klobadysek Odesláno 19. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2013 Na GPlay jsem to nenašel, nicméně jak tu hru znám, tak by mi přišel display Nexusu 7 příliž malý na některé detaily které člověk potřebuje vidět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nettopejr Odesláno 19. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2013 (upraveno) Cody: nešlo mi o aktuálnost , na ten článek jsem si vzpomněl nedávno úplňe z jiného důvodů. Dával jsem to sem, jen pro ilustraci v souvislosti se strachem o špiclování, že stejně, když někomu budeš stát za tu námahu, si tě najde. Já to beru přesně v kontextu mé rady: "zahoď mobil ;-) " . (čti mezi řádky a vnímej smaila :-) ) Edit: jinak, abych byl v tématu- ať je to jakýkoli systém ( běžný) Android, WP, atd. Všude jsou ap. které vyžadují tvou polohu (a nejen to) Upraveno 19. prosince 2013 uživatelem nettopejr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 19. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2013 Na GPlay jsem to nenašel, nicméně jak tu hru znám, tak by mi přišel display Nexusu 7 příliž malý na některé detaily které člověk potřebuje vidět. Žes to ty a že jsou ty Vánoce, tady máš link na Google Play. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 19. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2013 Ivan: Ano, socialni site je cosi podobneho. Asi proto tam nedavam fotky bytu a sbirek, nepisu ze nejsem doma, neukazuju svetu s kym se dale znaji my pratele a jejich pratele atd atd. Android, souhlasim, umi uzivatelske veci sam to jo. Jak jsem psal konkretne mi vadi ze si zije svym nezavislym zivotem. Konkurencni dnesni OS patrne taky, proto jsem tak oplakaval stary Wokna. Proste ve finale umeli take to co pises, jen me osobne prisli mene agresivni co se soukromi tyce. Windows CE bylo myslim hlavne oznaceni verze jadra. Uz si to moc nepamatuju, ale CE jadro meli kapesni pc, v te dobe pro domaci pc bylo jadro co meli Win 98, firemni pouzivali jadro NT. Tim delenim si nejsem jisty, ale je prijemne zavzpominat:-) Co se dnesnich OS tyce, z tech telefonu co jsem v poslednim kvartale v ruce at uz kvuli reklamaci nebo nastaveni, s Androidem slo pomalu nezanedbatelna cast telefonu, pomaly Wokna jsem nevidel a nemel v ruce. Odborne debaty uz leta nesleduju, ale mam pocit, ze obecne tvrzeni obchodniku je, ze Wokna jedou, Android jak na cem. Samo ze ty nove 4jadra Androidy jsou rychly. Ale to bych prisuzoval spis vykonemu hardware nez vlastnostem Androidu. Ale zkus si dat 5 Nokii s Woknama a 5 Androidu vedle sebe a za jak dlouho telefon nastavis a nainstalujes potrebnych 10-15 aplikaci. Tohle jsem teda nezkousel, to mam jen zprostredkovane. Nastesti jsem tam byl v praci, ne na uteku:-)) No ale to jsme zabredli uplne jinam od puvodniho problemu. Zacal jsem na onu stranku pouzivat jiny nez vestaveny browser a je po problemu. Nic uz se nestahuje. Netopejr: Ja prece nerikam, ze bojuju s vlastnim sledovanim, tohle me netrapi. Me jde o filosofii s jakou funguje Facebook a nove OS pro telefony, proste ztrata soukromi, nic vic nic min. Chapu, ze to nekomu nevadi a neprijde mu to divne. Spis nechapu ty kterym vadi, ze tak zavazna vec pobouri nekoho jineho:-( Taky nerikam kurakum na potkani at nehuli, ikdyz to ma logiku. Horsi by bylo, kdyby kuraci pokazde premlouvali me at kourim, tam logiku nevidim. Tak mi prijdou debaty v podobnem duchu o ztrate soukromi v dnesnim svete. Proto napr. neaguju na clena Scifi, typicky priklad, na to (posledni dva posty) neumim nic inteligentniho odpovedet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 19. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2013 Cody - asi 10x se ve Tvých příspěvcích objevil termín "ztráta soukromí", přiznám se, že netuším, v čem se na něm podílí víc Android než jiné OS. Je vidět, že Tě to trápí, nevím, kolik je Ti let, mně 53 a vím na 100%, že před r.1989 neměl soukromí nikdo a co se na každého vědělo, bylo neskutečné. Tam ale suplovalo mobilní a sociální sitě špiclování a donášení. Ale to je na jiné téma. Neumím posoudit, jestli "jede Windows rychle na všem, zatímco Android jak na čem", tolik zkušeností nemám a popravdě je mi jedno, jestli se na rychlosti mého LG G2 podepisuje čtyřjádro, 2 GB RAm nebo co, pro mne je důležité, že je ten telefon rychlejší než cokoliv jsem zatím držel v ruce a přitom vydrží na baterku 3 dny. "Skorotchán" si teď koupil nějakou Nokii s 41 MB foťákem a Windows, až ji dostanu do ruky, udělám srovnání... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 19. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2013 No však tam uznávám, že všechny nové OS na tom budou ohledně soukromí stejně, proto ten povzdech, že bych nejradeji starý OS. Ohledně rychlosti - svůj názor jsem napsal. Ať si každý udělá svůj. Protoze musím kvůli práci používat Android, nadával jsem na Android. Na smirovani za komancu a dnešní kazdodeni sledování (nemyslím jen telefon) mám jiný názor. Podle mého by tehdejším sledovačům spadla úžasem huba do klína, jaké možnosti těm dnešním dávají FC či chytre telefony. Mě je někde mezi 35-40 lety. Ikdyz nevim jak to souvisí:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 19. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2013 Ty nevis, kolik ti je presne roku? Nebo mas strach, ze to tu "nekdo sleduje" a mohl by si to nekam zapsat a nasledne nejak pouzit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 19. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2013 Spis nez obecne lamentovani bych tu otazku polozil trochu jinak... nechat v androidu zapnute sledovani polohy, k tomu zapnute ukladani historie polohy a k tomu karty Google Now, ktere jsou schopne se naucit, kde clovek bydli, kde pracuje a kolik minut trva dojizdeni do prace?? <br /><br />... tady ten pocit velkeho bratra, ktery vsechno vi, uz je docela aktualni.. <br /><br />kdyz jsem android koupil prvne tak jsem vsechno povypinal.. ale postupem casu clovek otupi... vzdyt je prijemne mit ve fotkach ulozeny souradnice mista foceni.. a kdo to ma furt povolovat pri kazdem nahozeni navigace, clovek si chce vyzkouset geo hru Ingress.... cloveka to po malych kruckach strka k tomu, aby zase vsechno povolil a otevrel.. a pak co, resit nebo neresit, co o me vsechno vedi? To je ta otazka... :-) <br /><br />Sent from my Nexus 4 using Tapatalk<br /><br /> Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 19. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2013 Já trochu paranoidní jsem. Ale jen do té míry, že nedávám citlivější dokumenty, nebo jakékoliv fotky do cloudů jako je dropbox a podobně.Mám vypnuté sledování polohy a i gps modul, pokud zrovna nechci jet podle navigace. Google Now jsem ještě zatím nespustil a nemám to ani v plánu, umím už tak nějak žít bez něj.Neplatím přes telefon z internetbankingu, ani paypalu. Přesto všechno si nemyslím, že tím o něco zásadnějšího přicházím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 19. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2013 Hasna: Co je divného na tom, že nikde na webu z principu neuvádím žádné osobní údaje? Mě to naopak přijde normální. Nerozlisuju jestli mám psát věk na chmag nebo svůj datum narozeni na registračku kterou mi předloží slicna hosteska na dětském dni v Bauhausu. Prostě pravidlo je pravidlo vždy. Když se vybourala v tej vysnenej američke nějaká slavná válečná veteranka co ji měli ověsit medaili asi za mučení islamistu, odnesl to nakonec druhý řidič. Nakonec mu dokázali, že měl ten den narozky a podle času z kamery minutu před srážkou aktualizoval svůj profil na FC. To se mu krutě vymstilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 19. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2013 (upraveno) je mi jedno, jestli se na rychlosti mého LG G2 podepisuje čtyřjádro, 2 GB RAm nebo co, pro mne je důležité, že je ten telefon rychlejší než cokoliv jsem zatím držel v ruce a přitom vydrží na baterku 3 dny. LG G2 bude muj pristi telefon pokud nejak rozumne neopravim displej na Galaxy S3. Teprve minuly tyden jsem ho drzel poprve v ruce, mel vedle nej Galaxy S4, HTC One a dalsi kousky a ten rozdil v rychlosti odezvy systemu (i pres tu jejich nastavbu) byl tak markantni, ze mi spadla brada. A baterka je tresnicka na dortu. (kopie Nexus 5 by vysel mnohem levneji, ale podelali baterku a par dalsich veci, tak se asi vyplati priplatit za originalni G2). Upraveno 19. prosince 2013 uživatelem kloubik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 19. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2013 Joo je to tezkej život mafiánů a tajnejch agentů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 20. