Návštěvník maxipesfik Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2013 Motory Honda, Yamaha a Kawasaki. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2013 To není euforie, pouze snaha mít hezkou trávu. Mám malou zahradu (730 m2), z toho tráva je cca 470 m2 a zatím mě to prostě baví. Až přestane, vyleju to betonem .Oproti loňsku už na sobě pozoruju určitou lenost, na zahradě dělám max 20-30 min denně. Loni to bylo v sezoně v průměru 80 minut denně . Jinak to KFL: odivuji tvoji euforii k trávníku. Jestli se nudíš, máme 4,5ha louky a za chvíli už bude na sečení...párkrát jsem musel sekat traktůrkem s lištovou, never more!V GB a NL, kde vřetenovky jedou, mají většinou mini trávníčky. Kdybych měl sekat 1000m2 co 2 dny, tak to za chvíli poliju travexem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 8. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2013 Já včera sekl cca 1200 m2 a to letos již podruhé, nasečeno něco přes 1m3 hmoty. Takže pro mne je rozhodující kvalita a výkon motoru (Honda 5,5 koně), a především schpnost trávu vyhodit do koše, naplnit ho, nezahlcovat se a neucpávat výhoz. Takže pokud nesečeš 2x týdně, rozhodně se podívej na tyto parametry. Šířka záběru není podstatná, mám sekačku se záběrem 48 cm a 53 cm a v čase sečení není rozdíl. Plochy mám totiž členité, se skupinami stromů a keřů, úzkými pásy trávy a tak co ztratím na menším záběru, doženu obratností menší sekačky.V parametrech výhozu a plnění koše je velmi dobrá jak nižší řada od Hondy, tak třeba Castel - Garden, který prodává pod svojí značkou Mountfield. Obě mám. Pokud nemáš trávník cca 10 x 10 m vykašli se na mulčovací nože (většinou bývají jako standardní vybavení - takže vyměnit) a záslepky a podobné ptákoviny. Důležitý je plátěný (stačí částečně) koš, jeho dobré vyvážení při naplnění - musíš jej někam odnést - a taky snadnost jeho vysypání. Opět mohu doporučit výše uvedené sekačky. Vymoženosti jako regulace rychlosti pojezdu nemám. Klasická převodovka pojezdu a spínání napnutím řemene mi vyhovuje.Různé sekačky provozuji na zahradě již více než 20 let. Nemám dobré zkušenosti s motory B+S - špatně se startují, obzvlášť po delší přestávce. Nepomohlo žádné seřizování a obě sekačky jsem prodal. Zrovna tak motory Tecumseh, ten sice startoval, ale po krátkém provozu, samozřejmě po záruce, se zadřel. Rozhodně je třeba se vyhnout různé číně. Přitom moje údržba spočívá v každoročním důkladném podzimním umytí, seřízení a promazání pojezdu a všech bovdenů, jarní výměně oleje a jeho pravidelné kontrole. Mimo to, zvlášť když seču hodně vlhkou trávu, tak sekačky vymyju vapkou, aby tolik nekorodovaly. Sekačky měním po cca 10 letech, kdy i přes určitou péči zkorodují. Momentálně má Honda 2 roky a Mountfield myslím těch 10 let, ale ještě se nerozpadá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 8. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2013 B&S chytá skvěle, máme jednu od Mountfieldu-cca 10 let, kde se ještě ručně nacupuje benzín a druhou z rohu 2008 největší z modelů Brill, taky s B&S. Po zimně cvrnkla na první zátah. Stejně tak s frézou Stiga. Když jsem se ptal v servisu, který dělá všechny možné značky, tak mi právě doporučily B&S, protože je méně choulostivé. Souhlasím s tím, že mnohem důležitější je šasi...to však nevím, jak v obchodu otestovat. S mokrou a vysokou trávou si dobře neporadí ani jedna z mých sekaček. Vývoj jde dopředu a dnešní stroje by mohly být lepší než ty starší.