Melly Odesláno 14. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2015 Štěstí na aukruA jsou renovované nějak, nebo takto koupene? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Melly Odesláno 14. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2015 Televize a živě na galavečeru amatérského boxu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 14. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2015 Nedělní odpolední pohoda se vším všudy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2015 Hmmm - to vypadá na hóóódně pohodovou neděli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 15. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2015 V práci.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 15. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2015 Na řemenu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 15. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2015 V Eltonu se naučili lumi?? To svítí jak sejko... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 15. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2015 Na řemenu...Koukám na tu lunetu, to vypadá jako keramika? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 15. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2015 (upraveno) V Eltonu se naučili lumi?? To svítí jak sejko... Optimisto Upraveno 15. června 2015 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skopky-Sonny Odesláno 15. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2015 Vcerejsi pivson Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 15. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2015 No moc ta lumi nesvítí, o víkendu jsem byl v kině a po hodině jsem neviděl, kolik je hodin Ta luneta vypadá jako keramická, ale nezkoumal jsem to jak to mají dělané, každopádně vypadá opravdu pěkně. Spíš to bude plech a na tom vstva lesklého laku, že by Prim dělal keramiku si nemyslím, ale třeba se pletu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 15. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2015 Někde jsem četl (nyní to však asi rychle nedohledám), že Prim dává někde na plochy velmi tvrdou povrchovou vrstvu, těžko poškrabatelnou a dává to dělat v cizině - možná by to mohl být tento případ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 15. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2015 (upraveno) V ne moc přehledném bludišti Webových stránek Primu jsem se dostal až k informaci, že například materiál pouzdra černých Prim Sport 45 je z nerezové oceli 316L s černým povrchem TiAlCN - bez bližšího vysvětlení co to je - a podle mne stačilo přidat jedno slovo - ..... s černým tvrdým povrchem TiAlCN .... " a hned by každý věděl o co přibližně jde. To by mohl být i případ vložky otočného kroužku výše. Když vidím ve značce TiAlCN písmeno C, to by mohlo znamenat uhlík a povrchovou vrstvu z velmi tvrdých tak zvaných karbidů. Stejček Google o něčem takovém všeobecně informuje. Edit: upřesnění slov. Upraveno 15. června 2015 uživatelem Mipa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 15. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2015 (upraveno) Ještě zajímavý obrázek vypůjčený od "Strejčka Googla" schématu utváření tvrdé vrstvy (píší jen 1 až 4 tisíciny milimetru silné) označované TiAlCN (podle značek prvků, které ji tvoří), kterou Prim i jiné světové hodinářské firmy používají. Píší, že vrstva je tvrdá a otěruvzdorná. Myslím ale, že vzhledem k velmi malé tlouštce, při nárazu do ní, asi moc nepomůže a bude se deformovat spolu s materiálem pod ní. Edit: Slovosled. Upraveno 15. června 2015 uživatelem Mipa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 15. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2015 Nějaké škrábanečky na té lunetě jsou, takže zase tak tvrdá nebude, každopádně luneta vypadá velmi dobře i pod lupou, řekl bych skoro na úrovni keramiky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 16. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2015 Já tedy nejsem chemik, možná se tu někdo takový najde, ale "keramika" je pojem používaný pro různé materiály, mimo jiné spékané částice různých prvků, tedy ta vrstva o které píše Mipa bude ne skoro, ale opravdu keramická. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 16. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2015 (upraveno) Také se domnívám, že s tvrdostí povrchu to nebude tak horké, mám tam škrábanečky, které jsou viditelné lupou a mladým okem, já je naštěstí nevidím tak ostře a navíc mě nedráždí, hodinky musí získávat patinu.V tomto případě to ale půjde dost snadno, protože tohle jsou moje jediné hodinky, kterým luneta vystupuje nad sklo...... Josef01, jak to mají Sporty ? Upraveno 16. června 2015 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 16. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2015 Na Zelným Trhu s Orlíky.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 17. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2015 Po Zekonově limitce se mi fakt stýská. Bohužel jsem je tehdy musel pustit:( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glob Odesláno 17. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2015 (upraveno) Mipa: Přesně tak. Povlakování hodinek má spíše dekorativní charakter než praktický. V tomto případě má vrstva povlaku mikrotvrdost přibližně okolo 3500 HV. Možná to zamezí vzniku drobných vlásečnic, ale ťukanec prostě vidět bude. Na druhou stranu je dnes možné získat povlak v různých barvách, takže to rozhodně přispěje k jeho využití na hodinkách. Je zajímavé, že na českém území je spousty firem, které se povlakováním zabývají. Takže možnost, že by to Elton dělal v zahraničí mi přijde zbytečná. Obzvlášť v kombinaci, když české firmy pro ty Švýcarské povlaky dělají běžně. Upraveno 17. června 2015 uživatelem Glob Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se