kuncák7 Odesláno 23. ledna Nahlásit Odesláno 23. ledna před 29 minutami, zceyee napsal: Neco mi uteklo? Tyyys zmenil zamestnani? Nebo? Sem myslel zes to mel bliz tedy, ale nwm. Loni jsem změnil bydliště :-). Ke změně zaměstnání se odhodlavam. 1
ATOM Odesláno 23. ledna Nahlásit Odesláno 23. ledna před 18 hodinami, kuncák7 napsal: Tak jsem po 25-ti letech porušil vše, co jsem vyznával a znovu koupil nové auto ( v roce 2001 to byla poslední vyrobena Felicie ), navíc kombinace LPG/benzín. Po týdnu máme skoro 1000 km a pohoda. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tahle Dačka na LPG je moc fajn auto. Tez bylo ve vyberu, spolu s Polem a Cliem. Nakonec jsem se rozhodl jinak, ale Dacii fandim. Stale jsem spokojen. Nemam co vytknout po 3/4 roce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Kotlick Odesláno 23. ledna Nahlásit Odesláno 23. ledna před 21 hodinami, kuncák7 napsal: Úspora nákladů ( jako fanda do nafty jsem u dacie zaplakal a tohle má z renaultu vychytanej motor od chyb a LPGecku se věnují dlouho ). Dává to smysl u těchto malých motorů? Vidím že jezdíš 130 km denně, takže máš slušný nájezd, ale i tak. Máš to nějak spočítané pro zajímavost?
kuncák7 Odesláno 23. ledna Nahlásit Odesláno 23. ledna před 29 minutami, Kotlick napsal: Dává to smysl u těchto malých motorů? Vidím že jezdíš 130 km denně, takže máš slušný nájezd, ale i tak. Máš to nějak spočítané pro zajímavost? Za palivo mi vycházelo- čisté palivo ( 2,0 TDI oktávka cca 1,49 Kč/ 1km ), teď mám dvě plynovky za sebou ( 1,42 Kč/ 1km ). Ten dvoulitr jsem ale bohužel " trápil",sice mi jezdil za 4,1-4,3 l, max 120 ( otáčky svátečně přes 2 tis ), ale to je na něj fakt málo. Já jsem takovej ten na dálnici rozvaznej setrilek. Teď ten 1,0 motor tu mou jízdu snáší vpoho ( otáčky na šestku do 2,4 tis. ) a na plyn to má i větší výkon, větší max rychlost ( o pár kilometrů ). Spotřeba na benzín zatím 5,8 ( ale je to hodně zkreslené, je zima a přepnutí na plyn je i tak dost rychlá, takže tady mám zatím zkušenost jen z cca 160 km ), plyn 7,3-7,5. Fascinuje mě i celkovej tabulkového dojezd ( skoro 1400 km ), to zkusím brzo jen tak ujet ( třeba kvůli nákupu hodinek ). Zatím mám porovnání jen chvilkové ( dacii mám od 9.1 ), vše jsem studoval ( i tak mě pár věcí zarazilo, zaskočilo,.... ), ale změna byla život a čisté elektro jsem nechtěl a nic jiného mě nelákalo. Jo a od nafty neodejdu - Toyota Auris 1,4 Did doma zůstane.
