Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jacob - ten zelený pikap je dobrá úchylárna, ale proč ne, kola mi přijdou strašná, ale je to o ne/vkusu každého soudruha...

Odesláno

Chlapi nechci zakladat nove tema a proto se ptam jake zkusenosti mate s vybojkama do bixenonu D1S. Ma smysl kupovat od Osramu jejich top radu Nightbreaker nebo vzit klasiku Kde je polovicni cena (1000,-Kc) budu moc rad za uzitecnou radu.

Návštěvník Jagman
Odesláno (upraveno)

Jak uz jsem tu jednou psal jezdis hodne v noci? Mas denni sviceni? Pak ano je to znat neni to sice takovej sok jako pri prechodu z H7 na xenon ale rozdil poznas. Jedine cl zatim nevim je vydrz pocitam tak cca po 50tis km u me ze asi vodejdou ale uvidime nejdele je mam na Santa Fe cca 2roky a 25tis km

Upraveno uživatelem Jagman
Odesláno

Ja jezdim 50% v noci 50% den. Denni sviceni mam z vyroby (ctyri krouzky) a pokud vim tak ty vybojky by meli vydrzet cca 80 az 100 tisic km coz odpovida memu najezdu po peti letech.

Odesláno

Sibir me jeste sice neodesla ale preventivne to chci vymenit jelikoz kdyby se to stalo nekolik set km pred domovem tak jsem v pasti. Sam dobre vis ze u fl trojky a nejen u ni to je pomalu na rozebrani "pulky auta" navic se doporucuje menit obe dve vybojky naraz.

Odesláno

A když už se toto téma řeší - klesá svítivost v průběhu životnosti? Mně světla svítí stále bíle bez barevného nádechu, ale výbojky mají už své roky (60k km / 9let) a že bych po přesednutí z H7 byl z toho xenonu nějak na větvi, se říct nedá. 

Odesláno

Podle mě svítivost klesá. Minimálně je to způsobeno opotřebením vnější strany světla, kdy je oprejskané od kamínků atd. Myslím, že po nějakých 4-6 letech, kdy výbojky odchází, je dobré zvážit i přeleštění světel.

Odesláno

Světla mám naleštěný jak psí kulky, jsou krásně čirý. Jde mi čistě o pokles svítivosti výbojky. Nechci je nechat vyměnit jen proto, že mám dojem, že to nesvítí jak by mohlo, vyhodit x litrů a zjistit, že se po výměně absolutně nic nezměnilo. 

Odesláno

Svítivost výbojky časem klesá...samozřejmě postupně. Já si toho všimnul až když mi jedna odešla a dal novou, stejnou značku i typ samozřejmě. Rozdíl je dost velkej.

Odesláno

Nevím, jestli taky časem neslepnou paraboly, nebo co v těch xenonech je. Dokud jsem na autech neměl denní světla a celodenně svítil xenonama, tak jsem měl dojem, že to citelně sláblo a výměna výbojky to sice trochu zlepšila, ale ne na původní stav. Nebo slepnu já?

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

som strasne zvedavy, ze tieto nove ILS svetla alebo lasery a pod. zariadenia sa ako budu rokmi menit a starnut...

mne sa obcas stava, ze oproti mi blikaju a tak niekedy zasahujem aj manualne - ale inak je to vcelku dobre naladene.

Odesláno (upraveno)

Nedávno za mnou jela nějaká nova hjundé, jeli jsme v noci na dálnici na CHomutov, no já měl pořad pocit ze na me blika, a i pritulka na sedadle spolujezdce to říkala. Nevím jestli se mu to ta světla tak klepala nebo co to bylo ale bylo to fakt hrozné jet před nim. A to jsme byli na rovné cestě. Akorát me to rozcilovalo.

Edit: a ne neblikal :D

Upraveno uživatelem Z. Paul

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...