<br />Jednoduchý náhon přes řemen je skvělý. Koše, dávám přednost celoplastovému před textilním, mnohem lépe se s ním manipuluje, jeho dle mého jediná nevýhoda je v členitém terénu, kdy může vypadnout, u textilního se dno zvedne.<br /><br /><br />From ajfoun Ťap:a:talkTo, že B+S chytá skvěle mi servisáci taky tvrdili, ale jenom do té doby, než museli přiznat, že ji nedokážou seřídit. Buďto nechtěla chytit studená, nebo teplá a když se jim zadařilo, tak jsi měl dojem, že dřív než nastartuješ, utrhneš šňůru.Pak sice říkali, že to musí být nějaká vyjímka, ale zase u 2 ks (jedna byla bubnovka s pojezdem)? Já měl Alko a to se ucpávalo děsně. Předtím ještě něco, to nebylo špatné po stránce výhozu, ale brzy umřel motor. První Castel - Garden alias Mountfield, někdy kolem roku 98, byl kupovaný proto, že se mi celkem líbil a hlavně neměl B+S a osvědčil se. Tehdy byl ještě k mání i se záběrem 48 cm, další se záběrem 52 cm mám dodnes. Poslední sekačka Honda pak byla vybraná na základě nějakého testu, kde zkritizovali konfort (nemá centrální nastavení výšky sečení, což je pro mne velká výhoda - mohu nastavit kola na jedné straně, která jede po obrubníku jinak, než na druhé a nemusm dosékat strunou), ale chválili výhoz, kde byla spolu s Castel - Garden alias Mountfield nejlepší. Mountfield jsem nechtěl proto, že do menších záběrů než 52 cm přestali dávat Hondu a já z toho B+S pořád nemám dobrý pocit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 8. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2013 Otec mi dal 18let starou sekačku motor B+S a koupil si novou, motor od stejné značky. Za těch 18 let, se krom každoroční výměny oleje nikdy nic neměnilo, ani svíčka, ani se nečistil filtr. Dal mi ji jenom proto, že odešel pojezd. Ta sekačka sekala 1x týdně v sezoně po celou dobu pozemek asi 600m. Já ji hodil ke kůlně a na zimu přikryl igelitem..... před 14dny na první sečení jsem odělal igelit 3x pumpnul a sekačka napoprvé chytla, ostatně jako po celou dobu co ji máme. No a teď k té nové, sekačka pěkná, ale motor má do snadného nastartování daleko, chce to větší razanci a někdy se musí pumpnout i u teplého motoru, zatím s tím otec sekl 2x, ale říkal zlatá ta stará. Uvažuje že tam dá mulčovací nůž, at to nemusí vypínat. Zkušenost z mulčováním nemáme, celou dobu jsme sekli do koše.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 Mám sekačku Al-Ko Powerline 5200 BR a sekám cca 700m2 a v pohodě,je to dělník. Teď se mi podařilo najít nový nůž, který mě naprosto dostal svým výkonem. Za barákem mám trávu mokrou a blbě to vyhazovalo s tímto nožem ne, sběrný koš je nacpaný k neunesení. Sekačka se uklidnila a ztichla. Už si to koupil i soused a táta a mají stejný poznatek http://www.abbecon.cz/eshop Neberte to jako reklamu,jen vám to mohu s klidným svědomím dopuručit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 (upraveno) v benzinu jedina honda ... o tom neni potreba diskutovat.na 400m2 nepotrebujes zadny speciality jako jsou elektronicke startery atd, staci pojezd. Do kazde sekacky je pak treba lit kvalitni benzin (nebo pridat aditiva) ... podekujme za to Babisovo nenazranosti.A idealne ji po kazdem pouziti zavrit privod benzinu a nechat ji spalit vse, co je v hadickach. Hlavne at at repkova s****a nikde nestoji. Upraveno 9. května 2013 uživatelem simon_magus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 Nevíte o nějaké dobré elektrické? Mám asi 15 roků Mountfielda, 1600 W a je to bezúdržbové. Neřeším benzín, olej, filtr, strčím do zásuvky a seču. jednou za rok přebrousím nůž, když si vzpomenu. Žádný problém převrátit kolečkama nahoru při čištění. Možná bych vzal i s pojezdem, ale jak to funguje? Dá se bez zapnutého pojezdu jezdit dozadu? Někdy je lepší pod stromy jezdit tam a zpátky, než se otáčet. Jediný problém jsem měl ohnutou hřídel, když jsem vlastní blbostí nabral zapomenutou trubku v trávě. Ale to vyřešili motoráři za krabičku cigaret. