Přejít na obsah

Kdo JAK jezdí ?

Návštěvník YPO

109 hlasů

1. 1. V kterém kraji jsou nejhorší řidiči ? (z vašeho pohledu a zkušeností)

• A
      31
    • B
      8
    • C
      2
    • E
      3
    • H
      2
    • J
      1
    • K
      1
    • L
      2
    • M
      1
    • P
      1
    • S
      23
    • T
      8
    • U
      17
    • Z
      9

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Byl jsem na dovolené v Jeseníkách a nevěřil svým očím.Když jsem se snažil ve vesnicích-kde může každou chvíli vyběhnout zvíře nebo dítě-dodržovat povolenou rychlost tak jsem byl několikrát vyblikán/vytrouben zezadu a pak vysokou rychlostí předjet autem s SPZ M nebo T.Vždy jsem si ještě stačil všimnout nezbytného prstu,který mi měl ukázat ,jaký jsem idiot.

Po Praze jezdí dost špatně"účka",kterých tu je opravdu dost a s předpisy si také hlavu nelámou.

Jestli někdo nadává na"eska",tak ať se podívá na mapu a uvědomí si ,jak je ten kraj ohromný.Nové uspořádání dalo do jednoho pytle nesourodé skupiny lidí,které dělí velké vzdálenosti,.V cestě mezi nimi je vždy Praha,jsou anonymní a nikdo tak neví,jestli se jedná o cibuláře z Mělníka nebo Kladeňáka s vajíčkama na zadním platu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 84
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

To asi nepůjde říct všeobecně, záleží na tom, kde jezdíš. U nás na Moravě na trase Uherský Brod - Brno když někdo jede jako prase (předjíždění přes plnou čáru, nebo lépe přes dvě, předjíždění v zatáčce, předjíždění přímo proti Tobě stylem "uhni, tady jedu já" apod.)tak je to z 80% slovák, o zbývajících 20% se rovnoměrně dělí Z, A, S, a M. Jednoho slovenského brata tahy policajti tahali v pátek z auta s pistolemi namířenými na jeho hlavu. Údajně na ně najížděl, když jej po 30 km pronásledování zastavili. Začátek celého příběhu - předjíždění přes dvě čáry (v protisměru stoupacím pruhem).

Upraveno uživatelem bedan
Odkaz ke komentáři

Hezka debata.

Nejlepsi ridici jsou ti s B!

Ohleduplni, jezdi svizne, ale nikoho neohrozuji. Parkuji tam, kde se to muze, ne kde se da. V obcich v klidu kolem padesatky....

Vetsinou se s nimi da i dobre posedet, pokecat, popit, ale to pak za volant urcite nesedaj.

Osobni zkusenost. A o to v tomhle vlakne jde,ze?

:lol2:

takze za me ... Nejlepsi B, zbytek je tak nejak nastejno spatne :D

Upraveno uživatelem lib
Odkaz ke komentáři

to si jako děláte čárky do notýsku nebo co? Já sice najezdím relativně málo a většinou po venkovských silnicích, ale poslední dobou mám spíš pocit že narůstá počet těch dobrých věcí. Takových těch šoférských zdvořilostí nad rámec povinnosti. Pořád častěji se mi stává že mě někdo pustí do kolony když nemůžu z vedlejší, odbočuju vlevo, proti kolona, najednou někdo zpomalí a blikne a podobně. Jen v pátek jsem během asi dvou hodin takové chování zažil několikrát, dokonce na jednom místě dvakrát během minuty. Jistě, i magoři se najdou ale celkově mám pocit že se to lepší ikdyž se nám média snaží vnutit opak.

Odkaz ke komentáři

to si jako děláte čárky do notýsku nebo co? Já sice najezdím relativně málo a většinou po venkovských silnicích, ale poslední dobou mám spíš pocit že narůstá počet těch dobrých věcí. Takových těch šoférských zdvořilostí nad rámec povinnosti. Pořád častěji se mi stává že mě někdo pustí do kolony když nemůžu z vedlejší, odbočuju vlevo, proti kolona, najednou někdo zpomalí a blikne a podobně. Jen v pátek jsem během asi dvou hodin takové chování zažil několikrát, dokonce na jednom místě dvakrát během minuty. Jistě, i magoři se najdou ale celkově mám pocit že se to lepší ikdyž se nám média snaží vnutit opak.

Kolony se lepší, ale myslím, že spíš čím dál tím víc řidičů začíná chápat zařazování se v zipu, což působí uklidňujícím způsobem na všechny zúčastněné:-)
Odkaz ke komentáři

Docela se divím,kolik je tu negativních ohlasů na Poláky.Byl jsem v 09 dvakrát v Zakopanem a měl jsem přesně opačnou zkušenost.Dostal jsem se na normální okresce do zácpy a protijedoucí pruh byl úplně prázdný.Jelikož jsem trochu bloudil,tak jsem vyběhl z auta a letěl se zeptat do auta přede mnou.Než to ten pán naťukal do navigace a vysvětlili jsme si to,tak se před ním udělala několikasetmetrová mezera.Nejen,že nikdo nepředjel,ale nikdo ani netroubil.Celkově bych řekl,že jsou velice disciplinovaní a ohleduplní.Jedinou prasárnu,co jsem tam viděl bylo zběsilé předjíždění kolony přes plnou čáru,řidičem s MPZ SK.

Odkaz ke komentáři

Polsko jsem projel od vychodni hranice k zapadni, od Tesina k mori, tedy krizem kraz. A jako de facto poloniofil musim rict, ze tam jde o zivot non stop. I pri neexistenci dalnic, az na jednu, nejsou ctyri auta vedle sebe vyjimkou. Vetsinou jsou to fajni synci, ale jak sednou za volant, tak neznaji miru. K tomu se jeste pridava spatna kvalita silnic. Nebudu opakovat zrejme, tedy ze I v Polsku se jiste najdou ohleduplni ridici. Obecne je to ale spatne.

Odkaz ke komentáři

Předjíždění na plný bych nenazýval prasáckou jízdou - pokud je v daným úseku vidět dopředu, nevidím v tom problém.

Nutno si uvědomit, že ta plná čára má v místě vždy nějaký důvod. U nás v okolí je spoustu případů, kdy vidíš půl kilometru před sebe, ale je tam plná čára. Je tam proto, že v protisměru je třeba nájezd z vedlejší silnice nebo třeba výjezd od pumpy. On by se sice ten, kdo najíždí z vedlejší, měl podívat na obě strany, ale spousta lidí kouká pouze doleva. Zákazem předjíždění v takových místech se dá lecčemu předejít. To jsem uvedl jako příklad, jistě by se jich našlo více...

Upraveno uživatelem 323GT
Odkaz ke komentáři

Jistě, o tom žádná. Stejně jako všichni řidiči mají mozek a ne každý ho používá. Je nutno počítat se vším a za všechny přemýšlet. Zvykl jsem si na to :).

Takže pokud si všichni budou myslet, že myslí za sebe i ostatní, tak můžou porušovat předpisy? Posted Image

To mi přijde jak od toho fíkuse, proč čekat na světlech v koloně, která jede rovně, když to můžu vzít až nakonec odbočovacím a pak na to pořádně šlápnout.

Hoši hoši..

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři

Jistě, o tom žádná. Stejně jako všichni řidiči mají mozek a ne každý ho používá. Je nutno počítat se vším a za všechny přemýšlet. Zvykl jsem si na to :).

Na to Ti nemám co říci. :sad01_anim:

V každém případě se jedná o porušování předpisů, které nelze omlouvat tím, že "já přeci jezdím hlavou a přemýšlím i za ostatní".

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...