Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 6. 5. 2014 v 22:20, Marcus napsal:

Halóóó .... nosí tady někdo hodinky Orient?

attachicon.giforrDSCN4271.JPG

Já pořád pravidelně tyto (dal jsem si totiž předsevzetí, že od žádné značky nebudu mít víc než jedny hodinky a Mako mě pořád baví).

attachicon.giforrDSCN4243.JPG

Já doufám budu už příští týden nosit TYTO, měly by přijít do několika dnů takže jakmile dorazí, půjdou na ruku a hned se s nimi pochlubím .

Odesláno

Hurá, BigMako byly moje první láska k diver hodinkám - když už jsem začínal brát hodinkový rozum (který tedy je stále v plenkách) zde na fóru!:-) Mám je rád! 

post-29544-0-90261500-1399804632_thumb.jpg

Odesláno

Tak se taky připojuji.

Mám hodinky Orient AAA a jsou to Automaty.

Jelikož Automaty jsou závislé na mnoha aspektech,tak se k přesnosti chodu nebudu raději vyjadřovat.

Na přiloženém foto mám hodinky které střídám Oregon,Orient AAA (Automat s přesností dle okolností= v práci si je sundávám a t.d.),Casio Ediffice (kus který je na 100 % přesný a to +  -   0 sekund !!!).

Stal se ze mne fanda do hodinek,tak se zde s Vámi podělím o nějaké zkušenosti.

post-35701-0-53809400-1399812578_thumb.jpg

Odesláno

Gratuluju. Pěkné Orienty. Když jsem před nějakou dobou zatoužil po nějakých větších hodinkách, chvilku jsem o nich uvažoval. Pak mi nějak začalo vadit to pseudo GMT. To ovšem nic nemění nic na tom, že se mi pořád líbí. Dej sem potom nějakou fotku, jak ti sednou na ruce.

Odesláno

Pěkné kousky, jak GMT tak STI jen by mně zajímalo jak se nosí ta korunka na devítce, netlačí to do ruky ? 

Odesláno
  V 18. 5. 2014 v 8:06, ggrand napsal:

:D Jak by korunka na 9 mohla tlačit do ruky? Je to naprosto v pohodě, pokud nenosíš hodinky na pravé ruce.

Přesně tak, já nosím hodinky na levé ruce a je to velká výhoda že právě díky tomu, že je korunka na 9 tak do ruky vůbec netlačí. Někde jsem četl, že hlavní důvod je to, aby se nezachytávala o rukáv řidičovi kombinézy.
Odesláno
  V 18. 5. 2014 v 9:28, hirsch napsal:

hlavní důvod je to, aby se nezachytávala o rukáv řidičovi kombinézy.

Což je samozřejmě kec. Pouzdro je původně z potápek, tam o nějakých řidičích rozhodně nepřemýšleli. Když už je něco jako hodinky pro řidiče, tak jsou to chronografy a ne předělané potápky. Tohle je prostě jen marketing než něco, co vychází z praxe, ikdyž i chrona pro řidiče jsou kktina, páč jdou blbě číst.

Hodinky, které mají 52mm na šířku by s korunkou na 3 pěkně dloubaly do ruky, což můžu potvrdit, protože je nosím na pravé a na tohle trpím. Ale skutečný důvod korunky na 9 je, že tenhle strojek je původně určený pro rezervu chodu na 12 hodinách, tak jak to je možné vidět na mnoha jejich oblekovkách. Takže když chtěli umístit rezervu na 6 hodinách, museli pootočit strojek o 180 stupňů, tudíž korunka je na 9 hodinách.

Odesláno

Pěkné, takové filozofické s náhledem do duše.  

----

(sorry za připomínku, která se netýká jen tohoto modelu: nevíte proč mám poslední dobou pocit, že výrobci u některých modelů nepochopitelné ?šetří? na délce minutových, ale i jiných ručiček? vadí mi to čím dál tím víc. už je na tento nešvař někdo upozornil?)

Odesláno (upraveno)
  V 20. 5. 2014 v 8:38, Marcus napsal:

Pěkné, takové filozofické s náhledem do duše.  

----

(sorry za připomínku, která se netýká jen tohoto modelu: nevíte proč mám poslední dobou pocit, že výrobci u některých modelů nepochopitelné ?šetří? na délce minutových, ale i jiných ručiček? vadí mi to čím dál tím víc. už je na tento nešvař někdo upozornil?)

Šetří se všude  :crying_anim: Jinak třeba Mako se mi zdá v pohodě, ale nejdelší mají moje Seiko 5 - u nich minutová indexy překrývá. Asi bys musel postnout nějakou ukázku s komentářem ... No a u těchto semi-skeletonu mi to nějak nepřijde. Nejhorší je to u hodinek s mechanickým budíkem, tam je ta délka ("budíkové ručky") důležitá, jinak deset minut žádná míra. 

Upraveno uživatelem Flipik
Odesláno (upraveno)
  V 21. 5. 2014 v 18:11, Miroslávek napsal:

Tak ode dneška tyhle , pořízené jako druhé kanclhodinky .

Gratuluju, Orienty jsou na fóru lehce podceňované, ale já je mám moc rád. Prozradíš proč ses nakonec rozhodl pro černý cifr? Chtěl si tuším světlý ne?

EDIT: Ať nejsem OT jedna rychlá fotka z mojí sbírky...

post-18334-0-41349000-1400701241_thumb.jpg

Upraveno uživatelem prischera
Odesláno

Ty ručky, barva cifru, tvar indexů i font písma mi něco docela připomíná :whistling: Takže gratulace.

Zajímá mě ale Tvůj pocit z toho pásku, předpokládám, že je to origo co byl na hodinkách. Dík. 

Odesláno
  V 21. 5. 2014 v 19:32, prischera napsal:

attachicon.gifIMG_8919.jpg

Já doufám, že tě Orienty jedno přejdou, svojí sbírku rozpustíš a já budu zrovna u toho, protože tohle jsou po tvých King Diverech další Orienty, které mi nedají spát ;-)

Odesláno
  V 21. 5. 2014 v 19:32, prischera napsal:

Gratuluju, Orienty jsou na fóru lehce podceňované, ale já je mám moc rád. Prozradíš proč ses nakonec rozhodl pro černý cifr? Chtěl si tuším světlý ne?

attachicon.gifIMG_8919.jpg

Jj, byl jsem celkem pevně rozhodnutej pro bílej ciferník, ale syn mě pak ujišťoval, že   černá je hezčí , tak proto. Jak tak koukám na ty tvoje , tak se mi zase líbí víc bílej cifr. Ach jo.

Zjevně jsem nějakej rozháranej :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...