Přejít na obsah

Report z dnesniho drancovani bazaru, zastavaren a příbuzných

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnešní blešák, 2 celkem zajímavý kousky, co mi chyběly do sbírky:

- vintage Komandirskie, "Zakaz MO CCCP"

- Sportivnie s plavcem (sice jedna nožka pouzdra je ohlá, takže pouzdro na výměnu, ale tyhlety s plavcem jsem u nás ještě nevíďal...)

post-22024-0-39797700-1449323737_thumb.jpg

• Odpovědi 849
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník eloga
Odesláno

sportovní s plavcem, to je dobrý, :clap: to bych potřeboval zkopírovat... :photo: , nebo jen ten ciferník....

uff, no, tak dál, jedna Rodina funkční, jako od Gagarina, má toho hodně za sebou, ale běží, strojek originál, komplet.

**

post-18915-0-50298200-1449479081_thumb.jpg

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Po dlhej dobe konečne niečo poriadne - POLJOT 3133 -  I.verzia aj s originál náramkom ?????, štvormiestne výrobné číslo.

Presnosť neskutočná, na cca 34 ročné hodinky - pár sekúnd denne, nulovanie ručičiek absolútne, škoda tých vyžratých tlačítok.

post-14366-0-44278100-1453483472_thumb.jpg

post-14366-0-69008900-1453483487_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Jafurak
Odesláno

Pěkný kus, tlačítka jsem kupoval na aukru jako aftermarket za cca 250Kč. Nechal jsem si ty svoje opravovat v Kravařích a hodinář mi nabízel možnost, že se ty staré tlačítka dají rhodiovat, ale nakonec k tomu nedošlo, protože on víc naslibuje, než udělá. Ale asi ta možnost opravy existuje.

Odesláno

To je dobrý typ na tie tlačítka, lebo mám dojem, že sú nedostatkovým tovarom. Toto sú moje druhé Poljoty 3133, takže začnem zháňať rovno 4 ks tlačítok.

Potom začnem uvažovať o výmene jedného kusa hodiniek za kus s čiernym ciferníkom.

Odesláno

To je dobrý typ na tie tlačítka, lebo mám dojem, že sú nedostatkovým tovarom. Toto sú moje druhé Poljoty 3133, takže začnem zháňať rovno 4 ks tlačítok.

Potom začnem uvažovať o výmene jedného kusa hodiniek za kus s čiernym ciferníkom.

To je oříšek. Černý ciferník jsem sháněl rok a půl :suicide_anim:

Návštěvník tolja
Odesláno

To je oříšek. Černý ciferník jsem sháněl rok a půl :suicide_anim:

černý ciferník nabízím na aukru i s hodinkama, cena je k jednání :-))

ošoupaná tlačítka umí báječně zrenovovat pan Dinga ze Slovenska, na aukru nick Agemos, dělal mi před lety dva kousky a výborně, jestli ještě hodinaří nevím, ale zeptání nic nestojí

Návštěvník tolja
Odesláno

Po dlhej dobe konečne niečo poriadne - POLJOT 3133 -  I.verzia aj s originál náramkom ?????, štvormiestne výrobné číslo.

Presnosť neskutočná, na cca 34 ročné hodinky - pár sekúnd denne, nulovanie ručičiek absolútne, škoda tých vyžratých tlačítok.

tah je podle mě novější, starý tah má plochou sponu

Odesláno

Jo pamatuju, že agemos na aukru nabízel i nos pouzdra na poljoty. Stejný prodejce od kterého jsem bral tlačítka, nabízel i druhovýrobu dialů a sklíčka, ale jestli byla v nabídce i černá verze, to už nevím. Zkusím se podívat do emailu, jestli mi tam ta aukce někde neleží, ale už je to dost dávno.

Odesláno

Agemosa poznám osobne, lenže tie moje tlačítka už nie sú vhodné na renováciu, lebo sú skoro rozpadnuté.

Vďaka za info.

Je zrejmé, že náramok nie je  z týchto hodiniek, lebo kým na ciferníku je font písma v latinke, na náramku je v  azbuke.

