Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To je zvláštní. Anglicky neumím, ale ani ve snu by mě nenapadlo kritizovat zahraničního návštěvníka za to, že nekomunikuje česky. Srovnávat toto fórum s těmi v cizině s argumentem, že tam se s námi taky česky nikdo bavit nebude, snad ani nemůže být myšleno vážně. 

Chtělo by to trochu rozumu do hrsti.

• Odpovědi 17,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To je zvláštní. Anglicky neumím, ale ani ve snu by mě nenapadlo kritizovat zahraničního návštěvníka za to, že nekomunikuje česky. Srovnávat toto fórum s těmi v cizině s argumentem, že tam se s námi taky česky nikdo bavit nebude, snad ani nemůže být myšleno vážně. 

Chtělo by to trochu rozumu do hrsti.

siwi, naprosto s tebou souhlasím.

Odesláno

V jakékoli cizině se snažím alespoň o tamních pár zdvořilostních frází a poděkování - to považuji za minimální slušnost.

To je ta trocha mého rozumu v hrsti.

Odesláno

V jakékoli cizině se snažím alespoň o tamních pár zdvořilostních frází a poděkování - to považuji za minimální slušnost.

To je ta trocha mého rozumu v hrsti.

Písemnou formou?

Odesláno (upraveno)

Pro méně chápavé - všemi tamními formami i úklonou, gesty ruky a podobně, pokud to situace dovoluje.

Omlouvám se za odbočování od hodinek, ale někteří zde asi rozum do hrsti neberou.

Edit: slovosled.

Upraveno uživatelem Mipa
Odesláno

Kritika zahraničního návštěvníka za to, že nekomunikuje česky ? Nic takového jsem tu nezaznamenal. Byla tu jakási poklidná debata o tom, že ne všichni  rozumí cizí řeči. Ale někdo z toho vytvořil jiné téma. Díky za každého nového zahraničního fandu Primek. Návrat k hodinkám vše vyřeší. Ať nám to tu nezamknou. Dívám se do hrsti a nic. Ještě, že to vykompenzuje to zápěstí.

Odesláno

Pro méně chápavé - všemi tamními formami i úklonou, gesty ruky a podobně, pokud to situace dovoluje.

Omlouvám se za odbočování od hodinek, ale někteří zde asi rozum do hrsti neberou.

Edit: slovosled.

No jo, ale jak se chceš tady klanět nebo komunikovat gesty? Asi opravdu chápu nějak pomalu. Co už, není nám všem shůry dáno :D Ale teď už reju, což ke kultuře diskuse jistě nepřispěje. Přišlo mi jen líto, že na to vůbec někdo u cizince poukáže. Jak jinak se má zapojit? Vždyť svou situaci tady o pár postů výše vysvětlil. Co může dělat víc? Aha, klanět se a komunikovat gesty :D Už zase reju... Sorry (vlastně - omlouvám se).

Odesláno

Hi!

It seems to me that I did something wrong - I am sorry, I did not want to. I came here because I am Prim fan (as well as my Skoda, Czech beer, some Czech films and books :) ).

Please understand me - at Polish watch forums there is no chance to see such great Prims as here. For instance I have never see Orlik there and obviously in my opinion this model rules. It is simply perfect.

Please forgive me I will not write in Czech - I cannot do this. But certainly you should write in your own language - I will read your posts with help of google translator and if I do not understand anything important I will simply ask and wait for your kind answer.

Once again - I do not want to do anything wrong or inpolite to this great forum. I just want to look Prims and learn about them.

And finally - you know what? If I have few thousand $ for watch I will not look for swiss made, japan made, whatever made but Czech made prims - honest watches for right people!

Howgh! :)

;)

Odesláno

siwi - opravdu, pokud si někdo nedočte moji kratičkou větu do konce, kde je napsáno : ".... pokud to situace dovoluje ...." -  pak nemá cenu s ním dál diskutovat - posmívá se někomu, kdo píše, že se snaží v cizině projevit úctu k tamním zvyklostem přiměřeně k situaci, kde jsem byl vždy pak odměněn hřejivým úsměvem, nebo i písemnou poznámkou a přáním, třebas na místní pohlednici.  

Popojeďme k těm hodinkám:

Na Blešáku jsem levně získal tyhle na první pohled nevzhledné Primky, kterým říkám "vylepšené Prim Dělnice", protože jsou to asi ty nejobyčejnější jednoduché, s bíle lakovaným ciferníkem, trochu hrubým, mírně rozpitým tiskem číslic, a s mimostřednou vteřinovkou, ale vylepšené o datumku. Ani jsem je v "PRIMBIBLI" nějak nenašel. Původně jsem je koupil na blešáku pozdě po poledni a bylo mi jich líto, že je nikdo nechce, i když jsou docela zachovalé. Po vyčištění pouzdra a vyleštění sklíčka se mi začali docela líbit svou jednoduchostí, když jsem je položil vedle "načinčaných plnokrevných Prim Diplomatů". Tak jsem rozhodl jim pořídit dobový kovový "KOVOTEX TRENČÍN", dal vyčistit a seřídit krásně tikající strojek a možná, až se mi někdo pochlubí "SUPER PRIM SPORTY HOZENÝMI DO NEREZU", tak se z recese pochlubím těmito "PRIM VYLEPŠENÝMI DĚLNICEMI" 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

siwi - opravdu, pokud si někdo nedočte moji kratičkou větu do konce, kde je napsáno : ".... pokud to situace dovoluje ...." -  pak nemá cenu s ním dál diskutovat - posmívá se někomu, kdo píše, že se snaží v cizině projevit úctu k tamním zvyklostem přiměřeně k situaci, kde jsem byl vždy pak odměněn hřejivým úsměvem, nebo i písemnou poznámkou a přáním, třebas na místní pohlednici.  

...

... jenomže tady to situace nedovoluje a o tom to celé je. Projevovat v cizině úctu k tamním zvyklostem přiměřeně k situaci je samozřejmě v pořádku. Ale jak to má udělat dotyčný člen? Na to jsem narážel a na to jsem se ptal. Domníval jsem se, že je to z mého postu jasné.

Odesláno

Budu vložit překlad ale - protože překladatel není dokonalý - i já posílat své příspěvky v angličtině , jen v případě.

A pod mým ahoj- nebo odpusť mi- květiny pro vás .
:)

(I will paste translation but - because translator is not perfect - I will also send my posts in English, just in case.

And below my hello- or forgive-me- flowers for you.)

BGeLKga.jpg

Odesláno (upraveno)

To Heinz _ The effort is appreciated  :smile_anim:  I also occasionally use translator :-) 

Snaha se cení. A sem tam musím použít překladač.

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

Budu vložit překlad ale - protože překladatel není dokonalý - i já posílat své příspěvky v angličtině , jen v případě.

A pod mým ahoj- nebo odpusť mi- květiny pro vás . :)

(I will paste translation but - because translator is not perfect - I will also send my posts in English, just in case.

Don't worry Heinz, write in english or polish, who want, will understand. I'm proud that there is foreign Prim fan ;)

Odesláno (upraveno)

Thanks for the flowers from all of us.  No need to worry or to appologize for writing in English.  I think there are a few other users as well.  We are happy to have a foreign fan of the Czech watches.  So welcome to the forum..... :cheers:

Upraveno uživatelem JZED

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...