Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

APPLE TV3

koupil jsem nastavil domácí sdílení s compem tady OK to co mám i Itunes vidím ,,hudba filmy jen bohužel ty v compu,ale stalé se mi nedaří spojit s tabletem , mobilem.co s tím abych si dokázal zrcadlit např: tablet na TV. sdílení na tabletu jsem snad spustil taky.

díky za rady

Upraveno uživatelem vsudybyl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vsudybyl: Jestli myslíš přehrávání filmů z tabletu/mobilu na TV, tak tam se u Apple předpokládá buď přímé připojení bedny HDMI převodníkem a nebo AirPlay (resp. AirPlay Mirror) přes AppleTV. Mimo registrovaných iTunes se přímý přístup zvenku do systémových složek iOS z důvodu zabezpečení a spotřeby neumožňuje (ani pro AppleTV), musela by na to být streamovací aplikace v jejímž sandboxu by ty videa byla předem uploadovaná.

iOS "strojky ke konzumaci obsahu" se prostě berou jako terminály a ne jako servery - však do AppleTV se mimo iTunes taky neproboříš.

Odkaz ke komentáři

...

Jestli je tedy pravděpodobnost, že 3,5ˇˇHDD se roztočí za 15 let, tak to klidně šoupnu na další HDD a uložím ho někam mimo dům.

Nevim, kolik (a vlastně jestli vůbec) do toho chceš "vrazit", ale popřemýšlel bych o eliminaci potřeby cokoliv roztáčet rovnou nákupem SSD - nejlépe 240-256GB, případně pokud bys tu zálohu osekal, pak 120-128GB. Např. tento je velmi dobře hodnocen:

http://pevne-disky.heureka.cz/intel-535-240gb-ssd-ssdsc2bw240h601/

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Ona je taky otázka, jestli za 15 let bude ten disk (jedno jetli plotňák nebo SSD) vůbec kam připojit...

Jen pro připomenutí, v roce 2001

• nebylo žádné dnešní SATA,
  • USB teprve začínalo a šuflíky na disky se zapichovaly do speciálních kastlů s PATA nebo SCSI,
  • tisklo se přes paralelní port a věci mimo PC se krmily sériovou linkou,
  • síťové karty nebývaly vestavěné a spousta malých sítí jela ještě na koaxu - a
  • AirPort (dnešní WiFi) byla jen jedna z mnoha rozežraností tehdejších ovocnářů...  :lol2:

Plánovat IT hračky na víc než 10 let je prostě úlet. Možná by stačilo využít ekonomickou životnost disku (5 let?) a po jejím uplynutí jeho obsah naklonovat na nový a aspoň 3-4x větší, kde nebude zas tak moc zavazet. Jo - a pochopitelně zálohovat jen "dokumenty", ne systém s hnojem aktualizací a obskurních aplikací, které už X let nikoho nebudou zajímat...

Odkaz ke komentáři

Nevim, kolik (a vlastně jestli vůbec) do toho chceš "vrazit", ale popřemýšlel bych o eliminaci potřeby cokoliv roztáčet rovnou nákupem SSD - nejlépe 240-256GB, případně pokud bys tu zálohu osekal, pak 120-128GB. Např. tento je velmi dobře hodnocen:

http://pevne-disky.heureka.cz/intel-535-240gb-ssd-ssdsc2bw240h601/

To bych do toho klidně vrazil, ale píšou že to je pro interní montáž. Tak nevím, jestli existují SDD v externím provedení. porozhlédnu se.

Ona je taky otázka, jestli za 15 let bude ten disk (jedno jetli plotňák nebo SSD) vůbec kam připojit...

Jen pro připomenutí, v roce 2001

• nebylo žádné dnešní SATA,
  • USB teprve začínalo a šuflíky na disky se zapichovaly do speciálních kastlů s PATA nebo SCSI,
  • tisklo se přes paralelní port a věci mimo PC se krmily sériovou linkou,
  • síťové karty nebývaly vestavěné a spousta malých sítí jela ještě na koaxu - a
  • AirPort (dnešní WiFi) byla jen jedna z mnoha rozežraností tehdejších ovocnářů...  :lol2:

Plánovat IT hračky na víc než 10 let je prostě úlet. Možná by stačilo využít ekonomickou životnost disku (5 let?) a po jejím uplynutí jeho obsah naklonovat na nový a aspoň 3-4x větší, kde nebude zas tak moc zavazet. Jo - a pochopitelně zálohovat jen "dokumenty", ne systém s hnojem aktualizací a obskurních aplikací, které už X let nikoho nebudou zajímat...

To je samozřejmě pravda. Už jsem jednou zálohu přehazoval z 5 1/4 HDD s SCSI rozhraním na 3 1/2 s USB. Teď mám nějaký ten "neprůstřelný a nezničitelný" 3 1/2 Westeren Digiital, a klidně to udělám za pár let zase. 

Všechno tohle je lepší než osleplý DVD a nebo posílat HDD k borcům, kteří za 11.000,- Kč prohazují plotny harddisku a zachraňují data - to všechno už mám za sebou taky.

Odkaz ke komentáři

@vsudybyl: Jestli myslíš přehrávání filmů z tabletu/mobilu na TV, tak tam se u Apple předpokládá buď přímé připojení bedny HDMI převodníkem a nebo AirPlay (resp. AirPlay Mirror) přes AppleTV. Mimo registrovaných iTunes se přímý přístup zvenku do systémových složek iOS z důvodu zabezpečení a spotřeby neumožňuje (ani pro AppleTV), musela by na to být streamovací aplikace v jejímž sandboxu by ty videa byla předem uploadovaná.

iOS "strojky ke konzumaci obsahu" se prostě berou jako terminály a ne jako servery - však do AppleTV se mimo iTunes taky neproboříš.

