JoyStick Odesláno 11. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2018 (upraveno) Lze u Macu tvořit zálohu dvou uživatelských účtů na jeden externí disk (přes Time machine) ? TM nerozlišuje účty. pokud si nespecifikoval který složky vynechat, automaticky se zálohuje všecko. tedy i tzv Home folders jednotlivých uživatelů. Resp abych byl přesný, rozlišuje pouze permissions na účtech. Tedy zálohuje všechno a přistupovat ke svému "dílku koláče" může každý uživatel na základě oprávnění. Upraveno 11. října 2018 uživatelem JoyStick Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 11. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2018 2moco: Víc účtů ani víc počítačů na jednom zálohovacím disku není problém. Důležité je jen aby bylo dost místa a aby se to (právě kvůli snadno rozjebatelným "permisions") za chodu zbytečně nepřerušovalo, jinak to může skončit třeba výzvou ke kompletnímu znovuobnovení celé zálohy - tj. nejen ztráta času, ale i verzí/historie jednotlivých záloh. A taky se neděs že (při výchozím nastavení priorit) zálohy trvají věčnost a kolísá místo na disku - v offline režimu se totiž kvůli historii vytvářejí ještě lokální kopie, které se kromě samotného odzálohování musí ještě uklidit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 11. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2018 TM nerozlišuje účty. pokud si nespecifikoval který složky vynechat, automaticky se zálohuje všecko. tedy i tzv Home folders jednotlivých uživatelů. Resp abych byl přesný, rozlišuje pouze permissions na účtech. Tedy zálohuje všechno a přistupovat ke svému "dílku koláče" může každý uživatel na základě oprávnění. 2moco: Víc účtů ani víc počítačů na jednom zálohovacím disku není problém. Důležité je jen aby bylo dost místa a aby se to (právě kvůli snadno rozjebatelným "permisions") za chodu zbytečně nepřerušovalo, jinak to může skončit třeba výzvou ke kompletnímu znovuobnovení celé zálohy - tj. nejen ztráta času, ale i verzí/historie jednotlivých záloh. A taky se neděs že (při výchozím nastavení priorit) zálohy trvají věčnost a kolísá místo na disku - v offline režimu se totiž kvůli historii vytvářejí ještě lokální kopie, které se kromě samotného odzálohování musí ještě uklidit. díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bubo.cz Odesláno 11. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2018 . A taky se neděs že (při výchozím nastavení priorit) zálohy trvají věčnost a kolísá místo na disku - v offline režimu se totiž kvůli historii vytvářejí ještě lokální kopie, které se kromě samotného odzálohování musí ještě uklidit.Radku můžeš mi prosím v tom co popisuješ trochu rozšířit obzory? Tj. co, jak a kde nastavit aby to trvalo trochu menší věčnost. Díky Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 11. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2018 Kazdej Mac je z fabriky nastavenej tak aby delal lokalni TM zalohy dokad neni pripojenej na sitovou TM.Ekvivalent shadow copy na widlich. Ja to teda z principu vypinam okamzite. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 11. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2018 2bubo.cz:vysvětlení k lokálním zálohám a jejich vypnutí/zapnutí: https://appletip.cz/time-machine-jak-vypnout-lokalni-zalohy/zvýšení priority TimeMachine přes terminál (reboot a nebo totéž s jedničkou na konci vrací výchozí prioritu): sudo sysctl debug.lowpri_throttle_enabled=0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bubo.cz Odesláno 11. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2018 Díky. Prostuduji, vyzkouším. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 18. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2018 Macu mi nejde přes Bluetooth připojit reprák JBL. Bluetooth jsem již zkoušel resetovat, nepomohlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 19. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2018 Mám už lepený iMac a nechci bastlit SSD (+ řešit čidlo teploty na HDD) , koukal jsem na alternativu instalace na externi disk připojený přes USB3. Mám to primárně na office/net/programování. Každý restart je utrpením než se všechno nacpe do RAMky. Na netu je dost "How to", má tady někdo reálnou zkušenost ? předem díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 20. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2018 2jrov: Tak toho veterána odnes do některého servisu, kde tu otravnou práci s horkovzdušnou pistolí a výběrem kompatibilního disku (třeba od OWC) udělají za tebe. Spousta lidí by možná byla překvapená z nacenění vlastního času, prodrbaného sjížděním všech možných i nemožných "houtů" (nejen kvůli bootování z USB3), s vědomím že za ušetřený peníz už dávno mohli chrochtat blahem nad upgradovaným SSD a vydělávat na nové hodinky. Apropos spolupacoši, co takové Omegy, Rolexky a nebo Pateky - taky si je servisujete sami, podle Howto z trubky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 2jrov: Tak toho veterána odnes do některého servisu, kde tu otravnou práci s horkovzdušnou pistolí a výběrem kompatibilního disku (třeba od OWC) udělají za tebe. Spousta lidí by možná byla překvapená z nacenění vlastního času, prodrbaného sjížděním všech možných i nemožných "houtů" (nejen kvůli bootování z USB3), s vědomím že za ušetřený peníz už dávno mohli chrochtat blahem nad upgradovaným SSD a vydělávat na nové hodinky. Apropos spolupacoši, co takové Omegy, Rolexky a nebo Pateky - taky si je servisujete sami, podle Howto z trubky? Otazka zni kdo to tady na severu , otevre a slozi tak ze to neponici ... nejak tem I love servis a podobnym uplne neverim ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 ?Howto z trubky? :lol2: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knihomol Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 (upraveno) Ahoj pánové, kteří znají telefony líp než já. Uvažuji o nové jablečné placce. Nevím jestli mám zkusit xr, xs nebo xs max. Mám horší oči, takže by se šikl větší displej než mám teď. Mám SE (výborný malý skladný, ale už se mi na něm hůř čte text). Moc se mi líbí, že Jabko myslí na to, že generace stárne a hůř vidí, tak nabízí větší telefony :-D:-D XS - pěkný design, dobrý foťák, dražšíXR - nevím jaký foťák, větší displej, kompromisXS MAX - super veliký displej, ale prý je na prd, když se dívám na videa, špatný poměr stran nebo co. a nejde dát horizontálně, aby se přizpůsobily ikony. Všiml jsem si zajímavých rozdílů xr má lte advanced, xs má Gigabite LTE. Je to v dohledné době k něčemu nebo je to jen marketing? A druhá věc je displej mám SE, pracovní mám 8. Poznám rozdíl? Přijde mi, že ten displej xs je takový dost agresivní než xr aspoň na těh videích, ale prd tomu rozumím. Nechci, aby mi to vypálilo díru do oka :-D:-D:-D Nějaké ty heptické nesmysly nepotřebuju. Na mobilu čtu zprávy, emaily, soukromé i pracovní, nějaké to pdf se zákony, směrnicí nebo nařízením. Hry minimálně teď na to nemám tel. Fotky momentky s rodinou, na výstavě obrazy (rád jezdím po výstavách) a na koncertech. Blbosti typu FB nepoužívám, dost na tom, že mám LinkedIn. Holky na to balit nepotřebuju. Potřebuji dual sim. Poraďte co pořídit. Upraveno 21. října 2018 uživatelem knihomol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 ad to LTE - je to marketing. Pro běžného smrtelníka nevidím využití ani pro LTE advanced.Klasické LTE jede někde mezi 15-30 MB/s.Doma mi jede i LTE advance - využívám ho, ale jen proto, že mám neomezená data, rychlost 80-120 MB/s.Takže 10GB datový FUP bys vyplácal tak za 5 minut... V ČR to ještě pár let nebude mít vůbec smysl..Jediná výhoda - LTE advanced žere míň baterku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knihomol Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 ok. díky. ještě se zamyslím nad kvalitou toho displeje a jestli potřebuju duální foťák. Počkám do pátku jestli bude kde si xr vyzkoušet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Pro me to Xr ma uz dost mimo rozliseni displeje, tady je Xs a v podstate vsechna konkurence uplne mimo. Imo to poznat je a dost. Jinak je to zajimavej telefon s idealni velikosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knihomol Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Pro me to Xr ma uz dost mimo rozliseni displeje, tady je Xs a v podstate vsechna konkurence uplne mimo. Imo to poznat je a dost. Jinak je to zajimavej telefon s idealni velikosti.Jakože u toho xr je to rozlišení displeje na h.......? Ale s vyšším je jenom xs a xs max. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Jakože u toho xr je to rozlišení displeje na h.......? Ale s vyšším je jenom xs a xs max.Řekl bych ze tam bude rozdíl jako je LCD vs. Retina. Manželka má např. 6s a já SE a rozdíl tam je (v prospěch 6s) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plina Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Foťák bych jako úplně velké mínus neviděl. Ale v rozlišení displeje je rozdíl obrovský. Otázkou je, zda to stojí za tu osmičku navíc. Určitě osahat a pak se uvidí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 (upraveno) Jemnost u XR je stejna jako iPhone 7 ne? a tam mi neprijde ze by to bylo nejaky hruby, rozhodne ne rozdil jako lcd/retina Upraveno 21. října 2018 uživatelem Bob Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se