RivieraKid Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2018 Ahoj! RivieraKid jméno mé. Velice mě zaujali hodinky značky SEIKO, o které se momentálně i zajímám. Mimo seika mě zajímají také různé rarity a starší kousky hodinek. Právě jsem byl například obdarován starými hodinkami SLAVA a mám z nich teda velkou radost! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
969 Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2018 Jak říká Standa Motl "Nikdy nesuď člověka za jeho činy, pokud jsi nebyl na jeho místě". Nevím kolik ty, ale já jsem toho o L. Thornovi přečetl poměrně dost a něco málo dal i do vlákna o japonských hodinkách ve Vietnamu (viz můj podpis). Advokáta mu samozřejmě dělat nemíním: byl to profesionální zabiják, který celý život bojoval proti bolševikům, nicméně nacistická ideologie jako taková mu byla ukradená. To ale nic nemění na tom, že vybrat si nick podle jeho jména je (post)pubertální idiocie.Moc díky za info, teď prosím o relevantní zdroj, že mu jako důstojníkovi SS byla "nacistická ideologie ukradená"... Pokud to sám říkal někde po válce, když utekl na západ, relevantní mi to nepřijde. Např. určitě musel složit přísahu SS... nemluvě o tom, že SS byla stranickým tělesem NSDAP. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2018 Moc díky za info, teď prosím o relevantní zdroj, že mu jako důstojníkovi SS byla "nacistická ideologie ukradená"... Pokud to sám říkal někde po válce, když utekl na západ, relevantní mi to nepřijde. Např. určitě musel složit přísahu SS... nemluvě o tom, že SS byla stranickým tělesem NSDAP.Předpokládám, že na cokoli se člověk odvolá, shodíš s tím, že je to pro Tebe málo věrohodné, ale s tím holt nic nenadělám. Z českých zdrojů třeba tady: "Nacismus mu přitom vůbec nic neříkal, ve velké míře ho ignoroval a příliš mu nerozuměl.", což je informace, kterou lze v různých obměnách najít v zahraničních zdrojích, mimo jiné právě např. o jednotce MACV-SOG. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
8ballcz Odesláno 13. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2018 Ahoj,na fóru budu vystupovat pod nickem 8ballcz. S hodnikami jsem začal, když mi bylo nějakých těch pozdějších -náct. Už tehdy si mi líbili všemožné komplikace (hlavně moon phase) a takový ten pocit švýcarské tradice a kvality (prostě, že bych jednou mohl mít hodinky, které mě v klidu přežijí, nejsou spotřební věc). Tehdy jsem koukal po něčem od značky Tissot (protože je Swiss a obecně dobře známá, ale relativně dostupná). Hrozně jsem chtěl Tissot PRC 200 s černým ciferníkem, žlutými ručičkami a černým řemenem. Bohužel se mi nepodařilo dát dohromady dost peněz a potřeboval jsem dělat dojem na holky, tak jsem skončil u něčeho módního - Tommy Hilfiger (co je vzhledem dost připomíná) ve slevě za cca 100 USD od AD z USA. Vtipné je, že dnes po cca 7-9 letech pořád bez problémů fungují a že jsem se k nim občas úplně hezky nechoval (většinou ehm s hladinkou...). Pak byl dost dlouho klid, rád jsem se sice občas kouknul někde do výlohy, ale moc jsem to neřešil. Před asi půl rokem se objevili nějaké volné penízky a já zase začal přemýšlet jestli by to nechtělo nové hodinky. No a už v tom jedu, načítám si historii všemožných značek a vymýšlím si ideální kombo. Napřed jsem chtěl něco sportovnějšího, tak jsem si nedávno koupil nošené Luminox 3051 z fóra watchuseek (brzy sem někam hodím fotku). A teď hledám nějaké dostupné casual/oblekovky automaty na denní nošení, ideálně s nějakou zajímavější komplikací... asi to bude Orient. Do budoucna mám jako takový větší cíl Longines Master Collection Moon Phase. Díky všem za super informace na tomto fóru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 13. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2018 Vítej mezi námi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlk007 Odesláno 20. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2018 Ahoj všem,tady na fóru jsem pod nickem vlk007. Hezký hodinky mám rád takřka celý život. Až poslední dobou jsem se snažil do toho trochu víc proniknout. Mám před sebou nákup prvních automatů. Následně uvidím, jak se to rozjede :-). Dávalo mi smysl začít s něčím starším a prověřeným než si kupovat mainstrem někde v nákupáku.Je to tady pro mě velmi inspirativní. Spousta informací na jednom místě.Díky všem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kinaj Odesláno 27. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2018 Ahoj,budu vystupovat pod nickem kinaj. Již nějakou dobu to tu pročítám, ale aktivně se moc nezapojuji. Jsem introvert, když se mi to zrovna hodí. Vlastní chronografy ML a 2 x fortis a musím se přiznat, že mě dokonce velmi baví příspěvky, které se tu objevují, které nejsou jen o hodinkách. Pracuji pro firmu ze SUI, takže jejich hodinky vlastnit je samozřejmost. Jinak trochu rozumím věcem kolem titanu.Díky za pobavení a užitečné informace, které čerpám, snad taky budu nápomocen. Pěkný den všem maniakům Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Haak78 Odesláno 28. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2018 Ahoj, Tom. Pětiletý syn mi nedávno přinesl krabici od bot, kde byly tak třicatery hodinky. Mezi nimi i patery Primky. Vzal jsem jedny a nechal vyčistit. A když mi je vrátili vymydlené, asi jsem se zamiloval. Od té chvíle se snažím najít, co nejvíce informací o těchto hodinkách. Taky jsem jich několik koupil a chci je nechat opravit. Hlavně je chci nosit, protože si myslím, že by měly sloužit a být vidět. Když už jsou tak krásné. Mám ale dojem, že opravy jsou dražší než výsledná cena, ale zatím mi to nevadí. Nicméně časem bych se rád dozvěděl více o cenách, místech, kde hodinky opravují za lepší ceny, případně si zkusil salm hodinky očistit, vyměnit sklíčko... Budu rád za rady začátečníkovi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Porsche_911 Odesláno 28. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2018 Krásný příběh, vítej! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prasrýc Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 Jsem tu jen k získání vědomostí protože chci zpeněžit ............. Snad se tu něco naučím. Předem dík za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 To nebyl dobrý začátek. Trochu jsem to promazal. Zakrytý prodej hned v prvním příspěvku :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 8. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2018 No aspoň je Prasrýc upřímný a nechodí dlouho kolem horké kaše :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romuž Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2018 Ahoj, jmenuji se Romuž. V hodinařině jsem absolutní nováček. Chci si koupit hodinky a na chronomag jsem narazil náhodou, když jsem hledal recenze a doporučení na koupi hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 29. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2018 Ahoj, vítej. Doporučuji pročíst vlákna v sekci "Poraďte s koupí / výběrem" ZDE. Spousta případů už je tam vyřešena a pro získání inspirace myslím ideální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 29. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2018 Dobrý jsou nicky Seikostein a Terazky som chronomagorom, tož vitajtě. Další noví též. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vera8888 Odesláno 5. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2018 Po pár letech jsem opět zavítal zde na forum.Jelikož jsem kupoval drahé hodinky,tak jsem se zase trochu do dění okolo hodinek ponořil.Uvidíme jak dlouho mi to vydrží.Nicméně o hodinkách není celý život,že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samtalak Odesláno 12. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2018 (upraveno) Ahoj všem,zaregistroval jsem se už před lety, když jsem hledal informace o hodinkách značky Dugena. Bohužel jsem tu o nich žádné info nenašel, přesto jsem si je koupil a jsem s nimi velmi spokojen. O hodinky se zajímám od dětství, ne vždy k radosti nejbližších. Prvního budíka rodičů jsem prozkoumal natolik, že si museli pořídit nový. Od té doby jsem pokročil a své přírůstky svěřuji odborníkovi. Ten bohužel zavřel a šel na odpočinek, tak si tu snad někoho fundovaného na údržbu hodin a hodinek najdu. Rád se nové informace dozvím a podělím se o to co zjistím jinde. Jen nechápu, proč mám u profilu poznámku Status varování. Možná za toho budíka rodičů. Upraveno 12. listopadu 2018 uživatelem samtalak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 12. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2018 Status varování tam máme všichni. Je to jen název kolonky, která je, hádám, prázdná. Takže vše je OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2018 Tož dobrý den přeju. Nakazil jsem se až letos na jaře, akutní seikofilie, po prvním záchvatu mám doma 2 kusy SNKL43k1. Proč dva? No, mám zápěstí neútlé a nesnesl jsem hodinky SEIKO s nějakým nástavcem na tahu - i když to byl profi kus od hodináře. Tak jsem koupil ještě jedny a domníval jsem se, že mám vystaráno. Jedny budou jako náhradní, kdyby něco, a čtyři dílky z tahu se holt transplantovaly na ten kus č. 1. Hodinky se mi líbíly, podmanivá modř ciferníku, v noci miniaturní věneček svítících bodů a ručiček, minimalistický design bez rámečku kolem datumu, nic nebránilo našemu štěstí. ;o) Ale boužel, nepřestal jsem se poohlížet, a padly mi do oka SNZG a viděl jsem pár nočních fotek a masivní luminiscence mne chytila. Nakonec jsem zvolil SNZG15 a koupil si k nim nerezový tah, dlouhý už rovnou, takže nebyly potřeba dva kusy. Ale chyba lávky, tak perfektní hodinky, co když se pokazí? No, nebudu vás napínat, objednal jsem si i SNZG13, do rezervy.(Nebo, abych nebyl za vola, řekněme, do sbírky, to není tak nápadné). A te Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 15. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2018 Pokračování... a teď k jádru věci. Určitě jsou stovky lidí, co mají SNZG13k1. Určitě mnozí z nich zkracovali tah. Určitě se kdekomu válí v šuplíku jeden, dva články. A mně by se tolik, tolik hodily. Kdybyste měl někdo odvahu a chuť zariskovat, když byste mi článek poslali poštou, poslal bych zpátky stovečku jako výraz díků. Ale nerad bych do toho zatahoval nějaké dobírky a celou operaci prodražoval.Už jsem to s pár drobnostma udělal a nebudu si kazit jméno nějakým nečestným jednáním, (podle předloženého příběhu vidíte, že jsem čirá bezelstnost ;o) Tak kdybych měl to štěstí a chtěli jste se vložit do hry, prosím... a děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se