Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jo, když jsme si v roce 1993 otevřeli DTP studio, tak jsme ji měli jako služební auto a říkali jsme jí "čtyřbarevka", protože jednotlivé díly karoserie byly v barvách CMYK. Předchozí majitelé to tak nějak poskládali.

Odesláno
před 10 hodinami, edas napsal:

moje první auto...😀

Taky moje první v roce 1986, už bych tu jízdu v tom nedal :)  Dal jsem za něj spoustu peněz, ojeté tehdy stálo 10000 Kčs.

Odesláno

Hlasim se do klubu, ja dostal k osmnactinam v 1986 110L. Ne novou, nasi povysili na 105 a 110 jsem podedil, ale parady jsem s tim nadelal dost 😆

Odesláno

U nás v rodině 100 nikdy nebyla. Pamatuju Volhu, Octavku, 120GLS, Garde a poslední byl Forman Silver Line. Pak rodiče začali podnikat a ty auta se točili rychleji. 

Včera bylo na cestu dost teplo, takže stažený okýnko, loket ven a rychlost max. 80 🙂 

• Dát hlas 1
Odesláno

Tyvoe to sou zas radosti. Pred tremi tydny servis skrzeva prekousanej kabel k adblue. Tedka zacatek dovoleny, musim dojet do Amstru.. no a po dvou stech kilometrech od baraku zase peceny kure. Prekousanyho tam tentokrat, zda se, nic neni. Ted prespavacka cca dve ste kilaku od Amstru, doufam ze rano dojedem a pak uz to hodim ze skaly asi:)

Odesláno

U nas v rodine bola 110R, vozil som sa v tom cele detstvo a bolo to prve auto, ktore som soferoval :). Krasne spomienky, moc rad by som to este niekedy posoferoval..

• Like 1
Odesláno
V 9. 6. 2026 v 10:38, Exiztence napsal:

Já jsem se snad pod 9 nedostal v 4.0 Spyderu :D

Jak jsi spokojený se Spyderem? Ja jsem tento týden prodal 911 Carreru S 992 a právě pokukuji po Spyderu 982 s PDK. Možná i po GT4, ale láká mě si užít jízdu bez střechy nad hlavou. U nás výběr poměrně malý a navíc většinou v manuálu, který má údajně šílené kvalty a proto jsem ho i vyřadil z výběru, i když jsem v něm ani nejel. 

Odesláno (upraveno)

Mám manuál, to co se píše je pravda, 2ka končí na 135km, ale každá interakce s tím manuálem je 10 z 10ti, 1čka je validní rychlost na hairpins. Střecha je na 30s solo, tak 20s ve dvou. Není to Miata kde projedeš 3 kvalty a jedeš 70 no :D

Auto jsem koupil v březnu a mám najeto 5k, je to přesně co jsem očekával že to bude takže spokojenost.

Upraveno uživatelem Exiztence
  • Like 1
Odesláno
V 17. 6. 2026 v 12:26, simbasek napsal:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

M3 je z domu a přichází vybírání dalšího auta 😃 chtěl jsem si k 30 letos dopřát nějaké hodinky, ale začínám přemýšlet nad prvním youngtimerem BMW E30. Trojka jako trojka 😃 

není tu někdo kdo se vyzná? Líbí se mi jedna tahle viz. odkaz: https://auto.bazos.sk/inzerat/192783165/bmw-318i-kabrio.php

díky

Má to niečo do seba ale…zaleží či chceš spomaliť a furt sa v niečom hrabať alebo sadnuť a ísť ;) mám e30 325i cabrio ale dlhšie som pozeral po E64 v Mku a bojim sa že na E30 tak skoro čas nebude 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 6
Odesláno

Drobnej, velmi laickej, dotaz: Passat B8, výměna oleje loni na jaře, nájezd jen cca 7 - 8 tis. Při startu teď svítí uporornění na výměnu. Když to teď nestihnu a pojedu Chorvtasko, tak motor to přežije, ale chci se ujistit, zda nějaký "chytrá" elektronika auto neodstaví.  

Odesláno
před 4 minutami, Steke_m napsal:

To bude jen blbě nastavenej interval výměny od servisu, ne?

No já myslím, že to je podle km nebo doby (tzn. tady to vychází na jeden rok), tj, co nastane dřív.  

