KFL Odesláno 22. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2021 Čaute koumáci.. lehce offtopic, ale týká se to aut. Potřebuju jednu radu, páč jsem podobnou situaci dlouho neřešil. Budu odkupovat auto z práce. Nicméně je určeno pro kámošku do její firmy; ta ho chce i zaplatit a dát do účetnictví . Problém je, že práce to prodá jen mně a nikomu jinému (neptejte se proč). V praxi to teda značí, že já koupim a zaplatim auto za (třeba) 200 a ještě ten den ho prodám za 200 kámošce. Jak to bude s převodem na registru? Práce to odhlásí na mě a já to pak přihlásím rovnou na ní? Nebo to musím přihlásit nejdřív na sebe a pak teprve na ní? Nerad bych, aby se během jednoho dne změnil v TP dvakrát majitel :D. Navíc nevim, jak budou procesy ve firmě flexibilní .. nejvíc by se mi líbilo, kdyby to přepsali rovnou na ní, ale to určitě nepůjde. Takže očekávám, že budou ochotný max zařídit přepis na mě a plnou moc mi nedají vůbec. Z čehož mi leze, že teda budu minimálně na den majitelem vozu a budu muset tím pádem řešit zelenou kartu i evidenčku... Nebo má někdo nějakej tip? Dík! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koveras Odesláno 22. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2021 Auto sa už v Čr neodhlašuje, prepisuje sa rovno na nového majiteľa. Pri prepise postačuje platná zelená karta, nemusí byť na meno nového majiteľa. Na magistráte nepotrebujú vidieť kúpne zmluvy. Spravíš evidenčku, tá je platná 30 dní a môžeš ju použiť na x prepisov. Zariadite si poistenie na kamarátku odo dňa, keď firma vyfakturuje auto tebe. Dáš firme plnú moc (overenú) a tá to prepíše na teba. Ty dáš plnú moc (overenú) kamarátke a tá to prepíše na seba (použije protokol z evidenčky, ktorý ste použili už pri prepise na teba). V prípade, že firma dá overenú plnú moc tebe, tak záleží, akým spôsobom bude napísaná (či to môžeš prepísať na kohokoľvek, alebo len na teba). Hlavne si ešte overte, ako to bude s odpočtom DPH, pretože ak ti ho firma predá ako súkromnej osobe, o odpočet samozrejme prídete. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 22. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2021 Odpocet je mi jasnej. Diky - tak trochu jsem si to myslel/bal se toho. Evidencka a zelena je jasna. Bude teda zalezet, jak se k prepisu postavi prace/prodavajici. Dik! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 22. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2021 (upraveno) @KFL S plnou mocí (kterou ale právě kvůli zajištění přepisu výhradně na Tebe nejspíš nedostaneš) dnes můžeš ledacos, nicméně takhle rychlý nákup/prodej vozu (korekce - sledovaná lhůta je 1 rok) už by mohl zajímat i finančák, jestli sis tím třeba nepřivodil nezdaněný příjem Pojistku a zelenou kartu Ti pojišťovna klidně vystaví i před samotnou koupí vozu na VIN (důležité je jen zaplatit), smlouva pochopitelně zaniká ohlášením prodeje. Upraveno 22. září 2021 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 22. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2021 [mention=6759]KFL[/mention] S plnou mocí (kterou ale právě kvůli zajištění přepisu výhradně na Tebe nejspíš nedostaneš) dnes můžeš ledacos, nicméně takhle rychlý nákup/prodej vozu (tuším že sledovaná lhůta je kolem 6 měsíců) už by mohl zajímat i finančák, jestli sis tím třeba nepřivodil nezdaněný příjem To je mi fuk, cena bude stejna, cili prijem nula. Holt kdyz cena odkupu plati vyhradne pro zamestnance, neda se svitit, no. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koveras Odesláno 22. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2021 (upraveno) JJ, to chápem, že cena odkupu je daná pre zamestnanca. Kúpna zmuva teda musí byť na zamestnanca. Otázka je, kto po nich vyžaduje/čo ich núti mať tvoje meno aj vo VTP. Upraveno 22. září 2021 uživatelem koveras Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 22. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2021 IMHO o TP nejde, jen o fakturu. Ale prace bude resit prepis, tak zkusim pumpnout frajery, at to prihlasej rovnou na ni a dodam k tomu dalsi smlouvu. Uvidime. Kazdopadne mam jasno - dik . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baza Odesláno 22. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2021 před 24 minutami, KFL napsal: To je mi fuk, cena bude stejna, cili prijem nula. Příjem za prodej vozidla nebude nula, ale (třeba) 200.000 jak píšeš, a ten musíš (při prodeji do 1 roku od pořízení) uvést v daňovém přiznání, i když je roven pořizovací ceně a zisk bude 0. Jinak ti po nějaké době přijde z FÚ výzva k podání přiznání nebo dodatečného přiznání k dani z příjmů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 22. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2021 Joo, to vím . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 22. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2021 To nestraste, to fakt financak posila? Par aut jsem do roka protocil a zatim na me nikdo nevystartoval... Ale je fakt, ze jsem v minusu, tak to je snad cajk. Na druhou stranu, oni prece smlouvu a prodejni cenu nevidi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 22. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2021 Pokud si to nedáváš do účetnictví, tak neposílá Pokud jo, vidí to v závěrce nebo knize. Pak můžou prudit. Ale všecko je to vo lidech, takže záleží kdo má Tvoje písmeno na starost, kde seš registrovanej, v jakejch částkách se pohybuješ, jak se šéf vyspí, jeslti někdo neukrad oblíbenej hrníček na kafe, jesi neni na chatě mlha, atd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 23. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2021 Nějako mi to auto do rána zbělalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 23. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2021 To bych potřeboval taky umět. Žena furt brečí, že chce bílé auto a ne furt tu šedou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 23. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2021 před 34 minutami, nickolas napsal: To bych potřeboval taky umět. Žena furt brečí, že chce bílé auto a ne furt tu šedou No jo, to si musíš ale koupit Mičubiši Užíváme si první servis, tak jsem vyfasoval tady toho ropáka a dostal čtyři hodiny vzácného času si vyběhnout v Peci na kopec Autoservis má luxusní lokalitu, yes.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ewolucionar Odesláno 23. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Masák80 Odesláno 23. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2021 Ewo, super fotka a krásný auto. A nemluvě o tom nacionalismu. Mapa SR na masce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 23. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2021 před 5 hodinami, ewolucionar napsal: Fajnový žihadlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ewolucionar Odesláno 23. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2021 Dakujem chlapi.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 (upraveno) Jsem nedávno umyl auto v naší nové bezkontaktní myčce a bylo tak hnusně flekatý až jsem z toho začal být nervózní...tak jsem vzal svoji magickou kosmetiku a jakš, takš jsem ho dal dohromady. Už tam nejedu... Upraveno 24. září 2021 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radius Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 To mě vždycky bere, když postaví bezkontaktní super myčku a ta jede první týden dokonale a pak to spravuje nějakej lempl, co tam nedolejvá náplně. Zejména nejzásadnější poslední kolo demineralizovaný oplach. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se