Kotlick Odesláno 23. ledna Nahlásit Odesláno 23. ledna před 26 minutami, kuncák7 napsal: Za palivo mi vycházelo- čisté palivo ( 2,0 TDI oktávka cca 1,49 Kč/ 1km ), teď mám dvě plynovky za sebou ( 1,42 Kč/ 1km ). Ten dvoulitr jsem ale bohužel " trápil",sice mi jezdil za 4,1-4,3 l, max 120 ( otáčky svátečně přes 2 tis ), ale to je na něj fakt málo. Já jsem takovej ten na dálnici rozvaznej setrilek. Teď ten 1,0 motor tu mou jízdu snáší vpoho ( otáčky na šestku do 2,4 tis. ) a na plyn to má i větší výkon, větší max rychlost ( o pár kilometrů ). Spotřeba na benzín zatím 5,8 ( ale je to hodně zkreslené, je zima a přepnutí na plyn je i tak dost rychlá, takže tady mám zatím zkušenost jen z cca 160 km ), plyn 7,3-7,5. Fascinuje mě i celkovej tabulkového dojezd ( skoro 1400 km ), to zkusím brzo jen tak ujet ( třeba kvůli nákupu hodinek ). Zatím mám porovnání jen chvilkové ( dacii mám od 9.1 ), vše jsem studoval ( i tak mě pár věcí zarazilo, zaskočilo,.... ), ale změna byla život a čisté elektro jsem nechtěl a nic jiného mě nelákalo. Jo a od nafty neodejdu - Toyota Auris 1,4 Did doma zůstane. Dík za info. Já vůbec netušil, že se LPG cpe i do tak malých motorů. Vždy jsem to potkával jen u velkých benzínů co žraly trávu kolem cesty. Tam to dávalo smysl.
kuncák7 Odesláno 23. ledna Nahlásit Odesláno 23. ledna před 49 minutami, Kotlick napsal: Dík za info. Já vůbec netušil, že se LPG cpe i do tak malých motorů. Vždy jsem to potkával jen u velkých benzínů co žraly trávu kolem cesty. Tam to dávalo smysl. Dacia se temahle zastavbam věnuje dlouhodobě ( upravuje i k tomu účelu motory ). Výhoda tam je, že nechávají i plnohodnotnou benzínovou nádrž ( i tady je velká 50l ). Oblibu to má velkou ( zvlášť když nabízí za stejnou cenu benzín/plyn či jen benzín ).
McMac Odesláno 24. ledna Nahlásit Odesláno 24. ledna V 10. 1. 2026 v 16:37, nizkotucnytvaroh napsal: Michelinky celoročky máme léta na firemních bez ztráty kytičky, a jinak i na hory vozím soukromým Nexen N Blue 4 season a vyjedou víc, než by člověk věřil. K tem celorockam - sel jsem taky do Michelin CrossClimate 2 (po precteni x testu a rady ve skole smyku) a v zime nepozoruju na snehu rozdil se zimakama. Jediny, kdy mi prijdou kompromisni je leto, kdyz je vedro (32 stupnu+) a rychlejsi dalnice. Ne ze by to nedrzelo, ale neprijde mi to ono, nicmene v dalnicnim limitu uplne OK. Mam to na rodinnem Superbu a dost jsem si zvykl a tesi me, ze neresim to prezouvani, ale prevazit to stejne musim obcas nechat, protoze treba uleti zavazi... Na leto jsou lepsi celorocky od Pirelli, proste i ty celorocky jsou vic hozeny na zimu nebo leto. Michelin to vi a letos jsou novy CrossClimate 3, kde oproti 2 vylepsili letni a "vodni" vlastnosti. Co me prijde super je pak jeste verze CrossClimate 3 Sport, ktery jsou vic na leto dle tyrereviews apod zatim super. Kdyz clovek jede na snehu 1-2x rocne, tak tohle by mohly byt super gumy i na výkonnější auto pro běžný provoz. A clovek nesmi zapomenout na tlak - kdyz jsem po 14 dnech, jak zacala zima kontroloval tlak, na obou autech minus 0,3-0,4 baru. Benzinka to muze resit, ale jako hracicka jsem si koupil kompresor od Osramu, co slouzi jako powerbanka a super vec za litr. 1 2
antitomas Odesláno 24. ledna Nahlásit Odesláno 24. ledna @McMac diky za info. Uz nejakou dobu premyslim nas celorocnima na V90 Crosscountry, rocne to najede sotva 15 000 km a mit v R20 dve sady je ekonomicky nesmysl: Mam dve varianty, a to Continental Allseasoncontact2 a Michelin Crossclimate 2 nebo 3. I kdyz se mi design gumy moc nezda, neni to rozhodujici a ve finale Volvo ted na vsechno dava prave celorocni Micheliny. Tak je asi vemu...
