Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak když už hazíš paragrafy tak určení výše škody řeší trestní zákon par 137 a cituji: Při stanovení výše škody se vychází z ceny, za kterou se věc, která byla předmětem útoku, v době a v místě činu obvykle prodává.

S 258 máš pravdu podvod to není ale mluvíme o výši škody.

Vše podstatné je v mých příspěvcích, kterými jsem reagoval na Xenomorfa a ve kterých jsem psal o trestnosti podobného jednání ve vazbě na § 268. Pokud ale někdo má s jejich pochopením problém, zkusím příklad: budu prodávat tři fíky Rolexu, kdy každý originál má hodnotu 150t, celkem tedy 450t. Budu jeden kus fíku prodávat a prodám za 1,5t, takže získám celkem 4,5t. Z hlediska TZ se sice jedná o porušení § 268, ale nejedná se o trestný čin. Nicméně Rolex mne může o náhradu škody ve výši 450t žalovat v civilním řízením. Pokud ale prodám kus za 2t a získám 6t, pak se z pohledu TZ bude jednat o trestný čin. Rolex se pak k žalobě může připojit a v rámci trestního řízení žádat o náhradu škodu nebo tuto náhradu může požadovat v samostatném občanskoprávním sporu. V obou případech ale musí prokázat, že mu byla škoda způsobena.

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno

Lucide vlastně sám sobě vyvracis co píšeš. Nejdřív je škoda to za co to prodas a pak je skoda cena origo? Škoda je škoda. Jak se vypočítává jsem ti napsal a doložil. Ale je zajímavý jak se toho nesmyslu držíš. Z mé strany vše. Doufám že napíše někdo z místních opravdových právníků.

Odesláno (upraveno)

Lucide vlastně sám sobě vyvracis co píšeš. Nejdřív je škoda to za co to prodas a pak je skoda cena origo? Škoda je škoda. Jak se vypočítává jsem ti napsal a doložil. Ale je zajímavý jak se toho nesmyslu držíš. Z mé strany vše. Doufám že napíše někdo z místních opravdových právníků.

Už jsem to psal ve své první reakci na Tebe: pokud si myslíš že máš pravdu, já Ti tu iluzi brát nebudu. :D

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno

SciFi, důležitá je poslední věta u Lucidova příspěvku: "V obou případech ale musí prokázat, že mu byla škoda způsobena."

Takže pro trestní řízení je škoda skutečná - těch 6k z Lucidova příkladu. Vlastník práv MŮŽE požadovat škodu, kterou mu podle něj viník způsobí, MUSÍ ale prokázat, že mu ta škoda byla skutečně způsobena...

Odesláno

Nekupte to... :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Co se ti nezda ? Nejsem znalec proto se ptám. Vypadá to jako model rolex 179384. Je fakt že material mě taky moc z fotografii nepřesvědčil hlavně ten pasek vypada hodně fajk a zvetšení 2,5x na date taky nevypada ale z 1 fotky ... nebo co tam je ? 

Odesláno (upraveno)

Výraz velké diamanty mě pobavil  :) všechny ty diamanty mají na trhu klenostníku cenu tak kolem tisícovky Kč.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Nekupte to...:)598a8fcbf3022f71436b63e0f1fd20e5.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

skoro jako: repka pustil erbovou k vode, a tak ted vladka pousti do sveta repkuv smuk...
Odesláno

Tu jeden original UN za 4000 eur... A potom dalsich 30 dost podarenych fejku... Zaruka spolahlivosti ;) https://oblecenie.bazos.sk/inzerat/68664774/ULYSSE-NARDIN--certifikat.php

krásné, jak si cení úplně stejně fejky fejků Invicty a "Panerai", obojí za příznivých 390? :-) Aldemar Piqet Royal Oak jsou taky "pěkný"

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...