Kočkodaan Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Odesláno 24. června 2010 já jsem pro toleranci ale současně pro tvrdší postihy. Nulová hladina alkoholu je nesmysl, hodnota v desetinách promile je neprůkazná. Nedá se určit jestli je to po požití nebo je to přirozený výskyt. Případy pod 0.2 se odkládají ale zbytečně musí proběhnout celá ta agenda s vyšetřením. Dal bych to na 0.5 jako v jiných zemích což si myslím je dostatečná rezerva na "jedno pivo po guláši, kafe a noviny". Ale tvrději bych postihoval vyšší hladinu a při zavinění nehody pod vlivem bych to klidně dal na doživotní zákaz řízení. Nebo na nějakou hodně dlouhou dobu odebrat a pak muset znova do autoškoly. Vím ze svého okolí že pro spoustu lidí vysoká pokuta a pár měsíců bez řidičáku není trestem. Vysoká pokuta je relativní, to co jednoho zruinuje je druhému k smíchu. Taky bych tvrdě trestal nedání přednosti, jízdu na červenou a předjíždění na nevhodném místě. To jsou věci které můžou zabíjet, ne překročení rychlosti o 5 km/h nebo prošlá náplast v lékárničce. Jo to zni rozumne.. 1
Jay Doll Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Odesláno 24. června 2010 při zavinění nehody pod vlivem bych to klidně dal na doživotní zákaz řízení.Promiň, ale tyhle doživotní tresty a tresty smrti (řidičské) jsou nesmysl. Cílem trestu je šance na nápravu pachatele a ochránění obyvatel do té doby, než se napraví. Tohle bych v žádném případě nepodpořil! ...nebo na nějakou hodně dlouhou dobu odebrat a pak muset znova do autoškoly. Tak tohle samozřejmě platí. Jestli jsi řidič tak jistě znáš §22 přestupkového zákona, potažmo §224/1, 2, 3 TZ který umožňuje při závažném přestupku a TČ v dopravě uložit trest zákazu činnosti až na 10 let. S tím souvisí pravidlo, že při vypršení trestu zákazu činnosti delším než 1 rok musí řidič opět prokázat odbornou způsobilost k řízení vozidla, tedy jít na přezkoušení do autoškoly. Nic nového tedy
JakubS Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Tolerance 0.5 je asi rozumná kdybych měl přijít o řidičák protože vlezu za volant nachcanej rovnou z putiky tak mě to nemůže ani mrzet páč jsem pak asi kokot, ale přijít o něj druhý den protože zbytkovej byl 0.4 tak bych byl asi mrzutý. Na jednu povedenou akci kamarád přinesl alkohol tester a ráno ve 13:00 jsem se nestačil divit že tam mám pořád 0.7 promile a to jsem hajal nějakých 11 hodin. 1
ricous Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 No a já jsem proti jakékoliv toleranci. I "zbytkáč" ovlivňuje reakce a mínění, že jsem se už pěkně vyspal a tak jsem v pohodě, je mylné. Navíc vzniknou problémy, které budou typické pro Čechy - např. při prvním nadýchání bude 0,5 a než se dojede na krev a udělá další vyšetření, bude 0,25 a náhle změna posuzování. Dále si spousta lidí řekne - já si můžu dát i dvě, tři, ... pivka, mně to dobře "spaluje" a vím, že to v pohodě zvládnu. Budou prostě spoléhat na to, že je nějaká tolerance a oni se do ní vejdou.Možná by se názor některých na "malé" množství alkoholu v krvi změnil poté, když by došlo v jejich blízkosti k nějaké nehodě takto zaviněné (samozřejmě nikomu nepřeji!). U nás bohužel byla taková situace a věřte, že i řidič si vše vyčítal a věděl, že bez "zbytkáče" by reagoval jinak a nemuselo k žádné tragédii dojít... 1
Návštěvník Snow Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Souhlasím s ricousem a jsem také zásadně proti jakékoliv toleranci alkoholu, jsem pevně přesvědčen, že to s sebou přinese spoustu problémů. 2
