Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Arthur N.: rozepiš se trochu pls. Na webu nic nemůžu dohledat.

tak stranky už tady na fóru taky proběhly: www.hardtmuth.cz

jinak jsem dostal takovouto email odpověď:

Vazeny pane Novaku,

nize Vam zasilam pozadovane ceny produktu:

Pero L&C Hardtmuth - 14 280 CZK

Kozene pouzdro na pero - 1 190 CZK

Box A6, rucni papir, 10 dvojitych karet + 10 obalek C6 - 260 CZK

Box A5, rucni papir, 10 dvojitych karet + 10 obalek C5 - 300 CZK

Box A4, rucni papir, 50 A4 + 50 obalek DL - 1 250 CZK

Box A6 s motivem pera Hardtmuth s personifikaci, 10 karet + 10 obalek C6 + dotisk jmena - 850 CZK

Uvedene ceny jsou vcetne DPH. Vsechny tyto produkty je mozno zakoupit v nasem obchode v Palaci Kinskych na Staromestskem namesti 12.

V pripade Vase zajmu nas prosim predem kontaktujte, abychom Vam vse mohli pripravit.

S pozdravem a pranim hezkeho dne

-----------------------------

sl. Lea Špacírová

obchodní oddělení

BOHEMIA PAPER s.r.o.

E-mail: obchod@bohemiapaper.cz

Fax: 00420 266 712 567

Tel.: 00420 266 712 566

Mobil: 00420 775 150 466

www.bohemiapaper.cz

Obchodní oddělení a prodejna: Palác Kinských, Staroměstské nám. 12, Praha 1

Pracovní doba: Pondělí - pátek, 10 - 18 hodin

Korespondenční adresa: 413 01 Bříza 11

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo ještě jsem zapomněl zaslat email, kterým jsem se tázal:):

Dobrý den,

z webových stránek http://www.hardtmuth.cz/ jsem získal kontakt na Vás jako

prodejce plnících per Hardtmuth.

Můžete mi prosím sdělit cenu pera L.&C. Hardtmuth 1790, dále pak cenu papírové kolekce a

cenu koženého pouzdra z kožené kolekce od této firmy.

A kde bych v případě možného prodeje toto krásné zboží koupil?

Předem děkuji za odpověď.

S úctou a pozdravem

Artur Novák

Odkaz ke komentáři

Taky budu muset nafotit své krasavce a vystavit je tady.

Ale teď jeden praktický dotaz: jak plníte pera, když už dochází inkoust v lahvičce. Třeba u Diamine je to po spotřebování cca 3/4 obsahu flaštičky a pero už "chytá" vzduch.

Odkaz ke komentáři

Taky budu muset nafotit své krasavce a vystavit je tady.

Ale teď jeden praktický dotaz: jak plníte pera, když už dochází inkoust v lahvičce. Třeba u Diamine je to po spotřebování cca 3/4 obsahu flaštičky a pero už "chytá" vzduch.

Používám ten správný inkoust se správně tvarovanou lahvičkou :) Pilot Iroshizuku - v dně z tlustého skla má uprostřed "obrácený kužel, ve kterém je dostatečný prostor pro hrot aby člověk mohl vytahat inkoust "do dna".. :)

Odkaz ke komentáři

Jsem rád, že to alespoň někoho zaujme. Doělávam další dvě recenze mých zatím nejlepších per, co jsem kdy měl, pracuji pořád na plnicích systémech, hrotech a materiálech - tam je to o to těžší, že zatímco pera si nafotím sám, tady musím hledat vhodné obrázky a pak čekat na svolení k jejich použití atd... Ale i tyto články budou... :)

Odkaz ke komentáři

Jsem rád, že to alespoň někoho zaujme. Doělávam další dvě recenze mých zatím nejlepších per, co jsem kdy měl, pracuji pořád na plnicích systémech, hrotech a materiálech - tam je to o to těžší, že zatímco pera si nafotím sám, tady musím hledat vhodné obrázky a pak čekat na svolení k jejich použití atd... Ale i tyto články budou... :)

píšeš zajímavě a poučně, rád na tvůj blog chodím... :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Máte niekto tip na, najlepšie "piston filler", pero do.. no povedzme cca. 20+-20USD (s poštou)? Ale môže byť aj iný plniaci systém, prakticky akýkoľvek - okrem konvertoru.

Rozmýšľam nad týmto, ale neviem, či by som zohnal náhradné vrecúško na atrament. http://www.fountainpennetwork.com/forum/in...howtopic=119816

Edit: Reform 1745 je fajn pero, ale má pre mňa príliš široký hrot.

