Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Zažil jsem pána, který si do polského Malucha (fiátek na klíček) nacpal osmiválec z Tatry 603

Bylo to začátkem 80. let, pán byl kapacita na katedře spalovacích motorů naší fakulty, takže docela věděl, co a jak dělá. 

Navenek to auto vypadalo totálně nudně. Ale každou cestu do práce a z práce si užil. Na semaforech .....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zažil jsem pána, který si do polského Malucha (fiátek na klíček) nacpal osmiválec z Tatry 603

Bylo to začátkem 80. let, pán byl kapacita na katedře spalovacích motorů naší fakulty, takže docela věděl, co a jak dělá. 

Navenek to auto vypadalo totálně nudně. Ale každou cestu do práce a z práce si užil. Na semaforech .....

Něco podobného jsem taky měl- v šestistovce převrtaný motor ze 127. Jezdilo to jako drak, s tím lehkým autíčkem to cvičilo krásně. Motor bylo potřeba přestavět na obrácený chod.  Aby to bylo  bezpečnější. musel jsem vytáhnout přední nápravu s bubny a listovou pružinou a dát tam vinutky a nápravu z Pandy s kotouči. Jojo, mládí dovádělo... musel jsem vepředu v kufru vozit pytel písku, aby se to při rozjezdu nezvedalo.

Odkaz ke komentáři

mx5 doporučuju také, do 100tis nejlepší ojetej zábavnej roadster - prověřeno mraky motoristických novinářů a spokojených uživatelů.

notabene: 280koní v tom musí bejt masakr. máš změřenej sprint na 1/4 míle? :)

Odkaz ke komentáři

Notabene - ani jsem netušil, že tomu turbo tolik přidá. Ale dobrý. NC je skvělé auto, ale už se trochu vzdaluje původní myšlence. Je sice větší a modernější, ale taky o kousek těžší. Obecně je MX-5 stále porovnávána i s dnešními sportovními auty včetně supersportů, ale znalci tvrdí, že její nejryzejší podoba byla NA a NB. Ale chystá se ND a tam by to měl být údajně návrat ke kořenům...

post-3283-0-76882600-1423040113_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...