Chumpus Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Přesně tak, jak se to jednou odšpuntuje...A hlavně si to nedokážu představit u nás, kde se zneužívá kde co a každej se snaží vyhnout trestu i přes jasný důkazy (vlastní zkušenost). 1
Viktor Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Tak já zase souhlasím s PepouSFI, v řadě zemí to bez problémů funguje, ale důležitý je mít přesný pravidla a zajistit jejich dodržování, pil jsi přes limit, máš velký problém. Troufnu si tvrdit, že řídím stejně s jedním pivem jako bez něj. 1
H-B Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Nulova tolerance, stoprocente. Ricous popsal v podstate vse. Ja bych jen dodal, ze na kazdeho pusobi to jedno ci dve jinak. A ja rozhodne nehodlam akceptovat riziko, ze ten nekdo nevi, jestli jedno pivo vubec neciti, nebo jestli ho citi az dost. Poznavani toho, s kolika drinkama se vejde clovek do tolerance... na to fakt nejsem zvedavej, znam tuny lidi, co by se presne timhle ohaneli. Nulova tolerance mozna neni fer vuci typickemu Cechovi, kterej je zvyklej pit pivo a vi, ze ho jedna desitka k obedu s nasledovnym rizenim (treba po pul, trictvrte hodine) proste nerozhodi a de facto je vubec neuciti. Ale takovych lidi je na silnici minimum a presne kvuli vsem ostatnim by nulovat tolerance byt mela. 1
skalis Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 (upraveno) Souhlasim ricousem, Chumpusem a Snowem. V zakone bych ponechal nulovou toleranci. Ale myslim, ze je rozumne, aby policiste i nadale pri detekci maleho mnozstvi, ktere muze byt zpusobeno fyziologickymi procesy, trestni rizeni odlozili, ale je to na zvazeni konkretniho pripadu. Kazdopadne to nestavet do roviny tolerance 0,X promile ve smyslu "jedno male pivo nevadi". Nevadi fyziologicka hladina, jedno maly pivo vadi. Kdyz vim, ze za chvili sedam do auta, tak si ho proste nedam... Upraveno 25. června 2010 uživatelem skalis 1
ricous Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Jen bych doplnil o dnešní článek na iDnes "Přísný metr funguje, vyhání opilce ze silnic" - http://zpravy.idnes.cz/prisny-metr-funguje-vyhani-opilce-ze-silnic-fzu-/domaci.asp?c=A100624_211257_domaci_ikyA dovolím si citovat poslední odstavec: Jedno pivo a přehlédnete auto Přesto už jedno desetistupňové pivo, které se do tohoto limitu vejde, může mít na řidiče vliv. Člověk může cítit lehkou závrať, únavu. Člověk již s 0,3 promile alkoholu v krvi hůře vnímá barvy, má pomalejší reakce a také horší odhad vzdáleností.Alkohol způsobuje také takzvané tunelové vidění ? to znamená, že motorista dokáže dobře vnímat jen to, co se děje na silnici přímo před ním. Lehce tak může přehlédnout chodce chystajícího se přejít vozovku nebo třeba auto vyjíždějící z boční ulice. 1
adamo Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Asi prostě nemám rád, když mi někdo říká co mám a co nemám dělat. Myslím si, že jsem dost rozumný na to, abych si to dokázal rozhodnout sám. Když řídím, tak nepiju. BTW: ještě prosaďte zákaz kouření za volantem, zákaz ladění rádia, zákaz nastavování navigace, zákaz očumování holek a nejlíp ruce přivázat k volantu. Kdy máme obouvat jaké pneumatiky nám už říkají, takže to je ok. 2
H-B Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Asi prostě nemám rád, když mi někdo říká co mám a co nemám dělat. Myslím si, že jsem dost rozumný na to, abych si to dokázal rozhodnout sám. Když řídím, tak nepiju. BTW: ještě prosaďte zákaz kouření za volantem, zákaz ladění rádia, zákaz nastavování navigace, zákaz očumování holek a nejlíp ruce přivázat k volantu. Kdy máme obouvat jaké pneumatiky nám už říkají, takže to je ok. To ze ty nepijes neznamena ze kazdej nepije. Proc teda davat tu moznost. Navic, pokud za volantem nepijes, vubec se te ta legislativa prece nedotyka. 2
