Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Díky, díky. Mrknu na tu fauve diskusi.

Nájezd mám kolem 15 ročně, ale tohle je především druhý auto. Spotřebu do 16 litrů neřeším což bych se doufám vešel. Chtěl jsem znovu A6 tentokráte se 4.2, ale těch je málo a nechci si naběhnout. Takže Supič vyhrává o prostoru nemluvě. Ale z benzínových variant není nic co by mě zaujalo a foukaný motor nechci. Díky pánové.

Odesláno

Měl jsem passata 3.6 a pokud to máš jako druhé auto podívej se třeba na BMW 335i stojí to podobně a svezení je to úplně jiný. Ty 3.6 už sou dneska strašně vyjetý. Zlobí tam napínáky..málo kdo do toho leje 98oktanu takže se ten motor zakarbonovává ještě víc než by musel, seriové brzdy sou tragedie atp. A DSG u těch 3.6 dostava taky jinou čočku než u 2.0tdi co jezdí dalky.
Prostě je to jen pašík/superb s trochou výkonu navíc. Ale zbytek auta je stale zcela běžny auto který nějaky zažitek z jizdy ani extra plavnou a pohodlnou jízdu nenabídne. A toho výkonu navíc není moc. Na papíře to vypada zajimavě ale v realu to moc nejede.

Odesláno

Máte někdo tip na ?garážníka?, co by mi nastavil pomocí VAG pár věcí na golfu VII FL (zadní lampy při denním svícení + osvětlení přístrojové desky)???

Olomoucko, Karvinsko?

Odesláno (upraveno)

Spídstře, díky za tip, ale bohužel BMW už nee. A to z důvodu málo prostoru na zadních seslích. O trojce nemluvě. Měl jsem 535dM, rok 2008, což byla lokomotiva. Po úpravách měla na brzdě 269 kW a 680 Nm. Nebylo problém se přemisťovat opravdu velmi rychle, ale pro rodinu a dospívající děti ani omylem. Proto chci toho Supa, jen už ne naftu.

Upraveno uživatelem BlackPanter
Odesláno

Da, najdi si vlakno Logo Chronomagu / samolepka na auto. Sice se tam vetsinou pise pouze ?ja chci taky? a pak se ceka az zahrmi, ale urcite by to mohlo jit i jinak. Kdyz si proctes par stranek zpet, uvidis kdo a jak to zarizoval posledne. Pak muzes zacit davat dohromady novou davku zajemcu a pozadat minule organizatory o pomoc/informace jak na to. Realizacni tym se dost kryje s tymem ktery prave dodelal kalendare, takze se do toho asi moc nepohrne, ale nejakou radu jiste utrousi.

Odesláno

Dá se ta nálepka někde sehnat?

Dal jsem si požadavek a čekal, jestli se někomu neválí v šuplíku, trvalo to, ale dobří lidi se ozvali

Odesláno

Da, najdi si vlakno Logo Chronomagu / samolepka na auto. Sice se tam vetsinou pise pouze ?ja chci taky? a pak se ceka az zahrmi, ale urcite by to mohlo jit i jinak. Kdyz si proctes par stranek zpet, uvidis kdo a jak to zarizoval posledne. Pak muzes zacit davat dohromady novou davku zajemcu a pozadat minule organizatory o pomoc/informace jak na to. Realizacni tym se dost kryje s tymem ktery prave dodelal kalendare, takze se do toho asi moc nepohrne, ale nejakou radu jiste utrousi.

Ok, díky za info.

Odesláno

Spídstře, díky za tip, ale bohužel BMW už nee. A to z důvodu málo prostoru na zadních seslích. O trojce nemluvě. Měl jsem 535dM, rok 2008, což byla lokomotiva. Po úpravách měla na brzdě 269 kW a 680 Nm. Nebylo problém se přemisťovat opravdu velmi rychle, ale pro rodinu a dospívající děti ani omylem. Proto chci toho Supa, jen už ne naftu.

