Vladar91 Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 Taky jsem nad tim premyslel ale to behani okolo auta s heverem atd. a dve hodiny v tahu mi za ty 3 kila asi nestoji. Plus divne pohledy sousedu ze jsi: 1} socka 2) zlodej
shaggy Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 Klasicka zena. Moja isla kus po dialnici s defektom. Kolo skoro prazdne a nic necítila. Az ked nas predbiehalo auto, tak nam ukazalo.Mne raz po par tyzdnoch od vyvazenia odpadlo vyvazovacie zavazie. Bolo to hned cítiť. Sent via IPoAC
moco Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 Už podruhé se mi stalo, že v pneuservisu při nasazování nových pneu na disky nedali do roviny značku na pneu s ventilkem....je to z důvodu korekce vyvážení disku nebo na nějaké značky od výrobce pneu serou a jsou to lemplové a ?dováží to zpoplatněným závažím?Na obr. č. 6
Americkej Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 Dobrej pneuservisman to dá na značky, debil ani neví k čemu jsou. Na pohled nejde rozeznat o který případ mechanika se jedná. Ten druhý tam pak nasere výrazně víc závaží.
eskimak Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 A podla vas cervena znacka oznacuje cokolvek v spojitosti s ventilom? Podla mna nie. Niekedy byva zlta znacka, ta znamena najtazsie (ci najlahsie) miesto pneu. Ale dobra pneu je vyvazena z vyroby, takze nema bodku... myslim.
geometr Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 Hlavně je potřeba brát kolo jako celek, ne jen pneu a ne jen disk. Taky se může nerovnoměrně sjíždět, což změní nerovnoměrně hmotnosti a taky blbě skladovat, atd atd. Kolik z vás vidělo, jak maj ty vaše pneumatiky uskladněný. To je zas laboratorní debata...
M.K. Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 Taky mám dvě sady a přezouvám sám. Je to jedna z mála věcí, co jsem schopen (a ochoten) si na autě udělat sám, takže mě to svým způsobem baví. Ztráty vyvážení vlivem skladování se neobávám... Jinak nedotažený šroub jsem zažil jednou, před lety na Pežotu 106 (kde byla kola uchycena 3 šrouby) a spíš než hluk si pamatuju vibrující, až klepající volant :-)
AndyAaron Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 Ja mam taky dve sady, vzdy uskladnene nekde v servisu a nechavam si to prehazovat. Stoji me to asi petikilo i s uskladnenim. Ono to vyvazeni neni jen o skladovani, ale za sezonu clovek najede do spousty vymolu a der a to kolo se proste ruzne deformuje, takze to, ze je vyvazene na zacatku sezony neznamena, ze je vyvazene i na jejim konci.
moco Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 (upraveno) V 22. 10. 2018 v 11:02, eskimak napsal: A podla vas cervena znacka oznacuje cokolvek v spojitosti s ventilom? Podla mna nie. Niekedy byva zlta znacka, ta znamena najtazsie (ci najlahsie) miesto pneu. Ale dobra pneu je vyvazena z vyroby, takze nema bodku... myslim.ať červená nebo žlutá, furt je to bod, který má být zároveň s ventilkem. Takže příště poučím mechanika ať to dělá pořádně, inač mu vyserem na čelo taku malu ...čas 00:40 Jinak tu značku mám na Michelin a na GoodYear, takže se jedná o dobré pneu Upraveno 22. října 2018 uživatelem moco
Americkej Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 V 22. 10. 2018 v 13:42, moco napsal: ať červená nebo žlutá, furt je to bod, který má být zároveň s ventilkem. To určitě ne :-)Žlutý puntík označuje nejlehčí místo na pneumatice. K němu by měl být ideálně montován ventil. Červený puntík značí nevyšší bod kolísání, který určují testy výrobce. Na disku by pak měl být označený (například důlkem) nejnižší bod kolísání. Ale jak tu zaznělo, nedělejme z toho extra vědu, kdy to dá jantar bez přemejšlení, tak to pak dováží o něco víc.
montemar Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 sem prezul z osumnactek na zimni sestnactky a pani nepozna rozdil.. pry 'jede to stejne'.. ach jo
OndraTce Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 V 22. 10. 2018 v 14:01, montemar napsal: sem prezul z osumnactek na zimni sestnactky a pani nepozna rozdil.. pry 'jede to stejne'.. ach joDokud paní tenhle názor nerazí u pumpy, tak je vše v poho=)
geometr Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 Tvl moco... Ty mi připomínáš ty lidi, co si na netu najdou, co jim je a pak to jdou vykládat svýmu doktorovi do ordinace.
