Ivanhoe34 Odesláno 20. června 2014 Nahlásit Odesláno 20. června 2014 Americkej: to im davas riadne zabrat. Mne by to asi nedalo, takto ich tryznit...to myslim ze s velkou pravdepodobnostou by ani pripadna regulacia nebola dlhodobe riesenie...
instant Odesláno 20. června 2014 Nahlásit Odesláno 20. června 2014 No, vrtání příklepovkou mechanikám zvlášť nesvědčí. Proč si raději nepořídíš quartzky? Odchylka se dá regulovat různým způsobem.......a len doplnim ze ani strelnica nie je predpisana hodinarom v ramci odporucanej masaze kalibra ;-)
Americkej Odesláno 21. června 2014 Nahlásit Odesláno 21. června 2014 Měl sis koupit takové, které mají odchylku +,- 5 sec Svatá pravda a přesně to zase udělám. No a nářky - to mě jen zmátly zdejší chvalozpěvy na přesnost ja COSC, ale jak říkám, nic hrozného se neděje, někomu třeba těch 20 denně neva. Že jim vrtání nesvědčí tuším, ale já zase nevrtám denně - prostě jen hodinky nesundavám na jakoukoli činnost. Proč si raději nepořídíš quartzky? Protože co jsem prozřel, mi Quartz na ruku už nesmí. Díky za radu.
rommir Odesláno 21. června 2014 Nahlásit Odesláno 21. června 2014 Po 2 měsících mi nové 009 dělají průměrně 0,33s denně. Co udělají na ruce do mínusu (cca 3s) doženou na dýnku. Mimochodem ve zde nedávno zmiňovaném ALtru mi v dubnu seřídili 7s36 a teď dělají +- do 1s denně. Asi štěstí....
JaRooN Odesláno 21. června 2014 Nahlásit Odesláno 21. června 2014 Ty moje delaji prumerne -0,3 s/24 hod. Servis delal nedavno zdejsi mistr Tondako. Holt, mistr se pozna
Ivanhoe34 Odesláno 21. června 2014 Nahlásit Odesláno 21. června 2014 JaRooN: na Tondu som cital len chvaly, a zevraj ma seika dobre zvladnute...to vyregulovanie je vynikajuce...takze viem kde hladat v pripade potreby pomoc Americkej: teraz ako tak citam o tvojom sposobe pouzivania skx tak mam pocit ze spominany v7750 by sa porucal mozno za polovicny cas
JaRooN Odesláno 21. června 2014 Nahlásit Odesláno 21. června 2014 Tondu muzu fakt jen doporucit. Odbornik, komunikace vyborna, poradi, sezene co je potreba a nema zajem podvadet a navysovat cenu jako nektere hodinarstvi. Za mne palec nahoru a hodinky, ktere budou potrebovat narocnejsi servis, pujdou uz jen k nemu.
lucid Odesláno 21. června 2014 Nahlásit Odesláno 21. června 2014 Tondu muzu fakt jen doporucit. Odbornik, komunikace vyborna, poradi, sezene co je potreba a nema zajem podvadet a navysovat cenu jako nektere hodinarstvi. Za mne palec nahoru a hodinky, ktere budou potrebovat narocnejsi servis, pujdou uz jen k nemu.Plně podepisuji, já hodinky nikam jinam už neposílám, i když potřebuji jen zkouknot v jakém stavu jsou. Je pravda, že ty moje jsou většinou vintážky, tak už většinou údržbu potřebují. Počátkem měsíce si @tondako ale hrál s jedněmi 6R15 asi týden než je vyladil tak, aby šly jen pár sekund do plusu.
JaRooN Odesláno 22. června 2014 Nahlásit Odesláno 22. června 2014 Já teď přemýšlím nad Kakume, tak se Toník může těšit Půjdou rovnou k němu na rekonvalescenční pobyt
Ivanhoe34 Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Odesláno 15. července 2014 nosim svoje SKX013 denne uz vyse 2 mesiacov a presnost je na danu triedu az neuveritelna. Ale vypozoroval som ze to kolise od sposobu pouzivania. Ak som cez den menej aktivny, som na hodnotach cca 2-3s/den do plusu.ale ked idem vecer na hodinovu prechadzku (rychla chodza) samozrejme s hodinkami, za tu hodinu poskocia aj o +5s. a potom za cely den v kludnejsom rezime len o nejaku sekundu. Pri tej chodzi samozrejme kyvem rukami, ale nie je to ziadny extrem, a prudsie narazy uz vobec nie. mate podobne skusenosti?
Dee Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Odesláno 15. července 2014 Tak nevím, ale když sem měl SNZG (troje), tak dělaly +20, +10, +12, a teď mi SKX009 dělají -20, asi máte všichni štěstí
Ivanhoe34 Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Odesláno 15. července 2014 Tak nevím, ale když sem měl SNZG (troje), tak dělaly +20, +10, +12, a teď mi SKX009 dělají -20, asi máte všichni štěstí nie je to zazrak, no cisla su v tolerancii... viem, nic co by si chcel pocut...mna len zarazilo to spravanie strojku (predbehnutie) pri tej chodzi. jasne, ze ked sa hodinkami trepe, tak poskocia, ale kyvanie rukou pri chodzi sa tomu moc nepriblizuje...