Ok tohle beru, proto jsem taky pořídil stodolu na kolech. Nebavilo mě hrat kufrovej tetris každy druhý den. Ale ten superb mimo prostoru opravdu nic nenabízí. Ano jako služebak je skvělej, klidně bych s ním za cizí peníze jezdil. Ale po BMW budeš ve škodovce neštastnej. A hlavně sup ma o něco horší podvozek jak passat a prý to strašně plave. Ale ověřeny to nemam. Passat kterýho sem měl byl naopak docela tvrdej vzhledem k tomu že ten podvozek nic neuměl. No ideálně si to někde vyzkoušej a uvidíš sám.

Odesláno

Tak sem objednal Tourana 1.5 TSI DSG 110KW.  Má někdo zkušenost s TSI od VW zajímá mě jestli jde při jizdě poznat to vypínání válců? 

post-3357-0-16310500-1545309782_thumb.jpg

Návštěvník Derchan
Odesláno

Touran je super, otec ho má půjčovací z práce (teď si nepamatuju motorizaci), letos v létě (po roce a půl neježdění) jsem do něj sedla, stačilo deset minut a sedli jsme si. Moje averze vůči fauvé autům zázrakem ustoupila.

Odesláno

Tak jsem jel s CLS do servisu s tim, ze u predniho kola na nerovnostech neco boucha. Dopadlo to vymenou vsech 4 tlumicu (neni airmatic) a nejakych dalsich serepeticek podvozku, k tomu drazkovy remen vcdtne remenic a celkova prohlidka. Celkem za 40k. Tim jsem se dostal na 200k za servis za 2 roky provozu. Myslim, ze zadny druhy magor, ktery da do C219 rocne 100k za servis neni. Snad si to tu neprecte manzelka. Uz mohly bejt suby

Taťka má tohle CLS od nova (z 2005), nikdy nejetý v zimě. Podle mě i za to kilo na rok to za to stojí. To auto má fakt duši a už se takový auta prostě nedělají.

Zatím mu při 100 tis. km začala svítit kontrolka vytahaného řetězu (Klasický problém u 350 benzín ze začátku výroby okolo těch 100 tisíc km. Kdo to stihl rychle najet, tak mu to Mercedes zaplatil. Taťka to najel až za 10 let provozu, tak mu odpustili aspoň práci na vinkulaci..).

Jinak pohoda klid.

Odesláno

Z frazeologickeho petrolheadskeho slovnika:

To auto ma dusi - je pekne ale kazi sa

To auto ma emoce - je pekne ale kazi sa a je z Talianska

Nadherne emotivni auto ktere ma dusi - Alfa

Dnes uz takova auta nedelaji - je to nizke, dlhe a hrdzavie to

Dnes uz takova auta nedelaji ti povidam - je to nizke, dlhe, hrdzavie to a ma to zadny nahon

Bezne problemy umerne veku - nestartuje, svieti len jedna polovica auta, vybija baterku.

Typicky japonsky funkcny dizajn - boha to je ale hnusne auto

Predalo sa ich malo - uz vo svojej dobe to bolo skarede a nespolahlive auto

Patina - hrdza s pribehom

Odesláno

Výhled z wranglera. Neudržovaná silnice, asi 30 cm sněhu. Někdo jel předemnou, ale stopy už zapadaly asi 10 cm sněhem.

Na závěr při výjezdu na udržovanou silnici 1m hromada od pluhu. Žádný problém, jenom jsem se trochu rozjel.  :)

Odesláno

Kamarád z rodiny dovezl tento týden z Prahy červeného 4 dvr. JEEPa tak sem to byl omrknout..  Největší překvapeni byl motor. Čekal sem V6 a on tam má 2.0T s 8st automatem. Cena celkem vysoká 1,5M s dph.  (sleva prý žádná protože ty auta údajně nejsou) Myslel sem že dovezl nového Land Cruisera ,když do ted jezdil 10 let s Toyotou Land Cruiser a on koupil JEEP.  Já bych teda zase koupil Toyotu ten interier a komfort v Jeepu nic moc aspon pro mě.

post-3357-0-87059900-1545332483_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...