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2013 Kloubik - N5 je kopie G2? Takhle úplně si nemyslím, řekl bych spíš 2 konkurenti zrození ve stejné stáji a ve stejnou dobu. N5 dělá LG na zakázku Google, G2 je projekt LG je ale pravda, že vývoj se do určité míry prolínal, oba telefony mají např. skvělou optickou stabilizaci foťáku i další věci. V závěru se cesty rozdělily a telefony se liší jak designem, tak SW, kdy N5 zůstal u tzv. "čistého" Androidu, tolik ceněného mezi skalními fandy (načež spousta z nich stahuje desítky aplikací, aby telefon dělal to co chtějí) a G2 šel cestou bohatého nastavení, o kterém někdo říká že je až zbytečné a nepřehledné, s čímž nesouhlasím. G2 přišel na trh o něco dříve a můj osobní, laický názor je, že uvedení N5 bylo o několik týdnů uspěchané, tolik diskusí o nedodělcích a závadách jsem ještě neslyšel, naštěstí je Google/LG rychle odstraňuje - N5 má už 4.4.2 (G2 ho dostane v 1.Q 2014) a na trh jde už série s upravenými tlačítky, reprákem a slotem SIM. Oba telefony jsou určitě vynikající a ja přirozené, že každý majitel si hájí právě ten svůj, v mých očích je tedy vítězem G2 s větší baterkou a výdrží, luxusním displejem, bezkonkurenčně malými vnějšími rozměry v poměru k velikosti displeje, dnes už mohu říct že i zadními tlačítky, kde prostřední je podsvětlené a funguje jako druhá not. dioda, foťákem. který na rozdíl od N5 umí fotit ve formátu 16:9 atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2013 Jeste se vratim k tomu sledovani polohy z jineho pohledu... jak by jste to resili u svych malych deti.. zapnout nebo nezapnout? Je to uzitecny nastroj nebo buzerace? .. ja se nejak nemuzu rozhodnout, asi ne, ale jen tise doufam, ze toho nebudu nikdy litovat... kdyz jsem to rozebiral s zenskyma v praci, tak me docela prekvapilo, ze byly vsechy jednomyslne proti, to jsem necekal :-) <br />Nakonec jsem dosel k tomu, ze jak se jednou se sledovanim v rodine zacne, tak to spatne skonci :-) <br /><br />Sent from my Nexus 4 using Tapatalk<br /><br /> Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2013 Nedelal bych to. Kdyby se neco stalo, maji prave zachranari moznost pres oparatora dite (telefon) najit. Spis bych se bal, ze si ji dite zapne dobrovolne samo:-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2013 (upraveno) <br />Nedelal bych to. Kdyby se neco stalo, maji prave zachranari moznost pres oparatora dite (telefon) najit. Spis bych se bal, ze si ji dite zapne dobrovolne samo:-)))<br /><br />Anebo pri tom jak jsou dneska ti maly prckove zrucni, tak to spis jednou zapnou oni me, aniz to budu vedet.. :-) "bacha fotr jde domu" :-))<br /><br />Sent from my Nexus 4 using Tapatalk<br /> Upraveno 21. prosince 2013 uživatelem petr_cha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2013 myslim, ze je vcelku naivni si myslet, ze kdyz nekdo "opravneny" potrebuje zjistit pohyb cloveka podle mobilu, bude cekat, az mu to dotycny "povoli" v nastaveni telefonu... jsem si jist, ze pohyb kazdeho z nas, kdo nosi v kapse telefon, je monitorovan zpusobem, ktery by vetsine vyrazil dech... .. dokonce je pry mozne sledovat vypnuty mobil, uplne staci kdyz ma nabitou baterii.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 27. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2013 myslim, ze je vcelku naivni si myslet, ze kdyz nekdo "opravneny" potrebuje zjistit pohyb cloveka podle mobilu, bude cekat, az mu to dotycny "povoli" v nastaveni telefonu... jsem si jist, ze pohyb kazdeho z nas, kdo nosi v kapse telefon, je monitorovan zpusobem, ktery by vetsine vyrazil dech..... dokonce je pry mozne sledovat vypnuty mobil, uplne staci kdyz ma nabitou baterii.. Jo jo máš pravdu! Když budou chtít tak budou vědět všechno. S tím nic nenaděláme. Chlapy nějaký odkaz na práci s tabletem, na co si dát pozor apod. Díky dostal jsem od ježíška Tab3. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_123 Odesláno 27. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2013 Jo jo máš pravdu! Když budou chtít tak budou vědět všechno. S tím nic nenaděláme. Chlapy nějaký odkaz na práci s tabletem, na co si dát pozor apod. Díky dostal jsem od ježíška Tab3.Vše je tady: Pardón, nedalo mi to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 27. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2013 myslim, ze je vcelku naivni si myslet, ze kdyz nekdo "opravneny" potrebuje zjistit pohyb cloveka podle mobilu, bude cekat, az mu to dotycny "povoli" v nastaveni telefonu... jsem si jist, ze pohyb kazdeho z nas, kdo nosi v kapse telefon, je monitorovan zpusobem, ktery by vetsine vyrazil dech... .. dokonce je pry mozne sledovat vypnuty mobil, uplne staci kdyz ma nabitou baterii.. Pokud je telefon odpojeny od site tak ho zcela urcite neni mozne sledovat Sent from my HTC using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se