Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

před 4 minutami, dawe009 napsal:

Strhnou až přijde. Voni stejně v tuhle chvíli neví, jestli jim tahle konkrétní verze, kterou si objednal, přijde (dostane se na ně v první vlně) a taky jim jich přijde určitý počet (a ty seš v pořadníku na nějakém ? místě)..

Bral jsem to napřímo z apple.com abych měl jistotu, takže ale ani tak nemám jistotu že to fakt přijde v tom rozmezí? Aspoň že ten obal mi pošlou hned :D :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, Martin61 napsal:

Bral jsem to napřímo z apple.com abych měl jistotu, takže ale ani tak nemám jistotu že to fakt přijde v tom rozmezí? Aspoň že ten obal mi pošlou hned :D :D 

Si myslím, že je to celkem normální, že když to zboží ještě nemaj a přijde jim za měsíc, že nestahují peníze.. Pravděpodobnost je asi vysoká..

Odkaz ke komentáři

Apple používám léta, ale přijde mi, že už to trochu přehání.... kabel s úseč 590 nebo 990 2 metry. Nabíječka bezdrátová USB C za 1490, adaptér USB C za 590. Takže minimálně je k tomu potřeba 20 W nabíječka, do který se strčí USB C. Jasně, mužů si koupit jakoukoli jinou, ale co je tohle za politiku... a jak to bude se zásobama u dealerů? To všechny ty mobily přebalí nebo se za stejný prachy budou prodávat telefony s nabíječkou a bez? Jako donutit lidi koupit příslušenství za 20 - 80 USD, co bylo včera zdarma, to je marketing par excellence. A jak se podepíše těch 20 W na baterkách telefonu, co se dřív prodávali s 5W... já vím, nikdo mě nenutí to kupovat, ale začínám uvažovat, že s touhle firmou končím. Mně tohle strašně uráží. 

Odkaz ke komentáři

Tož použijte starý kabel a starou (nebo "neznačkovou") nabíječku, jestli Vás nákup nových tolik uráží milý Watsone... Lightning konektor je stejný a vhodný zdroj na začátku dobíjení protlačí 10W i přes USB-A.

Ceny neomlouvám (závisláci jako Clocky by novej model beztak "museli mít" i kdyby byl za 50k :speak_cool:), ale HP a jiní už taky léta k tiskárnám nedodávají ani ten USB kabel a lidi si už dávno zvykli :smoke:

Odkaz ke komentáři

Ja teda musim rict, ze ta jejich enviromentalni krava co tam obhajuje nedodavani nabijecek a sluchatek a snazi se nam rict, ze je to vlastne pro nase dobro by mela priste na ty strese zakopnout a sletet dolu, protoze to by skutecne nebyla zadna velka ztrata pro lidstvo. Hlavne, ze zisk pro sebe si chteji nechat vyssi...

Odkaz ke komentáři

Ale no tak, kupoval jsem pracku za hromadu penez a nebyla k ni hadice, kupoval jsem DVD a nebyl k nemu HDMI kabel, kupoval jsem nejakou chytrou Nokii a nebyly tam sluchatka a nabijecka jen nabijecka, bez moznosti pouziti kabelu jako datovy. Nedela to jen Apple. Pravda, za vsechny tyhle kravoviny dohromady bych mel iPhone leda z vyprodeje, ale i tak.  Ale jo, rozumim tomu. Koupit si telefon za tricet a muset si k tomu dokupovat zakladni prislusenstvi...

Odkaz ke komentáři

Hele, souhlasím, ale ta pracka měla pořad kabel do zásuvky. Co bude příště? Notebook bez zdroje? Protože to je to stejné, taky adaptér do sítě. Jak se jednou podvolíme, tak to skončí u toho, že do ty telefony budeme sestavovat.... naštěstí, v kapitalismu se tomu lze bránit.... bohužel, ten už taky nikde není. Takže ano, mam nabíječek a kabelu dost, ale jde mi o princip. Dělají ze svých zákazníků blbce nepokrytě lhaním o ochraně přírody...

Odkaz ke komentáři

Hele tohle ja chapu, ale aby mi nekdo vysvetloval, ze to dela pro moje dobro je fakt ulet. Nedelaji to pro moje dobro. Delaji to pro svoje dobro. Proste maji rict "nebude to tam" a ne kolem toho 10 minut zvanit jak to znamena jako kdyby zmizelo 450000 aut rocne a ze mame bejt vlastne radi, ze za stejny penize dostaneme "min".

Odkaz ke komentáři

Sam to nechapu. Kdyby dali alespon lightning/usb A tak to pochopim. To by daval smysl argument, ze ma doma nabijecek kazdy vicero tak neni potreba v baleni. Ale kdyz daj lightning/usb C..... Kolik z Vas ma doma jen tak do foroty nabijecku s usb C vystupem? Asi jsem staromodni, ale ja nemam ani jednu.

