Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Pak začne dávat smysl pojištění přístroje pro případ rozbití... a nebo správnej zaměstnavatel, který ti přístroj zakoupí za své. Když vidím, jak často běhá kolega s rozbitými displeji od našich zaměstnanců, tak si říkám něco o perlách a sviních...

Jo firemní pojištění máme a přišlo docela vhod když se kolegovi otevřela s batohu flasška s vodou a rozlila se do uspaného macbooku.

Náhradní díly stály s prací asi stejně jako nový.

Upraveno uživatelem Vojtěch Marek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doma nám přibyl iphone, nebude můj takže vytvořím nový apple id, půjdou tam potom nahrát aplikace z appstoru stažený pod mým starým apple id? Navíc když mám US store a k tomuhle novýmu id bych dal český. Nebo jak funguje to rodinný sdílení? Ještě jsem to nezkoumal, ale nerad bych sdílel třeba fotky (ehm) nebo např. dokumenty z Pages atd jde to nějak omezit?

Mít na domácích jabkách různá AppleID (samostatné iCloudy, fotky, dokumenty, zálohy...) a používat k nim jeden účet iTunes/Appstore není problém, akorát by těch zařízení nemělo být celkem víc než tuším 10. Na zařízeních jde odsouhlasit "nákupy položek zdarma", zatímco u placených věcí se předpokládá že nákupy (na libovolném zařízení) autorizuje výhradně majitel účtu svým heslem/TouchID a všichni je pak můžou stáhnout/nainstalovat/používat. 

Fíčura jménem "rodinné sdílení" nebyla zavedena kvůli sdílení dokumentů/fotek (to jde i bez ní), ale v první řadě proto abys "až 6 rodinným příslušníkům" povolil nakupování s jejich AppleID za prachy z Tvé karty = metoda jak z Tebe vydojit víc peněz. Něco jako když si Al Bunda nechá založit zlaté kreditky ke svému účtu pro manželku, dětičky, tchýni a psa... a na konci měsíce ho při čtení výpisu škrábne  :yucky:

ffa06_april-5-1987-married--with-childre

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Mít na domácích jabkách různá AppleID (samostatné iCloudy, fotky, dokumenty, zálohy...) a používat k nim jeden účet iTunes/Appstore není problém, akorát by těch zařízení nemělo být celkem víc než tuším 10.

ta fičura rodinné sdílení jde zas ošetřit, že nákupy musí "Al Bunda" nejdřív odsouhlasit.

Už dříve jsem četl, že při přihlašovaní do appstoru pod druhým ID, to psalo něco jako že, "přístroj je synchronizován s jiným ID", ale jednalo se asi o starší IOS, jak je to teď, netuším, tohle mě právě zmátlo. Pak ještě ten nesmysl s nějakou lhůtou 90 dnů, viz. apple.cz:

"K jednomu Apple ID a iTunes můžete mít současně přidruženo 10 zařízení (z toho maximálně 5 počítačů). Jednou za 90 dnů můžete počítače a zařízení přidružit k jinému Apple ID. Všechny počítače zároveň musí být autorizované pro stejné Apple ID. iPhone, iPad ani iPod touch autorizovat nemusíte."

- tzn. že když se s novým phounem přihlásim poprvně na starý id, budu se moci na nový id přihlásit až za 90 dnů? WTF, ponořil jsem se do studia, po dlouhý době, teprv včera, takže v tom mám zatím guláš.

Odkaz ke komentáři

Těch 90 dnů + limit 10 lidí je kvůli tomu, že jednou nainstalované aplikace (z jednoho AppleID) ti už nikdo nesebere - tj. aby se nějaká grupa nedohodla že jednu placenou aplikaci koupí jeden (a všichni si ji přes jeho "sociálně poskytnuté" AppleID stáhnou), druhou o pár minut později druhý... atd. - a Apple s vývojářem by dostali za každý nákup jen jedinou platbu. To by byl z hlediska byznysu teprv nesmysl...  :whistling:

Odkaz ke komentáři

Mě vadí, že na iPad mini 2 se mi stále znovu načítají stránky, nic nepomohlo, chová se to pořád, jako kdyby mu chyběla paměť. V podstatě dnes už více méně používám pouze Mac mini a notebook Air a OSX stále považuju za skvělý OS, ostatní je už o ničem a netuší, co chce Apple prodávat za 5 let (oni asi taky ne), bohužel po 10 letech se již Jobs nevrátí a jejich megalomanské projekty skončí a sídlo bude poloprázdné.

Na netu jsem objevil super vychytavku :

Podrz vypinaci tlacitko, aby se zobrazila obrazovka "prejitm vypnete" a pak podrz home button do chvile nez se zarizeni jakoby resetne. Dojde k uvolneni RAM .

Ps: pokud to udelas napr. se spustenym safari tak se nactou zpet stranky ale bude pro ne v RAM vice mista ...

Odkaz ke komentáři

Poprosil bych o radu pro amatéra...

V iTunes v PC jsem měl vytvořené playlisty. Chtěl jsem je dostat i do iPhone, tak jsem ho připojil a dal synchronizaci. Jenže se nezkopírovaly playlisty z PC do iP, ale vymazaly se v PC a nemám je nikde, přišel jsem celkem o dost hodin práce. Dají se ty playlisty někde najít a obnovit...?

Odkaz ke komentáři

Pro amatéra by asi nejjednodušší bylo (bez ironie) nechat obnovit počítač a nebo soubor ?iTunes Music Library.xml? z běžné denní/týdenní/měsíční zálohy  :whistling:

Jinak zkus mrknout třeba sem - evidentně nejsi zdaleka první koho záser s nabořenými iTunes playlisty potkal...  -_-

Odkaz ke komentáři

Tak dneska jsem byl reklamovat vyosenou čočku přední kamery na 6+, snad to vymění za nový přístroj, pač jsem při teto příležitosti koupil SE a jsem spokojen...asi nejtrefneji bych to přirovnal jako přechod 45mm Breitling na rolex nodate

Odkaz ke komentáři

Maxel: Ještě než to dáš reklamovat, nemáš binec na dně konektoru? Dělalo mi to na šestce, že kabel šel zastrčit tak nějak lehce a často nenabíjel... Tak jsem posvítil do konektoru a tam chuchvalec prachu...

Upraveno uživatelem m.n.
Odkaz ke komentáři

Maxel: Ještě než to dáš reklamovat, nemáš binec na dně konektoru? Dělalo mi to na šestce, že kabel šel zastrčit tak nějak lehce a často nenabíjel... Tak jsem posvítil do konektoru a tam chuchvalec prachu...

Na ajpedu neumim vložit smajl palce nahoru - díky moc, bylo to ono :D

Několikrát jsem to vyfoukával, ale nepomohlo a tak jsem myslel, že je něco KO. Byl to nakonec chuchvalec velikosti mexického dolaru, proto nešel vyfouknout - až poštěrchání jehlou zabralo.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Ahoj, poraďte nějakou uživatelsky jednoduchou apku do mobilu na video. Potřebuji několik videí sloučit do jednoho videa, popř.sestrihat....chci to dělat vše na mobilu. Nepotřebuji nic profi, jde mi o jednoduchost a o intuitivnost. Díky

Odkaz ke komentáři

Ahoj, poraďte nějakou uživatelsky jednoduchou apku do mobilu na video. Potřebuji několik videí sloučit do jednoho videa, popř.sestrihat....chci to dělat vše na mobilu. Nepotřebuji nic profi, jde mi o jednoduchost a o intuitivnost. Díky

Řekl bych imovie od applu.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...