Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím pánové .... mohu na Vás s prosbou???!!! Před nedávnem sem si koupil černý inkoust do Parkera, ale po jednom, dvou dnech mi zaschne v hrotu... či někde u bombicky!!! Nevíte čím by to mohlo být??? Nekvalitní bombicka, nebo ta černá ( s příměsí gumy )tuto vlastnost prostě má a nezbavím se toho .... Děkuji za jakýkoliv postřeh :0)

Edit: automatická opr.

S předešlým inkoustem byl také problém, nebo až s tímto černým Parkerem? Jinak není neobvyklé, že si některá pera nerozumí s každým inkoustem. (Viz různé druhy inkoustů a jejich složení, z toho také vlastnosti. Záleží právě i na tom peru, na jeho konstrukci, jednotlivých dílech, ale i na materiálech, ze kterých se skládá - hrot, feed atd. Například - velmi zjednodušeně - pero s horší těsností vršku se příliš nesnese s rychleji zasychajícím inkoustem apod. Často je nutno zjistit či přímo osobně vyzkoušet, jaký inkoust se k danému peru opravdu hodí, tedy spolehlivě funguje.)

Odesláno

S předešlým inkoustem byl také problém, nebo až s tímto černým Parkerem? Jinak není neobvyklé, že si některá pera nerozumí s každým inkoustem. (Viz různé druhy inkoustů a jejich složení, z toho také vlastnosti. Záleží právě i na tom peru, na jeho konstrukci, jednotlivých dílech, ale i na materiálech, ze kterých se skládá - hrot, feed atd. Například - velmi zjednodušeně - pero s horší těsností vršku se příliš nesnese s rychleji zasychajícím inkoustem apod. Často je nutno zjistit či přímo osobně vyzkoušet, jaký inkoust se k danému peru opravdu hodí, tedy spolehlivě funguje.)

Dříve byl používán modrý ( typ si už nepamatuji ), s tím problém nebyl. Vydržel klidně i 14 dni bez používání, v celku nebylo nutné pero ani vymejvat ... Jen že ty kvalitní modrý už nemohu sehnat a tak sem vzal černý ... používáno v Parker Royal I.M. Black GT ( hrot plast, kov ) & Parker Sonnet Matte Black GT ( hrot celokov ) oboje v Fku a zasychá v obou ...

• po 2 týdnech...
Odesláno

Krásný den,

rád bych prodal 2 Watermanny... jeden má MOC kolem 30KKč, druhý jsem ještě nedohledal... mám je zkusit nabídnout na penforum.cz, nebo je nějaký lepší způsob? 

Díky moc!

Odesláno (upraveno)

Vážení přátelé plnících per, 

chtěl bych vás požádat o radu: zdědil jsem (já vím, takhle začínají ty příběhy o fejcích  :D ) toto pero po pradědovi. Poznám jenom, že je to Eclipse a že má zlacený hrot a asi některé části zlaté, bo to tam píšou.

Pero jsem otevřel a vyndal jsem zpuchřelý ten "něco" na inkoust. Je nějaká šance to amatérským způsobem zprovoznit? Tzn. namočit to do něčeho, co to vyčistí a zároveň nesundá zlato? A sehnat tu zpuchřelou část?

Pokud byste mi někdo mohl cokoliv prozradit o tomto peru, budu za to rád. Díky.

post-20760-0-91718800-1522152831_thumb.jpg

post-20760-0-09321600-1522152877_thumb.jpg

post-20760-0-01652400-1522152902_thumb.jpg

post-20760-0-18873800-1522152925_thumb.jpg

post-20760-0-11709800-1522152936_thumb.jpg

Upraveno uživatelem michalval
Odesláno (upraveno)

Ono asi bude záležet, na tom, na čem ten zpuchřelý zásobník držel, resp. jestli se tam dá nasadit bombička. Pokud ano a je tam místo, tak bych asi pořídil šroubovací zásobník. Jinak myslím, že to rozebrané můžeš namočit do teplé vody, než někdo zkušenější poradí. Možná by to zvládlo do té vody pár kapek octa.

Jako nouzovka mě napadlo nahradit ten zásobníček bužírkou odpovídajícího průměru.

Jinak pěkné a jestli je to po pradědovi, tak to bude radost psát.

Upraveno uživatelem Wanderer
Odesláno

Ono asi bude záležet, na tom, na čem ten zpuchřelý zásobník držel, resp. jestli se tam dá nasadit bombička. Pokud ano a je tam místo, tak bych asi pořídil šroubovací zásobník. Jinak myslím, že to rozebrané můžeš namočit do teplé vody, než někdo zkušenější poradí. Možná by to zvládlo do té vody pár kapek octa.

Jako nouzovka mě napadlo nahradit ten zásobníček bužírkou odpovídajícího průměru.

Díky za odpověď. Prozatím začnu tím hrotem, to snad nic nezkazím. 

Změřím průměr toho krčku a podívám se po něčem vhodném.

Odesláno

Třeba tam půjde strčit něco takového a měl bys vystaráno...http://www.penshop.cz/konvertor-waterman-standard/dp-4961/

Problém je, že sundat přední část s hrotem není úplně jednoduché - není tam závit, je to tam prostě trošku nalisované. Vzhledem k tomu, že to pero má vzadu páčku na plnění, tak to asi není určeno k tomu, aby se to často otevíralo.

To je aspoň moje domněnka, že se pero plnilo páčkou a dovnitř se za normálních okolností nelezlo. Kdybych plnil pístem, tak bych to musel vždycky otevřít. Ale snad nějaký podobný gumový / silikonový zásobní k seženu nebo tu bužírku o které jsi psal.

Odesláno

Co tak pouzit gumicku z ocniho kapatka - https://ariesmedishop.cz/ocni-kapatko-alfa.html

Pánové, poslechl jsem vaše rady: hrot jsem odmočil a vyčistil, nasadil gumičku z kapátka a tanhle 90 letý stařeček znovu ožil :)  Takže díky za pomoc.

post-20760-0-25380300-1522701918_thumb.jpg

Odesláno

nadhera, gratuluji...

Děkuju.

Super. Myslím, že to je radost, psát takovým starým perem a ještě rodinnou památkou.

Ano, to je. Normálně mi to udělalo radost. 

"A přitom taková blbost" jak říkala Stašová v Pelíšcích  :D

• po měsíci...
Odesláno

Prosim vas, ked pero nepouzijem aj dva tyzdne a potom sa nim podpisem alebo napisem par riadkov a potom aj mesiac nic je lepsi roller alebo fineliner ? Obdivujem to lahucke pisanie ale citam aj o problemoch s rozpisovanim po dlhsom nepouzivani. Viete poradit ? Dakujem

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...