Přejít na obsah

Jakou značku piva pijete?

Doporučené příspěvky

točené i v lahvi v tomto sestupném pořadí:

Budvar (10) + Pardál (10 i 11)

Svijany (nejr. 11)

Holba (11)

Mušketýr (Krušovice), Kozel (nejr. 11), Samson

Primátor (Náchod), Zlatopramen, Březňák, Žatec, Platan,

Staropramen, Gambrinus

moc nemusím: Radegast, Zl.bažanta

jen v nouzi místo podmáslí a vody z kaluže: Plzeň, Ostravar, Starobrno (ale to raději kefír snad), belgická piva typu Ale, Stella Artois

nealko - Zubr, Budvar

V cizině mlsám: Topvar, Zywiec, Radeberg, Peroni a "dědek" Moretti (IT), Castello (SLO), Stiegl (A)

Měl jsem rád (už nevaří) Dačického (z KH), Hostan (ZN), Louny, Chebskou hradební 11, Domažlický radní, Laudon z Lanškrouna, černého Portaše z Vsetína, Martinský zdroj (když byl člověk v SK)

V zásadě mám rád první 4 příčky, něco nemusím, ale vždy rád zkusím místní piva. A v zásadě, pokud to nezvorá hospoda, lze popíjet skoro všechno :)

Je videt,ze uz jsi nejakej kyblik udelal.............Hradni z Chebu mam taky z nostalgie furt pred vocima.....best hospoda ,kde ho tocili Pristav Sokolov-clovek se tam bal i rano

post-4087-1267448044.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě připadá, že všechny nealkopiva od birellu přes stellu po bažanta jsou hodně cinknutý eurošmakem.

Já bych řek nejen nealko. Proto mám právě tak moc rád Svijany. Jejich chuť mně vždycky připomene začátek devadesátejch let, kdy piva ještě neměla tu podivnou, unifikovanou eurochuť. Prostě jak já říkám - chutnaj jak bonbóny. :) Nemůžu si nevzpomenout, že v první polovině devadesátech byl na špici i, dnes už neexistující, Jarošovský pivovar (narodil jsem se asi 120 metrů na kopci nad ním :) ). V roce cca 91 přišel novej sládek a to pivo šlo raketově nahoru. Ještě si pamatuju, jak jsme seděli v pivovarský hospodě (já před tím moc pivo nepil, protože bylo dost hrozný) a s údivem jsme na sebe koukali, jak je to pivo děsně dobrý. :) Pak byl Jarošov asi dvakrát po sobě pivem roku... No a pak odešel ten sládek a šlo to zase do háje....

Odkaz ke komentáři

Mě připadá, že všechny nealkopiva od birellu přes stellu po bažanta jsou hodně cinknutý eurošmakem.

Ale no tak jasně že to není jako nepasterovaný ležák vytočený v bavorské hospodě, která ho sama uvařila, a nejspíš ani nikdy nebude. Ale na druhou stranu, když jsou na světě miliony lidí, kteří si zvyknou na americké pivo... oproti tomu je přivykání na nealko bír celkem brnkačka :)

Odkaz ke komentáři

Na studiích v Brně ( 89-94 ) , jsme holdovali Černý hoře.

A takovej třeboňskej Regent a nebo Platan, to byly piva mého bujarého mládí. :thumbsup_anim:

P.S. Dneska Pilsner Urquell nebo Budvar (ale po něm bolí kebule)

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři

Já bych řek nejen nealko.

Jenže v "alku" máš možnost volby. Jsou tu i dobrý piva.

V nealku tu volbu nevidím. Což mě štve, protože nealko piju daleko víc, odhadem je poměr 10:1 :(

Ale na nic lepšího než na vychlazenýho Birela (ještě líp točenýho, poprvé jsem pil v pražský ZOO) jsem nenarazil.

Odkaz ke komentáři

Domu vetsinou beru Svijansky Maz. Do hospody u nas chodim na Starobrno Medium (11), coz je asi jediny napoj z produkce naseho brnenskeho pivovaru, ktery se da pit.

Jinak obecne rad zkousim kde co je - hlavne male pivovary (nesnasim Gambrinus a Plzen-jedine dobre plzenske pivo co jsem pil bylo primo v pivovaru - nepasterovane a nefiltrovane primo z te jejich kade ve sklepe) - nedavno jsme pili v Caslavi i ten vyse zminovany Kacov a byl vynikajici.

Odkaz ke komentáři

A jakej je dneska Kácov?

Já tam jezdil kalit cca v polovině devadesátejch let, když porevolučně oprášili výrobu. Pak to šlo zugrunt a teď jsem zachytil, že zase vaří. Dodneška mám někde zabordelenou Pivrncovu průkazku s razítkem Kácovskýho pivovaru jaoko stammknajpou. Kromě Kácova ještě vozili do jedný putyky v Praze na Vinohradech.

Zhruba před rokem mi občas známí vozili kvasnicové pivo z Kácova , vždy to přivezli v plastu , ale nevím zda je to origoš balení . Lehce zakalený a vynikající . Jinak, jsem přišel na chuť Svijanům, máme tu hospodu kde je točí a lahvové má Tesco .

Upraveno uživatelem HonzaX
Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja
Vzhledem k tomu, kde nyní působím, tak experimentuji s většinou těchto značek:

http://www.bulgarianbeer.com/.

Byť je BG zemí milovníků vína a rakije, tak musím uznat, že pivo se tu dá pít.

Globalizace je patrná na každém kroku a tak se tu vyrábí i české (Staropramen, Starobrno).

Koupit se dá plznička, budvárek.

Když jsem v CZ, tak rád podpořím místní Svijanskou "kliku"...

Zagorka byla spolu s bazénovým barem jedním z mála světlých bodů dovolené v BG. Prý ten pivovar ve Staré Zagoře stavěli naši.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...