Upraveno uživatelem dizi
Odkaz ke komentáři

Přelévám do flaštičky od starého parkera; má v sobě pod hrdlem kuželovitou vložku, se převrácením naplní inkoustem z lahvičky - pero tedy neplním z lahvičky, ale vlastně z této vložky. Je to parádní patent - nwm, proč se to neujalo, teda je jasný, proč se to neujalo - dá se totiž využít skoro všechen zakoupený inkoust .-)

Odkaz ke komentáři

Nevíte, jestli jsou na prodejně vystaveny nebo je pouze na objednávku. Můžete prosím napsat rozměry pera? začínám nad ním taky uvažovat...Konkuruje mu ale Montblanc :-) tak nevím. Za ty peníze je to už i MB 149.

tak stranky už tady na fóru taky proběhly: www.hardtmuth.cz

jinak jsem dostal takovouto email odpověď:

Vazeny pane Novaku,

nize Vam zasilam pozadovane ceny produktu:

Pero L&C Hardtmuth - 14 280 CZK

Kozene pouzdro na pero - 1 190 CZK

Box A6, rucni papir, 10 dvojitych karet + 10 obalek C6 - 260 CZK

Box A5, rucni papir, 10 dvojitych karet + 10 obalek C5 - 300 CZK

Box A4, rucni papir, 50 A4 + 50 obalek DL - 1 250 CZK

Box A6 s motivem pera Hardtmuth s personifikaci, 10 karet + 10 obalek C6 + dotisk jmena - 850 CZK

Uvedene ceny jsou vcetne DPH. Vsechny tyto produkty je mozno zakoupit v nasem obchode v Palaci Kinskych na Staromestskem namesti 12.

V pripade Vase zajmu nas prosim predem kontaktujte, abychom Vam vse mohli pripravit.

S pozdravem a pranim hezkeho dne

-----------------------------

sl. Lea Špacírová

obchodní oddělení

BOHEMIA PAPER s.r.o.

E-mail: obchod@bohemiapaper.cz

Fax: 00420 266 712 567

Tel.: 00420 266 712 566

Mobil: 00420 775 150 466

www.bohemiapaper.cz

Obchodní oddělení a prodejna: Palác Kinských, Staroměstské nám. 12, Praha 1

Pracovní doba: Pondělí - pátek, 10 - 18 hodin

Korespondenční adresa: 413 01 Bříza 11

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

žádné pero sice nevlastním, ale náhodou jsem viděl na netu tohle, tak by vás to mohlo třeba zajímat B)

http://technet.idnes.cz/podivejte-se-na-un...c_reportaze_nyv

Jo, pěkné. Já mám jedno takové - řekněme "nesrovnatelné", s tímhle bych asi nadělal krapet více parády. Akorát mám vždycky problém s tím, že - koupil-li si ho papež sám, kde je proklamovaná skromnost; - přijmul-li ho jako dar, pak a) kde je proklamovaná skromnost, B) vědomě či nevědomně dělá reklamního kašpárka komerční firmě.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

žádné pero sice nevlastním, ale náhodou jsem viděl na netu tohle, tak by vás to mohlo třeba zajímat B)

http://technet.idnes.cz/podivejte-se-na-un...c_reportaze_nyv

....už na něm chybí jenom zvoneček a figurálně zpracované desatero......

Odkaz ke komentáři

Nevíte, jestli jsou na prodejně vystaveny nebo je pouze na objednávku. Můžete prosím napsat rozměry pera? začínám nad ním taky uvažovat...Konkuruje mu ale Montblanc :-) tak nevím. Za ty peníze je to už i MB 149.

Já o něm taky uvažuju, ale za ty peníze asi vyhraje Churchill. Nějak jsem si Conway Stewart oblíbil :-)

Odkaz ke komentáři

Chci se poradit, jaké plnicí pero bych si jako začátečník v oblati atramentu měl koupit. Nechci do toho dát zpočátku mnoho peněz a vím, že když budu spokojen, tak si napodruhé i připlatím.

Rozhoduji se mezi Parker Vector a Diplomat Traveller Steel GT, víc se mi vizuálně líbí Parker.

Jsou lepší bombičky, nebo konvertor + lahvička?

Díky za postřehy ;)

Odkaz ke komentáři

s Diplomatem nemam zkusenosti, ale Vector spis ne - je moc tenky, prihod par kacek a kup si Frontiera... :)

bombicky/kovertor... podle toho, jestli hodne pises a jsi na cestach, pak sebou tahat lahvicku inkoustu je blbost, ale pokud stihnes plnit, tak urcite konvertor (a bombicky do zalohy) ;)

Já mám Vector a nemůžu si vůbec stěžovat... pár let už mi slouží a nikdy žádný problém.

Jinak s náplní to řeším přesně takhle, bombičky vozím na cesty a jinak používám konvertor. Dokonce jsem jednou zkoušel plnit bombičku a dokonce s úspěchem - stříkačkou a využitím podtlaku. Dokonce je to čistější než plnit konvertor :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...