Přejít na obsah

Nautilus Submarine

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ta ručka je právě super tím, že "není" vidět :thumbsup_anim: . Když jsou Allblack hodinky, tak na nich není vidět vůbec nic a taky se dají nosit.....

Jo, líbí se mi to, že je jedna "utajená". Jen bych se optal - více vidět ("měděná") je minutovka? nebylo by lepší, aby to byla hodinová ručka?
  • Odpovědi 546
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Jo, líbí se mi to, že je jedna "utajená". Jen bych se optal - více vidět ("měděná") je minutovka? nebylo by lepší, aby to byla hodinová ručka?

vůbec se mě to netýká a nemám do toho, co kecat, ale řekl bych, že to má být právě minutovka z důvodu své délky - ciferník tím podle mě víc evokuje tlakoměry a podobné přístroje z Nautila
Odesláno

Určitě, dle mého je prvotní potřebná informace hodina, obvykle pro hrubý odhad času stačí jen poloha hodinové ručky vůči indexům, a až při potřebě vyšší přesnosti odečtu času se lze podívat na polohu minutové ručky, potažmo na přibližnou polohu případného zářezu nebo značky na sekundové vrtulce.
Odesláno

Každý potápky (a tohle jsou vodní hodinky, i když pro potápěče nebudou) mají výraznější ručku minutovou. Být to obráceně, bylo by to divné a při ponoru nepoužitelné.

Navíc ta hodinová videt bude, jen bude mírně potlačená. Takže hodiny poznáme a pro přesný čas tam bude ta výrazná minutová. Alespoň tak to vnímám já.

Odesláno

Navíc ta hodinová videt bude, jen bude mírně potlačená. Takže hodiny poznáme a pro přesný čas tam bude ta výrazná minutová. Alespoň tak to vnímám já.

Je to tak.

Ty vlnky mi neco silne pripominaji. Navic si myslim, ze tam nevypadaji az tak dobre.

Co se tyka cisel (indexu) 01, 02, 03 ... taky si tim nejsem uplne jisty, ale mozna je to tim, ze jsem konzerva :)

No nic mate o vikendu o cem premyslet :D

Nautilus.jpg

Odesláno

jde vám to dobře pánové

indexi 01 02 03 atd. jsou super

cifr bez vlnek, raději paprsky

ručky se ještě budou měnit ? seděli by mi tam trochu subtilnější

vrtule - barevné odlišení pro odečet sekund, třeba zopakovat fór jako u hodinové a minutové ručky ?

Odesláno

Furt mám pocit, že by to mělo bejt obráceně - pro rychlý kouknutí výrazná hodinová ručička, jako na klasickejch jednoručkách, pro přesnej odečet minut pak nevýrazná ručička minutová. Když už je někdo takovej piďus a de mu vo minuty, tak ať si s tím dá trochu práce, né? Ale ať to bude ve finále tak nebo tak, je mně to vlastně fuk - vypadá to skvěle, Bakere, paráda!

Odesláno

podle mě výzdoba (říkate tomu grilošování) je tam z estetických důvodů už navíc a z praktických důvodů bude kazit identifikaci černý hodinovky.

co zkusit dát hodinovce celou špici v barvě minutovky? (něco jako GMT ručka)

okruží vteřinovky -bych chtěl vidět variantu s indexy jako celé hodinky - dvě kružnice bez zvýrazněných 5-ti vteřinových indexů - kdo tam chce vteřiny vidět, uvidí je, a stejně tak to může vypadat jen jako okruží bez významu.

jiný font čísel? buď zkusit zastaralý cibuloidní nebo něco radikálnějšího, photoshop snese všechno :) pro ilustraci foto

post-11423-075289500 1307717578.jpg

Odesláno

Furt mám pocit, že by to mělo bejt obráceně - pro rychlý kouknutí výrazná hodinová ručička

výrazná hodinovka moc nedává smysl - na jednoručkách sahá jednoručka až ke kraji !velkého! cifru, který tady ale není (33mm)

takže výrazná hodinovka daleko od indexů je hodně ne-orientační.

edit: chyba

Odesláno

Moc, moc hezké

indexi radši bez nul

cifr raději vlnky

vrtule bez jakékoliv značky a bez indexů - je to takhle krásně symetrické a značka na vrtuli by to rušila a ještě by tu vrtuli znehodnotila.

Odesláno

výrazná hodinovka moc nedává smysl - na jednoručkách sahá jednoručka až ke kraji !velkého! cifru, který tady ale není (33mm)

takže výrazná hodinovka daleko od indexů je hodně ne-orientační.

edit: chyba

Já neříkám, že by měla bejt krátká, klidně můžou bejt vobě dlouhý, né? Ale to je jedno, já se bez času rád obejdu. Jen jsem chtěl říct, že není moc logický vědět okamžitě minuty a pak teprv pátrat po hodinách.

EDIT: Von někdo za ty prachy dokáže udělat plastickej ciferník????

