bych to zvládl vyměnit já sám? Kdybych koupil celý displej?
jacob Odesláno 14. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2016 Myslíš že bych to zvládl vyměnit já sám? Kdybych koupil celý displej? Já to měnil na iPhone 5 dle Youtube a není to nic těžkého. Stačí si pečlivě třídit šroubky a klapne to. V té době stál display na Ebay dvojku a výměna v ČR pět tisíc. Nevím, jak je to nastavené dneska.
AndyAaron Odesláno 14. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2016 Poradite prosim nejakou spolehlivou aplikaci nebo radu jak prenest co nejvice informaci ci dat (kalendare vcetne zapisku, sms zpravy, zapisniky, fotografie+videa, text. editory popsane stranky PDF/WORD atpod.) z telefonu Samsung android na Apple ios?Nasel jsem aplikaci Move to iOS, ale treba existuje jeste spolehlivejsi.Zatim pouzivam Samsung, ale v sobotu mi prijde iPhone a potrebuju vsechny nebo co nejvice dat prenest.Dekuju za rady.Pokud mas Samsung s androidem, tak urcite pouzivas kontakty a kalendar na googlu. K tomu pokud mas soubory na google drive nebo dropbox, tak pak staci v iphone nastavit prislusne ucty a ke vsemu se dostanes.Pokud jde o textove zpravy - SMS, tak tam presne nevim, ale otazka je, jestli jsou dulezite, abys je potreboval prevadet.
Radek124 Odesláno 14. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2016 (upraveno) 2vsudybyl: Office 16 na mac jsou bez problémů (akorát doporučuju zapomenout na zrůdnost jménem utlouk - funkčnost PIM klientů v OSX je IMHO o třídu lepší), dostupnost software od autodesku který tě zajímá si projdi na webovém appstore.Každopádně na intenzivní práci se složitější grafikou 11"MBA s "ultramobilním" procesorem moc nedoporučuju - a už vůbec ne se 4GB RAM, které dnes stačí tak na elementární provoz OSX a ne na vyhlášené "paměťové prasárny" typu Autocad - jinak kvůli swapování (na rozdíl od HDD není slyšet) taky brzo skončíš se chcíplým SSD. 2Koza_c (místo SZ): Move2ios není o spolehlivosti ale o marketingu, "užitečné" hlavně k tomu aby sis všechno z GMailu/Gdrive překlopil do iCloudu. Co se týče PIM (kalendář, kontakty, maily...), na ně se založením účtu v iOS připojíš přímo, takže žádná "migrace" ve skutečnosti není potřebná. Lokální dokumenty, fotky a videa se dají stáhnout na kartu a nebo na Gdrive - a z nich už je na iOS otevřeš buď online, nebo je tam nasypeš přes iTunes. Editovatelnost komentářů v PDF záleží na aplikaci 3. strany ve které jsi je spáchal - pokud existuje i na iOS, půjde to. SMS mimo SIM přenese asi jen Move2ios - je to systémová věc a do ní si Apple jen tak někoho nepustí. Upraveno 14. ledna 2016 uživatelem Radek124
vsudybyl Odesláno 15. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2016 2vsudybyl: Office 16 na mac jsou bez problémů (akorát doporučuju zapomenout na zrůdnost jménem utlouk - funkčnost PIM klientů v OSX je IMHO o třídu lepší), dostupnost software od autodesku který tě zajímá si projdi na webovém appstore.Každopádně na intenzivní práci se složitější grafikou 11"MBA s "ultramobilním" procesorem moc nedoporučuju - a už vůbec ne se 4GB RAM, které dnes stačí tak na elementární provoz OSX a ne na vyhlášené "paměťové prasárny" typu Autocad - jinak kvůli swapování (na rozdíl od HDD není slyšet) taky brzo skončíš se chcíplým SSD. Díky za vysvětlení.Tvá rada? zůstat u win a nebo doporučíš nějaký mac?