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 KFL, díky za tip.V kufru už se veze z nobur.cz Husquarna LC 48VE (s el. startérem) a nějaká akumulátorová strunovka od Gardeny. Pánové tam tomu rozumějí, přístup by jim mohli v leckterém českém hodinářství závidět :-) BTW. Vřetenovku s přístupem 4cm vs 3,7cm mi rozmluvil. Že prej je to jen pro opravdový fanatiky :-) Tak uvidíme, třeba se k tomu časem propracuju.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 Sekám elektrickou Gardenou,teď řeším problém, na místa s mechem potřebuji ještě strunovou rotační se do mechu zvláště mokrého boří nemohl jsem se rozhodnou pro značku / mám malou také Gardenu,ale za je na nic.Rozhodl jsem se pro ALKO a nyní váhám, model AL-KO GTE 550 Premium 550 w má 3 kg Al-ko TE 600 Comfort 600 w 3.8 kila,občas s tím bude sekat i ženská, vyváží 50w výkonu přírůstek na váze skoro kilo? plocha kterou s ní budu dělat je tak 100-150 metrů kde mezi mechem jen vyráží tráva.Díky za názor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 Sekám elektrickou Gardenou,teď řeším problém, na místa s mechem potřebuji ještě strunovou rotační se do mechu zvláště mokrého boří nemohl jsem se rozhodnou pro značku / mám malou také Gardenu,ale za je na nic.Rozhodl jsem se pro ALKO a nyní váhám, model AL-KO GTE 550 Premium 550 w má 3 kg Al-ko TE 600 Comfort 600 w 3.8 kila,občas s tím bude sekat i ženská, vyváží 50w výkonu přírůstek na váze skoro kilo? plocha kterou s ní budu dělat je tak 100-150 metrů kde mezi mechem jen vyráží tráva.Díky za názorvčera jsem poprvé zkusil novou strunovku stihl (benzin)... má něco málo přes 4kg a seká skvěle.... do krámu jsem původně šel pro elektrickou, ale když jsem naživo slyšel rozdíl v akustickém výkonu (což byl hlavní důvod, proč jsem nechtěl benzinovku), nebyl to nějak zásadní rozdíl.. takže teď se mi nezamotávají nohy do kabelu a jsem spokojenej.. je to tahle (základní model, 0,65kw) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 Rozhodně doporučuji John Deere a to i základnější řady. Pro více info a produktové nabídky: http://www.strompraha.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 Sekám elektrickou Gardenou,teď řeším problém, na místa s mechem potřebuji ještě strunovou rotační se do mechu zvláště mokrého boří nemohl jsem se rozhodnou pro značku / mám malou také Gardenu,ale za je na nic.Rozhodl jsem se pro ALKO a nyní váhám, model AL-KO GTE 550 Premium 550 w má 3 kg Al-ko TE 600 Comfort 600 w 3.8 kila,občas s tím bude sekat i ženská, vyváží 50w výkonu přírůstek na váze skoro kilo? plocha kterou s ní budu dělat je tak 100-150 metrů kde mezi mechem jen vyráží tráva.Díky za názorU strunovky jedinou zasadu - dole struna, nahore motor. Sekat s motorem dole je utrpeni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 tak bych se taky připojil s prosbou o radu.sháním benzínovku s pojezdem, vrtule 46cm+, 4-6koníků.terén členitější, v mírném svahu, 1000m2.není to (zatím) na intenzivní sečení, spíš to pojezdit až když je třeba - parkrát do rokamám představu do max 10kKč.bylo mi doporučeno GTM - http://www.garland.cz/gtmprofessional/sekacky/gtm460sp1sch.phpnebo