Odesláno

Je to tak.

Ty vlnky mi neco silne pripominaji. Navic si myslim, ze tam nevypadaji az tak dobre.

Co se tyka cisel (indexu) 01, 02, 03 ... taky si tim nejsem uplne jisty, ale mozna je to tim, ze jsem konzerva :)

No nic mate o vikendu o cem premyslet :D

post-697-054684700 1307715958.jpg

za mě ta verze vpravo je super a ta se mi líbí - určitě indexy 01,02..., na cifr inkoustová čerň jak nejvíc tmavá může být, ale vlnky nejsou špatný

a rozložení ruček za mě naprosto perfektní a 100% souhlas s potlačenou hodinovou a zvýrazněnou minutovou

Odesláno

Na vrtuli bych rozhodně už nic nedával, protože by to absolutně zhizdilo ten efekt.

Ty indexy 01, 02, 03,... hodně evokují nějaký ten měřád, ale nevím jestli se to hodí i na ty hodinky...

Já bych zase úplně nezavrhoval promyslet, jestli by přece jenom nešlo aspoň na ručičky zakomponovat trochu lumi. S ní jsou každé hodinky hezčí a i v černé se lumi dělá.

Odesláno

Já neříkám, že by měla bejt krátká, klidně můžou bejt vobě dlouhý, né? Ale to je jedno, já se bez času rád obejdu. Jen jsem chtěl říct, že není moc logický vědět okamžitě minuty a pak teprv pátrat po hodinách.

EDIT: Von někdo za ty prachy dokáže udělat plastickej ciferník????

Přesně to jsem měl na mysli, viz výše, takže naprostý souhlas. Někde v šeru uvidím dobře kolik je minut, ale hodiny abych hledal s baterkou nebo pod lampou a přitom je to hlavní údaj. Ručky mohou být (v případě barevného rozlišení ruček) skoro stejně dlouhé.
Odesláno

Jelikož se to začíná klubat a moje drahá polovička řekla, že by to mohl být pro mě pěkný Ježíšek, tak jdu do toho.

1. shag

2. sect

3. cyril

4. ricous

5. jata

6. JiPoLit

7. pevo

8. honza71

Bez:

1. bandicoot (když se udělá korunka nikoliv s mnoha zářezy, ale třeba jen s šesti, jako kohout, bude to super)

2. gougy

3. Andrew (ale vlastně je mi to jedno)

4. jankoxxx (zatial sa sem napisem a budem sledovat ako sa to vyvinie)

5. levistrauss (korunka a la kohout je super nápad!)

6. JiříR (Předběžně zájem mám, záleží na finálním vzhledu

7. Don2008

8. Saturnax

9. strejda Grga

10.DuVen (...egal)

11.Z.

12. nightingale

13. MarcelG

14. Tenge

15. Shore (uvidime, co sa uvari)

16. habadej

Odesláno

Pokud má cifr evokovat pohled na palubní manometr, tak bych rozhodně volil čísla ve formátu 01, 02, 03, atd. Bez té nuly je to příliš "hodinkové".

Odesláno

Do neděle nebudu na kompu - zatím se mi to líbí. Jenom ty ručky... Kdyby byla anketa, tak dejte můj hlas stejně jako milisáka a pavči - výraznější hodinovou ručku (a klidně můžou bejt stejně dlouhý).

Odesláno

kurňa, jestli je ta mosazná hodinovka, nemůžou být na stupnici minuty, ale maxinálně hodiny, půlhodiny ... jestli je to minutovka, tak co tam dělají čísla hodin ?? Proč psát na stupnici výrazná čísla hodin a skrýt hodinovku - to mi hlava nebere.

Je to opravdu kompromis typu ten dá to a ten dá todle a všichni dohromady nebudem mít nic. Rozhodněte se, co chcete a pak začněte.

Nemo by URČITĚ použil římské čislice vycházející z britské hodinářské školy, tohle je germánské bomber/marine řešení. Něco jako Uboat z první světový. Římské číslice navíc pro svou délku a radiální uspořádání překonají rozdíl mezi ručkami.

Jinak reversní řešení ála milis, s velkou výraznou hodinovou dává určitě větší potenciál růstu, zejména, jsou-li na lunetě boule na hodinách a luneta není otáčecí - potápěčská. Na vnější stupnici bych prd římská čísla hodin a žádné indexy a na vnitřní stupnici minuty po deseti, nebo po čtvrhodině, aby čísla mohla být svisle a odrazila se od radiálních římských čísel hodin. Mrkněte, jak to mají kapsáče.

Ta mosazná luneta ála SdC je dobrý nápad. Ciferník s gilošováním naproti tomu považuju za nekoncepční, s těma vlnama nekomentuju.

Udělejte řádný retro, alspoň jak ten čajový servis - to je kýč s humorem i vtipem - tohle už je předstupeň mpm bi..klír

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...