utrejch Odesláno 15. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2016 Jak jsem psal vyse, ja bych si to tvrdit nedovolil2vsudybyl: Office 16 na mac jsou bez problému
Radek124 Odesláno 15. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2016 Jasně že žádné oppice nejsou "absolutně bez problému", dokonce ani ve Windows - minimálně věci založené na ActiveX si bohužel každý musí verzi od verze otestovat na svých dokumentech sám. Minimálně podle toho co jsem zatím viděl jsou ale 2016ky oproti předchozím verzím natolik zflikované, že pro velkou část ovocnářů už nemusí být schůdnější alternativou instalace Open/LibreOffice (a nebo okenicových Office do Parallels).Samostatnou kapitolou jsou různé "EXE sráče" produkované tuzemskými finančními institucemi, které na základě předplatného prostřednictvím ActiveX generují zamčené tabulky pro Excel. Téhle sortě userů-masochistů na Macu nezbývá nic jiného než virtuální mašina s Windows - jenže to už není problém Office pro Mac. 2vsudybyl: Na věci os Autodesku už jsem 3 roky neměl potřebu sáhnout - ale všechny klíčové aplikace (Autocad, Inventor, Fusion...) jsou formou trial+předplatného (a EDU licencí zdarma) dávno dostupné i pro OSX, takže otázku jejich existence na platformě OSX můžeš z rozhodování vyloučit.Macbook Air (dtto Themekbůčky a tablety s pasivním chlazením) jsou teplotně dimenzované jako stylovka pro nízkou zátěž - pošta, web a občasné přečtení nějakého dokumentu (výkresy nevyjímaje). Intenzivnější činnosti (3D, rendering, hry...) komponentám dávají zabrat mnohem víc než třeba MBP a desktopům, takže při přehřátí může třeba chcípnout zdroj, o snížení životnosti dalších součástek nemluvě. Jako "náhrada desktopu/pracovní stanice pro celodenní práci" je Air (a vlastně i libovolný jiný subnotebook) pitomost bez ohledu na OS a TV reklamy - ale na druhou stranu: co utáhl starý noťas s okenicema, to macbook zvládne taky. U poptávané konfigurace (Macbook Air 11/256/4?) bych každopádně doporučil aspoň 8GB RAM - čipy jsou pájené a s pozdějším upgradem se nepočítá.
Bushman Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Pokračování mého story s displejem na macbook air - počítač ležel týden v servisu, rozhodl jsem se, že ho nebudu opravovat a šel jsem ho vyzvednout. Čekalo se na náhradní díl, takže se na něj ani nesahlo. Otevřeli jsme ho, zapli - a displej jako za mlada. Dva dny ho máme doma, žena mu dává co proto, aby se vada když tak zopakovala - a nic. A čím to zřejmě bylo? Těsně před tím, než se to objevilo, jsem čistil displej tím sajrajtem ve spreji a trochu mi to steklo dolů, než jsem to setřel. Vlhkost se zřejmě dostala dovnitř a potřebovalo to prostě pořádně vyschnout. Takže ponaučení pro příště. :-)
Tondaa73 Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 Až dneska jsem si všiml, že mi iTunes označuje samo některé skladby v seznamu jako "explicitní" ... pobavilo...
jebiga Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 dotaz,mate nějakou zkušenost s klávesnici na mini iPad? a disku bezdrátové pripojitelnemu k iPadu chci to zkusit bez toho než koupit MacBook protoze mi po 9 letech umřel a nedělám tak složité operace co nezvládne iPad :-)
Radek124 Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 2jebiga: Pár klávesnic k iPadu už jsem v ruce držel - a jediné řešení které nebylo "ergonomicky zrůdné" byla normální externí BT klávesnice (např. Apple Wireless) která k placce nebyla přicvaklá. Tím pádem bylo možné posouváním po stole nezávisle volit vhodnou vzdálenost jak klávesnice od těla, tak obrazovky od očí - což u konstrukcí tvořících s iPadem cosi jako "notebook" dost dobře nejde.Těžko taky posuzovat kde je Tvá hranice mezi nenáročnými a náročnými operacemi, ale uvědom si že iPad NENÍ zmenšený desktop/notebook a nepoužívá myš - takže i po připojení klávesnice je SPOUSTU operací stále nutné provádět gesty na obrazovce, a to i v textových editorech. A protože to slůvko "SPOUSTU" v reálu znamená spíš "vše kromě psaní holého textu", tak IMHO stejně skončíš zpátky u softwarové klávesnice - a drahá bezdrátovka skončí buď zaprášená na polici, nebo "degradovaná" k dožití u nějaké smart-tv...