Odesláno (upraveno)

No, jediné co stálo za řeč byly banány a mandarinky. Pán mi tvrdil, že v těch sovětských pavoucích je zlatá kostka co všechno řídí. Chtěl za ně litr a za ubrus pade. Sorry za foto, tentokrát jsem to bral digestoří. 

post-17158-0-66912100-1453577605_thumb.jpg

post-17158-0-01628400-1453577609_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno

Vostok Cosmopolis, no date Amfibie s ručním nátahem na téma vesmírného programu SSSR.

Co jsem to hledal na netu, pár kousků je, ale ne moc a moc se k nim toho neví. Patrně suvenýr z hvězdného městečka (cosmopolisu) Bajkonuru.

Ležely asi rok v jednom bazáči v Holešovicích, než je borec konečně zlevnil...

post-22024-0-79423300-1454166367_thumb.jpg

Odesláno

Vostok Cosmopolis, no date Amfibie s ručním nátahem na téma vesmírného programu SSSR.

Co jsem to hledal na netu, pár kousků je, ale ne moc a moc se k nim toho neví. Patrně suvenýr z hvězdného městečka (cosmopolisu) Bajkonuru.

Ležely asi rok v jednom bazáči v Holešovicích, než je borec konečně zlevnil...

attachicon.gifamf_cosmopolis_1.jpg

Ty jsou moc pěkné! Nic podobného jsem ještě neviděl. Ale já toho neviděl...

Já ulovil tyhle KAMy, s bajonetovým dýnkem a oběma čepy na setrvačce ulomenými. Musely dostat pořádnou řachu.

Dal jsem je dohromady, vyměnil sklíčko (314) a vypadají docela dobře.

Jen se trochu bojím, jestli "nesvítí", u pětiminutových indexů jsou takové divné černé tečky.

Ale potmě nic vidět není... Mám kamarádku fyzikářku, třeba má G-M počítač, tak to zkusím...

post-15151-0-95017200-1454612919_thumb.jpg

Návštěvník tolja
Odesláno

Dnes tu byl pošťák a přivezl NĚCO z aukra

jsou "ve stavu" s nepatrnou oxidací cifru a podle druhého obrázku jsou z roku 1962

post-953-0-43896000-1455189419_thumb.jpg

post-953-0-05015900-1455189493_thumb.jpg

Odesláno

Moc pěkný, Toljo. Jsou krásný.

...

Dneska jsem v bazáči u Negrelliho viaduktu v Praze na Florenci narazil na novodobý Sekondy (taky cal. 3133) za 1490,- :eek:

Celý rozrušený jsem si je nechal vyndat z vitríny a.... tak hnusný fejk jsem už dlouho neviděl. Omlácený, quartz (nefunkční), naklapávací dýnko, hrozný provedení... nemyslel jsem, že se tohle takto fejkuje...

Návštěvník eloga
Odesláno

Kama v černém

jak to dopadlo s tím svícením těch teček? ANO/NE? Očekával bych že JO.

**

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Na Blešák Kolbenka přivezl před časem prodejce až z Hradce Králové tyhle Pobedy, tak jsem je vzal za přijatelnou cenu 2 krabiček kuřiva. Jsou docela zachovalé z 4-56, výr. číslo 903 911. V legendárních Pobedách se moc nevyznám, a tak by mne, jako "technického šťourala", zajímalo co je to vyraženo pod setrvačkou (vypadá to jako různě orientované znaky F a 3) a co to znamená? Nevíte někdo znalejší?

Edit: Jsou funkční a pěkně tikají.

post-19465-0-43968200-1460796326_thumb.jpg

post-19465-0-83594000-1460796340_thumb.jpg

post-19465-0-94057600-1460796357_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Mipa
Odesláno

Za ty prachy super, navíc ne tak profláklý (klasický) design, nýbrž římské číslice.

Já jsem tam svého času zažil dvoji Moraváků jak poleno, s krabicí od bot (tak asi mokasín:-.)) plnou Poběd, prý za 5000,- je moje :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...