redd Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Já bych jistou toleranci zavedl, desítka k obědu nikoho nezabije, pod práškama jezdí každej druhej, ale dává se jen dejchat na alkohol. I díky takovejm zákonům je v hospodě 0,2 l vody nebo 0,33 l nealka dražší než 0,5 l pivo. Souhlasím s Viktorem: Jde jen o to nastavit jasná pravidla a zajistit dodržování. 1 1
Návštěvník Snow Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Už teď začínám velmi citlivě vnímat nepřítomnost Tady, zajímal by mě pohled skutečného odborníka. to AdamJursa - zatím si v tomhle vlákně vystupoval rozumně, dnes nabytý dojem začínám ztrácet. 2
ricous Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Asi prostě nemám rád, když mi někdo říká co mám a co nemám dělat. Myslím si, že jsem dost rozumný na to, abych si to dokázal rozhodnout sám. Když řídím, tak nepiju. Takový názor mi přijde jako idealistický a (promiň) i naivní. Spousta lidí je rozumných a ví, že se nemá např. krást. Ale přesto musí "někdo" všem říct: nekrade se a pokud ano, čeká vás za to trest.
H-B Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Už teď začínám velmi citlivě vnímat nepřítomnost Tady, zajímal by mě pohled skutečného odborníka. to AdamJursa - zatím si v tomhle vlákně vystupoval rozumně, dnes nabytý dojem začínám ztrácet. ad Tada - to byl sarkasmus ?
Návštěvník Snow Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 ad Tada - to byl sarkasmus ? Co myslíš ?
911 Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 To ze ty nepijes neznamena ze kazdej nepije. Proc teda davat tu moznost. Navic, pokud za volantem nepijes, vubec se te ta legislativa prece nedotyka. a jak je to teda s tim, kdyz nepijes ale nameri ti 0.1, 0.2? po bonbonech, kapkach...jsou pripady kdy se tak stalo (nemluvim o vymluvach politiku). a ja bych nerad nekde vysvetloval, ze ja sem fakt nepil. jedine reseni pak vidim, ze bych se nechal odvezt na krev, ale to si pry musis platit sam a zpatky k autu te asi neodvezou. ale chapu, ze pokud nekdo rekne 0.3 je ok, nebo 1 pivo/vino, tak si to nase spolecnost vylozi, 2-3 piva ok, to za hodinu zmizi na to 1. ja bych navrhnul po dohode s doktory a odborniky, ze treba od 0.6 treba bude sebrani papiru, 50.000 pokuta nad 1.5 papiry na 5let, pokuta nebo podminka/vezni. proste velmi zprisnit. stejne tak jizda na cervenou. a vice penez bych dal na kamery do policejnich aut aby jezdili a pokud natoci mistry predjizdejici pred horizontem, pres plnou, do zatacky, agresivni jizda (neplest s dynamickou) tak podobne postihy.
Kočkodaan Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 Tak treba muj pripad.Zastavily me i pres to ze jsem si byl jist ze jsem nepil,jsem nadychal.Ze jsem na oddeleni stravil 5hodin a dalsi dve na krvi (asi nemohly vzbudit doktora) kterej pak byl i podle toho prijemnej!!! by me ani tolik nenasralo,jako to ze nez to pak vsechno proslo celou agendou,tak jsem byl MESIC A PUL !bez ridicaku,nez mi nakonec na prestupkove slavnoste oznamily - ze jsem opravdu nepil!!!Tak treba a mozna jen proto ja jsem alespon pro minimalni toleranci.
Návštěvník Snow Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Odesláno 25. června 2010 to 911 - skutečně bych žádné navýšení nepřipustil, naše společnost na to nemá. Případy s 0,1 nebo 0,2 promile po bonbonech nebo kapkách jsou extrémy. Známá je báchorka o Tic-Tac, které mohou hladinu navýšit, ale po konzumaci ohromného množství krabiček najednou. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se