McMac Odesláno 24. ledna Nahlásit Odesláno 24. ledna @antitomas Jasny, urcite ani s jednema neudelas chybu. Muj servisak chvalil z celorocek Bridgestony, kamos ma Pirelli a v testech jsou vzdy tyhle premiovky na prednich mistech. Kdyz uz bych bral Micheliny, tak nez ty CC 2 urcite CC 3 nebo CC 3 sport. Maji byt ve vsem lepsi nez CC 2.
Gustaf Odesláno 27. ledna Nahlásit Odesláno 27. ledna Mám dotaz.... dneska jsme měli nehodu u Vrchlabí. Auto poputuje do servisu WV Olfi car v Trutnově. Buď totalka nebo oprava za ranec převoz do domácího servisu v Porsche Plzeň vyjde na ranec. 1. Bude něčemu vadit, že auto bude hodnotit zdejší likvidátor a bez mé přítomnosti? Bude mě k tomu potřeba? Vůbec si to nedovedu představit. Tak jestli máte někdo zkušenost. 2. Řeším, jak se dostat s rodinou domů, páč na náhradní vozidlo nemám nárok, páč mám u Generali balíček M a náhrada je až od L. Tak nevím, jestli někomu zavolat, ať nás stáhne nebo jestli funguje nějaká půjčovna aut, abych si ho tady půjčil a třeba v Plzni vrátil? Díky za odpověď... Jo a díky Bohu všichni účastníci nehody jsou v pořádku
Micey Odesláno 27. ledna Nahlásit Odesláno 27. ledna (upraveno) @Gustaf Jsem rad ze ste vsichni v cajku. Odpovedi bych sice nejaky mel, ale jen v pripade operaku, coz myslim neni tvuj pripad - takze asi nezbude nez drzet palce, za par mesicu se tomu zasmejes:) Byt tebou si tam vemu nejakej penzion, v klidu se vyspim a resim navrat dom zejtra, ale mne se to keca, no. Upraveno 27. ledna uživatelem Micey 1
lamizol Odesláno 27. ledna Nahlásit Odesláno 27. ledna Určitě, jestli to nehoří to nechat na zejtra. Přes den se všechno líp domlouvá. Nejsem si jistý jestli si nezkoušel kontaktovat přímo domácí Porsche, určitě budou mít svojí odtahovku možná i nonstop nebo někoho nasmlouvanýho a jestli se jedná o buď totálku nebo velkou opravu, tak by mohli mít snahu si to přivést, že by to byl pro ně dobrej kšeft.
Gustaf Odesláno 27. ledna Nahlásit Odesláno 27. ledna @Micey @lamizol jsme tu do soboty na chatě, takze čas na řešení je. Spíše bych to ale už chtěl řešit. Průměrné mi jde o cestu domů v sobotu. Porsche WV má pobočku v Hradci, tak jestli funguje, že si tam půjčím auto a v Plzni bych ho třeba v Porsche vrátil. Nevím. Odtahovka 1224 mi to bez papíru neofiko spočítali na 13k. Asi jsem rozhodnuty tu auto nechat a komunikovat na dálku. Ale třeba mě to někdo vymluví. Do zítra mám čas to nějak promyslet. Snad nedělám blbost. Jestli by vůbec u mého AD mělo čas se na auto podívat a já to nenechával přitáhnout zbytečně....
lamizol Odesláno 27. ledna Nahlásit Odesláno 27. ledna S tim pujčení a vrácením jinde bych to moc neviděl, ale s tím odtahem bych určitě kontaktoval domovskej servis, jestli tam jezdíš pravidelně sou docela ochotný a jestli sis to koupil i unich, tak by to mohlo klapnout a nebo za jiný peníze. Cizí odtahovka ti to napálí jako každýmu jinýmu.
