odjinud Odesláno 26. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2014 No, to je co se mi zdá, že právě nepůjde, jinak to byla první volba. Ale třeba uvažuju blbě: Dám vše na pamět telefonu.Zkopíruju 250 kontaktů na SIM, přehodím SIM, nakopíruju do paměti S4.Vrátím SIM do Nokie, smažu SIM.... a? když dám kopírovat, tak mi tak dá zase těch prvních 250 kontaktů, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 26. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2014 Tak jsem v nokii našel v nastavení fci "výměna telefonu" a následném zkopírovaní dat (kontakty, sms, poznámky, kalendář..) přes Bluetooth (BT). Zdálo se to nadějné, ale stejně to nejde a nevím proč... Telefony jsou už i spárované, měly by to podle všeho umět, ale pořád mi to při pokus kopírovat seznam hlásí chybu BT. Přitom, když jsem zkoušel poslat cvičně jednu mp3ku, tak no problem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nettopejr Odesláno 26. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2014 Jen odhadnu: nebude problém v jiném formátu kontaktů (android\symbian) Já jsem teď řešil kopírování z lumie do staré C5 (záložní pojítko) a bez ovisuoite a outlooku jsem řešení nenašel.... Takže jsem musel ovi stáhnout a pak to bylo v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 26. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2014 Kdyz přecházeli kolegové v kanclu postupně ze starších Nokií na Androidy, myslím že šlo pomoci nějaké starší verze PC suite vyexportovat hromadný soubor s kontaktama a ten pak naimportovat do Android telefonu přímo z jeho paměťové karty a nebo ještě lépe ho přes web rozhraní natáhnout do gmail kontaktů a k telefonu připojit tento gmail účet a protočit synchronizaci. Stačí si i zmíněný soubor poslat mailem na gmail a on typ souboru pozná a nabídne import z takovéto přílohy. Z hlavy nevím, o jakou jde příponu, kterou gmail umí přímo importovat, ale to se dá někde na netu najít. V případě budoucího přechodu na jiný Android pak do něj stačí jen napsat gmail a heslo k účtu a on si je sesynchronizuje. Stejně tak i kalendáře, maily, sms a dalsí. Zvláštní je, a to musím napsat znovu, že nám to šlo z tech Nokií dostat jen za pomocí staré verze PC suite. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 26. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2014 No, to je co se mi zdá, že právě nepůjde, jinak to byla první volba. Ale třeba uvažuju blbě: Dám vše na pamět telefonu.Zkopíruju 250 kontaktů na SIM, přehodím SIM, nakopíruju do paměti S4.Vrátím SIM do Nokie, smažu SIM.... a? když dám kopírovat, tak mi tak dá zase těch prvních 250 kontaktů, ne?Podle mě můžeš manuálně zatrhnout, které kontakty zkopírovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 26. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2014 Heh, tak hotovo, taky mě to došlo. Označil jsem ručně půlku, přednal kartu, zkopíroval, smazal a celé zopakoval. Jenom jsem ještě nějak nepochopil, jak android zapíná/vypíná kontakty na Simce. Něco tam je 2x, jedou braný ze SIM, podruhý z paměti telefonu. No,nic, to bude boj. Jo... co máte za vyzváněcí tón? Jsem stáhnul nějaký balík tónů, ale hlášky jak pro debily... na uloz.to toho moc jiného není.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 26. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2014 (upraveno) Kontakty a Android - to je kapitola sama pro sebe - taky jsem myslel že mě jebne (jednou jsem si je nechtě všechny i s fotkama smáznul). Pokud nepřednáváš simku často do jiného mobilu, doporučuji všechny zkopírovat do Googlu a vůbec je na SIMce nemít (nebo jen ty nejdůležitější). Na kartě LIDÉ si pak můžeš označit, které mají být vidět - zde právě doporučuji zatrhnout jen ten Google. Kontakty pak můžeš přmo v Googlu (v PC) editovat a všelijak upravovat a dokonce ti Google najde zdvojné kontakty. Edit: Vyzváněcí tóny používám úryvky z písniček, co se mi líbí. V PC oříznu a vložím do složky ringtones. Upraveno 26. ledna 2014 uživatelem Traveller Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 26. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2014 Na Android telefonech je zpravidla kontakt označen jako SIM, TELEFON, GOOGLE s tím, že sim je jasný, telefon taky - to jsou kontakty co máš lokálně v telefonu a nesynchronizuješ s googlem a GOOGLE jsou ty co se ti při změně protočí s gmailem. Je fakt nejlepší nový kontakt vkládat s atributem google, protože ten se bude synchronizovat. Pokud v tom nemáš zprvu jasno, je asi nejlepší smazat všechny v telefonu, smazat v gmailu a do něj pak naimportovat tu hromadnou vizitku o které jsem mluvil, v telefonu vytvořit gmail účet a už se to synchronizuje samo. Jinak, pokud trváš na tom, že chceš mít něco z kontaktů na SIM, něco offline v telefonu a něco synchronizovat s gmailem, tak to taky jde a můžeš.Mám kontakty na gmailu a pokaždé když přidám nový kontakt na telefonu, doma na iMacu a nebo na pracovním notebooku s Win, tak se mi na všech ostatních zařízeních změna projeví, taktéž smazání, nebo jiná úprava čehokoliv v kontaktu. Stejně to je i s kalendářem tak jak ho používám (Android tel - OSX iMac - Notebook Win) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 26. