ATOM Odesláno 8. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2024 před 14 minutami, Jerryl napsal: @ATOM Diky za upozornění. Já měl za to, že ty brzdy pískaj z důvodu sjetejch destiček, který na sobě mají indikační plíšek, který dře o kotouč a píská to. Včera jsem kotouče zmeřil a určitě je budu měnit také. Všude v návodech ukazují jak namazat vodící tyčky brzdičů, ale pokud by byl zarezlý pístek, tak je to na repasi celého brzdiče. Se zakouslou brzdou už jsem se kdysi také setkal. Takže kotouče a desky vyměním, to není problém, ale kdyby to začalo pískat i s novejma, tak to nechám zrepasovat, protože to sám nezvládnu. Zalezi jaky to ma zvuk, jestli to piskani je porad, souvisle, nebo to piskne pri pribrzdeni, pri zataceni. Nechal bych vymenit kotouce a desky a rovnou jim rekl, nez to tam daji, at ty prasatka poradne rozhybou a promazou, at tam nejsi za par tydnu mesicu znovu a pokud naznaji, ze je pistek spatny a mohl by zacit tect, lepsi to vymenit rovnou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 8. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2024 Já bych jim to řekl, ale “oni” jsou já , takže nevím, jestli se mi to povede podle mého přání. Prostě jsem si vzal do hlavy, že když budu koncem měsíce měnit na letní, tak to s tím sfouknu najednou. Přece vyměnit kotouče a desky nemůže být nic složitýho, ale ty souvislosti samozřejmě neznám. Vždycky jsem měnil auta dřív než potřebovaly jakýkoliv servis. Jenže dnešní doba mě donutila nákup novýho odložit, tak se aspoň se něco přiučím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 8. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2024 jo taaak, toz to je jinaaa Tak uvidis, ocistis to, rozhybes, namazes, das kotouce desky a uvidis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 8. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2024 před 2 hodinami, ATOM napsal: Zalezi jaky to ma zvuk, jestli to piskani je porad, souvisle, nebo to piskne pri pribrzdeni, pri zataceni. Nechal bych vymenit kotouce a desky a rovnou jim rekl, nez to tam daji, at ty prasatka poradne rozhybou a promazou, at tam nejsi za par tydnu mesicu znovu a pokud naznaji, ze je pistek spatny a mohl by zacit tect, lepsi to vymenit rovnou. Já, kdyby mi měnili v servise destičky a kotouče, tak bych jim asi radši neříkal, ať mi rozhýbou prasátka, mohlo by to působit, že jsem nějak moc moc chytrej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 8. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2024 Před hodinou, JR_2010 napsal: Já, kdyby mi měnili v servise destičky a kotouče, tak bych jim asi radši neříkal, ať mi rozhýbou prasátka, mohlo by to působit, že jsem nějak moc moc chytrej... A tak to ja bych po posledni zkusenosti rekl co chci, s odkazem na posledni posranou vymenu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 8. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2024 (upraveno) @JerrylU hybridu brzdy zkouknou a případně prozkoušej (rozchodí) ty pístky v Toyotě vždy. Aspoň tak mi to říkali, protože vlastně "moc" nebrzdíš (plachtění rekuperace). Mimochodem už dvakrat jsem se zapomněl zeptat na ten olej v převodovce... Upraveno 8. března 2024 uživatelem DavidLC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 8. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2024 Při normální prohlídce se na to jenom podívaj. Vždy mi předali protokol s měřením kotoučů a destiček. Hejbat s tím budou možná až při výměně destiček/kotoučů, což není moc často Překvapilo mě, že přední brzdy nejsou skoro sjetý, ale zadní ano. Asi to bude tím, že rekuperaci řeší přední hnaná náprava. Nové přední kotouče mají tloušťku 28mm a já jsem naměřil 27,7 což je skoro neuvěřitelný. Desky uvidím a změřím, až sundám kola. Servisu je převodovka vcelku jedno. V servisním plánu to není, ale pro dobrý pocit jsem jí měnil po 75.000 km a ve 150k půjde znova. To tam jsou ještě předepsané nějaké chladící kapaliny systému HSD. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 8. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2024 Dneska sem malinko zapadl. Nastesti trocha prace s lopatou, stavebni suti a pisku to vyresila... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 8. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2024 (upraveno) Byls to vylejt nekam do rybnika, co?:) Upraveno 8. března 2024 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 8. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2024 Prd. Nejake vsakove vrty, či co. V uplne pr*eli se maji stavet nejake budovy/garaze a geodeti potrebovali zmerit vsakavost mistni pudy. Vyhloubili jamy, umistili merici techniku a do kazde sme napustili 5 kubiku vody. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 8. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2024 před 3 hodinami, Jerryl napsal: Při normální prohlídce se na to jenom podívaj. Vždy mi předali protokol s měřením kotoučů a destiček. Hejbat s tím budou možná až při výměně destiček/kotoučů, což není moc často Překvapilo mě, že přední brzdy nejsou skoro sjetý, ale zadní ano. Asi to bude tím, že rekuperaci řeší přední hnaná náprava. Nové přední kotouče mají tloušťku 28mm a já jsem naměřil 27,7 což je skoro neuvěřitelný. Desky uvidím a změřím, až sundám kola. Servisu je převodovka vcelku jedno. V servisním plánu to není, ale pro dobrý pocit jsem jí měnil po 75.000 km a ve 150k půjde znova. To tam jsou ještě předepsané nějaké chladící kapaliny systému HSD. Ta chladící je po 150ti. Já jezdím přímo za jedním člověkem a ty brzdy jsme probírali a fakt to dělali. Ale je pravda, že je asi občas prudím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2024 Dneska cleaning day Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tobi Odesláno 9. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2024 před 9 minutami, Gustaf napsal: Dneska cleaning day Pěkná židle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 9. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2024 před 10 minutami, Gustaf napsal: Dneska cleaning day Ty jsi větral i sedáky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2024 Jasný....sem musel ty tépichy vyvětrat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 9. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2024 Ked je tu diskusia o tej spotrebe.. Mohol by som zaspominat na Oktafku 1.6tdi co robila 4.5, ale teraz vidam skor taketo cisla cca o 350km dalej ale uz len 12.5 (Bratislava->Tatry). Dlhodoby priemer 16-17, ale velmi to zalezi ako a kde sa jazdi. Pri dovoze z DE, cez cele AT na tempomat 140 to dalo 10.4 (4.4 8V 600k). A prachovku uz mam na nakupnom zozname Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 9. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2024 @Gustaf super fotky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2024 před 15 minutami, bluman napsal: @Gustaf super fotky Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 10. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2024 Golf Variant Style 1,5 eTSI 7DSG mHEV Když se opravdu snažím, je to pod 6l/100km viz. foto. V průměru ale mívám tak kolem 6,6l. Když prasím fest, tak klidně 8-9 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno 10. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2024 Nežere ten hybrid stejně jak klasické tsi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se