Maxel Odesláno 12. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2017 (upraveno) SE je imo ještě z těch relativních držáků. Resp. pětka byl můj poslední ajfoun bez šprcky - dobře se drží a za běžného zacházení má slušnou výdrž. Nebavim se o kosmetice, jako škrábance na hliníkových částech. Na zem se mi poroučel dvakrát a přežil, ale to už je sázka do loterie - kdyby hrozilo větší riziko působení gravitačních sil, asi bych nějakou ochranu zvážil. Na sklo bych se vykašlal, zas pokud tě nějaká ta vlásečnice časem nerozhází. Upraveno 12. prosince 2017 uživatelem Maxel
Marfael Odesláno 12. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2017 Nerozhodí, jde mi vyloženě o to, pokud by byl moc náchylný, abych ho za pár měsíců nezlikvidoval. jediný problém je, že to je první Iphone vůbec můj a nevím, jestli mi to sedne, tak abych za pár týdnů neprodával:-). Bohužel droida nechci a Winy pohřbili tvůrci, takže vono ani není na výběr stejně:-)
nekdo Odesláno 12. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2017 mám na SE kalené tenké sklo a originál kožený záda od applejsem člověk, který telefon používá, nemám ho na ukazování, předvádění a honění egapracuji ve výrobní společnosti (na vyšší pozici), ale jsem v provozu dnes a denně - nebavíme se o tom, že procházím v sáčku firmou a jebu lidi - když je potřeba (a poslední dobou je hodně často)makám rukama + dělám svojí práci k tomu.z povahy výroby je častá práce s mastnotou (emulze, oleje), chemikálie a pořád vypadá jako nový (pády, prostředí atd) - nemažu se s ním.záleží ale hodně na tom, jak to spadne - a to u lumie taky
Radek124 Odesláno 12. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2017 5SE ještě má (na rozdíl od 6 a výše) ploché sklo v plastovém rámečku, který jej i při lehčích pádech na hranu dokáže ochránit. Polepit to druhým "kaleným" sklem znamená, že toto část sil při nárazu sice teoreticky pohltí, ale zbytek předá rovnou displeji - který pak může prasknut i v situacích kde by k tomu "au naturel" nedošlo. Osobní zkušenost s několika nikdy neolepenými a nerozbitými iP4, 5S, 5SE - a dvěma věčně rozbitými "polepenými" 5C u děcek (krycí sklo i displej běžně ruplé na různých místech). Krycí sklo má IMHO význam spíš tam kde hrozí poškrábání (stavebniny, brusivo...) nebo poleptání (i některé oleje jsou občas neskutečný hnus). Zakulacené trčící hrany u všech novějších pádel jsou z hlediska odolnosti doslova zlomyslnost, řešitelná asi jen bumperem s výrazně přesahujícím lemem - ale to už není můj boj
Andrew Odesláno 12. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2017 Já mám na 5S "kvalitní" folii, asi jednou ročně ji ztrhnu a dám novou, těch škrábanců odchytí dost (rozdíl po nalepení té nové je hodně znatelný).
cityfly Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 Zadnou folii jsem nikdy na iphone nelepil a po letech pouzivani na zadnym displeji skrabance nebyly, takze podle me je folie na displej zcela zbytecna. Co se tyce krytu, tak tenkej silikon nebo kuze je fajn na zimu, kdy hlinik studi v ruce. Jinak od jara do podzimu bez obalu a skrabancu na tele je minimum. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Shehab Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 Jak opravit přetrvávající obnovení zálohování iCloud?
milan79 Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 Hodinky máš aké? Super prvý príspevok.
moco Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 Jsou nějaké peripetie s US verzí iPad (2017), přemýšlím, že bych si jej nechal dovést z USA. Napadá mě jen jiná koncovka do sítě
Maxel Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 Jiná koncovka a záruku budeš mít jen roční mezinárodní. Jinak asi nic.
Bells Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 Ještě ho nebudeš mít v CZ lokalizaci, ale to je asi jasné Já mám takle z US Macbook a vlastně mi tak i ve výsledku vyhovuje a to i s EN klávesnicí. Po vzoru toho mám i klávesnici na iphonu atd.