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2014 Já na zálohu kontaktů, zpráv SMS, hovorů, souborů a obsluhu android telefonu z PC používám program MyPhoneExplorer. Pomocí něj lze provádět i manipulaci s kontakty mezi telefonem, google účtem a třeba i Thunderbirdem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 26. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2014 Já na zálohu kontaktů, zpráv SMS, hovorů, souborů a obsluhu android telefonu z PC používám program MyPhoneExplorer. Pomocí něj lze provádět i manipulaci s kontakty mezi telefonem, google účtem a třeba i Thunderbirdem. Jo, to je snad nejlepší program na spojení telefonu s PC a přenos/zálohu dat, jaký jsem kdy zkoušel. Jednoduchý, polehlivý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 28. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2014 Odjinud - vyzváněcí tóny - určitě je toho spousta na Googleplay, v S4 máš na ten obchod jistě ikonu. Spousta je toho zadarmo, jiné věci se platí. Můžeš použít i jakoukoliv skladbu MP3... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 16. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2014 Zdravím všechny, přítelka začala prskat, že její iPhone 4 je na iOS 7 je prostě pomalý, že nemůže posílat posílat obrázky a mp3 přes BT....atd. Takže mne asi čeká výběr nového stroje. Tím, že se tak nějak orientuju jen v iOS a nebo BB tak zbytek jde mimo mě tak se chci zeptat jak je to s Windows Phone 8 a Mac Os? Jdou na WinPhone 8 posílat obrázky a mp3 přes BT tuším, že u nějaké verze WindowsPhone to nešlo, ale nevím zda už to není dávno pasé. Jaký telefon do 10 volit? Prosím nepište rady s telefony běžících na androidu- tento operační system není umne vítán ikdyž proto nemám, žádné vysvětlení, droid prostě ne.Předem všem zúčastněným za rady děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 16. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2014 Třeba Nokia Lumia 925? Včera mi ji ukazoval kamarád, měl tuším šedou a už zdálky mne na stole telefon zaujal svou elegancí. Kamarád měl doted Androidy, zkusil tohle a prý nelituje. Chvilku jsem si s tím hrál ale ne tak dlouho abych mohl cokoliv víc napsat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 16. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2014 Třeba Nokia Lumia 925? Včera mi ji ukazoval kamarád, měl tuším šedou a už zdálky mne na stole telefon zaujal svou elegancí. Kamarád měl doted Androidy, zkusil tohle a prý nelituje. Chvilku jsem si s tím hrál ale ne tak dlouho abych mohl cokoliv víc napsat.Ta mne napadla, že by to mohlo bejt to pravé, ale wp není můj obor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2014 Myslím, že WP umí všechno co ostatní systémy, tchán, zmíněný kamarád a další na něj přešli z jiného systému a jsou spokojeni stejně jako já, když jsem přešel z Windows Mobile na Android, všechno je o chvilce zvykání ale pak už to funguje. Rychlost té Nokie je asi dostatečná, ten kamarád je poměrně náročný, resp.. dělá v T-mobile a už mu rukama něco prošlo.Ale jestli měla žena Iphone a nechce si zvykat na jiný systém, volba je jasná...:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2014 Už delší dobu jsem si zkoušel WP8 na Lumii 820 a nic mi tam nechybělo, tak jsem objednal L920. Navíc v dohledné době přijde velký upgrade systému. Nejvíc jsem zvědav na hlasovou asistentku Cortana. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2014 (upraveno) Posílat obrázky nešlo na WP7,5.Nyní,na WP8 už je bluetooth plnohodnotný (aspoň si to teda myslím,já to nevyužívám).. O WP8 už jsem tu napsal dost,takže nebudu se rozepisovat víc.Jen řeknu za sebe,pač mám 920 Lumii,že Lumie s WP8 rozhodně doporučuju.Pokud chceš do 10 000 to nejlepší s WP,pak je tu jasná volba co psali už pisatelé výše,čili Lumia 925.Velmi svižný tel. se skvělým foťákem.A ano,duben,květen přijde pro všechny Lumie s WP 8 nová verze systému WP8.1 ,kde bude spousty věcí po kterých už se dlouho volá.Notifikace,ovládání zvuků samostatně atd. atd. Upraveno 21. února 2014 uživatelem Marfael Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 21. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2014 Hele neměl bys tip na nějaké pouzdro na zadek telefonu a fólii? Jinak první den s Lumií 920 a moc se mi líbí. Je to slušnej kus HW. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 21. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2014 ...modrý zub? Z iPh posílám na macBook a zpět soubory přes wifi, myslím, že je to rychlejší. Stejně tak z kompaktu Sony Nex6 a na Airport Express a Apple TV. Pokud je zvyklá na jabka, tak proč hrušky? nejde o data z iPhonu do MBP, ale mezi znamejma mezi dvema telefony. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 22. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2014 Mám problém, moje Nokie dosluhuje a tak se musím poohlédnout po novém mobilu. Nejsem náročný, spíš trpím dinosauřím syndromem- potřebuju aby to mělo tlačítka a bylo to vybavené navigací. Taky se s tím nechci hodiny učit zacházet. Blůtůt by bodnul, paměťovka taky...je tu nějaká naděje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se