Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

tak deset piv je nakejch 2000kcal, jidlo v hospode, typu gulas se sesti je klidne nejakejch 700-800kcal, takze v sume 2800?kcal. Jizda dvenhodky na kole v normalnim tempu..to se tezko pocita, ale rekneme 600kcal. No, tak je to jasny..ne?

Návštěvník Zmizík
Odesláno

No, mně KT naznačujou, že by se to tak nějak mohlo vynulovat ale třeba se tomu kolu přikládá větší váha tam... Nic, to sem se jen tak ptal ze zvědavosti.

Odesláno

tak deset piv je nakejch 2000kcal, jidlo v hospode, typu gulas se sesti je klidne nejakejch 700-800kcal, takze v sume 2800?kcal. Jizda dvenhodky na kole v normalnim tempu..to se tezko pocita, ale rekneme 600kcal. No, tak je to jasny..ne?

Ten hodinový průměr na kole jsem si teď jen tak pro sichr zpětně propočítal,

je to v mém případě velmi nepřesné (Endomondo ty spálené kalorie jen tak nějak dopočítává z rychlosti a zřejmě také z profilu ujeté trasy)

ale furt lepší než nic :-)

květen 858 kcal/hod

červen 857 kcal/hod

červenec 842 kcal/hod

Odesláno

Morepowere, ještě takovej zákeřnej dotaz: Řekněme, že někdo se ráno nasnídá a pak pojede na kolo, třeba 70, 80km. A přitom si dá, například, 10 piv plus nějaký hospodský jídlo. Co se stane?

Z kopce pojede rychleji než před snídaní.

Odesláno

je to v mém případě velmi nepřesné (Endomondo ty spálené kalorie jen tak nějak dopočítává z rychlosti a zřejmě také z profilu ujeté trasy)

květen 858 kcal/hod

červen 857 kcal/hod

červenec 842 kcal/hod

To jsou strašně vysoké hodnoty, tedy pokud dotyčný nemá 150 kilo. Tyhle čísla jsem schopen dosáhnout na nějakém trenažeru (veslo CONCEPT), ktrerý se nehejbe, já jsem v pohodě, a fakt makám. Ale zcela objektivně, po půl hodině takovýho záhulu jsem ve stavu, kdy bych nechtěl být účastníkem silničního provozu .... a po hodině bych měl takovou mlhu před očima, že bych přehlídl tatrovku zprava :-(

Obecně, takovéto kalorické spotřebě jsem se přiblížil při skoro dvouhodinovém výkonu v přírodě jen jednou, a to byla nějaká blbá sázka, za jak dlouho vydupu sjezdovku na Planai.

Odesláno

Je to tak, jak píše Bert.

Velmi orientačně, ale orientačně, se dá říct, že

• - při sprintu pálíme cca 20kcal za minutu - to sotva kdo vydrží dýl jak pár sekund / desítek sekund.
  • - cca 10kcal pak pálíme při tempu, který jsme schopní udržet delší dobu, ale podle mý zkušenosti, tak netrénovaní ho stejně neudrží.
  • - realita jízdy na kole, tak jako normálně, žádná pila, ale žádný flákání, bude někde na úrovni 5-8kcal. Orientačně, fakt.

Takže hodina je cca 300kcal, dvě hodiny pak 600kcal. ...to sou tři plzně, žejo :lol2:

Takže proto jsem psal, že pokud má člověk pravidelnej, ale fakt pravidelnej pohyb v nějakým tempu, tak je lepší to vyhodnotit na týdenním průměrným špekoměření a při rychlejším úbytku, tam nějaký kalorie přidat a upravit tím kalorickej deficit. Jinak si člověk lehce napočítá nějaký blbiny a pak se diví, že váha nedělá, co má.

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Mne se tam libi ta hra na hudebni nastroj. To si musim dat kazdou hodinu pivo abych nepad vysilenim...

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Zalévání hadicí je taky solidní. Když vezmu, že lidi tři hodiny nakupujou, tesco, orsay, datart a pak přijedou večer a zalejou zahradu, tak to musej bejt všichni jak špejle, ne..?

Odesláno

Tak další ceňťák v pase dolu po týdnu. Váha se hejbla jen nepatrně, ale vzhledem k tomu, co sem všechno o víkendu sežral se nemůžu divit.

No nic, cíl mám v současný chvíli nějakejch 12-15 kilo daleko, 9kil už šlo dolu. Tyjo, zní to hrozně, shodit celkem 24 kilo. Kalorickej deficit funguje.

Odesláno

květen 858 kcal/hod

červen 857 kcal/hod

červenec 842 kcal/hod

Dva dny zpět jsem se nahecoval a zkusil zaběhnout svůj tréningový okruh v maximálním tempu. Je to 12km tzn. 6km do kopce skoro 600m výškových a zpět. 1:20min a mobilní aplikace mi ukazuje 900 kcal celkově.

Nejsem žádný extra sportovec, ale myslím si, že formu mám slušnou.

Odesláno

To je 675 na hodinu. Což opravdu není špatné. Spíše je to dobré :-) Akorát nechápu, proč na tohle používáš nějakou mobilní mrdku, když evidentně krapet trénuješ, tal proč ne hrudní pás atd ....

Odesláno

To je jednoduché, běhám jen pro zábavu a pro to, že miluji přírodu a kopce. Žádný závod, stejně už asi nevyhraju a tak mi stačí obyčejné hodinky s otočnou lunetou abych si stopoval čas. No a mobil mám hlavně kvůli bezpečnosti a abych měl někde uložené trasy a mapy. :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...