Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

............žádám o zrušení neoprávněného banu, jestli mi ho nezrušíte, tak už sem nikdy nepřijdu!

Odesláno

?Pane doktore,prosim vás,vůbec nevim co se stalo!

Najednou mi zhnědnul,uschnul a upad!?

?Ale co to říkáte za nesmysly,ukažte mi to?

Člověče, co mi to dáváte? To je přece doutník!?

?Pane bože, tak to jsem si ho ještě ke všemu i vykouřil??

Odesláno

On to moc humor není, socky musí šetřit. Podobně znám důchodkyni, která si suší a opětovně používá inkontinenční vložky.

Odesláno (upraveno)

Ze života: včera, příměstská obec s několika satelity obklopená sklizenými poli - hlášení místního rozhlasu - "...firma xxx bude tehdy a tehdy na dvou polích na hranici obce hnojit. MŮŽE SE STÁT, ŽE HNOJIVO NEBUDE VONĚT ( :D ). Firma se bude snažit hnojivo zapravit do půdy v co nejkratší době... Opakování hlášení... firma xxx....."

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Vzpomínám na strojní pušku (machine gun) :-)

Výraz "strojní puška" se ale v prvopočátcích používal.
Odesláno (upraveno)

...a výraz ponorková puška (submachine gun), jak jsem slyšel četl titulky ve filmu Obchodník se smrtí, taky? :-)

Upraveno uživatelem Gomez
Odesláno (upraveno)

Strojni puska je regulerne pomenovanie automaticky strielajucej zbrane puskovej raze vychadzajuce v nasich koncinach takmer urcite z nemeceho maschinengewehr. Napriklad Poliaci myslim pouzivaju karabin maszynowy dodnes. My sme sa neskor inspirovali pravdepodobne v Rusku a z jejich ???????-u odvodili "svoj" k/g-ulomet.

edit tak som neklamal viz wiki :

Kulomet (starším českým názvem též strojní puška, z německého ?Maschinengewehr?) je automatická palná zbraň používající většinou puškové náboje,

Upraveno uživatelem cali
Odesláno

Výraz "strojní puška" se ale v prvopočátcích používal.

Díky za osvětu. V novodobém filmu se mi strojní puška nelíbila. Myslela jsem, že se ustálil  spíš výraz samopal.

Návštěvník tolja
Odesláno

Ze života: včera, příměstská obec s několika satelity obklopená sklizenými poli - hlášení místního rozhlasu - "...firma xxx bude tehdy a tehdy na dvou polích na hranici obce hnojit. MŮŽE SE STÁT, ŽE HNOJIVO NEBUDE VONĚT ( :D ). Firma se bude snažit hnojivo zapravit do půdy v co nejkratší době... Opakování hlášení... firma xxx....."

Buď rád, že nebydlíš v Hořátvi

Odesláno (upraveno)

Strojni puska je regulerne pomenovanie automaticky strielajucej zbrane puskovej raze vychadzajuce v nasich koncinach takmer urcite z nemeceho maschinengewehr. Napriklad Poliaci myslim pouzivaju karabin maszynowy dodnes. My sme sa neskor inspirovali pravdepodobne v Rusku a z jejich ???????-u odvodili "svoj" k/g-ulomet.

edit tak som neklamal viz wiki :

Kulomet (starším českým názvem též strojní puška, z německého ?Maschinengewehr?) je automatická palná zbraň používající většinou puškové náboje,

kaktus pochodowy

koza turisztyczna

..

já myslim že polák neni úplně dobrej příklad :lol2:

Edit: full verze

post-63851-0-15536500-1533547181_thumb.jpg

Upraveno uživatelem JoyStick
Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)

Díky za osvětu. V novodobém filmu se mi strojní puška nelíbila. Myslela jsem, že se ustálil  spíš výraz samopal.

samopal a strojní puška jsou docela rozdílné zbraně, samopal je zbraň na blízko, střílí se z něj stejná munice jako z pistolí, strojní puška neboli kulomet funguje na puškové střelivo s mnohem větším dostřelem

Upraveno uživatelem tolja
Odesláno

Samopal je termín pro automatické zbraňe na pistolové střelivo.

;)

Odesláno

Tak jo, předpověď počasí tu za posledních pár dní stojí za pěkné hovno, ale teď mě teda soudruzi dostali úplně nejvíc.

Tohle se mi tu objevilo u seznamácké předpovědi. Jdu vyhrabat sněhule a kulichy a děcka vyhnat z bazénu, aby mi tam nezamrzly.

post-1770-0-22755600-1533547481_thumb.jpg

Odesláno

Spravne ma platit zhruba:

samopal = submachinegun = zbran striela davkou pistolove naboje napr. 9mm Luger

utocna puska = assault rifle = davkou zkratene puskove naboje napr. 7.62x39

gulomet = machinegun = davkou puskove naboje napr. 7.62×54r

No ale napriklad u nas sa ako samopaly aj v zdrojoch kde by clovek cakal aku taku odbornost bezne oznacuju SA-58, ktore su inak klasickym prikladom utocnych pusiek. A naopak napriklad RPK ?????? ??????? ??????????? sa pocita za gulomet (ma to aj v nazve), ale striela 7.62x39. A uplne najlepsi je pojem "utocna zbran" to je podla niektorych  autorov zhruba vsetko silnejsie nez Slavia 630.

Odesláno

samopal a strojní puška jsou docela rozdílné zbraně, samopal je zbraň na blízko, střílí se z něj stejná munice jako z pistolí, strojní puška neboli kulomet funguje na puškové střelivo s mnohem větším dostřelem

Takže laicky řečeno, obě jsou to automatické zbraně používající rozdílné střelivo.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...