Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

podívat se pod auto. Některé tažné zařízení umožňuje montáž toho háku ve dvou polohách. Většina lidí to netuší ikdyž by se správně ten hák měl odmontovávat. A ano, vím že tam je výjimka, to my umíme dobře. Nejdřív se vymyslí předpis a když ho nikdo nedodržuje, udělá se výjimka. 

Odesláno

A kolik bys tam chtel jet, tricet?

Max 40, to povazuju za nejbezpecnejsi, kdyz crash testy se delaj v 50 km/h, ne? Vcera sem musel jet dodavkou po CR asi 550km, nejnebezpecnejsi situace tvorili pomali ridici, jelikoz ti rychlejsi je pak berou ve chvili kdy si mysli ze muzou. Ja vim jaky je to ridit kdyz ma clovek v aute cerstvy mimi, snazi se jet "lip", ale fakt nejlip lidi jezdite kdyz jezdite tak jako vzdycky, uplne normalne okresky kilem a kdyz je nekdo rychlejsi tak uhnout nebo mu hodit blinkr a hlavne vic predvidat. Tyhle hry na bezpecnost sou proste nesmysl. Vcera tomu dala korunu zenska co jela celou dobu 90 tacho, ja za ni a v proti auta, dodavka asi 63kW takze sance na predjeti nulova, nechaval sem si odstup ale i tak za nama kolona jak prase, no a jela tak bezpecne ze pri najezdu na uplne prazdnou dalnici v pripojovaku pro jistotu zastavila a poradne se rozhlidla. :)

Odesláno

Ciwe... Já z chalupy cestou dom pro nájezd na D10 mám hodně krátkej připojovák, žena se tam bojí, i když jinak řídí dobře (před lety mě učila se rozjíždět :-D ) a i s prckem vzadu, tak jsem si od napotřetí, když jsme tam jeli, vychytal průjezd přivaděčem tak, že hned na začátku toho připojováku už jedu něco přes 100... Takže i když je krátkej, tak stačí, a kdyby náhodou ne, vejdu se s celým autem na krajnici. Furt mi to přijde lepší, než se tam rozjíždět z 50 nebo nedej bože míň - navíc je to tam do kopce. Jenom si musím hlídat, když najíždí někdo přede mnou, většinou je pomalejší a pak je taky vidět, jak blbě se mu do provozu řadí...

Odesláno (upraveno)

Furt mi to přijde lepší, než se tam rozjíždět z 50 nebo nedej bože míň - navíc je to tam do kopce. Jenom si musím hlídat, když najíždí někdo přede mnou, většinou je pomalejší a pak je taky vidět, jak blbě se mu do provozu řadí...

Pokud usek znas, tak najezd na kratkej pripojovak je hlavne o apexu zatacky pri najeti na nej. Obcas se pro vyssi rychlost a idealni stopu musi prejet i nejaka ta cara, ale kdyz jde o bezpecnost .. :)  :thumbsup_anim:  Cim ma clovek pomalejsi auto, tim driv se nauci vyuzivat kazdy centimetr vozovky k rychlejsimu prujezdu zatackou. :)

edit: v mem pripadu to nebylo kratkym pripojovakem, bylo to tady

Upraveno uživatelem zceyee
Odesláno

Pánové dotaz: je normální, že u 4 roky starého golfa odejde baterka? Najeto cca 70.000.

Upozorňuji, že auto je pro mě jen dopravní prostředek, takže do žádných vysoce odborných diskuzí se s Vámi pouštět nemohu...ale díky za postřehy.

Odesláno

Ano, pokial je to auto pouzivane na kratke trasy a vyuzivaju sa elektricke spotrebice hned po nastartovani (vyhrev sedaciek, okna, radio). Vtedy sa baterka nestiha dobijat az dojde casom k jej poskodeniu. A tiez diesel ma vacsi odber pri starte.

Pokial nie su poskodene clanky tak ju skus nabit, doliat destilku (ak sa da).

Inac normalna zivotnost sa dnes tazko odhaduje. Na vsetkom sa setri, takze dakedy mohli baterky kludne vydrzat 8-10 rokov.

Odesláno

Díky za reakce. Přišlo mi, že je to za krátkou dobu. Tak nějak mám v paměti, že dřív to byla skutečně otázka spíše 10 let. Ale většímu odběru dnešních aut i šetření rozumím.

Odesláno

Pánové dotaz: je normální, že u 4 roky starého golfa odejde baterka? Najeto cca 70.000.

Bohužel, často je to způsobeno "inteligentním" nabíjením a Start-stop systémem. Kup novou baterku a odpoj malý konektor na baterce a máš klid.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...