Takze dle meho je to spis zase jen krok applu, jak cloveka donutit utratit vic penez za jejich produkty. Kdyz si ted clovek co mel android koupi novy iphone, tak si musi koupit i novou nabijecku, nebo dalsi kabel s usb A.

Nechapu proc cinan umi dat k top modelu za 16k tusim ze 22w nabijecku, kabel, futral a jeste ti daj robovysavac kdyz predobednas ted.

Jasne micham jablka s hruskama a nekdo rekne ze porovnavam neporovnatelny (apple vs cinan), ale na druhou stranu furt jde jen o telefon. K jednomu dostanes hovno a kdruhymu hromadu prislusentvi a nemusis prikupovat vubec nic.

Fakt me tahle politika applu prestava bavit. Jasne ze k tiskarne nemas datovej kabel, ale sitovej kabel tam mas, navic datovej kabel k tiskarne stoji kilo a i kdyz koupis neorigo levnej za kilo, tak ti tiskarna nerekne ze mas neoriginalni prislusenstvi a neprestane komunikovat. Nokii taky mas cim nabit, muzes ji pouzivat aniz b jsi musel neco prikupovat.

No, jsem zvedavej kolik zakazniku si timhle krokem ziskaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Tohle stojí 8 stovek. V akci i méně. Mám doma tři a víc jak rok jsem jedinkrát nepoužil zdroj..mám jich v krabici tak 20 za ty roky a už ani nevím co je od čeho. Bědovat u telefonu za 30-40 tis. nad takovou hovadinou.. Na druhou stranu nikdo to nikomu nenutí..zákazníků, kterým je to jedno, bude i tak nejspíš dost.

D278697A-C954-4A0B-AD39-B39A7708F0C3.jpeg

Odkaz ke komentáři

Komu se aktuální balení nelíbí, nechť aktivuje svého €uroposrance aby nechal zaúkolovat ty lemry s fóbií z CO2 v EK, ať místo tlachání o migračním/homosexuálním obohacování koukají přinutit Apple k vrácení nabíječek... Možná pak s překvapením zjistíte že jde o dávno dojednaný tichý kompromis, protože Apple měl už opakovaně dostat flastr za Lighning namísto micro-USB - a že mobily bez přibalovaných nabíječek (proto byla snaha o jednotné kabely) jsou ve skutečnosti víc než 15 let starý nápad od zeleně pomalovaných hlav z Brusele.

No a kdo teskní po přibalených sluchátkách, může si zajet do Francie - tam musí být sluchátka k mobilu přibalená ze zákona (je samozřejmě otázka, nakolik to bude zohledněno i v lokálním balení+ceně):smoke:

PS: Ad multinabíječky - Lightning moc neřeší Power Delivery (typické pro USB-C), takže nabíjet jde v podstatě čímkoliv co řídícímu čipu v mobilu dodá přes certifikovaný kabel dostatek šťávy při 5V - ale kdo ví, třeba na tom protokolu letos něco vylepšili.

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

PPS: A nebo si ke zdroji s USB-A můžete za 399,- v Lidlu pořídit hned dvouplotýnkovou (za 299 jednoplotýnkovou) Qi indukční desku...

06e93fd712cb77e27028111fedc3bf50.jpeg

...touhle optikou začíná být IMHO opravdu lepší, že v balení s iPhonem už žádné další poddimenzované "kostičky do zásuvky" nebudou B)

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Panové, já souhlasím, ze do mužů koupit cokoli, šle tohle je začátek s kde to skončí? Dostanete auto bez kol, protože jsou všude na výběr tuny disků a kol? Cokoli, co je na baterku mělo vždy taky nabíječku, příští krok bude MacBook bez zdroje....

Odkaz ke komentáři

Ok dejme tomu že chtěj šetřit planetu, napakovat se a zmenšit balení. Ale nechápu jak můžou uvést na trh telefony s příslušenstvím, ak to osekat a nezohlednit to v ceně. 

U telefonu za 40 to je lidem asi fuk, ale když ti vemou z SE2 za 13 nabíječku a nezlevněj to ani o blbý pětikilo tak už to leckoho nasere.

Odkaz ke komentáři

Rozumim tem argumentum a samotneho me to stve, ze absenci sluchatek a nabijecky nezohlednili v cene. Ale za sebe opravdu musim rict, ze za par let na Applu mam doma nabijecek a sluchatek dost, takze mi to zasadnim zpusobem nevadi.
Ad USBc, pokud se nemylim, tak spousta androidovejch mobilu tohle pouziva uz rok a vic. To stejne v novych autech jsou uz vesmes USBc. Casem by se ten prechod stejne musel uskutecnit, nebo byste museli kabel dokoupit.
A pokud nekdo prechazi z Androidu, tak prece muze vzit nabijecku od Samsungu a strcit do ni lightning-usbc, ne?
Apropos, jake jsou ceny tohoto prislusenstvi u Samsungu? Pochybuju, ze Samsung standardne dodava do baleni bezdratovou nabijecku. A treba konkretne tu bezdratovou original bych necekal o moc levnejsi nez u Apple.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...