Americkej Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Odesláno 15. července 2014 Na doporučení místních jsem poslal hodinky na tuning a především regulaci k Tondakovi. Údajně teď ve vrtiči dělají -1sec/den, což je dle mého JUCHŮ! Ještě čekáme, až dorazí klenutý safír a klenutá luneta, ať jsou komplet vyňuňaný.
Americkej Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Odesláno 15. července 2014 Americkej: teraz ako tak citam o tvojom sposobe pouzivania skx tak mam pocit ze spominany v7750 by sa porucal mozno za polovicny cas To tedy prudce nesouhlasím, celý loňský rok jsem používal sinn 144 gmt (ty v mém avataru) Nešetřil sebe (potažmo ani je) a stále si vyšlapovaly +- vteřinu denně. Že já hlupec je kdy prodával, moc se mi po nich stýská. Předtím jiné hodinky, stejný kalibr a opět spokojenost. Řešení: vypilovaná SKX zůstanou a nějaká chrona přibydou, to dá rozum :-)
ggrand Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Odesláno 15. července 2014 S tim predbihanim mi to taky pri behani par Seiko delalo. A presnost do 20 vterin(okolo 15) je docela normalni a casta hodnota.
Ivanhoe34 Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Odesláno 15. července 2014 (upraveno) S tim predbihanim mi to taky pri behani par Seiko delalo. A presnost do 20 vterin(okolo 15) je docela normalni a casta hodnota.hej, ta nahla odchylka pri aktivite ktoru nepovazujem za extra dynamicku, to je to comu celkom nerozumiem. celkova denna odchylka co mam je samozrejme stale na mnou uplne akcepovatelnej urovni... Upraveno 15. července 2014 uživatelem Ivanhoe34
reborn Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Jsem tu dlouho nepsal, koukám :-) Něco k té přesnosti. Když jsem před dvěma lety koupil moje skx 007j, tak mi ze začátku dělaly nějaké -3s denně. To se mi zdálo natolik dobré, že jsem si hodinky ponechal i přesto, že měly z výroby malinko křivě nalisované sklo. Po cca dvou měsících se trochu "zaběhly", což znamenalo, že se ještě víc zpozdily až někam k cca -10 až -15. (Podle toho usuzuju, že nové hodinky se záběhem vždycky jen zpozdí. Jestli se v tomto pletu, tak mě opravte). S touto tolerancí mi hodinky fungovaly následující rok a půl a pak se pomalinku zpomalovaly víc a víc, až to bývalo od cca -20 po -35 denně. Pro představu dodám, že hodinky jsem vždycky nastavil o nějaký tři, čtyři minutky dopředu a pak jen hlídal, až to bude minuta v mínusu a nastavil je znovu. Někdy to bylo deset dní, jindy šest, jak kdy. Vždycky jsem si jen poznamenal kdy a o kolik je nastavuju, abych měl představu, jak na tom jsou. Podotýkám, že víc jak těch -20 jsem snesl dva měsíce, a pak jsem to začal řešit. Koncem října jsem poslal hodinky poštou k hodináři. Nechal jsem si rovnou vyměnit to sklíčko - ukázalo se, že dva místní hodináři měli pravdu, když mi tvrdili, že to sklíčko je špatně zabroušené (teď měřím a vidím 31,58mm). Nyní mám nové sklíčko zasazené přesně, jen mi přišlo rovnou s malinkým vrypem...ale o tom tohle vlákno není, takže zpátky k té přesnosti. Ptal jsem se po telefonu hodináře, s jakou přesností mohu počítat. Podle internetu jsem žil v domění, že dobrý hodinář zvládne i nulu. Celkem mě překvapila odpověď, že se to obvykle nastavuje na nějakých 15s do plusu. Ani jsem se nezeptal proč ne na nulu, protože jsem okamžitě předpokládal, že to tak je kvůli tomu postupnýmu zpomalování se po záběhu, jak jsem zažil dříve (opět, jestli se staré hodinky, byť po kompletním servisu, už nezabíhají, tak mě můžete opravit, já pak půjdu spát chytřejší). No, po dvou měsících se hodinky vrátily, a teď je mám na ruce 15. den v kuse bez odložení a když vezmu průměr, tak mi jdou +11,2 za den. Za další týden či dva uvidím, jak jim bude svědčit odkládání v práci. Dříve jsem je odkládal na dýnko a malinko mi dobíhaly to zpoždění. Teď to vidím na odkládání korunkou nahoru, tak uvidíme. Osobně si od toho slibuju, že by se mohly "usadit" někde okolo +5 až +10 a byl bych spokojenej. Další servis plánuju za 30 let nebo za -30 sekund...Po půl roce trochu oživuji můj starý příspěvek. Nyní mi dělají cca 21s do plusu denně. Nastavuju je jednou za týden až týden a půl, když jsou zhruba na 3 minutách v plusu.
ramon Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Kdo to dělal? Myslím že bys to vyladil líp i Ty metodou samodomo se šroubovákem Do čeho jsem se čistě amatérsky pustil, myslím regulování, odchylka byla vždy max. 10s/den.
lucid Odesláno 17. července 2014 Nahlásit Odesláno 17. července 2014 Já být hodinářem, tak rady typu samodomo jednoznačně podporuji. Čím více takových vrtáků, tím lépe
Americkej Odesláno 17. července 2014 Nahlásit Odesláno 17. července 2014 Vždyť na tom nic není. Prostě o otevřeš, pošteluješ, pak to pošleš na výměnu vlásku a regulaci.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se