Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 17,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pěkné, pěkné! Na jedny červené mám taky políčíno, snad příští týden to klapne... :) A budu-li mít velkou kliku, třeba se v budoucnu poštěstí ještě žluté/okrové. Modré fakt nechci... :D

Odesláno

Počkej, jak to myslíš, že barva u indexů vypadla? A jaký to má vliv na čištění? Něco mi uniká.

Odesláno

Dnes tyto, čištění cifru u hodináře nevyšlo jak jsem si optimisticky představoval ale nevadí. Je to zajímavý, děda má ten samej typ, barva u indexů vypadla a cifr šel pěkně vyčistit a tady u těch ne :(

To co vidíme kolem středu,je oxidace ciferníku,což znamená,že pod barvou se sloučeniny materiálu ciferníku a kyslíku tlačí přes barvu ven na povrch.Taky by to mohly být plísňový fleky.Taky ty ručky tam nemají co dělat.

Odesláno

Jj, to bude ono a díky za větší objasnění ohledně oxidace. U ruček si myslím, že se pleteš. Naopak tyto šípové s černou výplní patří k černému vykrytí znaků na číslicích 12, 3, 6 a 9. Které ručky jsi měl na mysli že sem patří, bez černého vykrytí?

Odesláno

Počkej, jak to myslíš, že barva u indexů vypadla? A jaký to má vliv na čištění? Něco mi uniká.

Zkráceně: barva co časem vypadla a stal se z ní prášek šla snadno odstranit - vyčistit.

U těch hodinek co máme v rodině a na obrázku jsou vpravo, postupně během let vypadlo černé vykrytí znaku na pozici 3 (vyznačeno červeně) + vykrytí z ruček. Na cifru zůstal tedy takový černý prášek, který však hodinář bez problémů odstranil. U hodinek co jsem nedávno koupil  a jsou vlevo jsem se domníval, že je to také ten prach a půjde to snadno dolů. No blbě jsem se na to podíval, jednalo se o oxidaci což nešlo vyčistit.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Akoráts mi kápl do noty, brachu - dobrý kafe neodmítnu nikdy a červené Igeny snad už příííštííí týýýden...!   :rolleyes:

Odesláno

Můj dnešní úlovek. Náramek předpokládám není původní (ani ho nenatáhnu na ruku), ale tím si radost zkazit nenechám. Pouzdro je jako nové.

tie sú parádne  :notworthy: mám ich v podobnom stave, dokonca s klobúčikovou korunkou, akurát majú ešte k tomu kyklopa :) 

Odesláno

Akoráts mi kápl do noty, brachu - dobrý kafe neodmítnu nikdy a červené Igeny snad už příííštííí týýýden...!   :rolleyes:

Ať ti to vyjde. Červené igeny jsou parádní. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...