Odesláno

Tak jsem sehnal rychlej servis. Olej s filtrem vymeni a ostatni se dodela ex post (posledni servis komplet v cca 25 tis, nyni najezd cca 32 tis.). Takze snad na pohodu

Odesláno

Jediný případ, kdy elektronika "zastaví auto", je nízká hladina AdBlue, respektive, dokud nezastavíš a nevypneš motor, tak pojedeš, potom už nenastartuješ. Annonce na servisní prohlídku a výměnu oleje má jen informativní funkci.

• Díky 1
Odesláno
V 17. 6. 2026 v 16:39, gunman napsal:

Dnes jsem dovezl tuhle 100. Ročník 1970, nic shnilého, motor taky pěkný.

Těch 90 km domů jsme si užili, přepis na úřadě za pár minut. 

To je velká paráda ? Jaký byl důvod pořízení ? Já mám teda Š125 a důvod byl čistě nostalgický - bylo to mé první auto :)

Odesláno

Jen takovej povzdech nebo zamyšlení...

Život s 13letou A4 s CVT (Multitronic) skříní je v pohodě do chvíle, než se objeví záhadná "chybka". Občas auto při rozjedu odmítá zrychlovat, motor se zarazí na 1600 otáčkách, nejde dál a všechno se začne třást. Tenhle stav jde "přervat" důraznějším plynem, kterej vyžene otáčky nad 2000 a auto se rozjede, popř. je potřeba počkat cca minutu, než se něco lehce ohřeje a chování přestane. Auto nic nehlásí, nic nepípá, nic nebliká, nesvítí.

Poprvý se tahle chyba objevila cca 3 roky zpátky, párkrát po sobě. Servis tehdy na nic nepřišel (chybovej log prázdneej), ale vyměnil aspoň žhavící svíčku. Od tý doby byl klid. Doteď. Po velkym servisu 2 měsíce zpátky se tohle chování objevovalo po dobu první nádrže a pak přešlo. Na ty dva měsíce. Teď je zase zpátky. Mnohem mírněji, ale je.

Věnoval jsem rešerši cca 3 dny a eliminací jednotlivých příčin (EGR ventil - mám novej, adaptace udělaný) došel k tomu, že začíná bejt možná unavená převodovka. Úplně mi to nesedí s tím, že se chyba objevuje jen občas a nepravidelně, ale budiž. Začal jsem teda zjišťovat, jak je to s možnou opravou/servisem, popř. co by stála nová skříň.

Zkrátím to - Google mi vypliv dva ověřený servisy na Multitronic. Brno a Prahu. Brno mi napsalo, že skříně neopravujou kvůli špatný dostupnosti náhradních dílů. Praha napsala, ať to přivezu, že se podívají, ale tón mailu se mi v mojí paranoie zdál až příliš žoviální. Všechno známe, umíme, nic není problém. Jsem lehce rozpolcen.

Zkusil jsem i Jarov, kterej mi řekl, že to mám přivézt, že servis umí, ale skříň se musí zdiagnostikovat (což dělali už před 2 měsícema - bez nálezu) a posléze rozebrat, aby se zjistilo, kde je problém. V převodovce se mění primárně buďto clutch-pack nebo těsnění za pár korun. Potíž je, že se skříň musí demontovat, což znamená shodit sub-frame a všechno okolo, rozebrat, analyzovat, složit a zase nahodit. Čili jen odhad týhle práce je za 50, plus samotnej servis a díly. Nová převodovka stojí 360 a není k dispozici.

Jako člověk, se se s chutí vrhá do všeho ve vlastní režii, jsem možnost samoservisu převodovky zavrhnul předem. Ale asi si pořídím VCDS diagnostiku a udělám minimální troubleshooting jízdních dat sám (a adaptace převodovky). A teprve potom budu řešit případnej servis. Co si budem povídat - auto má hodnotu zhruba 250 tisíc, takže už mě posedla i myšlenka to prodat a koupit něco "novýho". Ale nevím co, protože je to buď strašně drahý nebo se mi to nelíbí nebo je v tom něco jinýho :D. Nehledě k tomu, že Audi je jinak úplně OK a nic jí není.

Každopádně - kdybyste někdo měl fakt ověřený fachmany/experty na Multitronic skříně, dejte mi pls vědět. Anebo obecně šikovnýho diagnostika, kterej třeba přijde na to, že je zase vadná žhavící svíčka nebo nějaká jiná blbost za pár korun :D.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...