Gustaf Odesláno 27. ledna Nahlásit Odesláno 27. ledna (upraveno) před 3 minutami, lamizol napsal: S tim pujčení a vrácením jinde bych to moc neviděl, ale s tím odtahem bych určitě kontaktoval domovskej servis, jestli tam jezdíš pravidelně sou docela ochotný a jestli sis to koupil i unich, tak by to mohlo klapnout a nebo za jiný peníze. Cizí odtahovka ti to napálí jako každýmu jinýmu. Tyhle nabídly neofiko cenu...23kc/km tuším, ale pořád je to 13k Zkusím zavolat i do Porsche Plzeň asi..nebo aby o tom aspoň věděli a případně nějak kooperovali.... Upraveno 27. ledna uživatelem Gustaf
adamo Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna Multivanisti T7, můžete prosím s odstupem zhodnotit jak jste spokojení? A jakou máte motorizaci.
abraka111 Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna před 16 hodinami, Gustaf napsal: Tyhle nabídly neofiko cenu...23kc/km tuším, ale pořád je to 13k Zkusím zavolat i do Porsche Plzeň asi..nebo aby o tom aspoň věděli a případně nějak kooperovali.... Ja jsem kdysi resil jen odtah nepojizdneho auta. Po kratkem telefonatu s pojistovnou jsem byl docela prekvapen, ze odtah me vysel "levneji" z plneni povinneho ruceni nez havarijniho. K povinnemu jsem mel nejaky zakladni rozsirujici balicek asistencnich sluzeb. Ale to byla jina situace a nebylo to nove auto. Tehdy jsem zkoumal i jine podrobnosti a co jsem tehdy pochopil, tak odtahli by me do nejblizsiho smluvniho servisu. Pokud by tam rozhodli, ze nejsou schopni opravit auto, proplatil by se z pojisteni i nasledny odtah tam, kde to umi. Asi autorizovany servis. To nevim. Vse bylo x let zpatky a jen v teoreticke rovine pres telefon. Ted jsem si vzpomnel, ze tehdy nesedela ani castka za odtah, domluvena telefonicky mezi mnou, asistenci a smluvni odtahovkou se sumou, kterou po mne vyzadoval ridic odtahovky na miste
Gustaf Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna Nakonec jsem auto nechal v Trutnově u VW. Dneska dopo jsem tam jel sundat rakev a příčníky. A aspoň jsem osobně jednal s pánem od servisu a domluvili jsem co jak. Vše už je nahlášeno, tak uvidíme. Do konce týdne nebo začátkem příštího by měl přijet týpek z pojišťovny a ten řekne, co dál. Jestli totalka nebo oprava. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Micey Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna Tak držim palce ať to dopadne k tvý spokojenosti. Byť vlastně úplně nevim, co by měl člověk v tomdle případě chtít:) Já měl podobnej bok, teda o něco víc, a byla to totálka (na úplně novym autě). Jinak kdyby ses chtěl rozepsat, jsme jedna ucha! 1
African Odesláno 28. ledna Nahlásit Odesláno 28. ledna 1 hour ago, Gustaf said: Nakonec jsem auto nechal v Trutnově u VW. Dneska dopo jsem tam jel sundat rakev a příčníky. A aspoň jsem osobně jednal s pánem od servisu a domluvili jsem co jak. Vše už je nahlášeno, tak uvidíme. Do konce týdne nebo začátkem příštího by měl přijet týpek z pojišťovny a ten řekne, co dál. Jestli totalka nebo oprava. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Aj kristova noho, to musela být šlupa Tak hlavně že jste v pořádku Já vím, teď je to samozřejme už bezpředmětné, ale jinak mě Generali jako mazala med kolem huby jak mám asistence a kdesi, cosi, tak před odjezdem do Rakous jsem se tam radši stavil to ověřit a hele, pouze varianta M s odtahem do 30km Tak jsem to za 90,- Kč zvednul na 14 dní na L, kde je opravdu vše od hotelu, odtahu a náhradního vozu po celé EU. Tak pro ostatní jako ponaučení, není asistance jako asistance a před odjezdem vždy prověřit Jinak mám standartně od Mitsubishi, ale teď jak si nestíhám na servis, tak mi záruka mobility po roce propadla do doby než zase nějáký AD servis navštívím. Přeji ti Gustaf ať to dopadne nejlépe jak to půjde, tohle vždycky mega naštve, už to mám také za sebou 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se