Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 4,9tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Bracha me poprosil o pomoc s nakupem hodinek a nakonec padla volba na SNZG15. Dneska prisly, je to poprvy co jsem tyhle Seiko 5 drzel v ruce a musim rict, ze me docela nadchly. Za ty penize fakt parada.

Prekvapilo me piskovany pouzdro, ktery jsem necekal. Je to rozdilne oproti SNZG13 nebo maji oba modely stejnou povrchovou upravu? Z fotek se mi zda, ze SNZG13 maji spis brousenou ocel... Kazdopadne to matny pouzdro se k tem military hodinkam fakt hodi. 

Odesláno (upraveno)

SNZG 13 nejsou pískované, pouzdro je kombinací lesku a matu, tah je včetně plechových koncovek matný.

Edit: boky tahu lesklé.

Upraveno uživatelem Jezevcik2
Odesláno

Čibi, kdyžtak dej i foto, pokud můžeš.

Tak tady jsou. Díky

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

geometr, lesk a asi kartáčování. Každopádně mám i ty lesklé plochy nošením trochu "kartáčované", takže ten přechod není tak znatelný.

Čibi, to je paráda. Ty Ti závidím. TV tvary miluju. Tyhle navíc vypadají velice zachovale a to už jim je dvaačtyřicet.

Edit: teď tam čtu "Cased Hong Kong". Toho jsem si na cifru nikdy nevšiml.

Upraveno uživatelem Jezevcik2
Odesláno

Myslel jsem si to, jak píšu z fotek to tak vypadá. To znamená i tah kartáčovaný. Mám SNZG07 a ty jsou stejně jako SNZG15 kombinace matná a leštěná ocel. Mně by se líbila varianta, kde by byl právě ke kombinaci pouzdra matná lesklá i matný tah (ne kartáčovaný). S černým cifrem by to bylo parádní. Jinak já jsem se pokoušel nějaký takový tah najít a nenašel jsem a i tak by mi vadilo, že by nedoléhal k pozdru.

Odesláno

Já si myslím, že jsou z roku 1981, což ale nic nemění na tom, že jsou to velice pěkný TV pětky.

Možná máš pravdu, ten kalibr žil předtím i potom. Spíše bych ale tipoval sedmdesátky. Ne stejné, ale hodně podobné jsem měl a byly ze sedmdesátých. Třeba to někdo rozsekne

Odesláno (upraveno)

Kolem roku 71 mělo Seiko velkou éru automatů 6138 a 6139 a pak pětek s UFO pouzdry, TV přišly pak, kdy byly zejména v kalibru 6119.

Tyto jsou např. z r. 1975, právě s kalibrem 6119.

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno

Jak říkáš, cena je dost (ještě 60us doprava :-( ) ale souhlas s tvým názorem na některé dnes, aby člověk za pár let nelitoval. Ale to je život.

DavidLC, ty jsou nádherné. 6.000 Kč s DPH je asi dost, ale když to srovnám s některými dnešními ohyzdnými Seiky které jsou okolo této ceny, tak bych volil raději tyto.

Odesláno

ak říkáš, cena je dost (ještě 60us doprava :-( ) ale souhlas s tvým názorem na některé dnes, aby člověk za pár let nelitoval. Ale to je život.

Drahé jsou až moc, chce to čas a hlídat, ale lze je pořídit za mnohem příznivější cenu: kalibr 6309 je poměrně běžný.

Odesláno (upraveno)

A posílají originály? Na webu píší, že to posílají z Asie ...

Z Asie mi vždycky přišly jenom fejky.

edit: typo

Upraveno uživatelem Chumpus

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...