moco Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 V 22. 10. 2018 v 14:44, geometr napsal: Tvl moco... Ty mi připomínáš ty lidi, co si na netu najdou, co jim je a pak to jdou vykládat svýmu doktorovi do ordinace.To ne
montemar Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 V 22. 10. 2018 v 14:39, OndraTce napsal: Dokud paní tenhle názor nerazí u pumpy, tak je vše v poho=)pritom je dobra ridicka... na tech 16" to strasne plave...
antitomas Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 V 22. 10. 2018 v 9:22, Vladar91 napsal: Taky jsem nad tim premyslel ale to behani okolo auta s heverem atd. a dve hodiny v tahu mi za ty 3 kila asi nestoji. Plus divne pohledy sousedu ze jsi: 1} socka 2) zlodej Pokud ti to trva 2 hodiny, nejspis bude spravne varianta c. 3: lempl :-)
geometr Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 A je a teď se ještě ozval jeden mechanik F1.
PepaSFI Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 V 22. 10. 2018 v 6:49, Americkej napsal: To asi nemyslel, píše "komplety". Kolo se ale vyvažuje při nazouvání, tedy kompletaci kol. Aby se rozhodilo, musí třeba ulítnout blbě nalepený závaží, což se určitě nestane přes zimu v garáži. Je jasný, že pokud kola nějak "vibrují" rovnou je nechám převážit. Navíc já si při přehazování kol líznu dosedací plochy kol a kotoučů měkčím rotačním dráťákem a lehce ošetřím grafitvazelínou. Šrouby utahuji momenťákem. Mám rád věci ťip ťop a co vídám v pneuservisech je pro mne nepřijatelný. Čest vyjímkám.dosedací plochy se zásadně nemažou a už vůbec ne grafitem! Koleduješ si o ohnuté nebo dokonce zlomené šrouby. To tření mezi dosedacími plochami je totiž to jediné co přenáší otáčivou sílu mezi kolem a nábojem kola, tedy pohon a hlavně brzdění. Není tam žádný unašeč, žádné zuby, drážky, kolíky, jen tření dvou ploch přitisknutých šroubama. Když to namažeš grafitem, zmenšíš to tření na směšný zlomek původní hodnoty. A teď si vem jakou strašnou sílu to musí přenést při intenzivním brzdění. A ta síla se teď prakticky všechna snaží to protočit po namazané ploše a brání jí v tom jen šrouby které to namáhá ve směru na který to nebylo vymyšlené. Šrouby jsou stavěné na sílu v tahu, ne v ohybu.Mazat by se měl jen středící nákružek, obzvlášť plechové disky tam rády přireznou, spíš něčím konzervačním než mazivým. Plocha by měla být vždycky suchá a čistá. Šrouby by se taky neměly mazat, no ale zas když to zarezne tak to taky není ono. Já je taky mažu, teda velice lehce, konzervační vazelinou. Namažu a hadrem utřu prakticky do sucha.
montemar Odesláno 22. října 2018 Nahlásit Odesláno 22. října 2018 V 22. 10. 2018 v 17:05, PepaSFI napsal: dosedací plochy se zásadně nemažou a už vůbec ne grafitem! Koleduješ si o ohnuté nebo dokonce zlomené šrouby. To tření mezi dosedacími plochami je totiž to jediné co přenáší otáčivou sílu mezi kolem a nábojem kola, tedy pohon a hlavně brzdění. Není tam žádný unašeč, žádné zuby, drážky, kolíky, jen tření dvou ploch přitisknutých šroubama. Když to namažeš grafitem, zmenšíš to tření na směšný zlomek původní hodnoty. A teď si vem jakou strašnou sílu to musí přenést při intenzivním brzdění. A ta síla se teď prakticky všechna snaží to protočit po namazané ploše a brání jí v tom jen šrouby které to namáhá ve směru na který to nebylo vymyšlené. Šrouby jsou stavěné na sílu v tahu, ne v ohybu.Mazat by se měl jen středící nákružek, obzvlášť plechové disky tam rády přireznou, spíš něčím konzervačním než mazivým. Plocha by měla být vždycky suchá a čistá. Šrouby by se taky neměly mazat, no ale zas když to zarezne tak to taky není ono. Já je taky mažu, teda velice lehce, konzervační vazelinou. Namažu a hadrem utřu prakticky do sucha.to je docela logicky popsano, ja na te plose mam nejakej bilej jakoby mastek.. z vyroby?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se