taky HECHT - http://sekacky.heureka.cz/hecht-548-sw-5-in-1/tahle hechtka, ačkoli čína, se dobře umístila v d-testu, ale otázka je delší trvanlivost, nechci za pár let kupovat novou. kdybyste měli nějaké alternativy, tak uvítám, klidně něco od mountfieldu atp.dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 tak bych se taky připojil s prosbou o radu.sháním benzínovku s pojezdem, vrtule 46cm+, 4-6koníků.terén členitější, v mírném svahu, 1000m2.není to (zatím) na intenzivní sečení, spíš to pojezdit až když je třeba - parkrát do rokamám představu do max 10kKč.bylo mi doporučeno GTM - http://www.garland.cz/gtmprofessional/sekacky/gtm460sp1sch.phpnebo taky HECHT - http://sekacky.heureka.cz/hecht-548-sw-5-in-1/tahle hechtka, ačkoli čína, se dobře umístila v d-testu, ale otázka je delší trvanlivost, nechci za pár let kupovat novou. kdybyste měli nějaké alternativy, tak uvítám, klidně něco od mountfieldu atp.díkparkrat do roka = bubnova sekacka.http://www.vari.cz/jednoucelove-stroje/detail-produktu/sekacka-bubnova-bdr-620-lucina-65.htmlbezna sekacka metr vysokou travu sekat nebude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 Nakout kosu a karborundum brousek /za korunu kousek myslím už není/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GSIA79 Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 Sekačky mám dvě, vřetenovku Windsor (elektrickou, kterou používám jen málo) a benzínovou Viking. U rotační sekačky brousím nůž 1x za měsíc a po kadžém sečení opravuju břit ručně - brouskem. U vřetenovky se nebrousí nic, není to třeba. Vyzkoušel jsem benz. AL-KO a Hondu, ale Viking jednoznačně vede. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 U strunovky jedinou zasadu - dole struna, nahore motor. Sekat s motorem dole je utrpeni.No jo,ale s motorem nahoře jsem našel jen Black decker a té moc nevěřím a recenze píší o ukroucených bowdenech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 parkrat do roka = bubnova sekacka.http://www.vari.cz/jednoucelove-stroje/detail-produktu/sekacka-bubnova-bdr-620-lucina-65.htmlbezna sekacka metr vysokou travu sekat nebudejasně, bubnová by byla ideální na současnou situaci, ale předpokládané využití do budoucna je obvyklé sečení, takže nechci a ani si nemohu dovolit 2 stroje. navíc vari už je velkej krám, to nehodím do auta. ..už jsem to parkrát sekal starou rotační bez pojezdu a asi třikrát celé kosou a málem jsem u toho vypustil duši, takže jsem si jist, že jednou za týden-14dní v sezone to s pojezdem půjde raz dva. zase tak zběsile tam tráva neroste. chtěl jsem si nechat poradit v rámci těch požadavků co jsem zadal, nic jiného řešit nechci.tzn. spíš kvalitu motoru, šasi atp.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 jasně, bubnová by byla ideální na současnou situaci, ale předpokládané využití do budoucna je obvyklé sečení, takže nechci a ani si nemohu dovolit 2 stroje. navíc vari už je velkej krám, to nehodím do auta. ..už jsem to parkrát sekal starou rotační bez pojezdu a asi třikrát celé kosou a málem jsem u toho vypustil duši, takže jsem si jist, že jednou za týden-14dní v sezone to s pojezdem půjde raz dva. zase tak zběsile tam tráva neroste. chtěl jsem si nechat poradit v rámci těch požadavků co jsem zadal, nic jiného řešit nechci.tzn. spíš kvalitu motoru, šasi atp.. za 10t to nebude ani velky kompromis ... to bude porad prace ktera akorat tak silne nastve.to je lepsi si tu sekacku 4x rocne na den pujcit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se