Díky .Moje představa byla jiná a tak půjde zpět

Odkaz ke komentáři

To bych do toho klidně vrazil, ale píšou že to je pro interní montáž. Tak nevím, jestli existují SDD v externím provedení. porozhlédnu se.

SSD v externím provedení je ten samý disk, jen v USB-boxu. Proto každopádně poslouží Tvé věci naprosto v pohodě, jen musíš samozřejmě přikoupit ten box, třeba tento:

http://www.czc.cz/i-tec-mysafe-advance-2-5-usb-3-0/111966/produkt

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Musim se pochlubit, manzelka uz macbookuje, ta retina je skvela, natoz kdyz jsem vedle sebe postavil stary acer a booka. A chodi to neskutecne, oproti windowsum. Nechapu jak jsme na ne tak dlouho meli nervy :)) Musim ho mit taky :) jen mozna pujdu do airu, taham ntb do prace.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Vítej do klubu, já si svýho času tloukl taky do palice - tolik let civění na "teploměry" antivirů, aktualizací a naivního čekání na příští a prý "konečně lepší" Windows...   :bangin: 

U mě přišel "na zkoušku" první velký iMac hned po prvním náznaku "dlaždic", po roce a půl následoval rMBP, pak mini a druhý iMac u děcek...

Dál už jen mini-upgrady typu SSD+navýšení RAM - a díky Mavericks (buzerantský facelift novějších jsem dodnes nezkousnul) dodnes maximální spokojenost. 

Nabušenou pecku od té doby zapínám akorát když si tak jednou za 2 měsíce potřebuju odfrknout a z nostalgie zapařit nějakou hru, na které bych jabko upek...  :rifle:

Ad SSD: Spousta SSD (např. od Crucial) se prodává s cca 100-korunovým příplatkem i jako "upgrade set", kdy je k nim přibalené bootovací CD s klonovacím SW a jednoduchá USB2.0 boxík (pro případ že počítač má jen jeden eSATA slot), ve kterém se pak dá starší/větší notebookový disk nechat a použít na ono "trezorové" zálohování. 

Odkaz ke komentáři

Vyměním iPhone za urostlý vánoční stromeček, nebo prodám do alba přírodních katastrof. Že já si tu kokotinu vůbec kupoval! Dyť s tím není rozumná řeč... Dělá si to co chce! A za iTunes bych vraždil!!! Potřetí tam rvu hudbu a potřetí si to přidá jen co chce. Násilím tam narvu CD a stejně se to tváří, že o něm neví... Já to už nechcu ani vidět!!!

Odkaz ke komentáři

Tak presne vim o cem mluvis a tady ti asi nikdo k tomu nic nerekne.

Koupil jsem iPhone 6S Plus 64GB a druhy den hned prodal, protoze jsem na tom byl uplne stejne.

Za tri dny jsem to zkusil znovu a koupil stejny iPhone vyse zminovany.

Hodne dlouho cca 3-5hod. mi trvalo nez jsem prisel na to jak do iPhone neco nahrat vubec.

Clovek ktery v zivote nepouzil iOS je totalne v MATRIX a nikdo mi nevymluvi opak.

Bylo dost tezke nahrat do Telefonu 5GB hudby, videa mp4 jelikoz starsi vzpominkova videa iPhone neprehraje.

Kazdopadne jde asi o zvyk a dost snahy.

Kdybych doma nemel MAC, tak bych iPhone okamzite znovu prodal, ale spoluprace je docela dobra. ;).

Vyměním iPhone za urostlý vánoční stromeček, nebo prodám do alba přírodních katastrof. Že já si tu kokotinu vůbec kupoval! Dyť s tím není rozumná řeč... Dělá si to co chce! A za iTunes bych vraždil!!! Potřetí tam rvu hudbu a potřetí si to přidá jen co chce. Násilím tam narvu CD a stejně se to tváří, že o něm neví... Já to už nechcu ani vidět!!!

Odkaz ke komentáři

Je to jiny svet, jina filozofie. Bud na to clovek pristoupi a nauci se to, nebo nepomuze ani hozeni o zed. Uz jsem chtel hodit mockrat ;) Sel jsem do iPhonu "abych mel svaty klid" a zatim z toho sedivim :D Ale jak se rika "prvnich deset roku je nejhorsich...pak uz to jde".

Odkaz ke komentáři

Presne receno.

Kdyz jsem prechazel na APPLE, tak jsem byl maximalne rozhodnuty kvuli rychlosti ci kvalite ovsem kdyby mi jen trochu nekdo naznacil co to vsechno bude u iPhone obnaset, ze budu muset ozelit spousty veci na ktere jsem byl nebo je clovek zvykly.

Spousty lidi mi dnes sice rekne ty mas pekny iPhone ovsem NO COMMENT.

Je to jiny svet, jina filozofie. Bud na to clovek pristoupi a nauci se to, nebo nepomuze ani hozeni o zed. Uz jsem chtel hodit mockrat ;) Sel jsem do iPhonu "abych mel svaty klid" a zatim z toho sedivim :D Ale jak se rika "prvnich deset roku je nejhorsich...pak uz to jde".

Odkaz ke komentáři

Ja jsem tedy pri prechodu na iphone zadna vyznamna omezeni nepostrehl. Je to jiny system, takze ovlada se jinak, ale ze bych nebyl schopny delat nejake ukony oproti jinym telefonum, to nemohu rict. Ba naopak, aplikaci spousta, velice dobry fotak... Co jsi mel za problemy?

O prechodu win to mac to uz je ale jina story.

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...