Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

2zceyee: jasně, přece si nebudeš hanět vlastní dreamcar na chůdách, s přidaným barelem plechu do výšky  :whistling:

Argumentovat hmotností jako "bezpečnostním faktorem" je při čelním i přesazeném nárazu dost pavěda, protože Ek=?mv2 a poměry hmotností osobáků dnes nebývají moc přes 2,0:1,5 (xenův vyprošťovací tank je samozřejmě trošku jiná kategorie). Jinými slovy, pokud oba pojedete víc než 60, věř že z těch plechovek nejspíš po svých nevylezete - nemluvě o tom že čelně se jak na sviňu spíš než s malým osobákem vždycky srazíš s ještě větším karhanem, autobusem, náklaďákem a nebo sloupem, co Ti kvůli svým i Tvým rozměrům jednoduše nebudou mít kam uhnout. No a pak už jsou tu jen "nepříjemné" bezpečnostní kategorie jako "krizové brzdění", "smyk", "losí test", "kolize s asymetrickou příčnou nerovností", které výrobci a kupci nesportovně neužitečných vehiklů vůbec nemají rádi. A tak radši recyklují profláklé klišé o bezpečí dětiček necelý metr nad vozovkou, aby si nemuseli přiznat že jde jen o masírku á la Krustyho Canyonero...  <_<

Odesláno (upraveno)

Https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/469285-iihs-suv-su-pre-chodcov-rizikove-ich-ucast-pri-smrtelnych-nehodach-sa-zvysuje/

Ja tie radoby offroady a mestke offroady proste nemam rad. Nechapem ako niekto moze taku Q7 alebo ML pouzivat v meste. To su vacsinou tie blondate babulky, ktore jazdia maximalne po nakupakoch, checkuju pri tom fcb a pod.

Sent via IPoAC

Upraveno uživatelem shaggy
Odesláno

Https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/469285-iihs-suv-su-pre-chodcov-rizikove-ich-ucast-pri-smrtelnych-nehodach-sa-zvysuje/

Ja tie radoby offroady a mestke offroady proste nemam rad. Nechapem ako niekto moze taku Q7 alebo ML pouzivat v meste. To su vacsinou tie blondate babulky, ktore jazdia maximalne po nakupakoch, checkuju pri tom fcb a pod.

Sent via IPoAC

To je jedna skupina. A pak taky starší lidi, kterým se do vyšších aut prostě líp nastupuje/vystupuje. Vím, že třeba naši to měli jako podmínku u posledních 2 aut - vyšší posez.

Odesláno (upraveno)

Sent via IPoAC

Na SUV nejazdim (teda sem-tam, ale ziadne zatial nevlastnim) ale podla mna je ich najvacsia vyhoda prave mesto. Ok, s Q7 sa dost blbo parkuje, ale taka Q3, CR-V ci Karoq je auto prave do mesta - vyhlad, balony namiesto kolies takze obrubnik nehra rolu, pohodlne nakladanie nakupu/deti atd. Naco su polda mojho nazoru absolutne nevhodne su prave dlhsie cesty, oproti nizkemu (sedan/kombi/hatchback) autu za podobnu cenu to ma o dost horsie jazdne vlastnosti a komfort jazdy (hluk, naklananie atd.).

Edit: co som tym chcel povedat - ak taketo male SUV, tak prave do mesta, inde moc nema zmysel. A este ako bolo spomenute vyssie, ak k tomu vedu zdravotne dovody (vyssi posed) tam niet co riesit.

Upraveno uživatelem eskimak
Odesláno

Sundal jsem boudu. :cheers:. Nádherná jízda. Psovi v kufru se to taky moc líbí. Můj první kabriolet.

Je to vysoký, blbě se do toho leze, Spodek okýnka mám ve výšce střechy normálního auta, o bezpečnosti nic nevím, ale miluju ho. :wub:. Trochu už jsem se rozjezdil v terénu a umí to asi 2 x víc než jsem si vůbec troufal odhadovat.

Odesláno

Dali: Dovolím si Tě upozornit na jednu věc. Třeba se poučíš z mých chyb. Měl jsem s kamarádem Wranglera bez střechy půjčenýho cca měsíc v Honolulu. Byli jsme mladí a neklidní, a tak jsme se rozhodli, že na tamní dívky a ženy budeme dělat dojem s rozhalenými košilemi tak, jako to v tomto autě a snad i městě nosil Nick Slaughter. Tak spálený hrudník a čelo jsem pak už nikdy neměl=D. Bacha na to!

Odesláno

Sundal jsem boudu. :cheers:. Nádherná jízda. Psovi v kufru se to taky moc líbí. Můj první kabriolet.

Je to vysoký, blbě se do toho leze, Spodek okýnka mám ve výšce střechy normálního auta, o bezpečnosti nic nevím, ale miluju ho. :wub:. Trochu už jsem se rozjezdil v terénu a umí to asi 2 x víc než jsem si vůbec troufal odhadovat.

Pecka! Tohle je fakt multivozitko. V zime je s tim stejna prdel jako v lete :D

Odesláno

To je jedna skupina. A pak taky starší lidi, kterým se do vyšších aut prostě líp nastupuje/vystupuje. Vím, že třeba naši to měli jako podmínku u posledních 2 aut - vyšší posez.

Tak se da vybrat treba Mercedes B a nepotrebujes ML/GL :-)

Odesláno

Tak se da vybrat treba Mercedes B a nepotrebujes ML/GL :-)

Ano, dá. Bohužel je to ten typ auta, kterému se u nás doma říká ?chlebíčkářské?=). Nicméně já neobhajuju ML/GL. Táta nakonec skončil u XC60. Jenom jsem se pokusil uvést argument pro vyšsí auto bez ?blonďaté bambulky checkující FB?.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Otázka, proč lidí jezdí v drahých velkých opulentních autech je stejně blbá, jako bych se tady někoho ptal, proč si kupuje dražší hodinky než přesné Casio za litr.

Odesláno (upraveno)

Otázka, proč lidí jezdí v drahých velkých opulentních autech je stejně blbá, jako bych se tady někoho ptal, proč si kupuje dražší hodinky než přesné Casio za litr.

Drahých to je blbá otázka, proč ve velkých to není blbá otázka. Je to přesně jak s hodinkama rolády za dvě kila pochopím, ale uboat za dvě kila velké jak dekl od kanálu tak to chce náturu.

ehm.. a styl.

Upraveno uživatelem Sergej Vasilijev
Odesláno

Asi tak Sergej. Ked vidim ako sa s tymi Cayennmi trapia u nas v garazi, ako "dievcinka" v Range Roveri trafi stlpik v nakupaku... tak proste nechapem. Ved napriklad take Mini je super cool auticko a ani lacne nie je...

Odesláno

Drahých to je blbá otázka, proč ve velkých to není blbá otázka. Je to přesně jak s hodinkama rolády za dvě kila pochopím, ale uboat za dvě kila velké jak dekl od kanálu tak to chce náturu.

ehm.. a styl.

Lebo drahe male auta niesu. Neratam sportiaky, tam nevojdu deti.
Odesláno

Hm, ale dej to Miniho dve deti, odrazedla a tasky s vecma na tydenni pobyt na chate...

Do MINI Clubman jak prd a ještě zbyde na surf a na nákup...  :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...