jebiga Odesláno 19. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2016 2jebiga: Pár klávesnic k iPadu už jsem v ruce držel - a jediné řešení které nebylo "ergonomicky zrůdné" byla normální externí BT klávesnice (např. Apple Wireless) která k placce nebyla přicvaklá. Tím pádem bylo možné posouváním po stole nezávisle volit vhodnou vzdálenost jak klávesnice od těla, tak obrazovky od očí - což u konstrukcí tvořících s iPadem cosi jako "notebook" dost dobře nejde.Těžko taky posuzovat kde je Tvá hranice mezi nenáročnými a náročnými operacemi, ale uvědom si že iPad NENÍ zmenšený desktop/notebook a nepoužívá myš - takže i po připojení klávesnice je SPOUSTU operací stále nutné provádět gesty na obrazovce, a to i v textových editorech. A protože to slůvko "SPOUSTU" v reálu znamená spíš "vše kromě psaní holého textu", tak IMHO stejně skončíš zpátky u softwarové klávesnice - a drahá bezdrátovka skončí buď zaprášená na polici, nebo "degradovaná" k dožití u nějaké smart-tv...dekuji asi mas pravdu nechce se mi kupovat notas jen na to ze potřebuji udelat nějakou fa a vecer kouknout na mail než , film nic víc asi pnepotrebuji
Koza_c Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2016 Vi prosim nekdo, jestli spolecnost elektro EURONICS je spolehlivy prodejce APPLE vyrobku pro Cesky trh?Napr. koupim iMAC a v zarucni dobe 24mes. se neco v PC pokazi, tak musim na opravu pouze do EURONICS nebo muzu rovnou do kterehokoliv APPLE STORE?Diky za rady. .
Maxel Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2016 Apple Store myslíš opravdu originální Japko-shop? Anebo v ČR provozované Apple Premium Resselery? iWant, iStyle, apod.? Pokud ta druhá možnost, pochybuju, že Ti vezmou na záruku cokoliv, co nebylo pořízeno přímo od nich. Z vlastni zkušenosti: dneska jsem byl řešit ženy prasklou fólii Invisible Shield, na kterou je doživotní výměna. Omylem jsem skončil v iWantu, protože tam většinou beru všechno, ale tohle zrovna jsem bůhvíproč koupil v iStylu. Ajwonťáci mně samozřejmě poslali do kelu (resp. do Ajstajlu) 3 vteřiny po té, co se podívali na fakturu... takže s iMacem od Euronics bych to viděl velmi podobně.
Koza_c Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2016 Diky za info.Chtel bych prave koupit PC v EURONICS kvuli vyhodnejsi cene, ale pokud by se vyskytl nejaky problem tedy reklamace, tak bych si chtel sam nekde v oficialni opravne APPLE osobne vyridit nez cekat dokud to nevyridi prodejce.Nektere prodejny vyrobky APPLE dovazi a nerad bych koupil nejaky preinstalovany FAKE.Nebo radsi koupit jak pises jistotu v IWANT treba. .
quest987 Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2016 Vi prosim nekdo, jestli spolecnost elektro EURONICS je spolehlivy prodejce APPLE vyrobku pro Cesky trh?Napr. koupim iMAC a v zarucni dobe 24mes. se neco v PC pokazi, tak musim na opravu pouze do EURONICS nebo muzu rovnou do kterehokoliv APPLE STORE?Diky za rady. .Mel bys jit do autorizovaneho servisu Applu, jako j napr.: cesky servis ... Atd. Nicmene nejsem si 100% jist zda euronics patei mezinautorizovane prodejce jabko stroju. Treba Mironet kdysi prodaval iP4s, ktere tahal odnekdud z venku a zaruka se resila primo pres Mironet.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se