Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Jo, fotil jsem to cca kilák od pumpy, už jsem brzdil. Ale vtipný bylo, že jsem jel z Brna a chtěl zastavit u OMV Naháč na nějakym 33. km. Jenže tam měli výpadek proudu a akorát nahazovali systém, a já neměl čas čekat půl hodiny. Komp ukazoval dojezd 30 km, tak jsem holt nabral až v Průhonicích.

Nakonec se ukázalo, že v nádrži byly ještě 3 litry (pokud je teda obsah fakt 72 litrů).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vony jsou to tak trochu kouzla. Objem neni vcetne palivoveho systemu a plniciho hrdla. A navic me treba pp ukazalo, ze sem uz vyjel 74 Litru, u benzinky jsem nasledne dotankoval 64 a dle vyrobce ma nadrz 66 litru. Nejak mi ty cisla nejdou dohromady :-)

Odkaz ke komentáři

Když jsem měl papíry asi rok tak jsem s focusem na nulu ujel víc jak 30km, nervozní co budu bez kanistru na opuštěné dálnici dělat.

Až jsem konečně dotankoval tak jsem zjistil že tam furt bylo víc jak 5l..tzn dojezd aspon 50km i s těžkou nohou.

To stejné u současného auta..dojezd 10km znamená zbývajících skoro 7l v nádrži...

Odkaz ke komentáři

To já měl jiný zážitek. U mé staré Audi 80 B4, která stále je v rodině s motorem 1.9TDi.

Měl jsem čárečku - ukazetel na červeném, kde jsem si byl jist, že v pohodě dojedu na benznku načepovat (U 99 pokusů jsem vždy dojel). Jel jsem do Mošnova na letiště do práce (Asi 3 roky zpět), když mě do kopce na Starou Ves došla nafta, auto přestalo reagovat, žádná p...l vám řeknu. Byl jsem šťastný, že jsem to odtlačil 10m nahoru, kde bylo zahradnictví a čekal na odvoz. Od té doby se.. na všechny ukazetele, ač už v modernějším vozidle, tak vždy si raději zhruba vypočítám, za kolik jsem vzal a na jak dlouho by to zhruba mělo vystačit. Podruhé bych tento okamžik opakovat nechtěl.

Ikdyž byla a stále je Audina asi nejlepší auto, co jsme v rodině měli a mimo tuhle kravinu mě nikdy nenechala stát a vždy jsem v pořádku dojel domů.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Zmiziku - na benzinakoch sa spotreba zrazi tak, ze sa naopak konecne niekam ide :)

vcera som dal v plne nalozenej skoro vintažnej :) embecke 1.200km a skoncil som na 7,8l. mal som toho krutenia koleckom tak plne zuby, ze som si ten "vykon" ani nevyfotil.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

K tem nadrzim, koupil jsem novou Toyotu, ktera ma podle papiru nadrz na 60l, kdyz se rozsvitila kontrolka (podle pocitace dojezd 30km) jsem vzdy jel na pumpu, ale nikdy jsem do ni nenarval vic nez 45-48l. Po par tankovanich me to tak stvalo, ze jsem vzal kanystr do auta a bez ohledu na nulu na pocitaci jezdil dal a ujel jsem dalsich 150km nez benzin dosel.

Odkaz ke komentáři

Na firmě mám dědka Forda Mondeo r.v.2002, kterej makal bez problémů haldu let" Teď mám měsíc na to, abych si koupil něco novějšího. V mém cenovém rozhraní mě napadl novější model Mondea anebo VV Passatu r.v.2010, 2 litr, nafta, automat" Které by jste si vybrali vy? Mě rozmlouvaj Mondeo, ale já se v něm cítím daleko lépe oproti Passatu, který se uvnitř tváří jako chudý příbuzný. Já jsem na auta bambus, tak mám trochu dilema :oneeyed02:

Odkaz ke komentáři

Každá nádrž (aspoň u Škodovek to tak je) má kromě oficiálně uváděného obsahu ještě bezpečnostní prostor nějakých 15 - 20 litrů a celý tento prostor jde za určitých podmínek natankovat. Takže třeba stará Fabie měla uváděno v dokumentaci 42 litrů, ale ve skutečnosti to bylo nějakých 55. Pokud bude mít někdo zájem, zítra tady k tomu můžu hodit oficiální vyjádření Škodovky se skutečnýmy obsahy nádrží. Nejsem automechanik, tak omluvte případnou nepřesnou terminologii :whistling: .

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...