mondeo2 Odesláno 16. března 2014 Nahlásit Odesláno 16. března 2014 Volá cikán do banky:"Došla mi už na účet podpora?"Operátor odpovídá: "To nevím, ale mně už ji z platu strhli..
bladerunner Odesláno 16. března 2014 Nahlásit Odesláno 16. března 2014 Volá cikán do banky: "Došla mi už na účet podpora?" Operátor odpovídá: "To nevím, ale mně už ji z platu strhli.. To by som dal skor do sekcie 'co ma nastvalo'
Kytkosaurus Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 No jo, ono v IT je po půl roce všechno jinak - co je učíte dneska, IPv6? Taky si pamatuju diskuse na Paladixu nebo co to bylo, jak jsme narazili na fyzikální hranice technologií a čipy digitálních foťáků těžko někdy budou mít víc jak 8 Mpix no zrovna v tomto pripade ta vetsi rozliseni jsou, ale stale je tu otazka, zda to neni jen krmeni pro vyrobce datovejch ulozist a prenosovejch technologii. V kompaktech s malym cipem je to podle me i v dnesni dobe overkill, kterej dobre vypada v letaku, ale to je tak vse. Pri nastupu digitalu jsme delali kurzy foceni a jezdil nam tam clovek z Olympusu s batohem hracek. Tak jsme jednou postavili fungl novej 4mpix kompakt proti vybehovy E10 (jedna z prvnich DSLR, taky 4mpix, na dnesni dobu relativne malej chip, v ty dobe uz byla i petimegova E20). A ano, rozdil byl o parnik. Objektiv toho kompaktu ty 4 mpix proste nevykreslil ani zdaleka. Kdyz clovek videl jen fotku z nej, tak to nebylo nijak moc videt, ale v primym porovnani stejnyho zaberu s e10 mel najednou ten opadanej strom dvakrat tolik vetvi... A moc neverim tak skokovymu zlepseni objektivu. Jasne, taky jdou dopredu, co mi vykresli loni koupenej zakladni zoom na Fuji E-1 jsem docela koukal, ale tam je APS-C a nechaj si ho slusne zaplatit, ale na vic jak dvojnasobek rozliseni, ktery predtim silne nezvladaly? Preci jenom je to technologie v o hodne jinym stadiu vyvoje, nez cipy...
Lu2cz Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 JJ, to je jasný, uvávané Mpix vypadají maximálně tak dobře na letáčku, nevypovídá to vůbec nic o tom, jak foťák bude vykreslovat scénu...pokud je slabá optika, může mít chip i 60 Mpix a je to nanic.... Akorát pak fotka zabere celou SD nebo jinou kartu...
Filip.J Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 To samozřejmě vím, ale o tom můj příspěvek tak docela nebyl. On se vývoj hýbe i v objektivech, bateriích a pamětích, nicméně cílem tady není (a podle mě ani nikdy nebylo) dodat na trh dostupné technologie s co nejlepšími parametry, ale uvolňovat na trh technologie tak, aby byl trh co nejefektivněji "vytěžen". A to neplatí jenom pro fototechniku, že.
ggrand Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 Nechci vás zklamat, ale pokud se nebavíme o šuntech za 2k, tak většinou optika minimálně ve 2/3 snímku stíhá dostatečně. Největší zabiják je právě jpeg engine, který kvůli likvidaci šumu i na základní citlivost rozpatlává obraz na slátaninu o polovičním reálném rozlišení. RAW je řešení, které ale nabízí jen menší část kompaktů.
Baldic Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 Ja bych tady chtel poznamenat, ze samotna fyzicka velikost snimace taky trochu mluvi do toho, jak ty fotky budou vypadat. 8Mpx ze zrcadla bude vypadat jinak nez 8 Mpx z mobilu (anebo kompaktu). A o objektivech uz vubec nemluve.
Qvido Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 (upraveno) ..to mi nějak uteklo Upraveno 17. března 2014 uživatelem Qvido
brumko Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 (upraveno) To Qvido: Už to tu bolo: Publikováno 11.březen.2014 - 22:57 :-) Upraveno 17. března 2014 uživatelem brumko
Georf Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 PROČ JSEM PROPUSTIL SEKRETÁŘKU" Před dvěma týdny jsem měl čtyřicáté narozeniny, ale zdálo se, že si tohonikdo nevšiml. Myslel jsem si, že mi třeba manželka po snídani poblahopřejea možná mě překvapí malým dárečkem, ale neřekla mi ani:"Ahoj miláčku!" Svénaděje jsem vkládal do dětí, ale ty snědly snídani, aniž by mi cokoli řekly. Když jsem odjížděl do práce, cítil jsem se opuštěný a nedoceněný. Alejakmile jsem vstoupil do kanceláře, tak mi sekretářka popřála vše nejlepší ahned jsem se cítil lépe - alespoň někdo si na mě vzpomněl.. Pracoval jsem do dvou odpoledne, když se otevřely dveře a moje sekretářka se zeptala: "Dnes je tak hezký den, vy máte narozeniny... Nepůjdeme na oběd?"Ochotně jsem souhlasil, neboť to byla nejmilejší věc, kterou jsem slyšel od rána. Šli jsme do skvělé restaurace, najedli se a v příjemné atmosféřevypili skleničku vína. Když jsme se vraceli, tak se sekretářka zeptala: "Musíme se vracet do kanceláře? Dnes je tak krásně!""Nemusíme se vlastně vůbec vracet.""Nezajdeme ke mně?" Souhlasil jsem. U ní doma jsme si dali sklenku koňaku, dobře si popovídalia má sekretářka v nejlepším navrhla: "Máte něco proti tomu, abych se šla do ložnice převléci do něčehopohodlnějšího?" "Jen běžte!" Moc rád jsem souhlasil. Odešla do ložnice.............a po pár minutách vyšla s narozeninovým dortem se zapálenými svíčkami. Nesla ho spolu s mou manželkou a dětmi. Za nimi šla tchýně s tchánem, moje matka a můj šéf s ostatními spolupracovníky. Všichni společně zpívali narozeninovou písničku. ...seděl jsem na gauči.......a na sobě jsem měl jen ponožky...
Georf Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 Pro ty, kteří mají strach z rozšíření ruského krymského tažení na západ: Ruské tanky a bojová vozidla nesplňují emisní normu EURO 5, a jejich vstup na území EU tak pochopitelně není možný. Anketní otázka: "Jak se díváte na lesbičky?"Odpověď: "Většinou v HD rozlišení." Muslimský terorista se po úspěšném atentátu dostane přímo do ráje. Rozhlíží se a vidí všechno tak, jak sliboval Korán, ale něco přece jen chybí:"Kde jsou ty krásné panny, jichž se ruka muže nedotkla?""Ty si nafasuješ tamhle ve skladu, ale nafouknout si je musíš sám..."
tomas512 Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 tombed: Krásný vtip :-) ........ nebo to není vtip? :-(
Hasňa Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 To referendum na Aljasce by asi vypadalo trochu jinak.
mikymik Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 No, kdyby tam namašírovalo pár desítek tisíc ruských vojáků bez výložek, tak třeba ani ne
Hasňa Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 A hlasovalo 123 procent obyvatel. :-)
Návštěvník Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 Jeden z těch nejlepší od Remiho
Ondoni Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 Na tenhle jsem narazil někdy v prosinci minulého roku...tehdy mě teda ale pobavil víc
Doporučené příspěvky