Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 15. 3. 2017 v 21:31, Josef01 napsal:

Většinou už nic nevybereš, když se dozvíš, že se to hroutí.

tak doufám, že by mě to finanční poradce sdělil. No a k informacím bych měl mít online pristup...tak snad :)
Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)
  V 15. 3. 2017 v 21:40, Gustaf napsal:

tak doufám, že by mě to finanční poradce sdělil. No a k informacím bych měl mít online pristup...tak snad :)

Znas posledni slova Jana Husa? Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno (upraveno)

Finanční poradce nahání ovečky a sám se to dozví zrovna tak rychle jako ty ovečky :)

Upraveno uživatelem Josef01
Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)
  V 15. 3. 2017 v 22:22, SCIFI napsal:

vy volové to pálí?

Upraveno uživatelem Zmizík
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Narazil jsem na pěkně udělaný přehled vybraných ETF (fondů) obchodovaných na NYSE - http://etfdailynews.com/best-etfs/

popř. technologické ETF - http://etfdailynews.com/etfs/technology-equities-etfs/

Zajímavé jsou hlavně ty roční poplatky správci fondu např. ETF VTI je spravován za roční poplatek 0,05%. Z toho by si měli vzít příklad správci fondů nabízených na českém trhu, kteří si mnohdy řeknou o 2% ročně nebo i víc....Holt je ten US trh asi o něco více konkurenční..... 

Odesláno

Už jsem to tu psal, propočet že kupuješ každý měsíc zlato nehledě na cenu = za posledních 10 let výnos cca 4 až 5%.

Pro děcka dobrý, dospělí si raději hodí rolady na ruku a zbytek propijou. :D

Odesláno
  V 30. 3. 2017 v 18:10, Maxel napsal:

Máte někdo zkušenost s Golden Gate, investování do zlata?

http://www.goldengate.cz

Už nad tim delší dobu uvažuju. Nejde mi o jednorázovou investici, ale měsíčně střádat na cihličku.

Mají docela vysoko to zlato..mrkni i jinde.. dnes měli výborný PR článek na idnes... cituji:"p. Manager má tolik peněz ze kdyby jich měl třetinu anebo 3x tolik tak to prý nepozná.."

Odesláno

mají to dobře vymyšlené - posíláš jim peníze, které ti spoří a když jich je dost, pošlou ti zlato

za mne by tam musela být podstatně výhodnější cena než jinde, protože jinak ty prachy budu mít radši u sebe a pak nakoupím naráz

mám ještě někde od dcery zpracovanou tabulku, kde mi vyhodnocovala pohyb cen zlatých slitků, stříbrných mincí u několika prodejců a pak nakupovala

Odesláno (upraveno)

Já bych nákup zlata do trezoru nenazýval snad ani investicí, ale spíše dlouhodobým uložením peněz ideálně v horizotnu deset a více let. Pokud si porovnám nákup věcí, které jsem koupil v roce 2010-2012, dnes mají všechny podstaně vyšší prodejní hodnotu, kdo v té době nakoupil zlato, tak bude čekat hodně dlouho, než z toho uvidí nějaké peníze navíc. Nebavím se jen o hodinkách, ale jediné, na čem jsem prodělal je zlato a to jsem ho nenakupoval ve zmiňovaných letech. Při dnešních úrocích je lepší si vzít třeba i již zde mnohokrát zmiňované hodinky Rolex na splátky než na ně šetřit.

Příklad průměrně RLX hodinky za 200 tis. Kč na 4 roky, úvěr 6%. Za tudobu budou stát hodinky odhadem minimálně 245 tis. Kč.

post-11110-0-55934900-1490942152_thumb.png

post-11110-0-79319200-1490942591_thumb.png

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno
  V 6. 4. 2017 v 10:58, vojta1 napsal:

http://www.cnb.cz/cs/menova_politika/ukonceni_zavazku/index.html

Tak jsem zvědav co se teď bude dít.  Čistá ruleta v následujících dnech. Otec v minulém týdnu na moji radu prodal přes 700k EUR, tak snad nebudu vyděděn :)

Nebudeš, jen ať tatínek teď nekouká na aktuální kurzy. Bude to chvíli lítat než se to stabilizuje. Ale predikce je pro korunu pozitivní.

Návštěvník
Odesláno
  V 6. 4. 2017 v 12:28, Cyber napsal:

Nebudeš, jen ať tatínek teď nekouká na aktuální kurzy. Bude to chvíli lítat než se to stabilizuje. Ale predikce je pro korunu pozitivní.

Já tomu taky z dlouhodobého hlediska věřím. Oni ty prachy mají z fakturace ze zahraničí, takže s tím nespekulují. Já se tím tak trošku živím, takže mě bylo poslechnuto, otec měl sice tendence si část peněz nechat, jestli to náhodou nevyletí. Tak jsem mu říkal, že u toho zase prosedí spoustu času a nakonec bude tak leda nešťastný..... Krátkodobé spekulace na měně jsou dle mého ruleta. Nějaké forwardy na dlouhodobé tendence chápu....

Odesláno

Přítelkyně právě vrazila 100kkč do jednoho inv. fondu, kdosi zblbnul její rodinu a rodina ji... takže bych se rád zeptal, jestli o něm někdo něco neví... trochu mě to znervóznilo, měl jsem za to, že kupuje státní dluhopisy.

Jde o fond Unicapital Ivest I, a.s. a koupila tam dluhopisy toho fondu - název "UCINVI 1 3,3/20"

Úrok je 3,3 % p.a., fixace na 3 roky.

Odesláno (upraveno)

Ja uz si timhle prosel, tak 15 mozna 20 let zpatky. Pioneer fond (asi ani neni dulezity, jakej). Meli jsme tehda holy zadky a temer vsechny uspory vlozili k nim. Po osmi letech mi dosla trpelivost a vse jsme vybrali. Bylo to o 10% mene, nez kolik jsme vlozili :-D

Z mych penez uz nikdy zadny fond neuvidi ani kacku.

Za tech 100tacu ti mela kocka radeji koupit Autavie nebo nejaky Rlx Expy 36mm :-)

Sorry, o tom fondu nic nevim, omlouvam se za plevel.

Upraveno uživatelem honza71
Odesláno

Investovani do fondu je v podstate hazard.

Skoro jako kurzove sazky. Mas sice na zacatku k dispozici nejake informace, podle kterych se rozhodujes, ale pote, co vlozis penize, nemas realny vliv na vysledek :-D:-D:-D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...