Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Cestou do prace jsem jel pres Holesovice most totalne zacpany smerem na Argentinskou. V ulici Povltavska smerem na Palmovku z Holesovic je silnice pod vodou.

• Odpovědi 91
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

U nás Labe od včerejšího odpoledne udělalo už tak 2 metry a hasiči dávají tyhle vodou naplněný žížaly, jedna za 35000, už jich je několik prasklých, ach jo, mrhá se všude

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Nabízím v pátek a v sobotu pomoc Vám členům  a kamarádům z Chronomagu.

Budeli potřeba například něco odnášet, stěhovat, vynášet bahno nebo něco s vodou jsem Vám po tyto dva dny plně k dispozici.

Nejsem moc chytrý, ale mám výdrž a sílu docela také, navíc se o sebe postarám jak s jídlem pitím, tak se spaním.

Mohuli Vám někomu pomoci info prosím do SZ.

Domluvíme se velice rychle, jsem přípraven a navíc dovezu co bude třeba pro úklid a nebo k jídlu.

Odesláno

kdyz tak koukam na ct24.. vsechny ty predpovedi pocasi mi napadne pripominaj http://www.vestirna.com/ a podobne... a i ostatni.. wetteronline, yahoo, yr.no, weather snitch, a dalsich milion vestcu... rozchazej se nekdy diametralne...

.. rozdil je snad jen v rozpoctech a tim padem 'duveryhodnosti' jednotlivych webu.. jinak ty "predpovedi" stoji napric vsemi zahovno..

Odesláno

Budeli potřeba například něco odnášet, stěhovat, vynášet bahno nebo něco s vodou jsem Vám po tyto dva dny plně k dispozici.

Nejsem moc chytrý, ale mám výdrž a sílu docela také, navíc se o sebe postarám jak s jídlem pitím, tak se spaním.

Domluvíme se velice rychle, jsem přípraven a navíc dovezu co bude třeba pro úklid a nebo k jídlu.

Jsem na tom stejně, mám předběžné plány na víkend, ale pokud bude potřeba jsem na sobotu a neděli k dispozici, jen dejte prosím vědět co nejdřív.

Odesláno

Měl bych dotaz na nějakého stavaře. Dostala se nám do sklepů spodní voda. Její hladina ve sklepě kolísá podle hladiny spodní vody v okolí domu, to je jasné. Předpokládám, že nám tlak vody poškodil izolace. Co teď? Je to opravitelné? Můj názor je, že je potřeba vybombardovat beton až na stávající izolace, vybombardovat  tu poškozenou IPU, položit novou IPU, navařit jí na stávající izolaci která je pod základy a znovu vybetonovat. No, jo, ale co když je poškozená izolace pod základy? Je to vůbec opravitelné? Jsou nějaké technologie jako například nějaké podřezávání kolem dokola apod.? To by znamenalo vybagrovat barák kolem dokola, pak ho doslova podříznout, znovu zaizolovat základy atd. Jaká je šance na dokonalou opravu? Je tu někdo se zkušenostmi s něčím podobným? 

Dík.

Odesláno

Podle mě záleží, v jaké situaci se tam ta voda dostala. Pokud je to poprvé, vyjímečně a příčinou je povodeň, nic bych neřešil a napsal si Ježiškovi o čerpadlo. Pokud se však změnily vodní podmínky v půdě , pramen apod. Máš o zábavu postaráno. Tlak okolní vody bývá tak silný, že ho neudrží skoro žádná izolace. Já bych rozhodně počkal a sledoval to

Odesláno

Je to přesně tak jak říká Roman. Dokud si nejsi jistý, že jde o spodní vodu nemá cenu vymýšlet řešení. Pokud se to objevilo poprvé tak o spodní vodu pravděpodobně nejde. Povrchová voda se dá řešit méně násilně.

Odesláno

No stalo se to poprvé a příčinou pravděpodobně bude přesycení spodních pramenů dlohotrvajícími vydatnými srážkami pod domem a tlačí se to přes izolaci do baráku. Včera jsme vodu vyčerpali - vylopatkovali, asi 4 cm sloupec, takže předpokládám že stejný sloupec byl i z venku a tudíž nehrozilo žádné vyvalení stěn, ale během hodiny jsme byli zase na čtyřech číslech. Tím jsme si potvrdili pravidlo o spojených nádobách a také to, že izolační vana která by měla být pod barákem je v řiti. Berounka i když je hodně vylitá, je stále dost daleko, dál než v roce 2002 a to jsme byli celkem v suchu, takže předpokládám, že od řeky to není. Ono totiž v roce 2002 u nás tak zase nepršelo, vodu nám poslali od Plzně a prý zpětnou vlnu od Vltavy, ale letos tu chcalo a chcalo, takže fakt asi zato může ta dešťovka. Takže asi momentálně čekat a sledovat.

Mě jde hlavně o to, že když bychom se rozhodli o nějaké přeizolování, tak aby to mělo vůbec cenu a poskytlo to nějakou ochranu. 

Odesláno (upraveno)

Včera jsem byl v Praze v centru a Vltava vypadá ok. Trocha vody na ostrovech, zaplavený náplavky ale ani jedna ulice. Snad to vydrží.

Holešovice a směr k zoo už vypadá hůř, řeka nemá hluboké koryto. Toho zoo je fakt škoda, slyšel jsem, že to bude min. za 160 mio CZK.

Jsem zvědavej na Klecánky u Prahy (cca proti Roztokám, ještě cca 5km za zoo), máme tam chatu. Tedy chata je v pohodě, je na skále, ale u vody byla spousta hospůdek a stánků, asi je to úplně sejmulo. S většinou majitelů se známe... nejdřív hnusně a když začíná sezóna, tak tohle.

Upraveno uživatelem odjinud
Odesláno

Tak hotovo vyřízeno, jedu na vandr. :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...