Leclerc Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 Ještě ho nebudeš mít v CZ lokalizaci, ale to je asi jasné Já mám takle z US Macbook a vlastně mi tak i ve výsledku vyhovuje a to i s EN klávesnicí. Po vzoru toho mám i klávesnici na iphonu atd.Mně to jasný není. Jak ho nebude mít v CZ lokalizaci?
AndyAaron Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 Melo by to byt v takove lokalizaci a jazykem, jaky si nastavi. Klidne masarsky
Bells Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 Andy kdyz si koupim treba US iphone, tak tam CZ vubec nebude ne? Nebo uz je to jinak? Driv to urcite bylo tak, ze byl bez CZ. Ale mozna uz je to jinak, je uz nejaka doba, co jsem mel Apple primo z US.
Marfael Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 Ma cenu aktualizovat u SE na ios 11, nedela to paseku? Narazil jsem na dost clanku, kde zminovali hodne chyb v novem iosu, ale zase uz vyslo hodne aktualizaci, tak vaham...?
Radek124 Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 V iOS a watchOS je kdejaká swahilština, takže o češtinu (a klávesnici softwarově vymalovanou na displeji) skutečně netřeba mít obavy.U telefonů a GSM tabletů dřív býval problém spíš s pásmy použitého 4G/LTE rádia, ale ani to už by dnes neměl být problém. A pokud jde o stejné typové číslo jako se nabízí v EU a nebo jde jen o Wifi iPad, rozdíl bude skutečně jen v celosvětové roční AppleCare (namísto "zákonné 2-leté záruky pro koncové uživatele", pozor - plátce DPH se nebere jako "koncový uživatel") a v jiné přibalené zástrčce. 2Marfael: Druhý týden jedu na novém SE které mi přišlo s už předinstalovanou 11kou (aktuálně 11.2.1) - a i přes přetrvávajících škobrtání u ikon dlouhých listingů už se s tím žít dá, není to pomalejší než staré 5S s iOS10. Co se baterky týče, doma a v práci jedu přes "Vodafone Wi-Fi" (takže mě signál netrápí) a i s připojenýma japkohodinkama to z plného nabití trvá 3-4 dny, než se dostanu pod 25% (bez nich tipuju o den víc). V Nastavení/obecné/informace/aplikace si každopádně předem zkontroluj, o které "životně důležité aplikace" přijdeš kvůli odříznutí starších 32-bitových API, protože pak už není cesty zpět...
AndyAaron Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 @Bells Jak pise Radek, jsou tam vsechny jazyky a klavesnice. S nastavenim zeme a jazyka akorat budou spojene a ovlivnene pak doplnkove sluzby, jinak je to nemlich to samo
Bells Odesláno 14. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2017 Ok sorry za mistifikaci, bral jsem to dle x let starého modelu iphonu, který jsem si takto z US dotáhnul a možnost CZ jsem měl až po hacku, stejně tak i ty možnosti sítí, ale pravdou je, že to vážně bylo už u prehistorického iphonu. Stejně tak srovnávat s Macbookem byla blbost, tam je hardware klávesnice jasně daná a CZ soft se dal myslím i nějak stáhnout, ale na to jsem se vykašlal, komplet v EN mi to vyhovovalo a vyhovuje stále.Mno jo, jsem měl rychlejší prsty na klávesnici, než mozek v hlavě, ještě jednou sorry.
Roland Sands Odesláno 14. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2017 Vlasntí tu někdo sluchátka Apple AirPods? Případně jaké s nimi máte zkušenosti, výdrž, kvalita poslechu, dobíjení atd. Předem díky za postřehy.
Maxmillian Odesláno 14. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2017 Vlasntí tu někdo sluchátka Apple AirPods? Případně jaké s nimi máte zkušenosti, výdrž, kvalita poslechu, dobíjení atd. Předem díky za postřehy. Nekolik stranek zpatky se tu o nich vedla vasniva diskuze..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se