Přejít na obsah

Jakou mate banku?

Doporučené příspěvky

Začnu čerpat hypoteční úvěr a nějakou dobu ty peníze budou ležet, než je postupně utratím za řemeslníky. Kam s nimi, aby se mi dobře úročily? Mate třeba někdo investiční rezervu u Portu, jak je to potom s tím, když chci ty peníze převést zpět na klasický bankovní účet? Jsou s tím problémy? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neměl by být, ale imo narozdil od spořáku budeš zisky danit jednorázově v rámci daňového přiznání. Pokud ho tak jako tak děláš, není to zátěž navíc, akorát bych si spočítal skutečnou vynosnost po zdanění podle pásma kam spadáš - jestli už například něco daníš 22% tak to třeba nemusí být tak výhodný. Já mám na rezervu spořák u max banky s 5%.

Odkaz ke komentáři

před 17 minutami, ragu napsal:

Neměl by být, ale imo narozdil od spořáku budeš zisky danit jednorázově v rámci daňového přiznání. Pokud ho tak jako tak děláš, není to zátěž navíc, akorát bych si spočítal skutečnou vynosnost po zdanění podle pásma kam spadáš - jestli už například něco daníš 22% tak to třeba nemusí být tak výhodný. Já mám na rezervu spořák u max banky s 5%.

Díky. Jj o tom danění jednorázově vím, daňového příznání si zpracovávám. U toho pásma kam v daneni spadam myslíš podle příjmu? Nejsem OSVČ ;) 

Upraveno uživatelem Pavel87
Odkaz ke komentáři

Člověče já bych určitě "peníze které nemám" nedával do investiční platformy. I když teoreticky se chlubí tím, že jsou pojištěny na 100 % do 100 000 eur, já se obávám, aby nějakou právní kličkou to nespadlo do limitu 90 % max 20 000 EUR.

Vše o pojištění vašich peněz v bankách, v investicích i doma. Vyznáte se v nich? - Měšec.cz (mesec.cz)

Zatímco u české banky dostaneš peníze už 7. den po ohlášení platební neschopnosti banky, tady si fakt nejsem jist, zejména jestli to bude uloženo v nějaké zahraniční bance. Přijde mi to skutečně jako risk neúměrný zisku.

Odkaz ke komentáři

Já blbec se vydal na pobočku znovu, že teda to sfouknu odpoledne. A oni mají jen do 16.00. Takže další hodina času pryč a nic. Tvl, evidentně dělám ve špatným businessu.

[mention=412]Patrik[/mention] musím mít fyzickou kartu na výběr z bankomatu nebo mi bezkontaktní bankomat vezme kartu z Revolut aplikace? Že bych si teda peníze převedl na Revolut euro účet a vybral si v zahraničí? Ale nemám fyzickou Revolut kartu, jen virtuální.

Odkaz ke komentáři

Pozor jednak na to, že bezkontaktní platby nejsou 100 % kompatibilní po celém světě. Třeba v Jordánsku jsem bezkontaktně vevybral ani kartou (píplo to, ale nic se nedělo), ani telefonem (bankomat nahlásil, že nepodporuje GPay).

Takže bych na to nespoléhal. Můžeš vyzkoušet funkčnost, když si na virtuální koupíš tady rohlík v obchodě, ale spolehnout se na to v zahraničí 100 % nedá.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Patrik napsal:

Člověče já bych určitě "peníze které nemám" nedával do investiční platformy. I když teoreticky se chlubí tím, že jsou pojištěny na 100 % do 100 000 eur, já se obávám, aby nějakou právní kličkou to nespadlo do limitu 90 % max 20 000 EUR.

Vše o pojištění vašich peněz v bankách, v investicích i doma. Vyznáte se v nich? - Měšec.cz (mesec.cz)

Zatímco u české banky dostaneš peníze už 7. den po ohlášení platební neschopnosti banky, tady si fakt nejsem jist, zejména jestli to bude uloženo v nějaké zahraniční bance. Přijde mi to skutečně jako risk neúměrný zisku.

Díky za názor, něco na tom bude :) Max banka má myslím úrok na sporicim účtu 6,01% bez omezení výše vkladu. Neznám tu banku, ale asi to bude lepší volba, než Portu. O tom pojištění s případných problémech jsem nevěděl. Díky 

Odkaz ke komentáři

V 29. 6. 2023 v 13:55, Patrik napsal:

červencová akce Hello

nabídka.png

Zajímavé, ale asi nejde o plošinou akci. Aspoň mě ji nenabídli. Každopádně jsem rad, že kreditku HelloPay ponechali, kurzy mají skvělé. @Patrik dělal jsi nějaký aktualizovaný pokus/porovnání kurzu na jednotlivých kartách? Třeba HelloPay vs. Revolut vs. Master Elite karty, co se dávají k prémiovým účtům? 🙂

Odkaz ke komentáři

Jo tahle akce 5 % na platby v cizině je dle Hellobank jen pro oslovené - na můj dotaz mi odpověděli: "Dobrý den, akce se na Vás vztahuje v případě, že Vám tato nabídka byla zaslána."

Nejlepší kurzy na platby v cizině bych stále hledal u kreditek Hellobank a v pracovni dny u Revolut nebo Curve.

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, Locky napsal:

Zajímavé, ale asi nejde o plošinou akci. Aspoň mě ji nenabídli. Každopádně jsem rad, že kreditku HelloPay ponechali, kurzy mají skvělé. @Patrik dělal jsi nějaký aktualizovaný pokus/porovnání kurzu na jednotlivých kartách? Třeba HelloPay vs. Revolut vs. Master Elite karty, co se dávají k prémiovým účtům? 🙂

Hello má kurz MasterCard. S Revolutem je zhruba srovnatelná, teoreticky by Revolut měl vyjít o zlomek procenta lépe, ale neplatí to vždy 

https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&p=12402232&style=default

Jednak tu máme víkendy a britské (?) státní svátky, ale pak má vliv i to, že Revolut účtuje dle spotového kurzu, kdežto kurz karetní společnosti je obvykle po celý den stejný. 

Obecně se domnívám, že ten teoretický zlomek procenta u Revolutu za. to nestojí a pro typického uživatele (který občas zaplatí o víkendu a občas nějakou měnou, na kterou má Revolut vyšší marži (například THB)) vyjde Hello lépe. 

Jenže, protože Hello už stejně sjednat nejde a jiná srovnatelná karta na trhu není (jen Creditas k eurovému účtu pro ty, kteří mají příjem v eur), tak je aktuálně Revolut a Curve bez konkurence. Blbé je to s těmi limity, mně by to nestačilo a placený plán mi smysl nedává 

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...